Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Treciadiene @ 2016 03 17, 19:44)
Sveikos!

Kas darėtės vaisiaus vandenų tyrimą gal galite atsakyti ar skausmingas jis? Labai bijau to dūrio...

Buvau antradienį pas genetikę, echo rezultatai buvo geri, tačiau kraujo nekokie. Dauno tikimybė 1 iš 452, Edwardso, Patou 1 iš 465. Genetikė rekomendavo vvt, aš užsirašiau, bet labai bijau pačio proceso

Labas, Treciadiene. Tikrai nebijok. Man praeita vasara dare Kauno klinikose. Viskas ne taip baisu kaip atrodo. Neissigask ilgos adatos - ji plona, o ilga nes gana giliai turi pakliuti. Gydytoja paprastai echoskopu pasiziuri kur yra vaikas, kad jo nekliudyti ir tik tada pasirenka vieta kur geriausia durti. Pajusi duri du kartus -pirmas kai adata perdurs per pilvo siena, antras kai per gimdos sienele. Gydytoja mane ispejo,tad nebuvo netiketumo. Idurus istraukiamas reikiamas kiekis vandenuko ir viskas. Uzklijuoja pleistra, sako neslapint. Po proceduros vel parodo vaikuti echo ar viskas ok.
Po proceduros kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai , bet standartiskai 4 dienos - savaite mazdaug reiktu pasisaugot save ir labiau ilsetis. Pagerti magnio keleta dienu. Jei tik kokie neaiskus pojuciai arba pradetu susitraukineti pilvukas, iskart nuvaziuokit pasitikrinti pas ginekologa del viso pikto.
As pati buvau jau su gana dideliu pilvuku ir nuo pirmojo vaiku gelbejimosi ratas likes nemazas, plius placenta buvo priekinej sienoj, tad durti tikrai buvo per ka smile.gif , bet zinok tikrai jokio skausmo,labiau nepatogumas, nes lyg ir jauciasi kad adata ten yra. Po proceduros pati parvairavau namo, bet jei kas gali parvezt, pasinaudokit wink.gif As kadangi del tam tikru priezasciu dar buvau pasiemusi trecius metus VPA, tai del darbo neteikejo biuletenio, taciai zinau kad imanoma po tokios proceduros ji gaut apie savaitei jei ginekologe sukalbama (iraso kaip gresianti po VVT proceduros).
Tad nebijokit,viskas bus ok wink.gif zinau kad dabar mintys dviprasmiskos,bet bent jau bus aisku.

Cia ir antra dalis mano istorijos gal kazkam bus naudinga. Iko VVT priejau po to,kai ginekologe matuojant pasake kad nepatinka sprando rauksle. Neva sunku tiksliai pagauti nes aparatas senas ir nusiunte skubiai i Klinikas. Cia per didelius vargus papuolus paaiskejo kad ji yra isties didesne nei turetu but. Padarem Prisca 1. Labai ilgai laukti teko ats nes ten su ju laboratorija kazkas negerai buvo. Rezultatas nekoks... pasiule Prisca 2,o as is karto paprasiau VVT,nes zinojau kad Prisca tik tikimybiu teorija ir nebusiu rami. Prisca rezultatai nepaguode.. ir laimei dariausi VVT. Tik po to galejau ramiai laukti sunaus. Nes iki tol laukimas jau buvo tapes kancia.. kiekviena diena su asarom ir mintimis o kaip reiks auginti jeigu...
Jei dabar vel tektu tai pereiti,tikrai nepasikliauciau Prisca - jis tik sumaisti bereikalinga inesa ir stresa,kuris vaikuciams tikrai ne i nauda.. po tiek daug streso ir sumaisties visgi turiu dabar sveika berniuka , kutiam beveik sesi menesiai. Stiprybes jums merginos, ir drasos priimti tinkamus sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(Wik @ 2016 03 24, 11:06)
Labas, Treciadiene. Tikrai nebijok. Man praeita vasara dare Kauno klinikose. Viskas ne taip baisu kaip atrodo. Neissigask ilgos adatos - ji plona, o ilga nes gana giliai turi pakliuti. Gydytoja paprastai echoskopu pasiziuri kur yra vaikas, kad jo nekliudyti ir tik tada pasirenka vieta kur geriausia durti. Pajusi duri du kartus -pirmas kai adata perdurs per pilvo siena, antras kai per gimdos sienele. Gydytoja mane ispejo,tad nebuvo netiketumo. Idurus istraukiamas reikiamas kiekis vandenuko ir viskas. Uzklijuoja pleistra, sako neslapint. Po proceduros vel parodo vaikuti echo ar viskas ok.
Po proceduros kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai , bet standartiskai 4 dienos - savaite mazdaug reiktu pasisaugot save ir labiau ilsetis. Pagerti magnio keleta dienu. Jei tik kokie neaiskus pojuciai arba pradetu susitraukineti pilvukas,  iskart nuvaziuokit pasitikrinti pas ginekologa del viso pikto.
As pati buvau jau su gana dideliu pilvuku ir nuo pirmojo vaiku gelbejimosi ratas likes nemazas, plius placenta buvo priekinej sienoj, tad durti tikrai buvo per ka smile.gif , bet zinok tikrai jokio skausmo,labiau nepatogumas, nes lyg ir jauciasi kad adata ten yra. Po proceduros pati parvairavau namo, bet jei kas gali parvezt, pasinaudokit wink.gif As kadangi  del tam tikru priezasciu dar buvau pasiemusi trecius metus VPA, tai del darbo neteikejo biuletenio, taciai zinau kad imanoma po tokios proceduros ji gaut apie savaitei jei ginekologe sukalbama (iraso kaip gresianti po VVT proceduros).
Tad nebijokit,viskas bus ok wink.gif zinau kad dabar mintys dviprasmiskos,bet bent jau bus aisku.

