Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal

Sveikos,
Truputi ir as isiterpsiu.

QUOTE(-sky- @ 2014 12 30, 08:36)

Nugi ka, pasiskundziau vakar, pagrasiau gydytojais ir parsivilko mano mmm vakare. Taigi stai, rekordinis ciklas 43 dienos. 

As taip pat neseniai turejau rekordiska cikla. Sirgau daugiau nei tris savaites, lygtais 24 dienas (su vienos dienos pertrauka praejus pirmajai savaitei), po to trys savaites "laisvos". Dabar vel graziai sirgau, savaite, paderinus atitinkamai mityba, bet islikus paleo. Manau tiktu ir jums pasiskaityti apie estrogenus, pas moteris daugiausia problemu del ju pertekliaus/stygiaus. As juose atradau savo nenormaliu menesiniu priezasti.

QUOTE(zomša @ 2014 12 30, 09:49)
Nors tarp žaliavalgių-veganų, kur pas mus per TV kartais rodo, nesu mačiusi nei vieno, kuris atrodytų sveikai - visi kažkokie papilkėję. O kraupios istorijos apie dantis net ir sm'e kažkada plaukiojo.

Manau tai ne taisykle, bet sitas pvz atitiko mano patirti.
As buvau nemazai laiko prijaucianti raw (nors ir nepilnai 100%), dominavo anglys, vaisiai ir darzoves. Pradejo labai skaudeti dantis, toks vaizdas skyles prasivere, geldavo nuo saldziu vaisiu ir pan. Tiesa tuo metu ir nestuma turejau, gal dasidejo ir tai. Susitaisiau beveik visus dantis (o Dieve Dieve dejavo dantistas), liko du paskaudantys, kai saldesi uzvalgai gelia arba nakti kazkaip uzeidavo skausmai is lempos. bet kai perejau i paleo (nors islieka daug raw), nebeskauda tu dvieju dantuku visai, ne vieno karto. Manau cia dideli darba atliko vit K2, kuris atlieka dantyse dideli vaidmeni.
Atsakyti
iherb.com. yra tema cia visa apie iherb. kaip uzsakyti, ir pan.
Papildyta:
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 12 30, 22:10)
Sveikos,
Truputi ir as isiterpsiu.
As taip pat neseniai turejau rekordiska cikla. Sirgau daugiau nei tris savaites, lygtais 24 dienas (su vienos dienos pertrauka praejus pirmajai savaitei), po to trys savaites "laisvos". Dabar vel graziai sirgau, savaite, paderinus atitinkamai mityba, bet islikus paleo. Manau tiktu ir jums pasiskaityti apie estrogenus,  pas moteris daugiausia problemu del ju pertekliaus/stygiaus. As juose atradau savo nenormaliu menesiniu priezasti.
Manau tai ne taisykle, bet sitas pvz atitiko mano patirti.
As buvau nemazai laiko prijaucianti raw (nors ir nepilnai 100%), dominavo anglys, vaisiai ir darzoves. Pradejo labai skaudeti dantis, toks vaizdas skyles prasivere, geldavo nuo saldziu vaisiu ir pan. Tiesa tuo metu ir nestuma turejau, gal dasidejo ir tai. Susitaisiau beveik visus dantis (o Dieve Dieve dejavo dantistas), liko du paskaudantys, kai saldesi uzvalgai gelia arba nakti kazkaip uzeidavo skausmai is lempos. bet kai perejau i paleo (nors islieka daug raw), nebeskauda tu dvieju dantuku visai, ne vieno karto. Manau cia dideli darba atliko vit K2, kuris atlieka dantyse dideli vaidmeni.

sita vitamina as irgi siunciuosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 12 30, 22:10)
liko du paskaudantys, kai saldesi uzvalgai gelia arba nakti kazkaip uzeidavo skausmai is lempos. bet kai perejau i paleo (nors islieka daug raw), nebeskauda tu dvieju dantuku visai, ne vieno karto. Manau cia dideli darba atliko vit K2, kuris atlieka dantyse dideli vaidmeni.

Labai siulyciau jums tuos du dantukus, kuriuos nakti skaudedavo " is lempos", persisviest, nes greiciausiai juose numire pulpa (liaudiskai vadinamas nervas) ir todel ju jums nebeskauda (naktinis bepriezastinis skausmas yra pagrindinis danties pulpos (nervo) uzdegimo pozymis, ko pasekoje pulpa numirsta), bet uzdegiminis procesas persikrauste i kaula po dantu saknimis ir tik laiko klausimas, kada jies duos apie save zinoti. Kuo ilgiau lauksit negydydama, tuo ilgesnis ir brangesnis gydymas bus veliau. Taip kad nedelskit 4u.gif
Atsakyti
Laimės, meilės, santarvės, sveikatos, ištvermės, giedrų dienų Jums visoms ir Jūsų šeimoms ateinančiais Naujaisiais metais. Nesipykit su ožkele[COLOR=green]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 31 gruodžio 2014 - 16:58
Su artėjančiais OŽKOS metais smile.gif Būkit sveikos, protingos, nuoširdžios, daug šypsokitės smile.gif

newyear.gif 000054.gif 000059.gif wink_3.gif santa2.gif
000552.gif 000552.gif 000552.gif 000552.gif 000552.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 31 gruodžio 2014 - 17:15

Sėkmingų, sveikų, kūrybingų, džiugių ir tvirtybės teikiančių artėjančių 2015-ųjų metų![B]
Atsakyti
SU NAUJAISIAIS METAIS!!!
Linkiu daug daug sveikatos!
Te paleo vakarelis prasideda. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos sulaukusios Naujuju 2015 Metu! Daug Sveikatos, Meiles!
Atsakyti
Su Naujaisiais metais. santa2.gif

Sventeme su zmonemis, is kuriu vienas labai liudna, kad sirgo veziu. Ir yra po operacijos. Laikosi del to vegetarines dietos. Na kas ten - makaronai, kruopos, darzoves. As tik tarstelejau jo zmonai, kad gali buti ir kitas sprendimas. Bet bijojau leistis i gincus prie butelio kas sveika, o kas ne. Tik apie paleo pasakiau. Na sako, yra visokiu teoriju tuuu...

