Kodėl pas jus rulonai išvynioti skersai nuolydžio krypties. Kažkaip anksčiau į tai neatkreipdavau dėmesio, bet dabar mintis tokia, kad rulonų jungimo vietose susidaro tarsi bangelės skersai nuolydžiui. Ten gali užsilaikyti kažkiek vandens, kas prieš žiemą gal nelabai gerai.
Nebandėt spręsti nenaudojant kaminėlių, garą nuleidinėti tik per parapetus?
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 22, 11:11)
2cm 50kPa vatą suprantu. Prie polistirolo bitumo neprilydysi, tai kaip tarpinis sluoksnis gaunasi, kuriuo dar ir garas nueina link vėdinimo kaminėlių, parapetų. Bet kam reikalinga 12cm 30kPa vatos tai jau mistika man. Ta tai brangi, brangesnė už polistirolą, ne tie skudurėliai iš rulonų, dedami į šlaitinius stogus. O ir eksploatacinės savybės abejoju kad galėtų būti geresnės nei polistirolo.
Konstruktorius kuris tokį sumuštinį siūlė kuo argumentavo?
QUOTE(linlin82 @ 2016 03 22, 12:47)
Del apsiltinimo, tai irgi dar didelis klaustukas, suprojektuota: nuolydinis polistirolas+12cm 30kPa vata + 2cm 50kPa vata + prilydoma danga. Kazkaip man daug tos vatos gaunasi ar tikrai jos tokio storio reikia, neuztenka plonesnio vatos sluoksnio ir storesnio polistirolo?
<{POST_SNAPBACK}>OSB tiesiai ant polistirolo? Vatos nėra? Kaip garas nuvedamas link kaminėlių, parapetų, jei be vatos? Neužkyla slėgis, nenueina ruberoidas pūslėm?
Apšiltinimas tvirtintas prisukant OSB prie perdangos smeigėm?
QUOTE(korida @ 2016 03 22, 13:53)
Pries bitumine danga pritvitina OSB prie EPS o prie jos tvirtina lataka .
http://www.part.lt/i...c4fe125b951.jpg <{POST_SNAPBACK}>Nemanau kad jūsų atvejis kažkuo ypatingas. Kiek atkreipiu dėmesį į +/- naujesnės statybos plokščius stogus, dauguma jų be vieno parapeto. Taigi iššūkiai daugumai plokščių stogų tie patys, tik pasirinkti sprendimo būdai skirtingi.
Truputį paargumentuosiu, kodėl man priimtiniausias pasirodė smėlbetonio variantas virš polistirolo.
1. Jau minėtas latakų tvirtinimas. Laikikliai latakams būtų įbetonuoti.
2. Betoninis viršus - eksploatuojamo stogo pradžia. Šiuo metu neturiu konkrečių stogo eksploatavimo planų, bet planai būna keičiasi... Neatmetu varianto užsikelti pvz saulės elektrinę.
3. Užvertus tiek betono, nereikia dangos smeigiuot prie perdangos. Jokių net teorinių šalčio tiltų.
4. Tikiuosi prie betono bituminė danga prisilydys geriau nei prie vatos ar OSB. Gal mažesnė pūslių tikimybė, lygynant su OSB.
5. Smėlbetonis nėra baisiai brangus. Darbas standartinis, tas pats kaip grindis betonuojant, gal kiek patogesnis, nes vietoj daug mažų kambariukų yra vienas didelis plotas, idealus paviršiaus lygumas ne toks svarbus kaip kambarių grindų.
Nežinau ar visus argumentus prisiminiau, jie remiasi subjektyvia neprofesionalo nuomone. Suvarykit kas galit, jei nusišnekėjau
QUOTE(linlin82 @ 2016 03 22, 14:33)
Siandien, kaip tik kalbejau su vienu zmogum, kuris uzsiima stogu dengimu, tai pasiule labai panasu sprendima su OSB plokstemis, ko gero, tai racionaliausias variantas mano atveju.
<{POST_SNAPBACK}>