Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

Laba diena,
siuo metu esu Trapanyje, busiu cia kuri laika darbo reikalais..
Buvome Ericeje, Marsaloje..
Ka patartumete aplankyti ne itin dideliu spinduliu?

Atsakyti
Sveikos keliautojos smile.gif noriu jusu patarimo del marsruto. Atskrendam i Trapani, kita diena vaziuojam iki Taorminos beveik, ten praleisim kelias dienas, taciau pakeliauti galimybes nebus, na nebent pusdieni koki. Galvoju kaip pasidelioti tolimesni marsruta, turesime 6 naktis ir 7 pilnas dienas. Isskrisime taip pat is Trapanio. Nenorime kas nakti miegoti vis kitoj vietoje, galvoju max per dvi dvietas apsistoti. Galetu buti 3+3 naktys, ar 2+4. Smagiausiai butu kokiam nedideliam miestely, taciau, kad uztektu vietos kur pasivaikscioti vakarais, pasedeti kavinese isgerti vyno, pavakarieniauti. Ispanijoj mums labai patiko Rondoj smile.gif
Galvoju apie toki plana: pirmiausia vykti i Noto, Modica ar Ragusa (labiau lnkstu i Noto). Ir ten praleisti tris naktis, o po to vykti i Cefalu ir praleisti likusias tris naktis. Is jo jau nebe taip toli bus Trapanis.
Dar svarbu kad po kelioniu grizus i miesteli, butu imanoma masina rasti kur pasistatyti( keliausime geguzes gale). Lauksiu jusu nuomoniu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 13 kovo 2016 - 19:57
QUOTE(Tiga @ 2016 03 13, 19:56)
Sveikos keliautojos smile.gif noriu jusu patarimo del marsruto. Atskrendam i Trapani, kita diena vaziuojam iki Taorminos beveik, ten praleisim kelias dienas, taciau  pakeliauti galimybes nebus, na nebent pusdieni koki. Galvoju kaip pasidelioti tolimesni marsruta, turesime 6 naktis ir 7 pilnas dienas. Isskrisime taip pat is Trapanio. Nenorime kas nakti miegoti vis kitoj vietoje, galvoju max per dvi dvietas apsistoti. Galetu buti 3+3 naktys, ar 2+4.  Smagiausiai butu kokiam nedideliam miestely, taciau, kad uztektu vietos kur pasivaikscioti vakarais, pasedeti kavinese isgerti vyno, pavakarieniauti. Ispanijoj mums labai patiko Rondoj smile.gif
Galvoju apie toki plana: pirmiausia vykti i Noto, Modica ar Ragusa (labiau lnkstu i Noto). Ir ten praleisti tris naktis, o po to vykti i Cefalu ir praleisti likusias tris naktis. Is jo jau nebe taip toli bus Trapanis.
Dar svarbu kad po kelioniu grizus i miesteli, butu imanoma masina rasti kur pasistatyti( keliausime geguzes gale). Lauksiu jusu nuomoniu smile.gif 4u.gif

As tai Taorminoj daugiau laiko praleisciau ax.gif Is ten ir Etna netoli, ir Katanija. Ir siaip man Taorminoj labai patiko ir salia Giardini Naxos su papludymiais yra. Nors ten ir brangiau siek tiek nei kituose miestuose.
O Noto, Modica ir Ragusa yra kazkuo panasus. Man patinka architektura, tai patiko visi, bet kam nelabai tai jau buvo komentarai, kad tas pats per ta pati smile.gif Manau jiems dvieju pilnu dienu sociai butu.
Cia mano pastebejimai tokie butu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2016 03 13, 19:56)
Sveikos keliautojos smile.gif noriu jusu patarimo del marsruto. Atskrendam i Trapani, kita diena vaziuojam iki Taorminos beveik, ten praleisim kelias dienas, taciau  pakeliauti galimybes nebus, na nebent pusdieni koki. Galvoju kaip pasidelioti tolimesni marsruta, turesime 6 naktis ir 7 pilnas dienas. Isskrisime taip pat is Trapanio. Nenorime kas nakti miegoti vis kitoj vietoje, galvoju max per dvi dvietas apsistoti. Galetu buti 3+3 naktys, ar 2+4.  Smagiausiai butu kokiam nedideliam miestely, taciau, kad uztektu vietos kur pasivaikscioti vakarais, pasedeti kavinese isgerti vyno, pavakarieniauti. Ispanijoj mums labai patiko Rondoj smile.gif

