Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų belaukiant!

QUOTE(REER @ 2016 11 15, 13:23)
Mes puosiam gal likus savaitei iki Kaledu, pernai gal truputi daugiau buvo like, o nupuosiam sausio 6 ar keliom dienom veliau
Mes lygiai taip pat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2016 11 15, 10:48)
nu pagal senas lietuvių tradicijas eglutės nieks nenupuošdavo iškart po švenčių taip kaip dabar, o laikydavo papuoštą iki pat vasario mėnesio. Gal kai kurie nori eglute džiaugtis mėnesį iki švenčių o ne mėnesį po smile.gif

O iš kur čia info?

Kad lietuviai tas eglutes išvis pradėjo puošti tik visai neseniai - tik po pirmo pasaulinio karo, tai čia dar nė 100 metų nėr. Aišku, gyvą. Tai kaip ją išlaikydavo iki to vasario ir kaip čia su tom senom tradicijom? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 lapkričio 2016 - 15:50
Pernai metais maciau laida, kur etnografe Grazina Kadzyte sitaip pasakojo. As ne etnografe, tai nesigincysiu, jus gal daugiau ismanot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2016 11 15, 16:43)
Pernai metais maciau laida, kur etnografe Grazina Kadzyte sitaip pasakojo. As ne etnografe, tai nesigincysiu, jus gal daugiau ismanot 4u.gif

Tai kad ir aš nė velnio neišmanau, užtai ir klausiu biggrin.gif
Atsakyti

Mano tevu namuose, kai tie dar mazi buvo, tradicija namuose buvo puosti eglute gruodzio 24 d. ir nupuosti sausio 6 d. Tos tradicijos laikomies ir mes. Taigi, kazin ar galima teigti, kad lietuviai nuo senoves eglute puosdavo lapkriti ar gruodzio pradzioj, ar, kad laikydavo papuosta iki vasario, nes, matyt, skirtingai zmones puosdavo ir tada, ir dabar. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 16 lapkričio 2016 - 10:48
Kai aš vaikas buvau, mes irgi lygiai taip pat puošdavom eglutę per Kūčias ir nupuošdavom per tris karalius. O kaimynų vaikai gerą savaitę iki Kalėdų jau pasipuošdavo eglutę ir po naujų dar ilgai papuoštą laikydavo. Aišku ta eglė nubyrėdavo, bet prisimenu kaip aš jiems pavydėdavau, kad taip ilgai gali džiaugtis eglute. Man per mažai tu dviejų savaičių būdavo, nespėdavau atsidžiaugti. Tai dabar kai pati vaikų turiu, tai eglutę irgi kažkur savaitę iki Kalėdų puošiam, o namus ir dar anksčiau. Tikrai neatsibosta ax.gif
Atsakyti
Aš tai pavyzdžiui nerasčiau laiko kūčių dieną dar ir eglę puošt hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 11 16, 12:17)
Aš tai pavyzdžiui nerasčiau laiko kūčių dieną dar ir eglę puošt  hmm.gif

aš irgi drinks_cheers.gif

šiaip čia neišsemiama tema, kiek žmonių tiek nuomonių...kiekvienas puošiasi taip kaip mėgsta tuom džaugtis mirksiukas.gif

mes puošiam gruodžio pradžioj, ar likus mažų mažiausiai porai savaičių iki Kalėdų. Nes ta mirksinti eglutė džiugina lygiai iki tiek kada baigiasi Kalėdos biggrin.gif tai jei per Kūčias pasipuoši, viens du ir jau viskas nebeįdomu. Man net sunku iki sausio 6 išlaukt, nes kažkaip liūdna darosi į ją žiūrint biggrin.gif Nes gražiausias metas, tai švenčių laukimas, o jau kai jos ateina, tai labai greit ir praeina... ax.gif

o laikosi eglutė tikrai ilgai, nes laikom žemių kibire ir laistom. arba jei pasodintą turim, tai iš viso per žiemą galima laikyt iki kol persodint į lauką reikės ax.gif
Atsakyti

Juokingiausia, kad kasmet ta pati diskusija :D  visada yra burbanciu, kad per anksti puosiasi :D o man, smagu ir visada puosiam gruodzio pirma savaite :)  o seniau puosdavo tik kuciu diena, todel, nebuvo galima svest kaledu ir viskas buvo daroma slapta, kad ne duok dieve niekas nepamatytu, tai ir liko ta tradicija, kad tik kuciu diena puost :newyear:​ 

Atsakyti
Mes visada eglutę puošiame pirmą gruodžio savaitgalį 000059.gif Pernai buvom išvažiavę, papuošėm tik gruodžio vidury, per šventes labai sirgau, tai visai tų švenčių ir nepajutau.. Jau dabar laukiam gruodžio 3 d.! ax.gif
P.S. Mano draugė vienais metais pasipuošė eglutę lapkričio pradžioje, nes labai su mažąja norėjo biggrin.gif
Atsakyti
Kodėl taip tylu? Nebėra sniego, nebėra kalėdinės nuotaikos?
Man jau kažkaip netyčia, po truputi dovanos pačios mane susiranda. Tai po truputi jas kaupiu. Reikėtų sąrašą susidaryti. Vaikams didžiausios, o visiems kitiems simboliškai
Atsakyti
QUOTE(Dzenete @ 2016 11 21, 15:34)
Kodėl taip tylu? Nebėra sniego, nebėra kalėdinės nuotaikos?
Man jau kažkaip netyčia, po truputi dovanos pačios mane susiranda. Tai po truputi jas kaupiu. Reikėtų sąrašą susidaryti. Vaikams didžiausios, o visiems kitiems simboliškai

Man tai yra "pelėdinė" nuotaika ir be sniego ax.gif kaip tik penktadienį gavau dičkių kalėdines dovanas, laiku spėjo pagaminti, tai kaip ir visiems jau turiu, tik su klaustukais dar broliai su žmonomis - ar bandome šiemet tik vaikams dovanotis, ar vis dar visiems. traukti burtus dar nelabai išeina, nes turime tikinčių KS.

niekas nebandysite važiuoti pas Diedą Morozą?
Atsakyti