Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

QUOTE(enura @ 2016 05 28, 12:04)
Ingenas, matau kad Jus euforijoj po keliones 

Nesiginu, didelėje euforijoje lotuliukas.gif blush2.gif

Ir italofile ar italomane (gal yra tokie žodžiai blush2.gif ) tapau (pradžia to dar kiek anksčiau, čia tik susitiprėjo labai). Rudenį vėl šiaušiu į Italiją (į Umbriją, šokolado festivalį ir t.t.) . Trečias kartas, vėl kita kryptis, tikiu, kad čia ne pabaiga dar smile.gif, noriu ištyrinėti Italiją skersai išilgai smile.gif
Gerai, kad pradėjau nuo Romos (nes ji kol kas mažiausiai ir patiko iš visos matytos Italijos g.gif ). Nors Milanas, manau, patiktų dar mažiau, bet aš į jį pati net nesiorganizuosiu.

P. S. Sakė, kad Katanija vadinama mažuoju Milanu. Na man kažkodėl ir nepatiko (bent jau lyginant su kitais matytais Sicilijos miestais nublanko). Gal tuomet tikrai yra kažkokio ryšio Milanas/Katanija g.gif
Man mat patinka šviesūs, spalvingi, su teigiama atmosfera miestai ir miestukai. O vat Katanija kitokia, ten tamsūs pastatai, labai tamsūs. Tamsus niūrokas barokas (na baroko gerbėja irgi nelabai esu, su išimtimis, galų gale barokas irgi toli gražu ne vienodas būna). Net žmonės (ar man taip tik susirodė?) būtent Katanijoje labai mėgsta juodai rengtis. Kitur bent jau tai nekrito į akis. Na juoda apranga gražu, kodėl gi ne. Bet spalvos, bent jau architektūroje, ir šviesa man labiau prie širdies.

Katanijoje yra aerouostas, kiek mums sakė. Tai va jei kas dėl Katanijos kiek abejoja, gal geriau būtų nuo jos pradėti, ne ja baigti g.gif Mes ten važiavome tiesiai iš Sirakūzų, tai kontrastas buvo didelis. Kur džiaugsmingi šviesūs Sirakūzai su savo kažkokia gera aura, žaviu parku (pasijutau ten panašiai kaip Guelio parke, dėl atmosferos), laimingais veidais, daug turistų, tvenkinyje augančiu papirusu, šalia kurio plaukioja antytės ir pilna stambių žuvų smile.gif Na ir paskui paniūrusi pajuodusi Katanija (bent jau man toks jausmas).
Katanijoje matėm beprasidedančias vestuves, laukiančią nuotakos jaunojo pusę, aišku, visi priderintais juodais kostiumais, ir moterys (kas bent jau prie miesto dera ). Labai smagiai nusiteikusius, kaip apsidžiaugė, kai pabandėm juos fotografuoti biggrin.gif thumbup.gif Jie man didžiausią įspūdį ir padarė iš Katanijos, beje. Nuotakos nebelaukėm, sakė, jos labai vėluoja, tokia ten mada.
O va Cafalu kai kurie iš grupės ir pačią vestuvių ceremoniją bažnyčioje stebėjo, aikčiojo paskui (manau, vistiek kitaip nei pas mus, yra savų unikalių tradicijų, italai juk labai šeimos žmonės, tai juolabiau).

Dar du kartus susidūrėme su audringais tenykščiais futbolo aistruoliais. Cafalu jie su motociklais, mašinomis ir pan. savo eiseną padarė, irgi buvo labai patenkinti fotografavimais smile.gif Smagus jausmas tokius aistruolius stebėt thumbup.gif Aš irgi matyt patapčiau, net neabejoju (nors futbolo dabar iš viso nežiūriu), vien dėl to sirgimo.
Ir Palerme tik atvažiavus mūsų autiką policija su švyturėliais lydėjo smile.gif Kaip pas mus Grybauskaitę kokią biggrin.gif Pagalvojo kažkodėl , kad mes kažkurios komandos fanai. O vyko labai svarbios rungtynės dėl vietinės komandos išlikimo. Tai ir nesaugu ten buvo (neduok Dieve, ji būtų pralaimėjusi biggrin.gif , bet laimėjo visgi). Na ir eismas, aišku, mieste buvo uždarytas. Beje, mūsų autiko vairuotojas, kiek paskui pasisakė, pas buvęs policininkas, tai galėjo net ir tai padėti, aiškinosi ten su kažkuo, nieko čia nežinosi.

Gailiuosi, kad naktinio gyvenimo taip ir neteko pamatyti, norėjau. Tos ilgos vėlyvos vakarienės daug laiko prarijo (nors man labai patiko, pirmą kartą taip, ir tokiu stiliumi, po 10 už apvalių stalų, šeimyniškai kaip ir dera Italijoje smile.gif ). Ir gal ne tokiose palankiose vaikščiojimams vietose gyvenome. Portrugalijoje analogiškoje kelionėje vakarienių viešbutyje neturėjome, tai eidavome savo keliais ieškoti kavinių ir grįždavom jau su tamsa, neskubėdami. Smagu ir taip, ir taip. Palerme paskut. naktį beveik norėjau rautis dar į miestą, bet buvo toloka iki jo centro, be to ankstyvas skrydis, reikėjo keltis 3 val., tai... Beje, viešbučio teritorijoje vyko uždaras vakarėlis, į kurį kaip viešbučio svečiai irgi galėjome užeiti , buvo toks leidimas. Bet mano kompanija susikuklino (man, aišku, buvo labiausiai smalsu smile.gif ). Nebenuėjom, ypač kaip apsauginis MB šortus ale dress kodą kažkaip keistai nužiūrėjo išeinant iš tos teritorijos biggrin.gif Aišku, būtų turėjęs įleisti ir su šortais , kad jau viešbutis palaimino smile.gif Turėjo ir normalių kelnių, net ne džinsų lagamine, bet jau nebebuvo ypatingo noro ten eiti.

