Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(kliomba @ 2014 12 24, 01:25)
Ai, kazkas uzsipuola kad zmones imituoja liga is tingejimo. Kaip visad.
Is maidano grizau. Bet noreciau dar:) kvanktelejau turbut.
Kaip tavo busena, gyveni kazkaip?
Pasiilgstu as tu ciuozyklu ir kitu susitikimu. Bet kazi ar dar bus kada. Taip issidraskiusios visos buvo:(


mat kaip. aš išties labai tingiu gyvent. atrodo, jau viską žinau ir viskas kartojasi. kaip ekleziaste. sueta suet i tomlenijie ducha. bet yra kažkokio nepalaužiamo stoicizmo. šito gal nebuvo tais čiuožynių laikais. z jau du metai. su e susirašinėjam elektroniniais laiškais. mano didžioji meilė šuo mirė. o aš vis neturiu esmės, kaip pasakytų draft.
Atsakyti
QUOTE(cremaster @ 2014 12 23, 19:23)
bet is tikruju nemaza dalis depresijos yra itakota buitiakisku aplinkybiu. kurias patogu priskirti diagnozei. cia kaip alkoholizmas. ir medikai greiti diagnozuoti. jeigu ziurek, negali uzmigti, per daug stersuoji, tai tau nerimo sutrikimas, jeigu liudi pora savaiciu, tai depresija, uzkosejo sian bei ten - sizo spektras. ir panasiai. tuoj receptukas, tabletytes ir gyvenk linksmai rozinius snargliukus pusdamas i burbulus. cia klausimas kur yra ta riba, nuo normalaus liudesio iki invalidinancios depresijos.

Į temą, man pasirodė įdomu:
Rosenhano eksperimentas

Jį 1973 metais JAV vykdė 8 sveiki savanoriai. Jie įvairiu metu po vieną pateko į 12 psichiatrinių ligoninių, priėmimo skyriuje sumelavę, kad girdi balsus, sakančius tam tikrus žodžius (šis simptomas buvo pasirinktas tikslingai dėl savo nespecifiškumo, nes jis gali būti būdingas tiek psichozei, tiek neurozei ar egzistencinei krizei). Taip pat jie naudojo netikras tapatybes ir nuslėpė savo medicininį išsilavinimą, kad nebūtų susekti. Melas priėmimo skyriuje buvo vienintelis, vos tik priimti į ligonines, netikri pacientai nustojo meluoti ir elgėsi kaip visada, nebeišsakė nusiskundimų, o per apklausas pasakodavo savo tikrą gyvenimo istoriją, savo tikras mintis ir jausmus. Nors jie nebesimuliavo ir sakė tiesą, septyniems iš jų buvo diagnozuota šizofrenija, o vienam - šizoafektinis sutrikimas (pastarasis kreipėsi į privačią kliniką). Viską, ką jie pasakojo - jų, sveikų žmonių, mintis, jausmus, gyvenimo istorijas - gydytojai panaudojo diagnozės patvirtinimui, kaip įrodymą, kad jie tikrai serga šizofrenija. Kad ir kaip jie elgėsi skyriuje, jų elgesys buvo interpretuojamas kaip nesveikas. Kad tai galėtų būti apsimetėliai, mintis kilo tik kitiems ligoniams - jie išsakė idėjas, jog galbūt čia atliekamas koks slaptas žurnalistinis tyrimas apie gyvenimo sąlygas. Netikriesiems pacientams buvo duodama daug įvairiausių neuroleptikų, tačiau, laimei, jiems pavykdavo juos išmesti (visi netikri pacientai laisvėje turėjo advokatus, kurie buvo pasiruošę juos greit ištraukti iš ligoninių, jei viskas pasisuktų blogai). Skyriuje jie stebėjo personalo ir gydytojų elgesį ir vertino jį kaip nužmoginantį, žeminantį žmogaus orumą. Net ir išvengę vaistų, jie sunkiai ištvėrė toje aplinkoje, kurią vertino kaip nesveiką. Visi netikrieji pacientai iš ligoninių buvo išleisti tik tada, kai prisipažindavo gydytojui tikrai sergantys šizofrenija, sutinkantys su diagnoze ir pažadėję ir toliau vartoti neuroleptikus.

Kai eksperimento rezultatai buvo publikuoti, atsiliepė viena iš ligoninių, kurioje jis buvo vykdomas. Ligoninės atstovai teigė, kad tai melas, kad taip niekuomet negalėjo būti tokioje geroje, progresyvioje ir šaunioje ligoninėje. Jie metė iššūkį Rosenhanui, kad jis atsiųstų netikrų pacientų, o jie juos atpažins. Rosenhanas sutiko, buvo susitarta trijų mėnesių laikotarpiui, per kurį jis galės atsiųsti netikrų pacientų. Per tuos tris mėnesius į ligoninę kreipėsi priėmimui 193 pacientai, 41 iš jų buvo iškart atpažinti kaip apsimetėliai, o dar 42 buvo įtariami. Iš tiesų Rosenhanas neatsiuntė nieko.