Pati dabar kai sventes valgau viska. Ko yra, kas nuo baliaus liko biggrin.gif O mano sveikatos problemas (odos), baige isspresti paprasta cinko piliule. http://knowledgeofhe...iency-epidemic/ Labai dziaugiuosi, kad atradau priezasti. Efekta tikrai jauciu. Ir matau. Net keista. Matyt man tikrai buvo sios medziagos deficitas.( Kuria pasak saltiniu ir trukdo isisavinti fitatai. ) Bet be glitimo ir pamazintu kruopu kiekiu, bei padidintu riebalu kiekiu maitinsiuosi ir toliau. Kai sventiniai maistai baigsis namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 01 sausio 2015 - 18:51
Su Naujaisiais, mergaites 4u.gif Sveikatos visoms ir geru metu:)
Pas mane tai visko buvo per sventes, pradedant paleo mesa ant zariju, baigiant anytos keptu tortu, apelsinais ir sokoladu. Kadangi pas mane reakcija I toki maista labai akivaizdi, greitutelaiciai pareinu I paleo.
Atsakyti
Akmenukus ir smėliukus kaupiančioms 4u.gif :

"Nuo akmenligės – rau­gin­ti au­ga­lai ir kiš­kio ko­pūs­tai

„Vėl ky­la klau­si­mas: kuo tu­rė­tų mai­tin­tis au­ga­lai ir kuo gy­vū­nai? Vis­kas pa­pras­ta. Au­ga­lai min­ta pū­van­čiais gy­vū­nais, ir yra pa­ten­kin­ti. Juk ne vel­tui sa­ko­ma: pa­sti­pu­sį šu­nį pa­ka­sė po obe­li­mi, iš kar­to obuo­lių pil­nas vais­me­dis. Kad pa­leng­vin­tu­me or­ga­niz­me me­džia­gų įsi­sa­vi­ni­mą, mes tu­rė­tu­me mai­tin­tis rau­gin­tais au­ga­lais“, – sa­kė Liud­vi­kas Šal­čius

Mū­sų pro­tė­viai nie­kuo­met ne­si­rgo ak­men­li­ge, nes ne­val­gė kon­ser­vuo­tų, ma­ri­nuo­tų mais­to pro­duk­tų, tik rau­gin­tus ko­pūs­tus, agur­kus, bu­ro­kė­lius.

Su­si­for­ma­vu­sios rū­gi­mo bak­te­ri­jos tu­ri sa­vy­bę tirp­dy­ti kal­cio fos­fa­to ir ki­tus de­ri­nius, ku­rie ne­tirps­ta van­de­ny­je.

„Ar reik­tų vais­tų ar­dy­ti ak­me­nis, chi­rur­gi­nio įsi­ki­ši­mo, jei ži­no­me, kad mai­tin­da­mie­si rau­gin­tais pro­duk­tais tų ak­me­nų pa­pras­čiau­siai ne­tu­rė­tu­me?“, – re­to­riš­kai klau­sė sve­čias.

Jei ne­tu­ri­me ga­li­my­bės val­gy­ti rau­gin­tų pro­duk­tų, kas die­ną reik­tų iš­ger­ti po šaukš­tą obuo­lių ac­to."

QUOTE(Nidulia @ 2015 01 01, 21:30)
Su Naujaisiais, mergaites  4u.gif  Sveikatos visoms ir geru metu:)
Pas mane tai visko buvo per sventes, pradedant paleo mesa ant zariju, baigiant anytos keptu tortu, apelsinais ir sokoladu. Kadangi pas mane reakcija I toki maista labai akivaizdi, greitutelaiciai pareinu I paleo.

O kas negerai dėl apelsinų ir šokolado rimtesnio? smile.gif Kokį tortą anyta kepė?
Atsakyti
Man negerai, nes gal angliu per daug susidaro o sokolade, kaip ir riesutuose yra alergenu, tad man is karto spuogai kyla ir galvos oda ima niezteti. O dar ir salotu edziau su parduotuves majonezu, tai prie kruvos angliu gavau ir polinesociuju, kurios taip pat skatina uzdegimus organizme. Zodziu, pripjoviau grybo konkreciai per sventes:) Siandien jau ir nosis varva. Ryskiai angliu pertekliu per sventes apturejau, nes butent nuo jo ir varva nosis, va ir vaikstau dabar kazkokia neaiski. O torta anyta kepe grietinini, labai skanus, bet ir miltai ir cukrus sudetyje yra:) Siandien man nevalgiadienis, tik silkes pataluose pakapsciau siek tiek.Zodziu, kai sedau ant griezto paleo - dingo sirgimai, skalpo niezejimai ir kitos nesamones, bet eme stogas vaziuoti. Kai emiau isimesti sokolado kartais ar dar kokios nesamones - stogas parejo namo, bet atsigamino skalpo niezejimas, slogavimai ir bronxhitu 1 karta persirgau. Ir kaip cia islaviruoti, kad ir stogui butu gerai ir skalpo nedraskyciau, nesirgciau? Draugauju dabar su arbatmedziu.
Atsakyti