Įkraunama...
Įkraunama...

Plokščias sutapdintas stogas

QUOTE(gintarass @ 2014 12 18, 22:11)
Ir teko matyti, kad trūks, ar tik taip gali būti? Ant parapeto bituminė danga turi būti užklijuota per visą sienos storį, danga klijuojama pašildant, todėl gerai lankstosi. Varžtai įsukti į blokelį, o tai prie ko tvirtintųsi skarda?

Tas mazgas įrengtas pagal taisykles ir kaip jau sakiau po skarda nieko blogo tokios vietos.
Mano pastaba buvo apie neapskardintas vietas kaip ši.
user posted image
Stačiu kampu ruloninė danga nesulenkiama.
Mačiau tokių atvejų kai aplink šlaitinio stogo karnizus aštriai užlenkta ruloninė danga buvo plyšusi. Taisyklėse taip pat parašyta, kad negalima lenkti stačiu kampu, tik dabar nerandu kur.

QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 22:26)
Kadangi tai ne gyvenamo, o tik pagalbinio pastato stogas - tai man giliai dzin. Tikiu, kad tikrai laikys. Taip pat žinau, kad nieko nėra amžino ir nėra čia ko pergyventi.

Kaip sandėliuko stogas tai jis įrengtas idealiai ar net per gerai...

QUOTE(Milao @ 2014 12 19, 09:44)
Su bitumine prilydoma danga tai mažiau neaiškumų, tokia danga naudojama pakankamai plačiai, bet paminėto sumuštinio skonį gadina betonas. Na, vietoj betono panaudojus kietą vatą, kaip pagrindą bitumui, viskas manau kaip ir tvarkoj būtų. Tuo labiau, kad dauguma šiuolaikinių plokščių stogų kuriuos mačiau - minkšti, t.y. betono iškart po bitumine danga tikrai nėra. Skalda irgi neatrodo patraukliai, bet jos funkcija bent jau aiškesnė, o ir pora akmenukų tai visgi ne 5cm betono sluoksnis.

Vatą reiks prismeigiuoti prie pagrindo kiaurai šiltalą. Iš vatos neišeina suformuoti nuolydžio. Ant betoninio pagrindo galima drasiai vaikščioti, ant vatos po 10 metų jau ne taip drasu butų, kai bitumas sukietės kažkiek.
Jeigu suarmuoti betoną taip, kad nesutrūkinėtų net neįrengus deformacinių siūlių tai jis būtų geresnis pagrindas, bent jau taip spėju, o grindininkai gana pigiai betonuoja tokias "grindis", tas pats kas kietos vatos sluoksnis, tik be papildomos šilumos izoliacijos.
O kaip suformuotumėte nuolydį be betono?
Atsakyti
Nuolydis kiek iki šiol girdėjau, tai polistirolo pagalba formuojamas. Duodi gamyklai duomenis, gauni sunumeruotas detales, žemėlapį ir sukloji. Jei nuolydis 2%, tai per 10m susidarys 20cm. 25cm betono vienam gale, o vidutiniškai 15cm - žiauroka.
Galimas ir tarpinis variantas - polistirolą sukloti laiptuotai. Esminis nuolydžio formavimas tokiu atveju atliekamas polistirolu, o betonu tik laiptukai užlyginami.
Išbetonavus stogą, kaip ir nuodėmė jį neeksploatuojamą laikyti...
QUOTE(BangaS @ 2014 12 19, 13:38)
Vatą reiks prismeigiuoti prie pagrindo kiaurai šiltalą. Iš vatos neišeina suformuoti  nuolydžio. Ant betoninio pagrindo galima drasiai vaikščioti, ant vatos po 10 metų jau ne taip drasu butų, kai bitumas sukietės kažkiek.
Jeigu suarmuoti betoną taip, kad nesutrūkinėtų net neįrengus deformacinių siūlių tai jis būtų geresnis pagrindas, bent jau taip spėju, o grindininkai gana pigiai betonuoja tokias "grindis", tas pats kas kietos vatos sluoksnis, tik be papildomos šilumos izoliacijos.
O kaip suformuotumėte nuolydį be betono? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti

Va tas 'kad nesutrūkinėtų' įdomus. Mano atveju stogas bus apie 10x11m dydžio. Grindis betonuojant, kiek teko skaitinėt, ar ne didesniais nei 6x6m plotais deformacinėmis siūlėmis dalinti rekomenduojama. Tai kiek tada plokštę armuot reikės, kad ji neskylinėtų? Bene keli armatūros tinklai skirtinguose lygiuose? Tinklas+fibra? Ant stogo plokštė kur kas didesniame temperatūrų rėžyje dirbs, nei paprastos grindys...

