Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 27, 14:37)
*Jau po kelionės. Dieve Dieve, kaip gražu ten, kaip patiko  wub.gif  Įsimylėjau Siciliją, absoliučiai viską ten  wub.gif 

**Būtinai paragaukit migdolų likerio, net MB, kuris saldžių gėrimų nemėgsta, užsimanė jo būtinai keletą nedidelių buteliukų nusipirkti  smile.gif 

*** Iš pistacijų labai skanūs saldūs jų kremai/užtepėlės.

**** Modikos šokoladas, kurio paragausit Modikoje prieš perkant. Kai kam labiausiai patiko su druska, man ypač su imbieru, su čili pipirais. Ir pirkit jį Modikoje, nes duty free jis žymiai brangesnis.


* oi kaip as Jus suprantu biggrin.gif as irgi savo sirdi Sicilijoj palikau wub.gif tik va gyvent ten ne vietiniams tai ne pyragai verysad.gif net ir vietiniai mums skundesi, kad sunku. Tai jau geriau nuvaziuot kaip turistui thumbup.gif

del nuomojamos aprangos visai buvau pamirsus doh.gif patiems nereikejo, o ir kas dzipu lauke niekas nesinuomavo (arba su savo ejo, arba taip kaip stovi), tai visai is galvos isleke ...


** mes gincijomes ar ten vynas, ar likeris tas Vino di Mandorlo. Uzklausiau padavejo, tai sake kad vynas

*** kaip tik ant dienu buvau Assorti parduotuvej pas mus, tai ten irgi yra tos pistaciju uztepeles (a la kaip nutella), ir netgi tokios pacios firmos kaip ir Sicilijoj maciau. Ir kaina labai panasi gal kokiu euru skiriasi

**** o vat Modikos sokoladas man nebuvo stebuklingas, tik tiek kad idomesnis toks.
uztat negaliu atsispirti viskam kas su pistacijom biggrin.gif
O Canoli neragavot? As tai del ju turbut numirt galiu biggrin.gif Arba Taorminoj buvo tokie kaip tortukai su zemuogem wub.gif pasaka bigsmile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 27, 15:22)
Kava daugmaž visur 1 EUR kainuoja, daugiausia mokėjom 2 EUR Katanijoje.


Mes po Etnos kazkokiam mazam miestuke sustojom ir uzejom i kazkokia kepyklele kavos (nes visos kavines jau buvo uzsidariusios iki vakaro), tai espeso kainavo gal 0,40 eur bigsmile.gif tik kad prie baro ir indeliuose issinesimui, bet kadangi ten tik gurksnis tai koks skirtumas smile.gif Turbut tai buvo pigiausia gera kava minimum per pastaruosius 5 metus ne tik uzsieny, bet ir LT biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 27, 20:42)
tik va gyvent ten ne vietiniams tai ne pyragai  net ir vietiniai mums skundesi, kad sunku. Tai jau geriau nuvaziuot kaip turistui 

-------

** mes gincijomes ar ten vynas, ar likeris tas Vino di Mandorlo. Uzklausiau padavejo, tai sake kad vynas

------

*** kaip tik ant dienu buvau Assorti parduotuvej pas mus, tai ten irgi yra tos pistaciju uztepeles (a la kaip nutella), ir netgi tokios pacios firmos kaip ir Sicilijoj maciau. Ir kaina labai panasi gal kokiu euru skiriasi
-------

O Canoli neragavot? As tai del ju turbut numirt galiu

-------
Arba Taorminoj buvo tokie kaip tortukai su zemuogem 

------
Mes po Etnos kazkokiam mazam miestuke sustojom ir uzejom i kazkokia kepyklele kavos (nes visos kavines jau buvo uzsidariusios iki vakaro), tai espeso kainavo gal 0,40 eur  tik kad prie baro ir indeliuose issinesimui, bet kadangi ten tik gurksnis tai koks skirtumas  Turbut tai buvo pigiausia gera kava minimum per pastaruosius 5 metus ne tik uzsieny, bet ir LT 


