aš tai šiais metais šeimoj irgi daviau idėją, kad lapelius trauktis, visgi patogiau, nes gali susikoncentruot į tą žmogų konkrečiai
o aš šiandien sergu ir namie kalėdinę muziką klausau
QUOTE(dramblys.ubagas @ 2016 11 08, 10:02)
o aš šiandien sergu ir namie kalėdinę muziką klausau
Sveikit
Kaledines dainas dukra jau iskart po helovyno praso paleisti Tai ir klausomes
Vakar centre, vakare ijunge kaledines lemputes Griztant velai vakare, jau maciau pas kaimynus eglute papuosta Aisku, sopingai jau praejusia savaite pasipuose, man grazu labai, taciau namuose net mintis nekyla dar
QUOTE(REER @ 2016 11 14, 12:16)
Griztant velai vakare, jau maciau pas kaimynus eglute papuosta
Oho, tai bent
QUOTE(Visgi @ 2016 11 14, 12:01)
Oho, tai bent
Aš amerikiečių radijo klausau, jau paleistos kalėdinės stotys
QUOTE(Visgi @ 2016 11 14, 13:01)
Oho, tai bent
Taigi rašė delfis apie kažką kas jau eglutę pasipuošė. Nepamenu dabar ar tai Laisva ar dar kas Ir asmeniškai pažįstu vieną žmogų jau papuošusį Man tai mažu mažiausiai keista.
Beto, jau paskelbė dieną kada įžiebs eglutę Vilniuje - 26 lapkričio.
QUOTE(Nastya @ 2016 11 14, 16:04)
Taigi rašė delfis apie kažką kas jau eglutę pasipuošė. Nepamenu dabar ar tai Laisva ar dar kas Ir asmeniškai pažįstu vieną žmogų jau papuošusį
Man tai mažu mažiausiai keista.
Na, aišku kaip kam, bet man asmeniškai, jaučiu ji iki kalėdų jau nusibostu.Man tai mažu mažiausiai keista.
QUOTE(Pilvelyte @ 2016 11 14, 17:11)
Merginos, o kaip jums tokia veikla: kalėdinių vainikų pynimo užsiėmimas? Gal kas bandėt?
Man tai atrodo - be ryšio veikla Kadangi pirma, LT iš esmės yra advento vainikas, t.y. jis yra prieš eglutę, tai gruodžio vidury yra jau vėlu, lapkričio gale reiktų. Antra, prieš Šventes Maximose būna tų vainikų pusgaminių, nusiperki sau ir dekoruoji linksmai. Trečia, pilnas youtube yra tų Kalėdinių dekoracijų pynimo pamokėlių - nemokamai to išmokti galima
https://www.youtube....amp;spfreload=5
https://www.youtube....arland tutorial
Papildyta:
QUOTE(Nastya @ 2016 11 14, 16:04)
Taigi rašė delfis apie kažką kas jau eglutę pasipuošė. Nepamenu dabar ar tai Laisva ar dar kas Ir asmeniškai pažįstu vieną žmogų jau papuošusį
Man atrodo - priklausomai nuo tikslo... Jei tu esi žmogus, kuris savo namuose švenčia kalėdas, tai tu puoši eglutę, kai jau šventės - jei ne per Kūčias, na tai prieš savaitę bent. Nes ir nusibos, ir padvės ta eglė, jei gyva - ateina nauji metai, o visa eglė nubyrėjus načiort
Bet jei tu esi prekybos centras, tada tu lapkritį jau viską puošiesi ir christmas carrols laidai, kadangi tu nori savo klientams priminti, kad nepraeitų pro šalį ir ateitų pinigėlių išleisti, nes jam reikia dovanų -0 paskui dar neduokdie praeis pro šalį, nes manys, kad Kalėdos už mėnesio ir nieko dar nereikia, arba nueis pas kitą, susipirks dovanas, o tu kukuosi Žo, imiesi Kalėdų iškart, kai išpirko chrizantemas su nuolaida Ir aišku, tada puoši dirbtinę eglutę, kadangi tokia gali stovėt nors iki Kiniečių Naujų metų
Dar būna tarpinis variantas - žmonės, kurie puošia dirbtinę eglutę, bet ją puošia amerikonų stiliumi, labai sudėtingai, kur pati eglė beveik nė nekyšo, tam sugaišta savaitę, tai jiems gal gaila darbo, kad savaitę puoši, savaitę stovės, tada dar savaitę nurinkinėk
Kas kaip nori...
Aš asmeniškai tai negaliu puošti eglutės lapkritį, nes tada jausiuos kaip kokia maxima Man tada vietoj džinglbelz norėsis dainos "Maksimos išpardavimas, didleis pasirinkimas" su intarpais žodžiu - "maxima - apie viską pagalvota!"
Bet kitiems gal smagu maxima Aš žinau babcę, kuri puošia eglutę gruodžio pradžioj ir Kalėdų senis ateina kiekvieną dieną! Hm. Norėčiau būti jos vaikas
nu pagal senas lietuvių tradicijas eglutės nieks nenupuošdavo iškart po švenčių taip kaip dabar, o laikydavo papuoštą iki pat vasario mėnesio. Gal kai kurie nori eglute džiaugtis mėnesį iki švenčių o ne mėnesį po
Na mes visada puosiam gruodzio pirmoje puseje
Mes irgi gruodžio pradžioje.
QUOTE(taram-param @ 2016 11 15, 09:48)
nu pagal senas lietuvių tradicijas eglutės nieks nenupuošdavo iškart po švenčių taip kaip dabar, o laikydavo papuoštą iki pat vasario mėnesio. Gal kai kurie nori eglute džiaugtis mėnesį iki švenčių o ne mėnesį po
Mano a.a. kaimynas savo kambarį pradėdavo puošti lapkritį ir paskui būdavo papuoštas iki Vasario 16. Bet jo puošyba tai buvo kruopštus darbas, kasmet vis kita idėja, vis kitokios eglutės. Ypač sovietmečiu darydavo įspūdį, bet ir Nepriklausomybei atėjus ne ką mažiau pirmą kartą atėjusiam atimdavo žadą. Būdavo 12 eglučių, sniegai, girliandos, auksinės žuvelės, žvakelės, begalės lempučių. Net kažkuri tv laida pas jį reportažą darė. Reikia nepatingėti paieškoti ir įkelti nuotraukų. (o ne kalėdiniu laikotarpiu jo kambaryje tai upelis tekėdavo, tai fontanėlis čiurlendavo)
Mes puosiam gal likus savaitei iki Kaledu, pernai gal truputi daugiau buvo like, o nupuosiam sausio 6 ar keliom dienom veliau, kai laiko daugiau prigaunu, nes puosti nori visi, o nupuost jau tenka tik man