Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal

QUOTE(Izolda @ 2015 01 02, 11:18)
Iš kur siunčiatės papildos?

Mano mergaitės dantys tai oj oj.. Kaip sakė stomatologė ėduonies pažeisti, visi pajuodę... Atrodo jau ir valom švariai, tiesa eina į darželį, mitybos nesukontroliuosi, be to ir močiutė saldainiais pamaitina. Bet jau nerimas, išdygo du nauji dantukai vietoj pieninių, jau ir tie su juodom apnašom.. gal ir jai kalio reikėtų>?

siulau paskaityti knyga Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little-Known Vitamin Could Save Your Life, cia labai neblogai aprasytas K2 ir dantu rysys. Na ir paaiskina, kodel geriant kalci nieko nepadedama savo dantims.
Siaip Paleo mityba turetu uztektinai K2 duoti, bet speju labai mazai kas taip maitinas, kad pilnai apsirupintu juo. Beje, yra atskiros K2 fromos, MK-4 ir MK-7. As pati labiau linkciau prie MK-4
Mano sunui dar tik ketveri, gal anksti dar ka spresti, bet dantukai visi balti dailus, bet ir saldainiu labai labai retai gauna, pagrinde darzoves, zoles, taip pat gera mesyte, kiausiniai, geri riebalai, kartais suris, vienas vaisius per diena. Kartais eina i darzeli, ten gauna pietus - darzoves su mesyte/makaronais/ryziais, kartais pasitaiko blynai ar varskeciai. Cia jau nereguliuoju, pora kartu per savaite tegu. Saldainis pasitaiko darzely arba kokiam gimtadieny, namuose gauna kartais juodo sokolado arba sokoladuka (raw dziovinti vaisiai "sulipdyti" su kokosu ar kt riesutais).
Kokio amziaus jusu dukryte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaMamaMama: 03 sausio 2015 - 00:18
QUOTE(LumiLumi @ 2015 01 02, 18:38)
Vitaminas K2 ne tas pat kas kalis, cia skirtingi elementai  4u.gif

Ačiū, dar būčiau ko prisipirkus... blush2.gif

QUOTE(MamaMamaMama @ 2015 01 03, 01:16)
siulau paskaityti knyga Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little-Known Vitamin Could Save Your Life, cia labai neblogai aprasytas K2 ir dantu rysys. Na ir paaiskina, kodel geriant kalci nieko nepadedama savo dantims.
Siaip Paleo mityba turetu uztektinai K2 duoti, bet speju labai mazai kas taip maitinas, kad pilnai apsirupintu juo. Beje, yra atskiros K2 fromos, MK-4 ir MK-7. As pati labiau linkciau prie MK-4
Mano sunui dar tik ketveri, gal anksti dar ka spresti, bet dantukai visi balti dailus, bet ir saldainiu labai labai retai gauna, pagrinde darzoves, zoles, taip pat gera mesyte, kiausiniai, geri riebalai, kartais suris, vienas vaisius per diena. Kartais eina i darzeli, ten gauna pietus - darzoves su mesyte/makaronais/ryziais, kartais pasitaiko blynai ar varskeciai. Cia jau nereguliuoju, pora kartu per savaite tegu. Saldainis pasitaiko darzely arba kokiam gimtadieny, namuose gauna kartais juodo sokolado arba sokoladuka (raw dziovinti vaisiai "sulipdyti" su kokosu ar kt riesutais).
Kokio amziaus jusu dukryte?

Mano mergaitei 6, ir manau tikrai kalta mityba, plius dar gal nemoka gerai ir išsivalyti... Kiek būnam kartu, padedu valytis visada, bet gaila šiuo metu negaliu sudaryti tokių sąlygų, kad sukontroliuoti mitybą. Dienom pilnai eina į darželį, o ten maistas kaip daržely, kaip ligoninėse, paskaitai meniu, tai mėsos minimaliai, daržovių irgi.. Kugelis, dribsniai, jogurto, košės, varškėčiai, net keptos bulvės su pienu ar pica.. Na būna guliašo, kotletų.. O dar auklėtojos "geradarės", už kiekvieną gerą darbą pakiša po saldainį... verysad.gif

Namuose, kadadangi gyvenu su mama "ne Paleo", tai... doh.gif

Jei tik tenka dirbti viršvalandžius ar komandiruotė, tai taip ir eina į trasą vakarienei makaronai, bulvės, jei prieš tai neprivalgo sausainių... Pusryčiams blynai... Buvę dar atvejų, kad mergaitė kosti, nusiprausiam prieš miegą, išsivalom dantis, paskalaujam gerklytę, o kol prausiuosi mamukė sugeba pakišt jai kokią čiulpiamą pastilę nuo kosulio, be abejo, kad jos saldžios...

Prirašiau čia, tai tokios tokelės.. Gerbiu mamą ir daug ji man padėjusi, bet šiuo metu ieškau kur išsikraustyt, nebegaliu taip gyvent daugiau..