man Taorminoj ir aplink ją žymiai labiau patiko nei Cefalu, bet čia subjektyvu aišku
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2016 03 13, 21:29)
man Taorminoj ir aplink ją žymiai labiau patiko nei Cefalu, bet čia subjektyvu aišku

ane bigsmile.gif as tai Cefalu nebuvau, bet galvoju kitakart gal ten reiktu g.gif nors labai noriu grizti i Taormina wub.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 03 13, 21:37)
ane  bigsmile.gif as tai Cefalu nebuvau, bet galvoju  kitakart gal ten reiktu  g.gif nors labai noriu grizti i Taormina  wub.gif

man aplamai labai paliko įspūdį Taormina, bet mums iš kitos pusės ir pasisekė, kad kaip tik veržėsi Etna ir prie viso miestelio žavesio dar prisidėjo ir raudonuojanti Etna
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2016 03 13, 21:41)
man aplamai labai paliko įspūdį Taormina, bet mums iš kitos pusės ir pasisekė, kad kaip tik veržėsi Etna ir prie viso miestelio žavesio dar prisidėjo ir raudonuojanti Etna

na cia tai nerealiai pasiseke drinks_cheers.gif biggrin.gif
man ir be issiverzimo ispudi paliko. Gal delto, kad buvo pirmas taskas pazinties su Sicilija, bet isimylejau biggrin.gif nors paskutinis taskas - Sirakuzai irgi labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 03 13, 20:54)
As tai Taorminoj daugiau laiko praleisciau  ax.gif Is ten ir Etna netoli, ir Katanija. Ir siaip man Taorminoj labai patiko ir salia Giardini Naxos su papludymiais yra. Nors ten ir brangiau siek tiek nei kituose miestuose.
O Noto, Modica ir Ragusa yra kazkuo panasus. Man patinka architektura, tai patiko visi, bet kam nelabai tai jau buvo komentarai, kad tas pats per ta pati  smile.gif  Manau jiems dvieju pilnu dienu sociai butu.
Cia mano pastebejimai tokie butu  4u.gif

O jeigu Sirakuzuose buti 3 naktis? Is ten aplankyti tuos miestelius(Modica, Noto, Ragusa), Cava Grande di Cassibile,Pantalica, Katanija, pakrante iki Vendicari, Donnalucata palekti. Butu tos veiklos smile.gif nes is Taorminos jau sunkiau pasiekiami sie taskai butu. Taorminoj galetume pabuti pora vakaru ir viena pusdieni mazdaug, pakaktu apsizvalgyti?
Apie Cefalu labai skirtingos nuomones, bet manau patiktu jis mums. Ar galite palyginti ji su Castellammare del Golfo? Monreale?Mondello? Galbut koki kita miesteli pasiulytume? Nes Siaureje irgi norime pabuti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 13 kovo 2016 - 22:44
QUOTE(Tiga @ 2016 03 13, 22:44)
O jeigu Sirakuzuose buti 3 naktis? Is ten aplankyti tuos miestelius(Modica, Noto, Ragusa), Cava Grande di Cassibile,Pantalica, Katanija, pakrante iki Vendicari, Donnalucata palekti. Butu tos veiklos smile.gif nes is Taorminos jau sunkiau pasiekiami sie taskai butu. Taorminoj galetume pabuti pora vakaru ir viena pusdieni mazdaug, pakaktu apsizvalgyti?
Apie Cefalu labai skirtingos nuomones, bet manau patiktu jis mums. Ar galite palyginti ji su Castellammare del Golfo? Monreale?Mondello? Galbut koki kita miesteli pasiulytume? Nes Siaureje irgi norime pabuti smile.gif

Kas apie šiaurę, nemanau, kad Monreale, turint nedaug laiko verta pamatyti. Jei liks laiko, taip, jei ne, nieko tokio. Cefalu - ok, bet Palermo būtų teisingesnis pasirinkimas. Jis toks įvairiapusis, man norėtųsi dar kartą į jį sugrįžti apsižvalgyti. Iš Cefalu atsimenu labai mažai, o Palermo su savo vairavimo, parkavimo ir visais kitais ypatumais paliko daug didesnį įspūdį, ten esi priverstas gyventi jų gyvenimą. Tuo metu, kai ten buvom, vaikščiojom, vairavom, atrodė, kas per nesąmonė?? blink.gif Bet dabar, kai prisimenu patirtas emocijas, visi vaizdai iš atminties prieš akis plaukia wub.gif
Ir Erice, tiesiog privaloma wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2016 03 13, 22:44)