Dabar Rosenhano eksperimentas pateikiamas kaip tų laikų psichiatrijos diagnostikos netobulumo rezultatas ir tikinama, kad šiais laikais toks eksperimentas nepavyktų.
Ar iš tiesų nepavyktų, nėra aišku, nes nuo to laiko eksperimento niekas oficialiai nėra pakartojęs. Yra pasitaikę neoficialių pakartojimų, tačiau jų vykdytojai neturėjo medicininio išsilavinimo, neturėjo netikrų tapatybių, neturėjo apsaugos laisvėje ir nelabai suprato, ką daro ir kas jiems gresia, jie neturėjo aiškaus eksperimento tikslo, jų tikslas buvo greičiau nuotykių ieškojimas "oho, pažiūrėsiu, kas čia bus, pamatysiu durnyną iš vidaus". Po visko nė vienas jų nepublikavo jokių rezultatų; atvirkščiai, daugelis dėl pasiruošimo stokos buvo taip traumuoti nužmoginančios aplinkos ir neuroleptikų poveikio, kad tik džiaugėsi ištrūkę ir norėjo viską kuo greičiau užmiršti. Dėl šios didžiulės grėsmės eksperimentą patariama kartoti tik gerai žinantiems, ką daro, tai yra, psichiatrinį išsilavinimą ar bent jau medicininį išsilavinimą turintiems asmenims. Tačiau eksperimento vykdymas reiškia, jog abejoji psichiatrija, o žmonių psichologiniai ypatumai nelabai jiems leidžia abejoti tuo, kuo užsiima, dėl to eksperimentas greičiausiai ir nebus oficialiai pakartotas.


QUOTE(Mylinti_mamyte @ 2014 12 23, 21:16)
Ir man taip liudna istikruju skaitant foruma ir matant,kad jau sventes atejo,o forumas tik pagyvejo..tai reiskia,kad artimoje aplinkoje nera kam depresninkam isilieti ir nenoriu jokiu svenciu depresninkai nu zinau  unsure.gif
wub.gif  wub.gif  wub.gif  newyear.gif

O kodėl jums atrodo, kad depresikams būtina išsilieti ant kažko? Šventės man patinka, aš jų noriu ir laukiu. Beje, išsiliejinėjo čia depresija nesergantys. Ir dar, aš niekada niekada nedemonstruoju, kai man būna bloga, aplinkiniai net neįtaria apie mano ligą. Tai žino tik tėvai ir geriausia draugė. O ir jiems nesiguodžiu, psichoterapeutas tam labiausiai tinka, jis supranta ir žino, ką sakyt tokiais atvejais. O visuomenė mūsų, deja, tamsoka, ateit, tyčiotis iš tų, kuriems ir taip blogai, mano manymu, gali tik visiškas cinikas ir š gabalas. Ir iš visos savo piktos širdelės prisidedu prie BS palinkėjimo joms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lining: 24 gruodžio 2014 - 08:35
Geru svenciu.,merginos 4u.gif
Atsakyti
Garbė Jėzui Kristui (be ironijos). Rankos gerokai dreba antra diena, nerėkaukit, aš jautri. Taip vos grybą pataikiau pjauti (tikrą, ne tą, kur būna, kai, pvz., diskalkulija, o skaičiuoji svetimas nuodėmes).
Atsakyti
Man šitos kūčios liūdnos, nes esu namuose viena, galvojom su šeima pas mamą važiuoti. Bet taip išėjo, kad neištvėriau antro per mėnesį vyro bendradarbių be antrų pusių kalėdinio vakarėlio doh.gif Jaučiuosi išduota, kad melavo, apgavo, pasijuokė. unsure.gif Mane paliko vieną, mąstau rimtai skirtis. Teks rasti stoicizmo.
Kad ir kaip juokinga jaučiuosi kaip K. , kurį irgi išdavė asmuo, kuriuo labiausiai pasitikėjo. unsure.gif
Labiausiai užknisa, kad esą turėčiau viską suprasti, normaliai priimti ir džiaugtis tais vakarėliais.