Papildyta:

Labai labai norėčiau Sicilijoje (dabar jau realiau, žemyninėje Italijoje) pabuvoti dideliame koncerte. Turėtų būti nerealu wub.gif Jau esu mačiusi ne kartą per youtube, kokia ten vietinė publika wub.gif wub.gif Būtų kažkas nepamirštamo vien jau dėl to, tikiu .
Kas turi galimybę ir laiko, Sirakūzuose graikų amfiteatre vyksta spektakliai, tą dieną, kai lankėmės, vakare irgi turėjo vykti, matėm, kaip ruošė dekoracijas. Irgi labai smagu būtų taip pažiūrėti wub.gif
Žodžiu, neįgyvendintų idėjų ten dar tikrai turiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 28 gegužės 2016 - 23:37
O taip, Italija (ir aisku Sicilija) ir mano mylimiausia salis wub.gif Nors pats paciausias miestas vis tik be konkurencijos - Paryzius!
O Italijoj ten tiek visko yra, galima vaziuoti simtus kartu. Jau Sicilijos per viena karta visos pamatyti neimanoma, tai ka ten kalbeti apie visa Italija. Mes Katanija aplankem pakeliui i Sirakuzus, tai nepasakyciau, kad ji paliko man slogu ispudi. Kaip tik ji buvo kitokia. Man visai patiko. O vat pvz Notas, Modika ir Ragusa kazkaip panasus pasirode. O gal jau per daug ju buvo triju per viena diena. Nors ten labai grazu !
Cefalu nebuvom mes, reikia pasiplanuoti sekanciam kartui - Vakarinei Sicilijai ax.gif Nors dabar blaskausi tarp dvieju noru - Sardinijos ir Sicilijos biggrin.gif Nezinau dar kuris nugales

Su sirgaliais ir policija tai ten geras buvo biggrin.gif Maciau, kaip serga eiliniai italai pietieciai uz savo futbolo komanda prie televizoriu thumbup.gif Tai per eilines rungtynes vaizdas minimum kaip kai musu krepsininkai zaidzia del aukso per kokia olimpiada.
Koncerte ir as noreciau pabuvoti. Esu buvus tik diskotekose ir mini koncertuke su sokiais po to - labai patiko! Apskritai ten Italijoj kurortuose pilna discoteku, sokiu, kur visokio amziaus yra welcome! Labai faina atmosfera ten thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 29, 09:55)
O taip, Italija (ir aisku Sicilija) ir mano mylimiausia salis  Nors pats paciausias miestas vis tik be konkurencijos - Paryzius!
-------

O vat pvz Notas, Modika ir Ragusa kazkaip panasus pasirode. O gal jau per daug ju buvo triju per viena diena. Nors ten labai grazu !

-----
Cefalu nebuvom mes, reikia pasiplanuoti sekanciam kartui - Vakarinei Sicilijai 
------

Nors dabar blaskausi tarp dvieju noru - Sardinijos ir Sicilijos  Nezinau dar kuris nugales

------
Apskritai ten Italijoj kurortuose pilna discoteku, sokiu, kur visokio amziaus yra welcome! Labai faina atmosfera ten 

Na Paryžiui tai tikrai nejaučiu kažkokių didelių sentimentų blush2.gif blush2.gif Netgi nuvylė jis mane (žyyymiai daugiau pliusų Roma vs Paryžius surasčiau, laabai patiko italai net Romoje, tikrai labiau už prancūzus, nuoširdesni ir paslaugesni, buvo situacijų, kai tikrai padėjo, netgi temperamentas italų man, aišku, kur kas artimesnis nei prancūzų, nuostabūs ledai ir picos, metro , kiek juo važiavome, žyyyymiai tvarkingesnis Romoje, Paryžiuje baisus, aerouostai net nelyginami, per tą baisųjį Paryžiaus skridome, netgi ta itališka dvasia, nesvarbu, kad miesto architektūra ne mano skonio, plius itališka virtuvė man absoliučiai pralenkia prancūzišką ) blush2.gif Aišku, pamatyt būtinai reikia Paryžių , bet visą maršrutą Paryžiuje keisčiau, pačių įžymiausių vietų, kaip pvz. Luvras antrą kartą nežiūrėčiau, netgi į Eifelio bokštą antrą kartą jau nekilsiu, na nebent su kokia kompanija, su kuria neturėčiau išeities, ar dukrai dar turėčiau jį parodyt, tiesą sakant, vieną kartą vistiek verta, plius va jinai būtent dėl prancūzų k. ir visko, kas prancūziška pamišusi, skirtingos mes ). Šįkart eičiau į modernaus meno centrą ten. Į Monmatrą , kuris iš tiesų labai patiko. Ir į Lotynų kvartalą. Ir iš Prancūzijos tikrai dar norėčiau tik į Toskaną. Ne mano šalis, Prancūzija , tiesiog, manau. Buvo, kas labai patiko, bet Sicilija ir Italija paima Paryžių užsimerkus smile.gif Kiekvienam savo, aišku. Negali viskas patikti lygiai taip visiems.

------

Note net nebuvom. O va Ragusa man pasirodė jokia blush2.gif g.gif Net neatsimenu, ką gero ten matėm, visiškai išgaravo iš galvos (reiškia, įspūdžio visai nepadarė).