O ką konkrečiai jie skundėsi? Dėl karščio gal?
Šiaip siūlau paskaitinėti Makaliaus dienoraščius 2013 metų mirksiukas.gif Tai va juose pasitvirtina, kad oi kaip jie nepersidirba doh.gif Nežinau, kiek jie moka už būstą, bet algos berods didesnės nei pas mus (bent kai kurių specialistų tai ženkliai didesnės, kel. vadovė sakė skaičius), o maistas juk panašiai kaip pas mus ir dar pigesnis (ypač vynas, kokio tokios kokybės pas mus nerasi už tokią kainą nė su žiburiu, nuo visų maksiminių vynų su jų konservantais aš čiaudau, nes esu alergiška sierai, kuri į konservantus ir įeina, ten tokio dalyko, aišku, nebuvo).
Pensijos tikrai didesnės nei pas mus. Drabužių juk mažiau reikia (šiltų nereikia), už šildymą nereikia mokėt. Sakė, jų vynuogynuose ir pan. labiau dirba tunisiečiai (reiškia, vietiniai nelabai ir nori rolleyes.gif g.gif ). Siesta ilgiausia . Tame miestuke, kur gyvenom tris naktis, supermarketai dirba iki 13 val ir paskui tik nuo 17 val. Aišku, 21 val visi jau užsidarę. Net Palerme, kaip Makalius rašė, su siesta misija sunki dantų pastos nusipirkti vidurdienį. O sekmadienį jie nedirba, daugelis parduotuvių, net Palerme.
Laikrodžiai viešbučiuose, autobusuose niekur teisingo laiko nerodo (arba iš viso stovi) smile.gif Yra net toks posakis - Sicilietiški laikrodžiai smile.gif
Turistiniame sektoriuje, aišku, kitaip, kažkokių nepatogumų dėl vėlavimų nepatyrėme.

Kad skundėsi tai nežinau, jie pas mus negyveno juk smile.gif Ten bent jau pavalgęs tikrai būsi, visur bent kokių vaisių rasi kone kiaurus metus. Ir svarbiausia, viskas šviežia, kai kurių derlių būna net 5 per metus, jie tik sezoniškai maitinasi (o rinktis tai turi iš ko, pavydžiu jiems baltai to wub.gif ). Net katės visos ten laimingos ir sočios. Ir saulė ištisus metus, Saulės sala juk vadinasi.
Juk nebūtinai laimė skuduruose ir kitokiuose brangiuose dalykuose. Va kosmetikos pigios ir labai kokybiškos italai turi, Kiko (Sicilijoje irgi mačiau pora parduotuvėlių). Kokybė kaip MAC, o kaina kaip pas mus Droge.
Iš viso, ko jie neturi ir ko tik jie patys negamina, neišgauna, neaugina smile.gif

Dar- italai antroje vietoje pagal ilgaamžiškumą pasaulyje, po japonų. Ir savižudybių ten labai mažai, sako, italas prieš nusižudydamas pirma pasitars su šeima smile.gif

-------

Keistas tas pardavėjas, tikrai likeris biggrin.gif Dar patikrinau pagal pavadinimą. Labai švelnaus skonio, jokio lipnumo ir įkyraus saldumo (nesu ir aš likerių mėgėja šiaip, o pvz. jų Limoncello tai man visgi šiaip sau). Catselmoloje, toje falų kavinėje, davė to likerio mums paragaut (lyg net nemokamai gal g.gif , ai , vaišinga jie tauta, čia jau pas juos natūralu smile.gif , gali prisidegustuoti biggrin.gif ). Na ir nusipirkom, kad jau patiko.

--------

Tai gerai, kad yra, mėgstu assorti thumbup.gif
Nors Sicilijoje tai melejonas rūšių ir tų saldžių pistacijų užtepėlių. Aš saldumynų (Lietuvoje biggrin.gif , ten daviau valią sau ragauti viską smile.gif ) vengiu, o dukra nė nemėgsta pistacijų, tai nepirkau tos saldžios. Bet kas valgo, tai labai skanu.

-------

Papildyta:

na kur gi neragausi biggrin.gif Pačią pirmą dieną smile.gif Nors vat man (arba tas, kur papuolė) per riebus gal ir per sotus g.gif blush2.gif Tą didelį dviese tik įveikėm. Aišku, kiekvienoje parduotuvėlėje jie vis kitokie. Viename viešbučių davė mažiukus canoli, va tie tai buvo žyymiai skanesni.

