Jau po kelionės. Dieve Dieve, kaip gražu ten, kaip patiko
Įsimylėjau Siciliją, absoliučiai viską ten
Į Etnos viršų visgi nepakilome. BET... stebėjome 20-25 km nuo Etnos viešbutyje lavos išsiveržimą visą vakarą bei matėm dūmus jau
po ryte. Faina kaip
Noriu dar.
Tik pasivaikščiojom mažaisiais krateriukais, vienu žodžiu. Zonoje, kur mokėt nereikia.
Svarbi informacija, lyg ir nemačiau šioje temoje parašyta (arba rašė žymiai anksčiau, ankstesnių temų neskaičiau). Taigi nieko nereikai vežtis ten, nei šiltų striukių, nei batų. Nuomoja ten viską vietoje, 3 EUR vnt. Net ir kojines galima nusipirkti vietoje į tuos batus. O aš kaip beprotė specialiai sau ir MB batus vežiausi
Ir beveik pusę mažojo lagamino jais užpildžiau, dėl ko lauktuvių, kurių ten ojojojoj kaip yra (sakiau visiems: išveskite mane iš tų parduotuvių, maisto prekių
, tik Sicilijoje man taip stogas pavažiavo su jomis
), mažiau galėjau įsidėt.
Lauktuvės iš Sicilijos aiškios. Gurmaniški vietiniai skanumynai. Ten ir paragauti galėsit, labai daug kur nemokamai paragauti galima, kad suprast, kas patinka, kas mažiau.
Žodžiu, jei galėčiau, važiuočiau gyventi į Siciliją be jokių dvejonių, va čia jau tai mano šalis, mano žmonės
Papildyta:Ai, gal kas planuoja maršrutą, paminėsiu, kurių miestų nesugalvokit aplenkti
Sirakūzų, Taorminos, Cafalu. Šitie būtinai būtinai. Dar labai patiko Modica ir Castelmola. Ir Palermas, aišku (bet čia jau turbūt jo niekas net nebandys išvengti
).
Katanija, kaip bebūtų keista, man patiko mažiausiai
Na iš jos labai daug ir tikėjausi, tiesa. O kiti tie minėti miestai man buvo arčiau dūšios, jau tokie, kuriuose galėčiau ir gyventi, manau.
Būtinai paragaukit migdolų likerio, net MB, kuris saldžių gėrimų nemėgsta, užsimanė jo būtinai keletą nedidelių buteliukų nusipirkti
Katanijoje verta paragauti jų vietinių pyragaičių, krūties formos, kur vienuolės sugalvojo, tikrai skanu. Būtinai gero vaisinio šerbeto (ledų). Tiramisu net PC tie ilgo galiojimo (lauktuvėms) skanūs. Pistacijos, aišku
, iš kurių daro turbūt viską
O ant Etnos dar visokiausių medų prisipirkau (man labiausiai su pistacijomis patiko). Net nereikia jų mėgti, kai paragauji, tai jau nebegali nepirkt, iš skonių įvairovės bent keletą tikrai išsirinksit. Iš pistacijų labai skanūs saldūs jų kremai/užtepėlės.
Ir vietinis pilstomas asotėliais vynas viešbučiuose laaabai skanus. Ir labai švelnaus skonio, net sausas, dažniausiai gėrėm baltą. Visai pigus.
Netgi jų alus, kaip nekeista, skanus, ypač iš P raidės kažkoks (dažniausiai toks ir buvo).
Kas nesat ragavę, paragaukit picos su artišokais, jau man kaip patiko
Tiesa, mažai jų ten uždeda, galų gale skonio reikalas, bet man tai labai labai skani daržovė.
Pomidoriukai skanesni pas juos mažieji, labai saldūs, ragavau ir didesnių.
Modikos šokoladas, kurio paragausit Modikoje prieš perkant. Kai kam labiausiai patiko su druska, man ypač su imbieru, su čili pipirais. Ir pirkit jį Modikoje, nes duty free jis žymiai brangesnis.
Dar labai skanus saldumynas yra Torrone. Jo yra ir duty free. O kai kur jo gausit paragauti, mus Eričėje vienoje sald. parduotuvikėje nemokamai visai 47 žm. grupei nemokamą degustaciją padarė dviejų rūšių saldumynų, to Torrone tame tarpe. Ir Marsala vyno kelių rūšių. Ant Etnos duoda visokių medaus rūšių padegustuot.
Tas Torrone tai baltyminis kažkoks skanėstas su pistacijomis, nėra labai saldus, bet labai labai skanus. Na tik brangokas jis, bet paragauji ir jau žinai, kad pirksi
Palerme fainas vaisių/daržovių turgus, jei bus laiko.
Dar Palerme, bet gal jau ir žinot, tos katakombos su 3000 palaikų. Visai nebaisu, tikrai. Bet pamatyt verta.