Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Irreelle @ 2016 08 15, 13:09)
Siulau nepanikuoti anksciau laiko. Mano draugei buvo panasi situacija- gimde 35m rauksle nieko blogo nerode, bet prisca padidinta rizika parode, ji pasirinko mokama nipt tyrima o ne vvt. Rezultatas buvo geras, gime sveika mergyte. Jeigu leidzia finansai siulyciau darytis nipt tyrima. Pati praeita savaite dariausi, laukiu atsakymo. Su tom visom priscom ir ju tikimybes nusprendziau net neprasideti taupant nervus.

Tai tas ir yra, kad finansai neleidzia verysad.png
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2016 08 15, 14:55)
Tai tas ir yra, kad finansai neleidzia  verysad.png

Labai pikta, kai su tom visom tikimybem moterims gadinami nervai kai yra patikimesniu tyrimu, taip pat gaila, kad jie nera prieinami visoms... o del sansu- drauges kolegei, kuriai buvo siek tiek virs 20m, tikimybe buvo labai maza, bet gime vaikelis su DS, tiesiog jis ir buvo tas vienas is tu keliu simtu sad.png o cia SM esu skaiciusi kazkurioje temoje kai moterims tikimybe buvo 1:50 ir gime sveikas vaikelis.
Laikykites ir vykit salin blogas mintis anksciau laiko.
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2016 08 15, 16:12)
Labai pikta, kai su tom visom tikimybem moterims gadinami nervai kai yra patikimesniu tyrimu, taip pat gaila, kad jie nera prieinami visoms... o del sansu- drauges kolegei, kuriai buvo siek tiek virs 20m, tikimybe buvo labai maza, bet gime vaikelis su DS, tiesiog jis ir buvo tas vienas is tu keliu simtu sad.png o cia SM esu skaiciusi kazkurioje temoje kai moterims tikimybe buvo 1:50 ir gime sveikas vaikelis.
Laikykites ir vykit salin blogas mintis anksciau laiko.

Aciu, bandau negalvoti, stengiuosi...
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2016 08 15, 11:36)
Labas,
Man 40 metu. Antras nestumas. Pirmoji dukryte gime visiskai sveika, nors gimdziau 33 metu.
Dabar po Priscos 1, esu taip nuliudus  verysad.png

Man parase padidinta rizika DS.
Pagal amziu 1:57, pagal mano krauja 1:83
Rauksle 1,5 mm echo is vis sake geras
Tik FBhCG 1,237
PAPP 0,588
Zinau, kad jie turi buti apie 1

Zodziu laukia vaisiaus vandenu tyrimas

O kur ji daro ar Vilniuje ar Kaune?

Tikrai neverta pergyventi wink.png pati po Prisca 1 akis isverkiau. Mano skaiciukai buvo labai panasus, tik amziaus rizika 1:531, man 31. Biocheminis parode 1:87, lb-hCG 2,16 o PAPP 0,47 (dar blogesni rodikliai nei Jusu). Na ir ka, genetike, suradusi laiko ir priemusi be eiles, pasake, jog nieko tragisko nemato. Echo dare labai ilgai ir atidziai, viska pasakodama. Jos zodziais, vaizdas jai labai patiko, vadinasi viskas ok, tik vyras zinodamas, jog nenusiraminsiu nuvede NIPT tyrimui. Atsakymas buvo jau po savaites, viskas puiku.
Patys geriausi atsiliepimai apie gydytoja Natalija Krasovskaja, ji dirba ir Santariskiu genetikos centre. Buvo nuraminus ir del VVT, tik mano atveju, dar butu teke laukti paties tyrimo 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(denala @ 2016 08 20, 19:01)
Tikrai neverta pergyventi wink.png pati po Prisca 1 akis isverkiau. Mano skaiciukai buvo labai panasus, tik amziaus rizika 1:531, man 31. Biocheminis parode 1:87, lb-hCG 2,16 o PAPP 0,47 (dar blogesni rodikliai nei Jusu). Na ir ka, genetike, suradusi laiko ir priemusi be eiles, pasake, jog nieko tragisko nemato. Echo dare labai ilgai ir atidziai, viska pasakodama. Jos zodziais, vaizdas jai labai patiko, vadinasi viskas ok, tik vyras zinodamas, jog nenusiraminsiu nuvede NIPT tyrimui. Atsakymas buvo jau po savaites, viskas puiku.
Patys geriausi atsiliepimai apie gydytoja Natalija Krasovskaja, ji dirba ir Santariskiu genetikos centre. Buvo nuraminus ir del VVT, tik mano atveju, dar butu teke laukti paties tyrimo 2 sav.

Labai tikiuosi, kad man irgi pabaiga bus laiminga 4u.png

Laukiu antradienio su baime, bijau to tyrimo.