Tikiu, kad mergaitei gal jau nuo tokios super mitybos kaip kokių ir papildų trūksta..
Atsakyti
Izolda, kiek laiko zindete vaika, kuriam dabar dantukai prastai? Mano patirtis rodo, kad tai gali buti lemiamas veiksnys. Mano irgi valgo viska. Su dantim nieko.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 01 03, 11:57)
Izolda, kiek laiko zindete vaika, kuriam dabar dantukai prastai? Mano patirtis rodo, kad tai gali buti lemiamas veiksnys. Mano irgi valgo viska. Su dantim nieko.

Sveikos,
mano vaikis gaudavo pieno gal tik pirma sav. po 100ml, daugiau misiniai. 21m. dar nezinojo dantu skausmo, karieso. Tik dabar, 24m, taisesi gal tris. Kaimyne dukra iki 3m. maitino, o dantukai priekiniai nujuodavo, nutrupejo, vaziavo i Vilniu saknu raut, nes musu mieste to nedaro 7m. vaikams. Mano nuomone pagr.veiksnys yra paveldejimas, stiprus tevu dantys g.gif
Atsakyti
Mano seimos patirtis rodo, kad dantuku bukle daugiausiai itakoja paveldimumas. Mamai pirma skylute atsirado 40 metu, mano dantis irgi geri, o sesuo nuo vaikystes daug problemu turejo. Mano du suauge vaikai turi labai gerus dantiukus, valge ir saldumynu nemazai, kai augo, savo pienuko tik 3 savaites turejau. Vienas visada du kartus per diena kruopsciai valo, kitas nelabai. Maziukas, neziurint, kad saldumynu beveik visiskai negauna, turi apnasu. Pastebejau, kai pradejau naudotis siustomis naturaliomis pastomis, labai pradejo kauptis apnasos. Is pradziu galvojau, kad tai susije su mazu vaisiu kiekiu, bet vasaros pradzioje pas dantiste sutvarkiau akmenukus, tu laiku braskiu ir silauogiu valgiau ir vistiek po poros menesiu vel pasirode, tada pirkau pasta su fluoru ir po keleta savaiciu apmazejo apnasu. Dabar kaitaliuoju visokias pastas.
Atsakyti
O musu seima tikrai neturim graziu beskyliu dantu genetikos. Man skyliu atsirado anksti. Taip pat ir mano vyrui. Mano mamos dantys isvis nuo paauglystes pajuodave. (ji nebuvomaitinta visai) O mano vaiku kol kas geri. Asmeniskai manau, kad vaikams leme ne genetika, o ilgas maitinimas krutimi. ------(Juk tada gali sakyti, kam ta gera mityba, kad ir paleo, koks gimsi taip ir turesi. Tad kam jus stengiates valgyti sveikai. Genetika aisku lemia, bet ja taisome maistu.)---- (2,5 m) ir (3 m )

Kadangi manau, kad mes ne eduoni paveldime, o tam tikra medziagu trukuma, kuri galima kompensuoti gera mityba, TUO METU kai formuojasi kudikio organizmas...O kaulai formuojasi nuo gimimo. Dantys yra kaulai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 03 sausio 2015 - 11:07
QUOTE(mėnulis @ 2015 01 03, 10:57)

Iki pusės metų tikrai... Po to pasibaigė pienukas.. Bet mes iškarto perėjom prie naminio karvės pieno, skiedžiau jį su vandeniu. Iki 4 metukų tikrai gražūs dantukai buvo.
Atsakyti
Pusė metų žindymui yra labai, labai mažai. O karvės pienas kūdikiui netinka, dėl jame esančio baltymo kazeino.
Papildyta:
Dabar jau nieko nepakeisit. Galima tik gerai maitinti vaiką. Svarbu žinoti tai ateityje, jei turėsite kitų vaikų. Pienas nesibaigia. Mamos paprasčiausiai nemoka to daryti.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 01 03, 11:57)
Pusė metų žindymui yra labai, labai mažai. O karvės pienas kūdikiui netinka, dėl jame esančio baltymo kazeino.
Papildyta:
Dabar jau nieko nepakeisit. Galima tik gerai maitinti vaiką. Svarbu žinoti tai ateityje, jei turėsite kitų vaikų. Pienas nesibaigia. Mamos paprasčiausiai nemoka to daryti.