------

Šitų neteko paragaut... Kažkaip ten tiek nematytų, tradicinių, šviežių gėrybių, patiekalų, skanumynų ir gėrimų, kad prie geriausių norų visų jų neišragausi per savaitę smile.gif Turėjau sąrašą ką ragauti, vietoje dar pasipildė jis žiniomis, nemažai ragavau, bet dar nemažai ir liko smile.gif Absoliučiai gurmaniška kelionė, kas dietos laikotės ir nusiteikę taip, geriau nė nevažiuokit biggrin.gif (nors dietos galima ir grįžus pasilaikyti, ką aš dabar ir darau smile.gif ).

Taorminoje laaaabai skanaus natūralaus vaisių šerbeto valgėm wub.gif Nesu net jo mėgėja Lietuvoje, bet ten jau buvo vau wub.gif Ir daug rūšių, man su mangais labai patiko.
Ledai, tiesa, man visgi gal Romoje skanesni pasitaikė g.gif blush2.gif Arba bent jau taip papuolė. Na Romoje, tiesa, mes prie pat laaabai geros, pačios seniausios Romos ledainės gyvenome, ir melejonus skonių kas vakar ten ragavome, tai gal perdaug išlepau blush2.gif

------

Tai jau tikrai nereali kaina biggrin.gif thumbup.gif
Atsivežiau sicilietiškos plykomos kavos. Tik dviejų rūšių teradau gan dideliame PC. Labai įdomu, kaip patiks (specialiai sicilietiškos vietinės norėjau smile.gif ). Kaina maža.
Va portugališką taip parsivežiau, tai labai labai patiko, gailėjausi, kad tik vieną pakelį. Na portugalai antri po italų pagal kavos kokybę.



Atsakyti
Sveikos keliautojos, noriu paklausti ar yra kas kėlęsi keltuvu į Etną su vaikais ir ėją į žygį, o ne džipais važiavo? Pvz., su 8 m. vaiku misija įmanoma ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 28, 00:32)


Na visokie Makaliai tai man ne rodiklis smile.gif Kaip pvz ir gerbiama K.Sabaliauskaite, kuri irgi labai daug prirasius buvo apie Sicilija ir, kaip pasirode, nepatikrintos informacijos, kuri neatitiko realybes rolleyes.gif
Kad siluma ir saule daro savo gyvenimo kokybei tai nesiginciju. Faktas, kad ten tikrai geriau gyvent nei pas mus, bet tam reikejo gimti sicilieciu arba minimum italu smile.gif
O siaip skundesi del to, kad sunku susirasti darba. Kaip zinoma ten daugybe seimos verslu ir jie nenoriai samdo kazka is salies, na nebent jau labai prasiplecia. O jei samdo tai, kaip ir sakot, tunisiecius ir pan., t.y. kuo pigiau. Sake mokesciai ten labai dideli. Net TV mokestis yra kazkoks metinis. Ir taip, jie nepersidirba, del to ilgai ir gyvena smile.gif ne taip kaip mes draskomes cia del keliu euru doh.gif O ten paziurejau mazyciai privatus restoraneliai pvz vakarienei atsidaro apie 19-20 val., aisku visos arba beveik visos vietos buna uzimtos, bet zmones valgo ilgai ir antras ratas ne visada buna, na gal dar puse staliuku max uzsipildo antram prisedimui. Ir dazniausiai jau tada ateina deserto ar isgerti. Tai ne tiek jau jie ten ir uzdirba is tiek lankytoju.
Tai va cia mano nuomone tokia. Reiktu ten ilgiau pabut, kad suzinot kaip is tikruju biggrin.gif Is salies graziau viskas atrodo nei yra 4u.gif

O del to migdolu likerio tai as linkstu, kad jis vis tik vynas. Ir pavadinimas ta sako, ir stiprumas, ir konsistencija ax.gif

Kad tai gurmanu salis pritariu 100% drinks_cheers.gif Ten ir nebudamas juo gali tapti. Na tikrai beveik viskas sviezia ir labai skanu thumbup.gif Nooooriu vel ten biggrin.gif


QUOTE(Mote @ 2016 05 28, 08:12)
Sveikos keliautojos, noriu paklausti ar yra kas kėlęsi keltuvu į Etną su vaikais ir ėją į žygį, o ne  džipais važiavo? Pvz., su 8 m. vaiku misija įmanoma ar ne biggrin.gif