Dėkoju už informaciją gal kažkaip apsiraminsiu, nes man šita procedūra visada atrodė labai baisi ir tikėjausi, kad man tai jos tikrai niekad neprireiks
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2016 03 24, 19:00)
Dėkoju už informaciją gal kažkaip apsiraminsiu, nes man šita procedūra visada atrodė labai baisi ir tikėjausi, kad man tai jos tikrai niekad neprireiks

Tikrai nusiraminkit ir nusiteikit save, kad viskas bus gerai. Taip jau dazniausiai buna,kad ko maziausiai tikiesi,tas ima ir nutinka. As taip pat nemaniau,kad tiek streso apturesiu, bet teko.. dabar prisiminus viskas kitaip atrodo, bet tikrai nelinkiu to isgyventi niekam. Laikykites wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2016 03 24, 19:00)

Realiai ji nėra tokia baisi, kaip, kad piešia mūsų vaizduotė. Ir aš galiu smulkiau papasakoti iš savo varpinės, kad tik tau būtų ramiau.
Nuėjau, pasirašiau popierius dėl sutikimo procedūrai. Stengiausi nesigilinti ką ten rašo. Priėmė genetikė kabinete, paklausinėjo apie ligas, pirmus vaikus, ar buvo persileidimų. Ar gyvi tėvai, iš kelių vaikų pati ir vyras, kokios lyties ir kiek vaikų turi sesės broliai, jei tokių yra. Papaišė ten kažkokią schemą ji pati sau. Tada nusivedė į echoskopijos kabinetą. Kadangi Santariškėse buvau pirmą kartą, nebuvau mačiusi ir tokios kokybiškos aparatūros. Vienas ekranas gydytojai, kitas ant sienos man wub.gif . Išmatavo vaikelį, apžiūrėjo visaip kaip. Dar kartą patikino, kad neturi prie ko prikibti pagal echo. Drąsiai pasakė, kad laukiuosi mergytės (auginu du sūnus). Po šios žinios ir pamatyto aiškaus nepakartojamo vaizdo su manim galėjo daryti ką tik nori biggrin.gif . Tada liepė eiti į kitą kabinetą, ten paėmė kraujo iš venos. Tada į "operacinę". Liepė nusiauti batus, užsidėti tuos maišiukus vienkartinius ant pėdų. Gultis ant "lovos", prieš tai nusismaukus kelnaites iki kelių. Sesutė prieš mane ištiesė tokį visai neaukštą dangalą, kad nematyčiau ką daro gydytoja. Gydytoja lyg kartą bakstelėjo vos vos nesupratau nieko, gal ten kokie nuskausminimai ar šiaip vietos ieškojo biggrin.gif . Liepė nesigąsdinti, nes dar nieko nedaro. Tada įspėjo, kad jau durs. Kaip anksčiau jau minėjau, man skausmas buvo labai trumpas, kiek stipresnis už dūrį į veną. Bet gal kaip kam g.gif . Parodė, kiek paėmė vandens į švirkštą. Užklijavo pleistriuką. Atsuko ekraną į mane, parodė vaikutį, pakomentavo, kad jis nieko net nesuprato, ramiai sau guli. Liepė namie išgerti dvigubą dozę magnio. Dar klausė ar dabar su savim jo neturiu? Neturėjau, nepagalvoju, kad reikia pasiimti.
Tiesa visų pirma buvo minėjusi, kad magnio reikia pagerti kelias diena iš eilė prieš procedūrą. Tai tiek. Sėkmės didžiausios 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -auma-: 24 kovo 2016 - 20:55
Užsirašiau pas genetikus echoskopijai, gavau laiką, kai pagal mmm bus 13 sav. ir 5 d. , echoskopą daro iki 13 sav. ir 6 d. Šiandien buvau ps savo gyd. vaisius kiek didesnis, na gaunasi ,kad 4 dienom. Sakykit ar nebus vėlus tas tyrimas? ar čia žiūrima pagal mmm dieną, ne pagal vaisių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lepinuke: 25 kovo 2016 - 13:56
QUOTE(lepinuke @ 2016 03 25, 14:55)
Užsirašiau pas genetikus echoskopijai, gavau laiką, kai pagal mmm bus 13 sav. ir 5 d. , echoskopą daro iki 13 sav. ir 6 d. Šiandien buvau ps savo gyd. vaisius kiek didesnis, na gaunasi ,kad 4 dienom. Sakykit ar nebus vėlus tas tyrimas? ar čia žiūrima pagal mmm dieną, ne pagal vaisių?

