Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(MuseZuze @ 2015 01 25, 20:25)
jei paskaitytum ankstesnes temas - tai rastum kad ir su tikimybe 1:2 merginos sulaukė gerų žinių ir sveiko vaikučio wink.gif  Nepasiduok pesimizmui ir panikai, pasaugok savo ir savo lėliuko sveikatą - 80% tikimybė kad viskas yra gerai tikrai dar ne nuosprendis, juolab kad ultragarsas - nepriekaištingas  4u.gif Lauksim gerų žinių po tyrimo smile.gif

Tikrai?! Na tokie atvejai labai pakelia nuotaika...Aciu uz palaikyma 4u.gif

QUOTE(isdykusS @ 2015 01 26, 12:53)
Siandien uzsiregistravau vvt.. bet paskui paskaiciau senesnes temas, ir radau, kad siuntima siam tyrimui gali israsyti tik genetikas??? Ar tikrai? Nes manoji ginekologe kai aptarem, kad darysiuos vvt sake, kad uzsiregistruociau, o tad ateisiu siuntimo..

Man Gintautas liepe atsivest is savo gines siuntima. Tad manau, kad nebutinai turi buti genetiko siuntimas...
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2015 01 26, 13:53)
Siandien uzsiregistravau vvt.. bet paskui paskaiciau senesnes temas, ir radau, kad siuntima siam tyrimui gali israsyti tik genetikas??? Ar tikrai? Nes manoji ginekologe kai aptarem, kad darysiuos vvt sake, kad uzsiregistruociau, o tad ateisiu siuntimo..

Konsultacijai pas genetiką registravausi vos pastojusi. O siuntimą pasiėmiau po mėnesio (eilė buvo daugiau nei 2 mėn).

Papildyta:
QUOTE(rasarasa... @ 2015 01 25, 20:45)
As visuomt lankausi Kauno klinikose. Nezinau, kodel tai ilgai. Perskaiciau visa praeita temute, na tai merginos raso, kad po 3-5 dienu buna jau atsakymai del keliu ligu, o issamus  - po poros savaiciu. Na nebent kazkas paspartintu tuos rezultatus...
Visos pasisakiusios grizdavo su puikiom ziniom....Labai tikiuosi, kad ir as busiu tarp ju...Nors nei vienos tokia didele rizika nebuvo...Tikiuosi, kad tai tik "trumpalaikis netikes likimo pokstas" ir viskas bus ir yra gerai...

Geri echoskopo rezultatai bendrą riziką labai sumažina. Mano echoskopo rezultatai buvo labai geri, tik tas prisca 1:180. Įvertinus echoskopą bendra rizika sumažėjo iki 1:950. Pasidariau Natera - rezultatai puikūs. Taigi, sakyčiau, echoskopas man rodė kur kas teisingiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esoteric: 26 sausio 2015 - 19:02
QUOTE(Esoteric @ 2015 01 26, 18:57)

Papildyta:
Geri echoskopo rezultatai bendrą riziką labai sumažina. Mano echoskopo rezultatai buvo labai geri, tik tas prisca 1:180. Įvertinus echoskopą bendra rizika sumažėjo iki 1:950. Pasidariau Natera - rezultatai puikūs. Taigi, sakyčiau, echoskopas man rodė kur kas teisingiau  4u.gif

O kas ta bendra rizika apskaiciuoja? Nes as pasidariau echo, paeme krauja ir po dvieju savaiciu telefonu suzinojau situs rezultatus. Ar gal internete yra kokia apskaiciavimo formule? Nors koks skirtumas. Vistiek nusprendziau darytis vvt...ziauriai bijau...bet prisiskaicius jusu optimistiniu rezultatu, tikiuosi ir as visa ko geriausio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasarasa...: 26 sausio 2015 - 21:22
QUOTE(rasarasa... @ 2015 01 26, 22:22)
O kas ta bendra rizika apskaiciuoja? Nes as pasidariau echo, paeme krauja ir po dvieju savaiciu telefonu suzinojau situs rezultatus. Ar gal internete yra kokia apskaiciavimo formule? Nors koks skirtumas. Vistiek nusprendziau darytis vvt...ziauriai bijau...bet prisiskaicius jusu optimistiniu rezultatu, tikiuosi ir as visa ko geriausio  ax.gif

Santariškėse bendrą riziką apskaičiuoja genetikės, pačiai kažin ar išeis. Žinoma, patikimą tyrimą reikia pasidaryt, kad ramiai lauktis.

Dar esu skaičiusi, kad vieną iš prisca rodiklių (Laisvąjį β-hCG) didina miomos.
http://www.ncbi.nlm....pubmed/20120938
Pas mane kartu su nėštumu ūgtelėjo ir ramiai tūnojusi mioma, tai tikriausiai dėl jos ir blogesnis tas tyrimo rezultatas buvo. Gal ir pas jus kokie kiti veiksniai tuos rodiklius veikia, negali žinot.
Atsakyti
Klinikose 11 savaiciu dare echosk.ir paeme krauja. Echoskopas atseit viskas norma tik vaisius 4 d.didesnis. Liepe ateiti echosk.kai bus 18 sav. Ar cia visom liepia ateiti 18 sav.ar tik man, kad kazkas nelabai gerai?
Atsakyti
QUOTE(Kremas @ 2015 01 26, 22:51)
Klinikose 11 savaiciu dare echosk.ir paeme krauja. Echoskopas atseit viskas norma tik vaisius 4 d.didesnis. Liepe ateiti echosk.kai bus 18 sav. Ar cia visom liepia ateiti 18 sav.ar tik man, kad kazkas nelabai gerai?