Jeigu pastoviai i zygius vaikstot tai gal ir imanoma, bet jeigu pirmas kartas panasus tai nerekomenduociau. Dar ir oro salygos turbut svarbios. Jau rasiau anksciau, kad kai mes kilom dzipais vienai tokiu zygeiviu grupei kazkas atsitiko (negera turbtu kazkam pasidare) tai stabde dzipus, kad paveztu, o atsakymas buvo - negalima. Ir nuvaziavo visi toliau, nebent veliau kazka atsiunte is apacios, bet jau to nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mote @ 2016 05 28, 06:12)
Sveikos keliautojos, noriu paklausti ar yra kas kėlęsi keltuvu į Etną su vaikais ir ėją į žygį, o ne  džipais važiavo? Pvz., su 8 m. vaiku misija įmanoma ar ne biggrin.gif

Priklauso nuo oro salygu labiausiai sakyciau gal. Mes kai su tuom autobusu pakilom (funikulierius nekilo ir dzipai ta ryta nevaziavo del prastu oro salygu) iki to pirmo tasko (kur striukes nuomoja) toliau ejom patys. Zygi pradejom 10-per pirmas 10 min sugrizo atgal puse (ziaurus vejas, oro tarpais trukumas, be veido apdangalo niekaip nes akmenukai taip i veida duoda, kad po 5min atrodo nukris jis zemen kaip persti) Beigem finisha trise (dar 2 pusiaukelej apsisuko) Visas kopimas apie 3.5val (cia baisiom oro salygom, kai atrodo tave vejas nunes atgal o tu ne is vietos lyg nejudi)
Man asmeniskai fiziskai buvo labai sunki kelione. Ne per kur vaiku nebuciau tysusi aukstyn (vaziavom su 5 ir 7 metu dukrom) Kadangi didele grupe musu-visi lauke toj kavinukej prie striukiu nuomos.
Priklauso nuo seimos jusu-jei ne pirma jusu tokio pobudzio isvyka kodel ne?
As asmeniskai pestute vaiku tikrai netempciau!
Atsakyti
Iš gurmaniškų skanėstų,lankantis pernai balandį,mane dar sužavėjo laukiniai šparagai.Mačiau kaip renkami laukuose,yra jų pirkti pundeliais daržovių ir vaisių prekyvietėse ten,pigūs ,nes vietinė produkcija,o ir restoranuose skaniai patiekiami:
http://www.bestofsic.../mag/art344.htm
http://allthingssici...ragi-selvatici/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wer: 28 gegužės 2016 - 10:32
QUOTE(lindrukas @ 2016 05 28, 09:53)
Priklauso nuo oro salygu labiausiai sakyciau gal. Mes kai su tuom autobusu pakilom (funikulierius nekilo ir dzipai ta ryta nevaziavo del prastu oro salygu) iki to pirmo tasko (kur striukes nuomoja) toliau ejom patys. Zygi pradejom 10-per pirmas 10 min sugrizo atgal puse (ziaurus vejas, oro tarpais trukumas, be veido apdangalo niekaip nes akmenukai taip i veida duoda, kad po 5min atrodo nukris jis zemen kaip persti) Beigem finisha trise (dar 2 pusiaukelej apsisuko) Visas kopimas apie 3.5val (cia baisiom oro salygom, kai atrodo tave vejas nunes atgal o tu ne is vietos lyg nejudi)


oho blink.gif o kuriuo metu laiku Jus buvot?

QUOTE(wer @ 2016 05 28, 10:26)
Iš gurmaniškų skanėstų,lankantis pernai balandį,mane dar sužavėjo laukiniai šparagai.Mačiau kaip renkami laukuose,yra jų pirkti pundeliais daržovių ir vaisių prekyvietėse ten,pigūs ,nes vietinė produkcija,o ir restoranuose skaniai patiekiami:
http://www.bestofsic.../mag/art344.htm
http://allthingssici...ragi-selvatici/


bigsmile.gif kokios geros nuorodos!

Ai dar i kulinarine tema biggrin.gif Kaip Ingenas rase man irgi be proto skanu viskas, kas su artisokais wub.gif
Dabar man rodos ju sezonas, ir pas mus yra svieziu. Gal kas zinot kaip juos skaniai pagaminti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 28, 09:17)
Na visokie Makaliai tai man ne rodiklis
O siaip skundesi del to, kad sunku susirasti darba. Kaip zinoma ten daugybe seimos verslu ir jie nenoriai samdo kazka is salies, na nebent jau labai prasiplecia. O jei samdo tai, kaip ir sakot, tunisiecius ir pan., t.y. kuo pigiau. Sake mokesciai ten labai dideli. Net TV mokestis yra kazkoks metinis.