Ar vis tik kai ta plokštė po prilydoma danga, tie trūkinėjimai nėra labai pavojingi? Kaip tada būtų, jei dengiama poliurėja ar poliuretanine danga?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 12 19, 17:21)
Ar vis tik kai ta plokštė po prilydoma danga, tie trūkinėjimai nėra labai pavojingi? Kaip tada būtų, jei dengiama poliurėja ar poliuretanine danga?

Poliuretano danga armuota spec.tekstile laiko įtrūkimus, nes lieka pakankamai elastinga. Medinių konstrukcijų poslinkius atlaiko puikiai. Čia iš praktikos.
Be to stogas tokiu atveju gali būti ekspluatuojamas ar apželdinamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otecmolodec: 19 gruodžio 2014 - 17:21
Tas mazgas įrengtas pagal taisykles ir kaip jau sakiau po skarda nieko blogo tokios vietos.
Mano pastaba buvo apie neapskardintas vietas kaip ši.
user posted image
Stačiu kampu ruloninė danga nesulenkiama.
Mačiau tokių atvejų kai aplink šlaitinio stogo karnizus aštriai užlenkta ruloninė danga buvo plyšusi. Taisyklėse taip pat parašyta, kad negalima lenkti stačiu kampu, tik dabar nerandu kur. 
Vatą reiks prismeigiuoti prie pagrindo kiaurai šiltalą. Iš vatos neišeina suformuoti  nuolydžio. Ant betoninio pagrindo galima drasiai vaikščioti, ant vatos po 10 metų jau ne taip drasu butų, kai bitumas sukietės kažkiek.
O kaip suformuotumėte nuolydį be betono?

Nuolydį galima formuoti ir iš smėlio, ir iš keramzito, ir iš polistirolo (kiek pamenu jis brangesnis), ir be abejo iš betono. Ant suformuoto nuolydžio įrenginėjamas apšiltinimo sluoksnis.
Beje negavau atsakymo ar šiais laikais yra virinamos dangos įrengėjų.
Atsakyti
QUOTE(gintarass @ 2014 12 19, 17:54)
Beje negavau atsakymo ar šiais laikais yra virinamos dangos įrengėjų.

Taip, yra. Virinamos yra PVC arba TPO dangos. Apie TPO nieko nepasakysiu.
PVC membranos prieinamos LT:
Sikaplan - protec.lt stotras.lt
protan - alternosstatybos.lt
ARMOURPLAN - variokalvis.lt interli.lt
RENOLIT - bausita.lt
Rhenofol CV - adlimina.lt
Fatrafol - UAB "AGstudija"

Kai kurios įmonės tik parduoda-atstovauja gamintojus, kai kurios ir įrenginėja pvz Stotras, Alternosstatybos, AG studija, Interli. Nežinau ar kas užsiims smulkme.

EPDM danga yra dar mažiau populiari. Jungiama ne virinant, o klijuojant, todėl sujungimai ne tokie patikimi kaip virinto pvc. Pati danga tokia pat ilgalaikė, bet dar labiau jautri įrengimo darbų kokybei.

Atsakyti

Ačiū už gražius žodžius. Bet aš vis dar prie savo. Atkreipkite dėmesį, kad architektas stoginės apačią buvo sumąstęs daryti vientisai baltą. Aš būčiau ją nuvaręs OSB, apačioje 3-5 cm EPS ir tinkas. Koks rezultatas: medinė konstrukcija būtų uždaryta be ventiliacijos ir būtų pradėjusi pūti. Čia stoginės vaizdas iš viršaus, o čia - iš apačios. Pradžioje gegnės, o tada ir OSB. OSB iš viršaus, OSB iš apačios, iš apačios dar EPS ir turime puikias sąlygas medžio pūvimui, grybeliui. Aišku architektas kalbėjo, kad apačią reikia iškalti cetrio plokštėmis ar dar geriau STO Ventec, kurios puikiai tinka tinkavimui. Bet jų kaina - kosminė, o ir tinkas - ne pati geriausia vieta. Dabar iš apačios iškalsiu lentutėmis su tarpu, bus ventiliaciją į gegnes, jei bėgs per prilydomą dangą vanduo iš karto matysiu, o ne tik tada, kai vanduo pralauš apdailą. Žodžiu, viskas kontriliuojama ir aišku.