Vat Modica man patiko. Laaabai fainai pasivaikštinėjom wub.gif Net nužiūrėjom, kuriuos namus galėtume pirkti biggrin.gif Jei melejonas netyčia iš dangaus nukristų smile.gif Siaurų gatvelių jaukumas vaikštinėjant ten wub.gif Ten daugiausia laimingų kačių ir mačiau (bei tą kačių altorėlį, kuris mane sužavėjo). Šokolado juodo dėl migrenos nė nevalgau, bet jis ten kitoks, dėl skonių įvairovės visokiausių prisiragavau, pats procesas, ir keturių skonių parsivežiau bei plius dovanoms. Toje jų garsiausioje šokoladinėje, specialiai ilgiau pastovėjome. Pati miesto atmosfera man tinkama bei sava. Galėčiau ir norėčiau ten gyvent.

-------

Cefalu būtinai aplankykit, mūsų grupėje labai daug aktyviai keliaujančių po visą pasaulį, tai kiek pasikalbėjom, visiems Cefalu patiko. Mažąja Nica kai kurie pavadino (nesu buvusi Nicoje, tai pati negaliu lyginti). Jeigu jau man nemėgėjai gulinėti paplūdimyje patiko, lietuviškame man yra tiesiog kančia gulinėt, tai čia jau vertas dėmesio matyt.
Be to nusižiūrėjau Cefalu paplūdimyje nuostabų kampą su nuostabaus grožio juodomis uolomis (tokio grožio uolų net Portugalijoje nemačiau) pamedituot. Ateičiau aš ten dažnai smile.gif

--------

Į Sardiniją irgi noriu drinks_cheers.gif Man ją irgi išgyrė, kad nuostabi gamta. Ir lengviau MB ištempčiau į ją. Nes jis kažkaip nori vis pamatyt naujas vietas, net jei patiko, nėra linkęs kartot, būtų sunkoka įkalbėt, manau g.gif Va į Barseloną, kuri abiems labai patiko, taip ir nebeištempiu kažkaip.

-------

Va va wub.gif Žmonės gal neturi ten daug daiktų, gal nesiorientuoja į materialines vertybes tiek, kiek mes (nors irgi visokių būna, apie kai kuriuos papročius pvz. povestuvines suvaidintas keliones ale į Maldyvus ir net vestuves, būtinai gausias svečių, pasakojo, kita vertus, gali būti, kad visą Italiją turėjo omeny, nebūtinai Siciliją, ir kiekvienam miestuke vėl savi papročiai, negali būti visur lygiai vienodai). Bet jau linksmintis tai jie moka thumbup.gif Ir daro tai iš visos širdies wub.gif

Aš tai jau senokai svajoju, kai tik apie tai sužinojau, apie sagras wub.gif Ech, kaip aš ten įsisukčiau wub.gif Lietuvoje aš miestietė kažkokia su komforto poreikiais esu, o va ten kažkaip viskas persiverčia, kažkokia gamtos trauka stebuklingai prabunda. Eičiau dirbti dieną nemokamai, kad ir vynuogynuose, kad ir sunkiai (žinau, kad karšta ir sunku), jei galėčiau paskui pasiausti vakare su vietiniais ar bent šviežių nuo medelio vynuogių bei jų gaminamo vyno prisiragauti, su vietiniais pabendrauti. Ir jų turguje Palerme dieną visai sutikčiau pardavinėti, ai, net nežinau, už ką smile.gif Gal vėl už galimybę ko nors skaunaus paskui paragauti ar pasiausti pagal vietinius papročius smile.gif

Papildyta:

Apie koncertus itališku stiliumi. Labai noriu tikėti, kad gal ir visai pavyks kada smile.gif Gal net mylimiausios grupės koncertą Italijoje bandysiu aplankyt, kai turą Europoje darys, kas poros metų bėgyje nusimato. Tai va prieš tris metus, paskut. jų turo Europoje metu Milane tooookią choreografiją italai parengė blink.gif wub.gif wub.gif bigsmile.gif , kad tas grupės lyderis turbūt pirmą kartą per ilgametę karjerą ant scenos verkė. Ten jau darbelio įdėjo tie fanai, kad ohoho. Aišku, ištikimiausi ir miegojo, budėjo per naktį, kad geresnes vietas užimti. Tokiame renginyje pabūti vien dėl publikos verta, įspūdžiai liktų visam gyvenimui, nesvarbu net kas ir ką dainuoja biggrin.gif , matyt smile.gif

Arba gal kas esat matę video, ką Foo Fighters grupei norintys prisikviesti ją gastrolių vienos itališkos vietovės fanai iškrėtė thumbup.gif
Kažin ar būna iš viso geresnių fanų, kaip italai g.gif
Atsakyti
Tai vat Jus matet ta standartini Paryziu: Luvras, Eifelio bokstas, Eliziejaus laukai, Monmartras ir t.t. o tai tik, galima sakyti, ledkalnio virsune. Ten tiek visko dar daug ir skirtingo, kad viska nors kiek pazinti reikia tiek pat laiko kiek kitur visa sali, ar net daugiau.
Monmartras tai is vis must see. Nuo Sacre Ceur kalvos vaizdas ne ka prastesnis nei nuo Eifelio ir nemokamai biggrin.gif O kur dar Lotynu kvartas, Liuksemburgo sodai, Mare kvartalas, Senos krantines su bukinistais. O muzieju kiek bigsmile.gif Rodeno nuostabus, Musee d'Orsay (impresionizmo) mano mylimiausi. Buvau bet dar su malonumu nueiciau. Pompidu centre modernaus meno irgi thumbup.gif Buvo mano pirma pazintis su moderniuoju menu biggrin.gif Zodziu, nenurasykit dar Paryziaus, aplankykit dar karta su savarankisku paklaidziojimu po miesta. Nors taip, sutinku, prancuzai arogantiski ir salti. Zmones ir apskritai salis man irgi pirmoj vietoj Italija. Bet Paryzius kaip miestas - nuostabus! wub.gif Vat pvz Londonas tai manes visai netraukia ...