-------

O del to migdolu likerio tai as linkstu, kad jis vis tik vynas. Ir pavadinimas ta sako, ir stiprumas, ir konsistencija 




Na aš dar Jurkevičių skaitau, tą knygą apie Italiją jau antrą kartą (manau, bus ir trečias, mylinčioms Italiją ją, manau, būtinai kaip kokias maldas mintinai išmokti biggrin.gif ). Šiaip ar taip jis 20 metų su šeima Italijoje išgyvenęs (ir tebegyvena), iš straipsnių ir iš gurmaniškos veiklos, iš knygų ir pan. juk ir gyvena (kaip ir jo visa šeima kažką ta linkme daro). Plius kelionių vadovė irgi informacijos prisirenka. Tai kai viską sudedi ir palygini, plius vairuotojas visas dienas juk vietinis vežiojo, kai kuriuos dalykus akcentavo ir liepdavo būtinai pasakyt ar pataisydavo kel. vadovę. Ir dar savo įspūdžius sudedi į krūvą, tai kažkokia nuomonė susidaro. Juk vieną ar du vietinius paklabinus irgi negali priimti viską kaip gryno pinigo irgi taip pat. Pakalbinkit du lietuvius ir kiekvienas jų gali pasakyti tą patį priešingai. Vienas matys stiklinę pusiau pilną, kitas pusiau tuščią. Priklausomai nuo savo būdo, požiūro ir nuo to, kaip konkrečiai jam sekasi (o gal blogą dieną užtaikėt paklausti).
Ir nesakau, kad viskuo 100 proc. tikiu, ką perskaičiau, konkrečių skaičių suvestinių nemačiau, nors aš būtent į analizes ir matematikas linkęs žmogus biggrin.gif

Taip, žinau, kad realybėje viskas nebūtų taip rožinėm spalvom. Bet kiekvienas juk renkasi tai, kas jam svarbiau. Ir pabandyt bent pradžiai tiktų, važiuočiau pradžiai su tikslu pasimatuoti, o ne visam, pasidomėčiau išsamiai, kur važiuoju. Tik jau įsitikinau, mano tikrasis temperamentas tikrai artimesnis italui nei standartiniam lietuviui (ar tuo labiau skandinavui, ten jau būtų man visai prastai, įtariu unsure.gif ). Aš Pietų Europos šalyse, nemažai jų aplankiau, tarsi atsiskleidžiu, man nereikia savęs varžyti. Ir sugebu pajusti sustojusį laiką, ypač Sicilijoje tai tarsi koks nušvitimas ištiko, koks kitus Indijoje aplanko smile.gif. O LT man labai sunku pritapti prie daugumos, esu tokia kaip keistuolė, mažai kas supranta kartais mano ardymuisis, ir dėl to vienišumo jausmas net aplanko gyvenant tarp žmonių (!). Nnu bet ką, gyvenu, kol neturiu kitokio pasirinkimo... Labai daug dalykų riša visgi su Lietuva ir tas gijas ne visada net įmanoma nutraukti, net ir trumpam.

MB, įtariu, visgi ten nebūtinai tiktų, jis ramesnis. Ardžiausi ir viską derinau aš (net ir labai prastai mokėdama kalbą smile.gif ). O aš nuo to kaifavau smile.gif Jis įtariu visai net nenorėtų ten gyventi, nepaliksiu juk vyro dėl Sicilijos, šiaip ar taip smile.gif

Pvz. TV, ar tikrai būtina ją turėti, jei tokia brangi? Aš pati galiu puikiai gyventi be TV. Taip ir gyvenčiau, jei ne šeima.

P.S. Mes juk ir tris vietines gides ten turėjome, gan ilgai su jomis važinėjomės ir bendravome. Viena pusiau italė, pusiau rusė, kita rusė, trečia baltarusė. Visos ten ilgai pragyvenę, paskutinė 20 metų ir dar jos mama taip pat Sicilijoje dabar. Viena iš jų dar savo kavinę net lyg viešbutį turi prie gidavimo. Kažkaip nei viena nesiskundė. Va kad Portugalijoje žmonės išvargę, tai aiškiai matosi (irgi keliavom lygiai taip per šalį). Ir viena iš tenykščių gidžių ten tikrai skundėsi, su konkrečiais skaičiais ir t.t. Labai jau skurdų vaizdelį portugališko tenykščių gyvenimo ji nupiešė. Taip, kad Portugalijoje svečiuotis taip, o gyventi net nenorėčiau. Laimei, Sicilija ir italai man žyyyyymiai labiau ir patiko, viskuo.