Visoms liepia apsilankyti apie 18-20 savaite
Atsakyti
Konsultacijai pas genetiką registravausi vos pastojusi. O siuntimą pasiėmiau po mėnesio (eilė buvo daugiau nei 2 mėn).

Papildyta:
Geri echoskopo rezultatai bendrą riziką labai sumažina. Mano echoskopo rezultatai buvo labai geri, tik tas prisca 1:180. Įvertinus echoskopą bendra rizika sumažėjo iki 1:950. Pasidariau Natera - rezultatai puikūs. Taigi, sakyčiau, echoskopas man rodė kur kas teisingiau  4u.gif

Sveikos mergaitės. Daug skaičiau apie natera senesnėse temose. Dabar jau pagaliau užkibo žirniukas ir turim 6 savaites. Noriu užsiregistruoti natera tyrimui, bet mano ginė pasakė kad nuo šių metų jo nebedaro. Gal kas žino kur juos tiksliai darydavò? Pasiskambinčiau paklausčiau dėl alternatyvų. Man tioj 40 metų. Nenoriu jokių priskų su jų tikimybių teorijom.
Atsakyti
Sveikos merginos, as irgi pilna baimes ateijau pas jus. Mano pirmas nestumas baigesi DS verysad.gif iki siol niekaip neatsigaunu verysad.gif labai sunkiai pastojau, galim sakyti per stebukla ir galiausiai 13 sav. Isgirdau sia baisia naujiena. Pagal Prisca buvau patekusi I 1:4 tikimybe ir po issamesnio tyrimo ji pasitvirtino. Nenoriu gazdinti merginu, kurios dabar laukia rezultatu, bet man skano metu pasake, kad kaklo raukslyte 3,5 o tai labai blogai, kraujas patvirtino skano rezultatus. Na o dabar laukiuosi po ivf proceduros, ir tiesiog nei minutes negaliu tuo pasidziaugti, nes kankina baime, kad situacija nepasikartotu. Vasario 19 diena atliks Prisca labai bijau. Kazin kokia tikimybe, kad du kartus moteris gali pagimdyti kudiki su DS?
Atsakyti
QUOTE(mėta75 @ 2015 01 29, 12:53)
Sveikos mergaitės. Daug skaičiau apie natera senesnėse temose. Dabar jau pagaliau užkibo žirniukas ir turim 6 savaites. Noriu užsiregistruoti natera tyrimui, bet mano ginė pasakė kad nuo šių metų jo nebedaro. Gal kas žino kur juos tiksliai darydavò? Pasiskambinčiau paklausčiau dėl alternatyvų. Man tioj 40 metų. Nenoriu jokių priskų su jų tikimybių teorijom.

Alfa klinikoj tikrai dare. As skambinausi ir klausiau. Tikrai tokia paslauga jie suteikia. Tiesiog man Natera tyrimas, ne pats tyrimas, bet pats kraujo transportavimas, jo istyrimas kazkur uz tukstanciu kilometru...nu as nebuciau vistiek garantuota 100 proc., kad ten tikrai mano kraujas nukeliavo...Bet cia tik mano nepasitikejimo isvedziojimai 4u.gif

QUOTE(vitaleja @ 2015 01 29, 12:59)
Sveikos merginos, as irgi pilna baimes ateijau pas jus. Mano pirmas nestumas baigesi DS verysad.gif iki siol niekaip neatsigaunu verysad.gif labai sunkiai pastojau, galim sakyti per stebukla ir galiausiai 13 sav. Isgirdau sia baisia naujiena. Pagal Prisca buvau patekusi I 1:4 tikimybe ir po issamesnio tyrimo ji pasitvirtino. Nenoriu gazdinti merginu, kurios dabar laukia rezultatu, bet man skano metu pasake, kad kaklo raukslyte 3,5 o tai labai blogai, kraujas patvirtino skano rezultatus. Na o dabar laukiuosi po ivf proceduros, ir tiesiog nei minutes negaliu tuo pasidziaugti, nes kankina baime, kad situacija nepasikartotu. Vasario 19 diena atliks Prisca labai bijau. Kazin kokia tikimybe, kad du kartus moteris gali pagimdyti kudiki su DS?

Galiu pasakyti tik tai, kad esu girdejusi, kad seimoj dvieju Daunu niekada nebuna...Ir siaip dauniuku nera daug...tad nosiuka i virsu ir tikekimes geriausio... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėta75 @ 2015 01 29, 13:53)

Vilniuje tikrai daro Alfa klinikone ir Genetikos klinikoje.
Papildyta:
QUOTE(vitaleja @ 2015 01 29, 13:59)

Manau i visus klausimus jums geriau atsakytu genetikas nei SM mamytes ax.gif santariskese tikrai puikios genetikes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo proksi: 29 sausio 2015 - 14:59
QUOTE(proksi @ 2015 01 29, 13:59)
Vilniuje tikrai daro Alfa klinikone ir Genetikos klinikoje.
Papildyta:
Manau i visus klausimus jums geriau atsakytu genetikas nei SM mamytes  ax.gif  santariskese tikrai puikios genetikes  4u.gif

Po to nelemto ivykio buvau nuvykusi konsultacijai, taciau nesulaukiau rimto poziurio, tiesiog komentaras buvo, kad neverta daryti issamesniu tyrimu, nes mazai tiketina, kad esame nesiotojai. Ir pasake, kad vaisiaus kariotipas rodo, kad tai atsitiktinumas, aisku man truksta pasitikejimo, bet kazkaip reikia nusiraminti smile.gif
Atsakyti

Papildyta:

Atsakyti