----

Raguzoj mes buvom jau sutemus, tai nelabai ka matem, pasirode, kad panasi i Modika. O vat Notas man labai patiko. Gal del to, kad jame pirmame buvom, o gal del to, kad jis kazkuo panasus i Sirakuzus, irgi sviesus, daug smiltainio statiniu.

----

Cefalu jau pasizymiu kaip butina aplankyti sekanti karta 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 29, 13:32)
Tai vat Jus matet ta standartini Paryziu: Luvras, Eifelio bokstas, Eliziejaus laukai, Monmartras ir t.t. o tai tik, galima sakyti, ledkalnio virsune. Ten tiek visko dar daug ir skirtingo, kad viska nors kiek pazinti reikia tiek pat laiko kiek kitur visa sali, ar net daugiau.
Monmartras tai is vis must see. Nuo Sacre Ceur kalvos vaizdas ne ka prastesnis nei nuo Eifelio ir nemokamai  biggrin.gif O kur dar Lotynu kvartas, Liuksemburgo sodai, Mare kvartalas, Senos krantines su bukinistais. O muzieju kiek  bigsmile.gif Rodeno nuostabus, Musee d'Orsay (impresionizmo) mano mylimiausi. Buvau bet dar su malonumu nueiciau. Pompidu centre modernaus meno irgi  thumbup.gif Buvo mano pirma pazintis su moderniuoju menu  biggrin.gif Zodziu, nenurasykit dar Paryziaus, aplankykit dar karta su savarankisku paklaidziojimu po miesta.

Vat tų modernaus meno muziejų nemačiau drinks_cheers.gif Ir impresionistų. Tai, žinoma, norėčiau pamatyti. Būtų sekantis mano taikinys.

Monmatre mes nemažai vaikščiojom, ir tą paminklą Delala ar kaip ji ten su visa istorija, ir vynuogynu, iš kurio labai brangų vyną gamina, ir tą skulptūrą su istorija, kai žmogus bandė praeiti per sieną, matėm. Per patį Monmatro šurmulį, kur kažką parduoda ir klega, tapo, aišku, vaikščiojom, matėm, kaip tapo (norėčiau ir aš būti ten nutapyta smile.gif ) kopėm per statų kalną į Monmatrą. Ir pietavome jau žemyn nusileidę ten šalimais. Turėjome laiko įspūdžiui susidaryti. Taip, man Monmatras labiausiai ir patiko drinks_cheers.gif Būtent ten tą tikrąjį gerąjį prancūziškumą aš ir pajutau.
Lotynų kvartalas irgi kažkiek Monmatrą primena, tik jau nėra tos labai bohemiškos atmosferos. Lotynų kvartale labai skaniai pavakarieniavome, valgėme prOncūziškai: varlių šlaunelės ir sraigės.

Senos krantines su bukinistais irgi matėme, vaikščiojome ten drinks_cheers.gif Patiko ir man. Aišku, tie tiltai su spynelėmis (ir mini eifeliukus besiūlantys imigrantai ant kiekvieno kampo, nors vieną nusipirkau visgi kaip raktui pakabuką, tie mini eifeliukai spėjo mane jau užknisti biggrin.gif blush2.gif ).
Plaukiojom Senos upe patį pirmą vakarą. Matėm šviečiantį Eifelio bokštą ir tuo momentu, kai spalvos keičiasi. Perėjom, aišku, Eliziejaus laukus (bet niekur neužėjom, nebuvo tam laiko).

Vieną pusdienį nebėjome su grupe į bažnyčią ir vaikščiojom tiesiog kasdieniu Paryžiumi, kaip mūsų kokiu Naujamiesčiu Vilniuje. Su savo mini parkeliais, kas rytą plaunamomis gatvėmis, kavos ir bandeliu kvapu pusryčiams kavinėse. Sakyčiau, pamatėm standartinio Paryžiaus standartinį veidą, kad ir labai trumpai. Va tas veidas man labiau patiko, nei tie garsieji visų užpulti objektai.

Dar, čia jau mano asmeniniai potyriai ir nušvitimai, ne kiekvienas supras smile.gif blush2.gif Sužavėjo besidažanti prancūzaitė metro (važiavo į restoraną, kaip supratau, su savo vyruku). Va čia man ir buvo tikrasis Paryžius wub.gif

Akcentuosiu - Paryžiaus architektūra ne mano skonio, gal tame šaknys iš esmės. Tos didžiulės masės žmonių su didžiulėmis eilėmis, pvz. 3 val. Tas prišnerkštas labai ir niūrus metro. Laaabai daug imigrantų, kurių labai nemažai atrodo pavojingi, o ne tik atrodo, tokie ir yra. Gali ir apvogti, ir pareikalauti pinigų už raištelį ant rankos kylant į Monmatrą, ir su tais eifeliukais biškį užknisa net, matėm, nors jau senokai čia buvo, net dvi mitinguojančias arabų grupuotes, prieš tuos baisiuosius Paryžiaus įvykius dar. Jau tada mane biškutį patraumavo, pagalvojau, ačiū Dievui, LT jie gatvėse griausmingai nesimeldžia... Kodėl jau prieš 3 metus pas juos šiukšlių dėžėse šiukšlių maišai peršviečiami, visas turinys matosi? Dėl jūsų paties saugumo, mums ta Algimanta paaiškino. Ir tiesa, gali ten patekti pvz. bomba ir išlėkti visas metro į viršų.