----------

na gal ir vynas, galų gale smile.gif drinks_cheers.gif Kai gersim tą butelį, patyrinėsiu, dabar kol kas nenusimato. Bet skonis primena švelnaus likerio ir labai jaučiasi tas migdolų poskonis. Bet kokiu atveju jis labai skanus. Garsusis Marsala vynas patiko žymiai mažiau, jau tada man geriau Porto vynas iš tų stipriųjų (Porto vynų būna labai skanių). Marsala vyno tik paragavom, nė nebepirkom.


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 28 gegužės 2016 - 11:11
QUOTE(enura @ 2016 05 28, 08:41)
oho  blink.gif o kuriuo metu laiku Jus buvot?



Mes buvom rugsejo vidury. Siaip oras buvo fantastikas (viena diena lietaus daugiau visas dienas temperatura buvo apie 30) Bet Etna buvo negailestinga!! Buvom su plonom striukem, neimanoma lauke but buvo-vejas siaubingas ir begom tam pirmam taske sau ir vaikams dzemperiu pirkt! Maniau pastipsiu is salcio iki tol kol tos striukes negavau issinuomot.
Bet jei reiktu vel visa tai pakartociau😍 Man Etna paliko neisdildoma ispudi (atvirai pasakius pries vaziuodama skeptiskai ziurejau ir nemaniau kopti nes fotkiu vaizdai manes per daug nezavejo, bet uzsispyriau-kaipgi Sicilijoj pabuvojes i Etna neuzkopsi!) Med kopem visiskam ruke (kuris tik prasisklaide i galutini taska uzlipus) o daugiau max matai 5metrus i prieki! Buvo baisiai sunku-kaip siaubo filme biggrin.gif Nieko nematai, lipi lipi-o galo kaip nera taip nera!
Bet uzkopus nuostabus jausmas! O to kraterio grozis wub.gif
Nulipimom pakankamai greitai, nurimo vejas ir saule islindo, rukas issisklaide ir tada pasimegavom vaizdais wub.gif


Atsakyti
QUOTE(wer @ 2016 05 28, 10:26)
Iš gurmaniškų skanėstų,lankantis pernai balandį,mane dar sužavėjo laukiniai šparagai.Mačiau kaip renkami laukuose,yra jų pirkti pundeliais daržovių ir vaisių prekyvietėse ten,pigūs ,nes vietinė produkcija,o ir restoranuose skaniai patiekiami:
http://www.bestofsic.../mag/art344.htm
http://allthingssici...ragi-selvatici/



ačiū 4u.gif Kitą kartą (jei toks bus smile.gif ), žinosiu 4u.gif

QUOTE(enura @ 2016 05 28, 10:41)
Ai dar i kulinarine tema  biggrin.gif Kaip Ingenas rase man irgi be proto skanu viskas, kas su artisokais  wub.gif
Dabar man rodos ju sezonas, ir pas mus yra svieziu. Gal kas zinot kaip juos skaniai pagaminti?  ax.gif



Bet aš nežinau, nebūtinai visiems tie artišokai taip ir patiko kaip man. Kiti bent santūriai valgė ir neaikčiojo biggrin.gif O man laaabai skanu buvo wub.gif Kur tik juos užmačiau renkantis maistą, viską su jais ėmiau (ir nuo MB patiekalų dar juos nurankiojau, nesupranta jis jų gėrio vistiek lotuliukas.gif ).
Kaip skaniai paruošti, neįsivaizduoju. Aš jau anksčiau kažkada kažkur norėjau jų paragauti (gal Romoje ar kitoje kokioje šalyje), bet tąkart nepasitaikė.