Menulis, esate dar jauna ir kazkiek naivoka, jei jums gyvenime pasiseke ir galejote maitinti be problemu, tai dar nereiskia, kad negali kitaip buti, tai tas pats , kai p sakyti, kad tureti vaikus gali kiekviena moteris, o kas neturi, tiesiog nemoka to daryti. Galima butu pasijuokti, bet visai tos temos nelinksmos:verysad:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 03 sausio 2015 - 12:09
[quote=ivetacom,2015 01 03, 14:08]
Menulis, esate dar jauna ir kazkiek naivoka, jei jums gyvenime pasiseke ir galejote maitinti be problemu, tai dar nereiskia, kad negali kitaip buti, tai tas pats , kai p sakyti, kad tureti vaikus gali kiekviena moteris, o kas neturi, tiesiog nemoka to daryti. Galima butu pasijuokti, bet visai tos temos nelinksmos:verysad:
[/quote
cia gal privalumas 4u.gif
dar i dantu tema galiu pasakyt, kad maniskis beveik iki metu uzmigdavo su meduj padazyta soske, saldainiu pas bobule valgydavo sociai ir namo dar koki kila parsivezdavo, ka sekmingai greit realizuodavo. Jis ir dabar daugumoj valgo ,,kruopas", mesa gal karta savaitej. Man vis paskaitas rezia, kad baigciau mesa ryti ir susinormalizuos cholesterolis. Bet nuo to jis tikrai nesveiku nepatapo, visi tyrimai liuksusiniai.
O del maitinimo..... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 01 03, 12:05)
O musu seima tikrai neturim graziu beskyliu dantu genetikos. Man skyliu atsirado anksti. Taip pat ir mano vyrui. Mano mamos dantys isvis nuo paauglystes pajuodave. (ji nebuvomaitinta visai) O mano vaiku kol kas geri. Asmeniskai manau, kad vaikams leme ne genetika, o ilgas maitinimas krutimi. ------(Juk tada gali sakyti, kam ta gera mityba, kad ir paleo, koks gimsi taip ir turesi. Tad kam jus stengiates valgyti sveikai. Genetika aisku lemia, bet ja taisome maistu.)---- (2,5 m) ir (3 m )

Kadangi manau, kad mes ne eduoni paveldime, o tam tikra medziagu trukuma, kuri galima kompensuoti gera mityba, TUO METU kai formuojasi kudikio organizmas...O kaulai formuojasi nuo gimimo. Dantys yra kaulai.

Mano mama nemaitina visai krūtimi, aš taip pat - dantys superiniai pas abi???
Atsakyti
Na merginos, ar ne keista, kad tos, kurios ateina cia remontuotis paskutines sveikatos bei suvedineti galus, neigtų natūralaus maitinimo naudą kūdikiui, ir deja, lemiamąjį faktorių tolesniajam augimui ar vystymuisi. Dantims, akims, intelektui, protui. Ak, žinoma, genetika.

Natūralus maistas suaugusiąjam yra viskas? O kūdikiui ne? Tada, kada jo kūnas vystosi ir yra jautriausias pokyčiams? Tai ką čia skaitau apie meduje mirkytas zoskes tai beveik nesuvokiama.

Jauna - naivi. Ne tokia ir jauna, tik jaunai atrodanti. Man gyvenime nepasisekė, kaip rašote, tačiau aš trejus gyvenimo beveik praleidau to domėjimuisi ir mokymuisi. Vienerius iš jų būdama nėščia. Kad vėliau nekiltų problemų. Knisau visą info, laimei, sovietinės seselės (kurios mokėsi iš Brežnevo vadovėlių) nei seno kirpimo mamos mano žinojimui nesutrukdė. Tik išsižiojusios stebėjo, kas dabar bus, ir jos tokio stebuklingo atvejo nematę. Tada buvo tik pati pradžia tos prieinamos informacijos, knygų, kurios išleistos dabar, bei internetinių puslapių skatinančių natūralų maitinimą bei mamų savipagalbos grupių dėl natūralaus maitinimo. Maitinimas iki 3 metų tada buvo laikomas ko ne iškrypimu. (Dabar požiūryje pasikeitė deja taip pat nedaug.)

Tad tokie pasakymai, kad "dingo pienukas" iš netyčių, arba jo nebuvo, man juoką kelia. Stengiuosi parašyti kuo švelniau, nes nieko, jau nieko nepakeisi. Tai lemia labai daug ką, nuo dantų sveikatos iki ligų vaikystėje ir būnant suaugus, vėliau. Galima tada nebent gydytis maistu. Norite tikėti, norite ne, problemų nėra, ar jos vistiek išlenda vėliau. Ir dar...+ genetika smile.gif Gal jei būčiau buvusi maitinta ilgiau dabar neturėčiau problemų su oda ir jungiamuoju audiniu dėl "neva genetiškai paveldėto medžiagų trūkumo".
Bet niekas, niekas vietoj mūsų neišmoks ir nepasidomės. Kad ir čia, vienos viską žino ir gali dar kitiems patarti, kitos tik ausim karpo.

Bet tema ne apie tai. Tad leisiu sau apie tai nebediskutuoti.
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2015 01 03, 13:08)
Menulis, esate dar jauna ir kazkiek naivoka, jei jums gyvenime pasiseke ir galejote maitinti be problemu, tai dar nereiskia, kad negali kitaip buti, tai tas pats , kai p sakyti, kad tureti vaikus gali kiekviena moteris, o kas neturi, tiesiog nemoka to daryti. Galima butu pasijuokti, bet  visai tos temos nelinksmos:verysad:

Atsakyti