O gal zinot per kiek laiko atsakymas duodamas?
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2016 08 21, 12:58)
Labai tikiuosi, kad man irgi pabaiga bus laiminga  4u.png

Laukiu antradienio su baime, bijau to tyrimo.

O gal zinot per kiek laiko atsakymas duodamas?

Kiek domejausi, VVT pilnas atsakymas buna per pora savaiciu, taciau del pagrindiniu chromosominiu sutrikimu -iki savaites.
Taciau tiksliai pasakytu tik klinikoj arba tos, kurios daresi.

Viskas bus kuo puikiausiai smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2016 08 15, 15:12)
cia SM esu skaiciusi kazkurioje temoje kai moterims tikimybe buvo 1:50 ir gime sveikas vaikelis.

Jei tikimybė 1:50, tai šansai net 98% kad gims sveikas vaikutis.
Tai jau tikrai nėra labai bloga tikimybė
Atsakyti
Įdomiai jūs, visgi.. Anksčiau vaikas planuotas/neplanuotas tiesiog atsirasdavo ir tėvai gyvendavo su vienokiu ar kitokiu, o dabar genetika tiriama...
Atsakyti
Atsakymai vvt geri. Tik man skausminga buvo procedura. Dar 3 val kelione namo. Sekancia diena darbe pilvas skaudejo. O dar sekancia kieteti pradejo kaip akmuo.. gavau bilioteni. Siandien 5 diena po tyrimo. Skausmas nurimo. Bet labai neramu. Judesiu ir iki tol dar nejauciau, tai negaliu pasakyti kaip vaikutis. Nuo magnio viduriuoju. Pilvas sumazejo kazkaip. Pas gine tik pirmadieni. Labai bijau...
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2016 09 02, 08:34)
Atsakymai vvt geri. Tik man skausminga buvo procedura. Dar 3 val kelione namo. Sekancia diena darbe pilvas skaudejo. O dar sekancia kieteti pradejo kaip akmuo.. gavau bilioteni. Siandien 5 diena po tyrimo. Skausmas nurimo. Bet labai neramu. Judesiu ir iki tol dar nejauciau, tai negaliu pasakyti kaip vaikutis. Nuo magnio viduriuoju. Pilvas sumazejo kazkaip. Pas gine tik pirmadieni. Labai bijau...

Viskas bus gerai, bet nelauk pirmadienio, vaziuok i klinikas, paciai bus ramiau ;)
Atsakyti
Kadangi priklausau rizikos grupei (38metai,kaip gimdysiu bus 39), tai nusprendziau, kad reikia genetiniu tyrimu,rauksle pamatavo-1mm.ka gi puiku, bet paklausiau gydytojos, kad reiketu ir PRISCA 1 pasidaryti, na ir ka, rizika 1 ant 95 kad gims nesveikas. Suprantau, kad jau be vaisiaus vandenu tyrimo neissiversiu, reikes daryt kai bus 16-17 sav, o bijau labai to adatos durio, galimu komplikaciju, be to ir kelione i Kauna 200 km. vaziuoti i viena puse, zodziu,12.5 sav kai buvo, padariau NIPT tyrima, ir nesigailiu nei biski...uz savaites jau zinojom tyrimu rezultatus kad viskas gerai, ir lyti 4u.gif Ir daugiau jokiu PRISCA tyrimu niekada , nes jie inesa daug neramumo ir streso.
Atsakyti
O as sestadienio nakti su pilvo skausmais atvaziavau i ligonine.
Nuo vvt gavosi uzdegimas. Geriu antibiotikus. Nezinau kuo viskas baigsis.
Labai kaltinu save, kam isvis dariau ta tyrima.
Bet jau nieko nepakeisi...

Papildyta:
QUOTE(atkaklioji @ 2016 09 03, 18:05)
Kadangi priklausau rizikos grupei (38metai,kaip gimdysiu bus 39), tai nusprendziau, kad reikia genetiniu tyrimu,rauksle pamatavo-1mm.ka gi puiku, bet paklausiau gydytojos, kad reiketu ir PRISCA 1 pasidaryti, na ir ka, rizika 1 ant 95 kad gims nesveikas. Suprantau, kad jau be vaisiaus vandenu tyrimo neissiversiu, reikes daryt kai bus 16-17 sav, o bijau labai to adatos durio, galimu komplikaciju, be to ir kelione i Kauna 200 km. vaziuoti i viena puse, zodziu,12.5 sav kai buvo, padariau NIPT tyrima, ir nesigailiu nei biski...uz savaites jau zinojom tyrimu rezultatus kad viskas gerai, ir lyti 4u.gif Ir daugiau jokiu PRISCA tyrimu niekada , nes jie inesa daug neramumo ir streso.

Dziaugiuosi uz jus 4u.gif
As deja, neturejau pinigu...
Atsakyti