Paryžiuje yra gerų dalykų ir labai gerų, to neneigsiu.
Bet va Italijoje mano širdis wub.gif Net nepaisant visų žinomų daugybės jos minusų (kurių knygų ir kel. vadovių, gidžių dėka irgi melejonus žinau).

Šiaip visai ir važiuočiau dar mielai į Paryžių, labai gerą knygą jau post factum po kelionės nusipirkau, kur pasakojo istoriją pagal metro stoteles. Paryžiaus gerbėjams, manau, būtina ją perskaityt. Tik va jau norėčiau šįkart važiuodama maršrutą būtinai planuotis savaip ir man nereikia tikrai (kol kas bent blush2.gif ) jokių Luvrų bei Versalių, ne mano skonio tokie objektai (išskyrus stiklinę piramidę Luvre, ten taip, gražu) ir nieko su tuo negaliu kol kas padaryt blush2.gif Ai, dar Mona Liza patiko ir Afroditės skulptūra Luvre, aišku (o visa kita dvejinosi trejinosi nuo žiūrimų objektų gausos ir nuo žmonių minios).
O juk melejonai žmonių kaifuoja būtent nuo to, kas man Paryžiuje nepatiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 29 gegužės 2016 - 14:33
Na va kiekvienam savo biggrin.gif O man pvz Luvro fasadas turbut pats graziausias statinys architekturiniu poziuriu ever biggrin.gif O Vandomo aikste tai irgi turbut pati pati graziausia wub.gif
Kokia ten knyga pagal metro stoteles?
O del siuksliu maisu persvieciamu vietoj siuksliu deziu tai jau ne pries 3 metus tai atsirado. Jie atsirado po 1996 ar 1997 metais ivykusio teroro akto Saint Michel stotyje verysad.gif Is pradziu buvo visos siuksliu dezes apskritai nuimtos, tai visur buvo siuksliu kruvos, kol tuos maisus sukabino.

Na gerai dabar griztam i tema biggrin.gif Papasakokit daugiau del Kapucinu katakombu. Raset, kad nebaisu visai, bet ar jauku? Man tai net vaskiniu figuru muziejuje kazkaip nejauku. Man ten visi kazkokie kaip lavonai atrodo doh.gif Bet cia turbut mano asmenine problema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 29, 12:05)
-------
Cefalu būtinai aplankykit, mūsų grupėje labai daug aktyviai keliaujančių po visą pasaulį, tai kiek pasikalbėjom, visiems Cefalu patiko. Mažąja Nica kai kurie pavadino (nesu buvusi Nicoje, tai pati negaliu lyginti). Jeigu jau man nemėgėjai gulinėti paplūdimyje patiko, lietuviškame man yra tiesiog kančia gulinėt, tai čia jau vertas dėmesio matyt.
Be to nusižiūrėjau Cefalu paplūdimyje nuostabų kampą su nuostabaus grožio juodomis uolomis (tokio grožio uolų net Portugalijoje nemačiau) pamedituot. Ateičiau aš ten dažnai  smile.gif
--------

Mes Sicilijoje buvom praejusi pavasari wub.gif Apsistoje buvome butent Cefalu ir kaskart po pasivazinejimu, dziugavom, kad pasirinkom si miesteli.. Zinoma, visa Sicilija nuostabi, bet Cefalu kazkokia ypatinga atmosfera - jaukus, ramus, kompaktiskas, vakare visos gatveles kvepia "Lenor'u", "ant galvos" varva skalbiniai.. biggrin.gif toks "namu" jausmas wub.gif

user posted image

Nicoj taip pat buvome pernai, tik rudeni, siaip panasumu tarp ju nemaciau, gal tik kad abu miestai, bent man, sukuria labai jaukia atmosfera.. wub.gif O siaip Zydojoje pakranteje man didziausiaispudi paliko Eze wub.gif

Ne i tema - Uz menesiovaziuojam i Portugalija, nugazdinote, kad "net ten uolos tokio ispudzio nepaliko", nes ten butent tom uolom ir vaziuojam pasigrozet doh.gif biggrin.gif Nors zinoma, visos aplankytos salys kazkuo suzavi.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citanika: 29 gegužės 2016 - 15:21
QUOTE(enura @ 2016 05 29, 15:07)
Na va kiekvienam savo O man pvz Luvro fasadas turbut pats graziausias statinys architekturiniu poziuriu ever  O Vandomo aikste tai irgi turbut pati pati graziausia 

--------
Kokia ten knyga pagal metro stoteles?

------
O del siuksliu maisu persvieciamu vietoj siuksliu deziu tai jau ne pries 3 metus tai atsirado.

------

Na gerai dabar griztam i tema  Papasakokit daugiau del Kapucinu katakombu. Raset, kad nebaisu visai, bet ar jauku? Man tai net vaskiniu figuru muziejuje kazkaip nejauku. Man ten visi kazkokie kaip lavonai atrodo  Bet cia turbut mano asmenine problema

Tai va, kad žmonės skirtingi labai drinks_cheers.gif , tai skirtingi dalykai ir patinka.
Vandomo aikštės bent iš pavadinimo nepamenu blush2.gif

-----

va šita :
https://www.knygos.l...oves-paryziuje/

Gaila, kad ją skaičiau jau po kelionės, ne prieš, gal ir man būtų įspūdžiai dar pagerėję blush2.gif Nes labai vertinu istoriją (aišku, labai svarbu, kad pasakotų įdomiai, nebūtų sausų faktų kratinys). Apie Versalį mūsų kel. vadovės pasakojimai man labai labai patiko, kol... į tą Versalį neįėjom blush2.gif Gan greitai buvo noras iš ten greičiau ištrūkti, jei jau taip sąžiningai blush2.gif

----
gali būti, aš tuo nesidomėjau. Aš maždaug prieš tris metus buvau Paryžiuje, tai čia tik praktinė patirtis. Kad jie buvo. Nors šiaip lyginant su šiomis dienomis juk buvo dar labai ramu.