Bet aš daug ko nežinojau ir dar vasarą norėjau tą apačią iškalti OSB su EPS. Statybininkai neprieštaravo. Būčiau per kelis metus suvaręs plokščią stogą. Dabar esu ramus.

Bet kodėl viską turi aiškis statytojas, o ne architektai, konstruktoriai. Jie tikrai turėtų mokėti suderinti medžiagas, esminius mazgus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 gruodžio 2014 - 22:10
kokie tarpeliai tarp gegniu (10 cm)?
Panasu, kad ant tokio stogo galima kokiu 20-30t atvira baseina daryt mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 12 19, 21:07)
Ačiū už gražius žodžius. Bet aš vis dar prie savo. Atkreipkite dėmesį, kad architektas stoginės apačią buvo sumąstęs daryti vientisai baltą. Aš būčiau ją nuvaręs OSB, apačioje 3-5 cm EPS ir tinkas. Koks rezultatas: medinė konstrukcija būtų uždaryta be ventiliacijos ir būtų pradėjusi pūti. Čia stoginės vaizdas iš viršaus, o čia - iš apačios. Pradžioje gegnės, o tada ir OSB. OSB iš viršaus, OSB iš apačios, iš apačios dar EPS ir turime puikias sąlygas medžio pūvimui, grybeliui. Aišku architektas kalbėjo, kad apačią reikia iškalti cetrio plokštėmis ar dar geriau STO Ventec, kurios puikiai tinka tinkavimui. Bet jų kaina - kosminė, o ir tinkas - ne pati geriausia vieta. Dabar iš apačios iškalsiu lentutėmis su tarpu, bus ventiliaciją į gegnes, jei bėgs per prilydomą dangą vanduo iš karto matysiu, o ne tik tada, kai vanduo pralauš apdailą. Žodžiu, viskas kontriliuojama ir aišku.

Bet aš daug ko nežinojau ir dar vasarą norėjau tą apačią iškalti OSB su EPS. Statybininkai neprieštaravo. Būčiau per kelis metus suvaręs plokščią stogą. Dabar esu ramus.

Bet kodėl viską turi aiškis statytojas, o ne architektai, konstruktoriai. Jie tikrai turėtų mokėti suderinti medžiagas, esminius mazgus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 20 gruodžio 2014 - 20:36
QUOTE(arkava @ 2014 12 20, 20:36)
kokie tarpeliai tarp gegniu (10 cm)?
Panasu, kad ant tokio stogo galima kokiu 20-30t atvira baseina daryt  mirksiukas.gif

Pusė plokščio stogo yra sutankintas gegnių žingsnis. Sutankintas gegnių žingsnis yra toje vietoje, kur plokščias stogas liečiasi su namu. Konstruktorė sakė, kad mano namo stogas status, todėl nuo jo čiuoš daug sniego, be to stogas gaus ir šiaip sniego. Žodžiu, pusė stogo gaus daugiau sniego, nei kita pusė plokščio stogo, todėl toje vietoje gegnės ir yra sutankintos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 gruodžio 2014 - 21:19
Bepigu konstruktoriams- medienos jiems pirkt nereikia... doh.gif
o ant stogo, matosi sniego gaudytuvai (nuo ciuozimo).

QUOTE(cibulis @ 2014 12 20, 20:17)
Pusė plokščio stogo yra sutankintas gegnių žingsnis. Sutankintas gegnių žingsnis yra toje vietoje, kur plokščias stogas liečiasi su namu. Konstruktorė sakė, kad mano namo stogas status, todėl nuo jo čiuoš daug sniego, be to stogas gaus ir šiaip sniego. Žodžiu, pusė stogo gaus daugiau sniego, nei kita pusė plokščio stogo, todėl toje vietoje gegnės ir yra sutankintos.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 12 20, 21:49)
Bepigu konstruktoriams- medienos jiems pirkt nereikia... doh.gif
o ant stogo, matosi sniego gaudytuvai (nuo ciuozimo).

Nori ir gerai, ir pigiai. Taip nebūna.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 11:58)
Dažnu atveju man tokie namai negražūs.

Na juk del skonio nesigincijama, bet cia priklauso nuo prioritetu - ar nori graziau ar nori geriau. Pacio problemos su slairtinio apsiltinimu ir parodo, kad pasirinkai grozi vs praktiskumo. mirksiukas.gif na aisku ir neapgal;vojai visko is anskto kaip techniskai ir siltai padaryti verysad.gif
Atsakyti