Svarbu ir vaiko dydis, ne tik amzius. Man su pirmu vaiku nevertino, nes virsijo vaisius dydi - riba berods 84mm, tai maniske buvo didesne, nors amzius buvo berods 13+2 ar 13+4. Jei imanoma, paankstinkit vizita.
Atsakyti
Sveikos esamos ir būsimos mamytės. Pasidalinsiu ir aš, nes jau neberandu sau vietos. Vakar buvau pas genetikus, echoskopas nieko blogo nerodė, raukšlytė 2,3, o norma iki 3, nosies kauliukas gražus, net nuotraukoje matosi tokia nemaža nosytė smile.gif , nors nežinau kokia ji turėtu būti kitu atveju, ir šiandieną turėjo būti kraujo atsakymai, va čia man ir buvo didžiausias smūgis, telefonu mažai ką pasakė, liepė pasirodyti antradienį iš pat ryto, skaičių tikslių nepasakė, tik paminėjo, kad tyrimas blogas ir kažkuris skaičius yra 1/56 tikimybė. Kuris? Mano amžius 37, gimdysiu jau 38, vyro irgi 43, gal sakau tie skaičiai taip viską sumaišė, ir pasirodo sprando raukšlė jau per didelė, o vakar dar buvo norma, tai kaip čia taip gaunasi. Nervina toks netikslumas. Nieko nekaltinu, ir suprantu kad tai tik tikimybių teorija, daug apie tai skaičiau bet nusiraminti neina, o dar tik praėjo kelios valandos, tai kaip reikės sulaukti tos 16 sav... To mokamo tyrimo nelabai galiu sau leisti daryti, kažkodėl juo irgi nelabai pasitikiu, reikia laukti vvt, kažkoks siaubas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drapivaira: 25 kovo 2016 - 16:48
QUOTE(drapivaira @ 2016 03 25, 16:46)
Sveikos esamos ir būsimos mamytės. Pasidalinsiu ir aš, nes jau neberandu sau vietos. Vakar buvau pas genetikus, echoskopas nieko blogo nerodė, raukšlytė 2,3, o norma iki 3, nosies kauliukas gražus, net nuotraukoje matosi tokia nemaža nosytė  smile.gif , nors nežinau kokia ji turėtu būti kitu atveju, ir šiandieną turėjo būti kraujo atsakymai, va čia man ir buvo didžiausias smūgis, telefonu mažai ką pasakė, liepė pasirodyti antradienį iš pat ryto, skaičių tikslių nepasakė, tik paminėjo, kad tyrimas blogas ir kažkuris skaičius yra 1/56 tikimybė. Kuris? Mano amžius 37, gimdysiu jau 38, vyro irgi 43, gal sakau tie skaičiai taip viską sumaišė, ir pasirodo sprando raukšlė jau per didelė, o vakar dar buvo norma, tai kaip čia taip gaunasi. Nervina toks netikslumas. Nieko nekaltinu, ir suprantu kad tai tik tikimybių teorija, daug apie tai skaičiau bet nusiraminti neina, o dar tik praėjo kelios valandos, tai kaip reikės sulaukti tos 16 sav... To mokamo tyrimo nelabai galiu sau leisti daryti, kažkodėl juo irgi nelabai pasitikiu, reikia laukti vvt, kažkoks siaubas.