------

na... jei jau vaškinių figūrų muziejuose nejauku, tai gal tada neikit visgi... nežinau.
Aš lankiausi Portugalijoje dar ir kaulų bažnyčioje, absoliučiai viskas viduje iš kaulų. Man labai labai patiko, labiau nei šitos katakombos. Bet gal aš linkusi į tokius šiurpuliukus ir ieškau adrenalino šiek tiek (to neneigiu). Va kraujo paėmimo ceremonija man nėra maloni, paprastai nusisuku, kai ima, po kapines vaikščioti naktį nesugalvočiau (kita vertis, jei su kompanija, tai niekad negali žinot, kas į galvą šaus, gal ir eičiau smile.gif blush2.gif , na viena ne, nes turiu lakią labai vaizduotę, labai mėgstu siaubo filmus, bet paskui , jei pataiko tiksliai į dešimtuką, įsibauginu, dėl to jau seniai jų specialiai nežiūriu (beje, man baisu tik mistiniai ir tik žiaurios scenos, kraujo scenų negaliu žiūrėt). Tai va tokiai man ten baisu visai nebuvo. Nebuvo baisu, kiek supratau, nei vienam iš 45 žm. grupės (arba pratylėjo). Net nėra ten ko bijot šiaip. Jei neini vienas. Juk ne naktį, su kitais žmonėmis, nereikia į tuos lavonus susikoncentruoti kaip į numirėlius net. Tik kaip į eksponatus. Tik viena 2 metų mergaitė pačiame ekspozicijos gale atrodo nepaprastai tikroviškai, kaip lėlė, dar tikroviškiau.
Va fotografuoti ten kažkodėl neleidžia. Kaulų bažnyčioje dar ir kaip leido.
Kiek supratau, tokio lygio katakombų kaip ir nelabai kur Europoje yra? Klausinėjau apie Paryžiaus, nes buvau kažkur apie tokias skaičiusi, tai vietinė gidė arba nežinojo tiksliai arba ji yra teisi, kad Paryžiuje kažkada neseniai buvo (o ar dabar yra, jau reikia ieškoti informacijos internete).
Jauku tokiose vietose nu logiškai, kaip ir negali būti smile.gif Bet jei nėra jauku, tai nereiškia, kad būtinai bus baisu.

Gal internete visgi kas yra užfiksavęs kokių nuotraukų iš ten ? Gal kažkada kam nors, bent jau kokiems žurnalistams ir leido fotografuot?

Aš savo smalsumą jau patenkinau smile.gif , dabar galiu gyventi ir be katakombų, manau smile.gif
Va kaulų bažnyčios, kaukolės mane kažkaip labiau sudomino (nesijuokit tik labai lotuliukas.gif ). Kažkaip jos iš estetinės pusės patraukliau atrodo.

Kažkuris iš garsiųjų rašytojų, gaila nepamenu koks, mums minėjo, jaukia tos vietos tikrai nepavadino smile.gif Bet jis menininkas, jam galima, manau, kad spalvas jis tikrai sutirštino.
Atsakyti
QUOTE(citanika @ 2016 05 29, 15:14)

Ne i tema - Uz menesiovaziuojam i Portugalija, nugazdinote, kad "net ten uolos tokio ispudzio nepaliko", nes ten butent tom uolom ir vaziuojam pasigrozet doh.gif biggrin.gif Nors zinoma, visos aplankytos salys kazkuo suzavi..  wub.gif

Džiugu, kad ir jums Cefalu patiko. O kaip ten atostogauti, kaip kainos? Žinau, kad Novaturas irgi veža, bet dar nesidomėjau.