Nezinau ar apskritai imanoma per viena kelione viska Sicilijoje pamatyti ax.gif Paprastai reiktu bent jau dvieju etapu - rytine salos dalis ir vakarine. Esu buvus tik rytinej, bet del Siaures nelabai ka galiu patarti, nes esu buvus tik Palerme ax.gif
Sirakuzai tai thumbup.gif ypac Ortidzija wub.gif Taorminoj dvieju vakaru ir pusdienio is principo uzteks. I Monreale tai manau neverta vaziuoti, ten turbut koki pusdieni sugaisit, nebent ta katedra Jums labai svarbi. Donnalucatoj geguzi dar gali buti nesezonas. Mes buvom spali, tai buvo labai tuscia, viskas uzsidare, kazkaip nepaliko didelio ispudzio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiona @ 2016 03 13, 23:20)
Kas apie šiaurę, nemanau, kad Monreale, turint nedaug laiko verta pamatyti. Jei liks laiko, taip, jei ne, nieko tokio. Cefalu - ok, bet Palermo būtų teisingesnis pasirinkimas. Jis toks įvairiapusis, man norėtųsi dar kartą į jį sugrįžti apsižvalgyti. Iš Cefalu atsimenu labai mažai, o Palermo su savo vairavimo, parkavimo ir visais kitais ypatumais paliko daug didesnį įspūdį, ten esi priverstas gyventi jų gyvenimą. Tuo metu, kai ten buvom, vaikščiojom, vairavom, atrodė, kas per nesąmonė?? blink.gif  Bet dabar, kai prisimenu patirtas emocijas, visi vaizdai iš atminties prieš akis plaukia  wub.gif
Ir Erice, tiesiog privaloma wub.gif

suprantu kad visko nespesim,todel i pietvakariu puse net nelysim.
Nusprenden kad i Palerma nevyksim, del eismo, del to chaoso,visai nesinori i didmiesti,tai ieskom tarpinio varianto. I Erice tai butinai! Keliones pradzioj vyksim,jei patiks gal ir paskutine diena! Nes laiko turesim manau.
Dar galvoju,galbut paimti Taorminai viena nakti papildomai,ar likus su nakvyne,pasijaustu jos dvasia stipriau?smile.gif turbut vakare ten dar jaukiau?
Tada butu 3 naktys Sirakuzuose ir dvi Cefalu(ar kazkur rytuose).
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2016 03 13, 23:31)
Nezinau ar apskritai imanoma per viena kelione viska Sicilijoje pamatyti  ax.gif Paprastai reiktu bent jau dvieju etapu - rytine salos dalis ir vakarine. Esu buvus tik rytinej, bet del Siaures nelabai ka galiu patarti, nes esu buvus tik Palerme  ax.gif
Sirakuzai tai  thumbup.gif ypac Ortidzija  wub.gif Taorminoj dvieju vakaru ir pusdienio is principo uzteks. I Monreale tai manau neverta vaziuoti, ten turbut koki pusdieni sugaisit, nebent ta katedra Jums labai svarbi. Donnalucatoj geguzi dar gali buti nesezonas. Mes buvom spali, tai buvo labai tuscia, viskas uzsidare, kazkaip nepaliko didelio ispudzio  4u.gif

Bet kaip manot,ar Sirakuzuose likti visas 6 naktis ne per daug? Noresis jauciu ir kita salos dali pamatyti smile.gif
Monreali tada iskart atmetam. O apie nesezona nepagalvojau...smile.gif
Sirakuzuose esam nusiziureje gera butuka,labai pigiai, o jis dar ir Ortidzijoj ir su parkingu!:)
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2016 03 13, 23:50)
Bet kaip manot,ar Sirakuzuose likti visas 6 naktis ne per daug? Noresis jauciu ir kita salos dali pamatyti smile.gif
Monreali tada iskart atmetam. O apie nesezona nepagalvojau...smile.gif
Sirakuzuose esam nusiziureje gera butuka,labai pigiai, o jis dar ir Ortidzijoj ir su parkingu!:)

6 naktys tik Sirakuzuose tai per daug... (nors man nezinau kiek butu per daug Sicilijoj biggrin.gif )
Mes skridom ne per Trapani, tai toj pusej net nebuvom. O Jusu atveju tai imciau Cefalu kaip tarpini varianta kokiai nakciai, o kitas padalinciau Taorminai ir Sirakuzams. Bet Jus ziurekit ka labiau norit aplink aplankyt/pamatyt, ten ir imkit daugiau nakvyniu
Atsakyti