Sveikos mamytes
Vis dar paskaitinėju šią temą. Buvo laikas, kai ir aš neišlindau iš forumų ieškodama kuo daugiau informacijos apie tyrimus ir jų rezultatus. Rašau norėdama nuraminti mamytes. Nes tikrai ne visos istorijos su prastais PRISCA I rezultatais baigiasi blogai. Nežinau kodėl iš viso daro tuos PRISCA tyrimus. Nes jų rezultatai tik tikimybė ir nelabai ką reiškia. Su dviem pirmais vaikiukais viskas buvo gerai. Tada irgi dariausi PRISCA. Pas genetikus nesilankiau. Vaikščiojau pas savo gydytoja privačiai, kuri man ir patarė pasidaryti PRISCA (tikrai nežinojau kad tas tyrimas taip viską iškraipo). Su trečiu nėštumu iš poliklinikos ginės gavau siuntimą pas genetikus (dėl amžiaus rizikos) ir viskas prasidėjo. Nors echo buvo idealus (tada sake, kad neturi prie ko prisikabinti), bet kraujas parodė 1/50 tikimybę DS. Ir bendras gavosi 1/73. Net genetikė sakė, kad nesitikėjo tokių rezultatų. Tada man pasiūlė tą brangųjį tyrimą (NIPT apie 720 eur), choriono gaurelių biopsiją, VVT arba nieko nedaryti. Aš dariausi choriono gaurelių biopsiją, nes jį galima daryti anksti (13 sav.). Kažkaip neturėjau kantrybės laukti VVT ir nervuotis tiek laiko. Procedūra (panaši į VVT) nebuvo skausminga ir jaučiausi gerai. Tada tikrai neleidau sau galvoti apie jokį persileidimą (jo tikimybė labai maža) ar kitas kokias komplikacijas. Atsakymų sulaukiau po 3 d. ir viskas buvo gerai. Dabar dukrytei jau 2 mėn. Viskas tikrai jai gerai, sveikutė ir gražutė
Dėl to NIPT nesidariau, nes tuo metu man atrodė, kad jo kaina labai išpūsta (nors turėjau galimybę susimokėti).
Mamytės visoms norėčiau palinkėti stiprybės
Nes tikrai viskas bus gerai