------

Va dėl Portugalijos vėl skirtingai, bus labai asmeninė nuomonė . Man Portugalija įspūdį pernai padarė didelį, lygiai tokia pat 8 dienų su skrydžiais kelionė su vadovais ir grupe po visą šalį. Vandenynas apžiūrėtas visose pusėse, visi svarbiausi strateginiai taškai. Kas norėjo ir išsimaudė (dauguma maudėsi šiaip). Bet Algarvė man visgi toli toli nuo Sicilijos grožio ir jaukumo blush2.gif
Bet va aš asmeniškai džiaugiuosi, kad Sicilija jau po Portugalijos, o ne prieš. Nes mano akimis Sicilijos gamta žyyyyyymiai gražesnė. Ir net tos pačios uolos labiau mano skonio (Portugalijos uolos nuotraukose atrodo gerai, bet va realybėje ne visai taip, šiek tiek prasčiau, nei nuotraukose). Patys kraštovaizdžiai važiuojant bei augmenija žymiai patrauklesni man Sicilijoje, vienareikšmiškai.
Bet Portugalijoje yra kitų privalumų. Jei norit gerų įspūdžių BŪTINAI kiek įmanoma pastudijuokit portugalų istoriją ar gidų kokių pasiimkit prie progos. Nu labai įdomi istorija, pradėjau gerbti tuos žmones. Maistas ten irgi skanus, nors man itališkas visgi skanesnis. Ir kava pas juo gera, antroje vietoje po Italijos. Pasakojo, kad jei Italijoje dėl kažkokios priežasties nebeliktų kavos, italai važiuotų jos gerti į Portugaliją. Pati parsivežiau iš PC kavos pakutį ir labai pasigailėjau paskui, kad tik vieną, taip patiko (įdomu, kaip su siciliška kava bus biggrin.gif , šįkart nesismulkinau, tris pakelius įsimečiau ir dar dovanų).
Iš Portugalijos labiausiai rekomenduoju Coimbra. Sunku būtų patikėti, kad kam nors ji nepatiktų, tas jaukus, žavus jaunatviškas ir džiaugsmingas studentų miestas. Ten yra labai daug ko apžiūrėt, būtinai nupėdinkit iki universiteto, būtų gerai, kad kas pasakotų apie senąją biblioteką saugančius gyvuosius sargus - šikšnosparnius. Bei suvenyrų yra ten labai estetiškų, to universiteto parduotuvėlėje, prisipirkau. Labai graži studentų uniforma wub.gif Ech, gaila, kad taip ir nenufotografavau. Bet užtai klausėm grojančių tų studentų orkestrėlio. Dar reiktų, kad kas papasakotų apie tų studentų respublikas, parodytų neįgyvendintų svajonių kapines. Arba pasiruoškit patys internete, arba samdykit gidą, kitaip viso grožio ten nepatirsit.
Antroje vietoje iš aplankytų Portugalijos miestų man Portas. Į jį irgi norėčiau sugrįžt.
O va Lisabona nublanko prieš juos (na ir labiau komerciškesnė visom prasmėm jaučiasi, ne tokie malonūs žmonės, kaip likusioje Portugalijoje ir truputį chaltūrina aptarnavimo sektoriuje).

Papildyta:
QUOTE(citanika @ 2016 05 29, 15:14)
Mes Sicilijoje buvom praejusi pavasari wub.gif Apsistoje buvome butent Cefalu ir kaskart po pasivazinejimu, dziugavom, kad pasirinkom si miesteli.. Zinoma, visa Sicilija nuostabi, bet Cefalu kazkokia ypatinga atmosfera - jaukus, ramus, kompaktiskas, vakare visos gatveles kvepia "Lenor'u", "ant galvos" varva skalbiniai.. biggrin.gif toks "namu" jausmas wub.gif

taip jaukiai parašėt thumbup.gif
Atsakyti
Vandomo aikste netoli Operos, judant link Senos. Per viduri obeliskas jei neklystu is Napoleono karu patranku islietas su musiu scenomis. Bet ne jis, ten svarbiausias, o aikste supantys pastatai. Grynai prancuzisko stiliaus su mansardomis wub.gif Viename is ju gyveno Sopenas.

Ramu buvo galima sakyti beveik 20 metu, na isskyrus S.Airija bei Basku regiona, nors ir tie paskui apsiramino. O dabar vel ... verysad.gif O jeigu dar pasitvirtins versija apie ideta bomba i lektuva Paryziaus orouoste, tai visai nebejauku keliauti unsure.gif Man ir taip po to Saint Michelio kazkokia panika apima paliktus be prieziuros krepsius pamacius ... Stengiuosi kuo greiciau dingti is tos vietos, jeigu imanoma biggrin.gif

aciu uz knygos nuoroda, nebuvau uzfiksavus jos, reiks butinai paskaityt drinks_cheers.gif 4u.gif

O del katakombu tai man nebaisu, bet kazkaip kaip ir sakiau, nejauku, bijau, kad jausiuos nekomfortiskai labai, nors tuo paciu ir idomu. Kaip rusai sako i "khochitsia i kolitsia" lotuliukas.gif
Yra siek tiek foto internete, maciau. Tai vat ir svarstau ar uztenka to, ar vis tik gyvai reikia pamatyti biggrin.gif

Baznycia is kaulu tai dar yra ir Cekijoj jei neklystu. Kazkur pakeliui link Prahos vaziuojant, bet neteko buti. Sake irgi ispudinga, sviestuvai didziausi kandeliabrai is kaulu ir t.t. Jums gal irgi patiktu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 29, 16:28)
V
O del katakombu tai man nebaisu, bet kazkaip kaip ir sakiau, nejauku, bijau, kad jausiuos nekomfortiskai labai, nors tuo paciu ir idomu. Kaip rusai sako i "khochitsia i kolitsia"  lotuliukas.gif
Yra siek tiek foto internete, maciau. Tai vat ir svarstau ar uztenka to, ar vis tik gyvai reikia pamatyti  biggrin.gif 

------

Baznycia is kaulu tai dar yra ir Cekijoj jei neklystu. Kazkur pakeliui link Prahos vaziuojant, bet neteko buti. Sake irgi ispudinga, sviestuvai didziausi kandeliabrai is kaulu ir t.t. Jums gal irgi patiktu  biggrin.gif  4u.gif

tai vistiek siūlyčiau bandyt. Vat nepamenu, kiek kainuoja, jei pasirodys nejauku, juk galima ir išeit.
Manau, kad vieną kartą gyvenime gerai pamatyt viską.
Nuotraukos vistiek niekada neatspindės realybės, to jausmo (jei norisi nors minimalaus adrenalino). Na man to adrenalino buvo ryškiai per mažai, nu bet ką jau čia...
Kažkur kitur reikia ieškoti aštresnių pojūčių biggrin.gif blush2.gif

-----

aha, į tą Čekijoje irgi norėjome nuvažiuoti, kaip tik ir važiavom net. Bet pavėlavom dėl lankymo valandų. Aišku, kad patiktų smile.gif drinks_cheers.gif

Karlšteine, Čekijoje, jų karaliaus rezidencijoje, jei gerai pamenu, nes lankiausi jau seniai, tai tarsi pro miglą, beje, ten irgi patiko, tai va ten berods irgi kažkokių kaukolyčių yra toje pilyje g.gif Na ir vaškinių figūrų muziejus ten visai žavus.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 29, 16:22)
Džiugu, kad ir jums Cefalu patiko. O kaip ten atostogauti, kaip kainos? Žinau, kad Novaturas irgi veža, bet dar nesidomėjau.