O ir skonis gali būti nebūtinai tas pats. Pvz. jų vietinės gargždės. Na LT parduodamų aš žiauriai nemėgstu doh.gif blush2.gif blush2.gif Smirda man jos baisiausiai ir skonis man jų schmoll.gif Tik sugadina viską, jei daugiau papuls. O va sicilietiškos kažkokios švelnios, nei to specifinio kvapo, visai netrukdė.
Vietiniai kiaušiniai, tiesa, nepatiko biggrin.gif blush2.gif Bet aš išranki jiems ir LT, tai gal nieko keisto...
Ir negali juk viskas patikt 100 proc. , taip nebūna smile.gif

Salotas labai elementarias tipiškas itališkas iš jų išmokau, dabar ir LT tokias darausi, pavarijuoju su tuo, ką turiu. Alyvuogių aliejumi pirmą kartą iki galo susižavėjau, du buteliukus ir mėginukų vienkartinių parsivežiau, dar šiandien ketinu assorti itališką (konkretų) pirkti. Laimei, jau ir pas mus yra šiek tiek itališko gero maisto. Vilniuje Užupyje dar yra itališka sicilijos įkvėpta kavinė ar parduotuvė (turbūt viskas viename). Skaičiau, kad ten brangu, na bet aš jau ligonis lotuliukas.gif , tai reiks vistiek bent prazonduot.
Ir beje yra feisbuke kažkoks psl. lietuviškas apie Siciliją, gaila, tik visai neseniai atradau. Iš ten radau ir nuorodą, iš kur pvz. pistacijų vietinių parsisiųsti. Nes mūsų PC žymiai parstesnės (na ir su išlaikymu, apdorojimu, savaime suprantama). Kažkiek pistacijų (man pats skaniausias riešutas) parsivežiau, bet tai neįsidėsiu bile kiek.



Dar, kas mėgsta irgi daržoves, jie labai skaniai paruošia baklažanus ir cukinijas, išbandyta kelis kartus skirtingose vietose.


Kai mes čia prieš savaitę ant Etnos, tame 2 km aukštyje, nesikeliant aukščiau, buvome, irgi buvo š... oras, tiesą sakant. Temperatūra apie 8-9 laipsn. šilumos, na bet laaabai drėgna, drėgmė skverbėsi visur. Tai laimė, kad apsirengiau viską, ką šilčiau pasiėmusi buvau, ir striukę plonesnę pūkinę, ir skarelę, ir ant marškinėlių dar džinsinius marškinius. Kelnės buvo trumpesnės, ir šiaip į kojas drėgmė skverbėsi, tai iš pradžių net rankos šalo.
Aišku, visai sušalus juk galima ten vietoje ir stipriaisiais gėrimais susišildyt, be to, jei nori palaipioti, nors ir trumpai (mes šiek tiek bandėm, bet spjovėm paskui į tą reikalą, nes mūsų kompanijoje buvo bijančių nulipti). Aš tai gėrimais nesišildžiau, bet po pasivaikščiojimų krateriukais medaus prisdegustavau, irgi kažkoks natūralus antibjotikas nuo galimų peršalimų padedantis.

Kas iš mūsų grupės kėlėsi keltuvais, sakė, kad jiems irgi buvo baisus vėjas, na bet jiems bent jau lipti patiems nereikėjo.


Dar vienas akcentas dėl Sicilijos. Ten temperatūra , tas skaičiukas mažai ką reiškia. Labiau svarbi jutiminė.
Pvz. kai mes buvom, tai ir pagal laipsnius ypač, net ir pagal pojūčius buvo šalčiau nei LT grįžus. Bet va atvirose vietose spėjau nudegti iki raudonumo ir skausmo pečius per antros dienos pusdienį. Prie 20-21 laipsn. Paskui jau visą laiką dangsčiau, kad nebebūtų pliki, bet vistiek nusilupė (Lietuvoje man to nenutinka net ir pliažuose ar prie ežero gulint, nesu mėgėja tepliotis, jei tik nesu garantuota, kad tas būtina).
Ir plius juk mes nebūdavom be pertraukos visą laiką lauke. Kelios val. programos, paskui einam kitur, į kitą objektą, ir autobusas vežiojo iš vieno taško į kitą, kiek galėjo.
Žodžiu, ten ilgomis rankovėmis, skarelėmis žmonės slepiasi nuo saulės, ne nuo šalčio smile.gif Kaip ir mūsų gidės, kurios ten jau senbuvės.

žodžiu, tepkitės būtinai.Veidą tepiau su kremu 40 spf, tai gražiai įdegė, bet jokių nudegimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 28 gegužės 2016 - 11:47
Ingenas, matau kad Jus euforijoj po keliones biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū atsakiusioms 4u.gif Suprantu, kad viskas nuo oro priklauso. Etna yra numatyta aplankyti uz 10 dienu. Paskaičiau tokį fainą straipsnį bloge apie žygį, tai įdomu pasidarė. smile.gif
Atsakyti