Stiprybes jums. 4u.gif 4u.gif as priscos net nedariau,kad Nervu isvengt, rinkausi ta brangu tyrima. As gimdysiu 37, vyrui 43. Rezultai geri. Saugokit savo ir vaikiuko nervus, gal kaip nors sukrapstysit tuos 700 eu. ?
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 03 15, 06:57)
Mano gan panasus rezultatai buvo , tai dariausi nipt - atsakyma gavau po 10d. kad viskas gerai. Siandien mano sveikai mazylei jau 5 savaites. Del aukstesnio hcgb - gali buti didesnis jei buvo stimuliuocija arba geret progesterona pries ir nestumo metu.

Pas mane irgi aukštas hcg, nesttimuliavo, nieko negeriau, ir bendrą tikimybė buvo nemaža.. Ale dabar dukrai du mėnesiai ir viskas gerai smile.gif tą prisca tik tam, kad susinervint ir išleist krūva pinigų NIPT biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Parissiene @ 2016 03 25, 20:15)
Stiprybes jums. 4u.gif  4u.gif as priscos net nedariau,kad Nervu isvengt, rinkausi ta brangu tyrima. As gimdysiu 37, vyrui 43. Rezultai geri. Saugokit savo ir vaikiuko nervus, gal kaip nors sukrapstysit tuos 700 eu. ?

Aha, aš gimdziau likus 3 savaitėm iki 38, vyrui 44 biggrin.gif nu nieko, sveika tą mūsų mergicka biggrin.gif o prisca irgi buvo "bloga" ir nervų kiek buvo.. O dabar turim namie pačią didžiausią maža laime wub.gif stiprybės merginos, viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Parissiene @ 2016 03 25, 21:15)
Stiprybes jums. 4u.gif  4u.gif as priscos net nedariau,kad Nervu isvengt, rinkausi ta brangu tyrima. As gimdysiu 37, vyrui 43. Rezultai geri. Saugokit savo ir vaikiuko nervus, gal kaip nors sukrapstysit tuos 700 eu. ?

Suprantu, kad i svetimas pinigines ner ko listi, bet as sau nuteikiau kad dali tu 700 eur avansu sumoku is vienkartines ismokos kur valstybe duoda . Dar kadangi darbas apdovanoja tokia pat suma gimus vaikui, tai tiesiog is anksto juos ir isleidau. Cia gal kils kokiu minciu del 700 eur sukrapstymo, nes as jei atvirai , kai laukiaus pirmo vaiko apie ta ismoka nezinojau
Atsakyti
Sveikos merginos. Rasau su drebanciom rankom ir vis dar drebancia sirdim tik jau is dziaugsmo.
Prisca 1 rode 1:81 tikimybe DS
Prisca 2 rode 1:24 DS
Nervu sugadintu ir asaru tikrai kibirais islieta, jau nusiteikus tikrai buvau blogiausiam. Dariausi harmony tyrima is kurio siandien suzinojau, kad jokiu chromosominiu lygu nera. Laukiuosi sveiko vaiko. Tik labai bijau kad galejau jam pakenkti su savo nervais.
Visom is visos sirdies linkiu sveiku leliuku. Nesinervuoti be reikalo jei yra galimybe atlikti tuos natera tyrimus, juk bus tu pinigu..... ar pasidaryti vandenu ar gaureliu biobsijos tyrimus. Kad atsakymas butu simtaprocentinis, o ne priscos speliones kuri man is gyvenimo tikrai ateme pora metu.

Aciu visom kurios palaike mane kartu laukdamos.
Atsakyti