------

Va dėl Portugalijos vėl skirtingai, bus labai asmeninė nuomonė . Man Portugalija įspūdį pernai padarė didelį, lygiai tokia pat 8 dienų su skrydžiais kelionė su vadovais ir grupe po visą šalį. Vandenynas apžiūrėtas visose pusėse, visi svarbiausi strateginiai taškai. Kas norėjo ir išsimaudė (dauguma maudėsi šiaip). Bet Algarvė man visgi  toli toli nuo Sicilijos grožio ir jaukumo  blush2.gif
Bet va aš asmeniškai džiaugiuosi, kad Sicilija jau po Portugalijos, o ne prieš. Nes mano akimis Sicilijos gamta žyyyyyymiai gražesnė. Ir net tos pačios uolos labiau mano skonio (Portugalijos uolos nuotraukose atrodo gerai, bet va realybėje ne visai taip, šiek tiek prasčiau, nei nuotraukose). Patys kraštovaizdžiai važiuojant bei augmenija  žymiai patrauklesni man Sicilijoje, vienareikšmiškai.
Bet Portugalijoje yra kitų privalumų. Jei norit gerų įspūdžių BŪTINAI kiek įmanoma pastudijuokit portugalų istoriją ar gidų kokių pasiimkit prie progos. Nu labai įdomi istorija, pradėjau gerbti tuos žmones. Maistas ten irgi skanus, nors man itališkas visgi skanesnis. Ir kava pas juo gera, antroje vietoje po Italijos. Pasakojo, kad jei Italijoje dėl kažkokios priežasties nebeliktų kavos, italai važiuotų jos gerti į Portugaliją. Pati parsivežiau iš PC kavos pakutį ir labai pasigailėjau paskui, kad tik vieną, taip patiko (įdomu, kaip su siciliška kava bus  biggrin.gif , šįkart nesismulkinau, tris pakelius įsimečiau ir dar dovanų).
Iš Portugalijos labiausiai rekomenduoju Coimbra. Sunku būtų patikėti, kad kam nors ji nepatiktų, tas jaukus, žavus jaunatviškas ir džiaugsmingas studentų miestas. Ten yra labai daug ko apžiūrėt, būtinai nupėdinkit iki universiteto, būtų gerai, kad kas pasakotų apie senąją biblioteką saugančius gyvuosius sargus - šikšnosparnius. Bei suvenyrų yra ten labai estetiškų, to universiteto parduotuvėlėje, prisipirkau. Labai graži studentų uniforma  wub.gif  Ech, gaila, kad taip ir nenufotografavau. Bet užtai klausėm grojančių tų studentų orkestrėlio. Dar reiktų, kad kas papasakotų apie tų studentų respublikas, parodytų neįgyvendintų svajonių kapines. Arba pasiruoškit patys internete, arba samdykit gidą, kitaip viso grožio ten nepatirsit.
Antroje vietoje iš aplankytų Portugalijos miestų man Portas. Į jį irgi norėčiau sugrįžt.
O va  Lisabona nublanko prieš juos (na ir labiau komerciškesnė visom prasmėm jaučiasi, ne tokie malonūs žmonės, kaip likusioje Portugalijoje  ir truputį chaltūrina aptarnavimo sektoriuje).

Papildyta:
taip jaukiai parašėt  thumbup.gif

Kiek skaitinejom Cefalu kainos kiek didesnes lyginant su vidurkiu Sicilijoj, kaip ir Taorminoj.. Bet vieta rinkones, kad butu smeletas papludimys, kai noresis koki pusdieni patinginiauti, nes vaziavom su 5m. vaiku., tai lb tu kainu ir nelyginom.. Konkreciu kainu dabar nelabai atsimenu.. Kazkaip nublanko po Prancuzijos (parkavimai, keliai) doh.gif

Mes vaziuojame visada savarankiskai - lektuvo bilietai, apartamentai, masina, pasirenkam informacijos, o tada jau pagal apilnkybes..

O taip maistas wub.gif Man kolkas Italiskai (dar Graikiskai) virtuvei nera lygiu..

Laaabai aciu uz issamia Informacija apie Portugalija:4u: Jau pasizymejau miestus uzrasu knygeleje biggrin.gif Mes sikart planuojame pakrante zemyn nuo Lisabonos apvaziuoti, kiek imanoma.. Busime pora savaiciu, bet planuojame ryte nuvaziuoti iki vieno ar kito grazaus miesto, o vakarop jo pliaze pagulineti ar atvirksciai, kad uztektu ir ispudziu ir poilsio smile.gif I Porto laaaabai noriu, planuojam, i ta puse vaziuoti atskiru vaziavimu, sikart nepavyks, nepatogu su vaiku vis kitame viesbuty nakvoti, kad ir kaip jis kantriai tas keliones atlaiko.. smile.gif

Papildyta:

P.S.: Po Sicilijos Pistaciju ledu.. wub.gif Ledus valgiau vos keletakart, net nesinori doh.gif Nes ledai ten pasaka wub.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo citanika: 29 gegužės 2016 - 17:58