Visoms linkiu ramių švenčių 4u.gif
Papildyta:
"Tu renkiesi savo ribas, ir tavo egoizmas yra tavo pasirinkimas. Jeigu jis manęs netenkina, aš pasakysiu tau apie tai. Jeigu niekas nepasikeis, kad tiktų ir man, ir tau , tai aš išeisiu."
Atsakyti
QUOTE(Medutė_ @ 2014 12 24, 17:37)
Man šitos kūčios liūdnos, nes esu namuose viena

Visoms linkiu ramių švenčių  4u.gif

O negalėjai voena be vyro nuvažiuot?
Jauna budama vis galvojau kokia nesamone tos ramybes linkejimas baznycioje. Dabar bene prasmingiausia misiu vieta.

Atsakyti
QUOTE(bučkis @ 2014 12 24, 16:47)
O negalėjai voena be vyro nuvažiuot?
Jauna budama vis galvojau kokia nesamone tos ramybes linkejimas baznycioje. Dabar bene prasmingiausia misiu vieta.


Ne, negalėjau, nes buvau apsiverkusi, be to galvoja, kad mes gerai sutariam. Nu, aš tai labai nerami. Bet kokioje situacijoje reikia stengtis išlikti kiek įmanoma ramiai.
Bučki, o tu nejauna jau? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lining @ 2014 12 24, 17:06)
Medute, nesikarščiuok, ar tikrai tai rimta priežastis skirtis?


Aš tokio elgesio netoleruoju ir kartojasi jau ne pirmą kartą. Su kokiu entuziazmu ruošėsi tam vakarėliui, rinko dovaną. Aš nesu gavusi dovanos iš savo vyro, nes sakydavau, kad man nieko nereikia. unsure.gif, turėjo užtekti to, kad yra geras vyras.
Tiesa,labai patenkintas bendradarbėmis, ir to neslėpė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medutė_: 24 gruodžio 2014 - 17:13
QUOTE(Medutė_ @ 2014 12 24, 17:10)
Aš tokio elgesio netoleruoju ir kartojasi jau ne pirmą kartą. Su kokiu entuziazmu ruošėsi tam vakarėliui, rinko dovaną. Aš nesu gavusi dovanos iš savo vyro, nes sakydavau, kad man nieko nereikia.  unsure.gif, turėjo užtekti to, kad yra geras vyras.
Tiesa,labai patenkintas bendradarbėmis, ir to neslėpė.

O kiek laiko jūs vedę?
Atsakyti
QUOTE(Lining @ 2014 12 24, 17:16)
O kiek laiko jūs vedę?


16 metų, greitai prabėgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medutė_: 24 gruodžio 2014 - 17:18
QUOTE(Medutė_ @ 2014 12 24, 18:10)
Bučki, o tu nejauna jau? 

Kieno akim ziurint.jauna gal dar. Bet buvau gi ir jaunesne smile.gif
Atsakyti
Medute console.gif
Reiktų susiimt tau (kitas klausimas kaip? Ir iš kur jėgų tam pasisemt) ir pasipusčius kažkur išvaryt. Ir dar išvaryt. Nes ašaros ir nusivylimas ryškiai neveikia jo, o turbūt dar ir erzina. Ir vakarėliuos pilna linksmų, pasipuošusių moterų.
Skirtis dar gal nereikia. Aš irgi norėčiau į vakarėlį, ruoščiaus ir laukčiau.
Nors tavo apmaudą suprantu. Jausčiaus panašiai turbūt. dėl tokių šūdų esu 'skyrųsis' ir turtus dalinausi, kad doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BlankSlate @ 2014 12 24, 17:41)
Medute console.gif
Reiktų susiimt tau (kitas klausimas kaip? Ir iš kur jėgų tam pasisemt) ir pasipusčius kažkur išvaryt. Ir dar išvaryt. Nes ašaros ir nusivylimas ryškiai neveikia jo, o turbūt dar ir erzina. Ir vakarėliuos pilna linksmų, pasipuošusių moterų.
Skirtis dar gal nereikia. Aš irgi norėčiau į vakarėlį, ruoščiaus ir laukčiau.
Nors tavo apmaudą suprantu. Jausčiaus panašiai turbūt. dėl tokių šūdų esu 'skyrųsis' ir turtus dalinausi, kad  doh.gif  biggrin.gif


Ačiū,kad supratai...Čia buvo pakankamai didelis šūdas, juolab , kad žinojo, kad kitą rytą planavome važiuoti pas mano mamą apie du šimtus kilometrų. Ir jokio supratimo nei kaip aš jaučiuosi viena, nieko...Ir jokio noro suprasti. Jis jaučiasi visada teisus. Bet matyt taip turėjo būti. Vakarėlis jau buvo prieš savaitę kavinėje, su programa (be antrų pusių), vakar buvo - tik apsikeitimas dovanomis. Nu, man buvo staigmena, kai iki vidurnakčio negrįžo.
Atsakyti