QUOTE(enura @ 2016 05 28, 12:04)
Ingenas, matau kad Jus euforijoj po keliones
Nesiginu, didelėje euforijoje
Ir italofile ar italomane (gal yra tokie žodžiai ) tapau (pradžia to dar kiek anksčiau, čia tik susitiprėjo labai). Rudenį vėl šiaušiu į Italiją (į Umbriją, šokolado festivalį ir t.t.) . Trečias kartas, vėl kita kryptis, tikiu, kad čia ne pabaiga dar , noriu ištyrinėti Italiją skersai išilgai
Gerai, kad pradėjau nuo Romos (nes ji kol kas mažiausiai ir patiko iš visos matytos Italijos ). Nors Milanas, manau, patiktų dar mažiau, bet aš į jį pati net nesiorganizuosiu.
P. S. Sakė, kad Katanija vadinama mažuoju Milanu. Na man kažkodėl ir nepatiko (bent jau lyginant su kitais matytais Sicilijos miestais nublanko). Gal tuomet tikrai yra kažkokio ryšio Milanas/Katanija
Man mat patinka šviesūs, spalvingi, su teigiama atmosfera miestai ir miestukai. O vat Katanija kitokia, ten tamsūs pastatai, labai tamsūs. Tamsus niūrokas barokas (na baroko gerbėja irgi nelabai esu, su išimtimis, galų gale barokas irgi toli gražu ne vienodas būna). Net žmonės (ar man taip tik susirodė?) būtent Katanijoje labai mėgsta juodai rengtis. Kitur bent jau tai nekrito į akis. Na juoda apranga gražu, kodėl gi ne. Bet spalvos, bent jau architektūroje, ir šviesa man labiau prie širdies.
Katanijoje yra aerouostas, kiek mums sakė. Tai va jei kas dėl Katanijos kiek abejoja, gal geriau būtų nuo jos pradėti, ne ja baigti Mes ten važiavome tiesiai iš Sirakūzų, tai kontrastas buvo didelis. Kur džiaugsmingi šviesūs Sirakūzai su savo kažkokia gera aura, žaviu parku (pasijutau ten panašiai kaip Guelio parke, dėl atmosferos), laimingais veidais, daug turistų, tvenkinyje augančiu papirusu, šalia kurio plaukioja antytės ir pilna stambių žuvų Na ir paskui paniūrusi pajuodusi Katanija (bent jau man toks jausmas).
Katanijoje matėm beprasidedančias vestuves, laukiančią nuotakos jaunojo pusę, aišku, visi priderintais juodais kostiumais, ir moterys (kas bent jau prie miesto dera ). Labai smagiai nusiteikusius, kaip apsidžiaugė, kai pabandėm juos fotografuoti Jie man didžiausią įspūdį ir padarė iš Katanijos, beje. Nuotakos nebelaukėm, sakė, jos labai vėluoja, tokia ten mada.
O va Cafalu kai kurie iš grupės ir pačią vestuvių ceremoniją bažnyčioje stebėjo, aikčiojo paskui (manau, vistiek kitaip nei pas mus, yra savų unikalių tradicijų, italai juk labai šeimos žmonės, tai juolabiau).
Dar du kartus susidūrėme su audringais tenykščiais futbolo aistruoliais. Cafalu jie su motociklais, mašinomis ir pan. savo eiseną padarė, irgi buvo labai patenkinti fotografavimais Smagus jausmas tokius aistruolius stebėt Aš irgi matyt patapčiau, net neabejoju (nors futbolo dabar iš viso nežiūriu), vien dėl to sirgimo.
Ir Palerme tik atvažiavus mūsų autiką policija su švyturėliais lydėjo Kaip pas mus Grybauskaitę kokią Pagalvojo kažkodėl , kad mes kažkurios komandos fanai. O vyko labai svarbios rungtynės dėl vietinės komandos išlikimo. Tai ir nesaugu ten buvo (neduok Dieve, ji būtų pralaimėjusi , bet laimėjo visgi). Na ir eismas, aišku, mieste buvo uždarytas. Beje, mūsų autiko vairuotojas, kiek paskui pasisakė, pas buvęs policininkas, tai galėjo net ir tai padėti, aiškinosi ten su kažkuo, nieko čia nežinosi.
Gailiuosi, kad naktinio gyvenimo taip ir neteko pamatyti, norėjau. Tos ilgos vėlyvos vakarienės daug laiko prarijo (nors man labai patiko, pirmą kartą taip, ir tokiu stiliumi, po 10 už apvalių stalų, šeimyniškai kaip ir dera Italijoje ). Ir gal ne tokiose palankiose vaikščiojimams vietose gyvenome. Portrugalijoje analogiškoje kelionėje vakarienių viešbutyje neturėjome, tai eidavome savo keliais ieškoti kavinių ir grįždavom jau su tamsa, neskubėdami. Smagu ir taip, ir taip. Palerme paskut. naktį beveik norėjau rautis dar į miestą, bet buvo toloka iki jo centro, be to ankstyvas skrydis, reikėjo keltis 3 val., tai... Beje, viešbučio teritorijoje vyko uždaras vakarėlis, į kurį kaip viešbučio svečiai irgi galėjome užeiti , buvo toks leidimas. Bet mano kompanija susikuklino (man, aišku, buvo labiausiai smalsu ). Nebenuėjom, ypač kaip apsauginis MB šortus ale dress kodą kažkaip keistai nužiūrėjo išeinant iš tos teritorijos Aišku, būtų turėjęs įleisti ir su šortais , kad jau viešbutis palaimino Turėjo ir normalių kelnių, net ne džinsų lagamine, bet jau nebebuvo ypatingo noro ten eiti.
Papildyta:
Labai labai norėčiau Sicilijoje (dabar jau realiau, žemyninėje Italijoje) pabuvoti dideliame koncerte. Turėtų būti nerealu Jau esu mačiusi ne kartą per youtube, kokia ten vietinė publika Būtų kažkas nepamirštamo vien jau dėl to, tikiu .
Kas turi galimybę ir laiko, Sirakūzuose graikų amfiteatre vyksta spektakliai, tą dieną, kai lankėmės, vakare irgi turėjo vykti, matėm, kaip ruošė dekoracijas. Irgi labai smagu būtų taip pažiūrėti
Žodžiu, neįgyvendintų idėjų ten dar tikrai turiu