Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(kristincia @ 2016 03 17, 14:18)
Na mano zinios tikrai nekokios... pasikartosiu pirmas prisca buvo 1:81
Atsakyma gavau antros priscos 1:25
Del placentos priekineje sienoje vandenu negalio daryti. Atlikau Harmoni tyrima, kurio reikia laukti iki kitos savaites.... nusiteikiau jau kad vaikutis tikrai turi ds sad.gif

Na tik baikit,
gi pagal tyrimus - 96% kad vaikiukas sveikas, ir tik 4% kad turi sindromą! Koks čia dar nusiteikimas gali būti?

gerai kad pasidarėt tyrimus, gausit atsakymus (neabejoju kad gerus smile.gif) ir ramiai lauksite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 03 17, 14:13)
Pritariu - priscos ne uz ka daugiau nedaryciau (su 2 vaikais dariau, tai sutrumpejo gyvenimas turbut 10 metu...) - nueikit i genetikos klinika echo , ten ne tik kaklo rauksle, bet issamiau apziures vaikuti. Ir jei gerai pamenu, ne kosmosa kainuoja.

Ačiū labai smile.gif Ir mes tai pgalvojame 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristincia @ 2016 03 17, 14:18)
Na mano zinios tikrai nekokios... pasikartosiu pirmas prisca buvo 1:81
Atsakyma gavau antros priscos 1:25
Del placentos priekineje sienoje vandenu negalio daryti. Atlikau Harmoni tyrima, kurio reikia laukti iki kitos savaites.... nusiteikiau jau kad vaikutis tikrai turi ds sad.gif

Kol neturite Harmony atsakymo, negalvokite apie joki DS... Priscos 10% atsakymu yra klaidingai teigiami, todel tikrai nemaza tikimybe, kad Jus pataikote i ta 10%. Suprantu, kad sunku labai, bet stenkites is paskutiniuju kiek ramiau, del savo ir vaikucio sveikatos.
Lauksime ziniu is jusu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Swanfield: 17 kovo 2016 - 14:44
Sprendziu ne is skaiciuku. O is visokiu harmonu ka parode. Paskaiciau kokie turetu buti normalaus nestumo metu. O pas mane arba per daug dideli arba isviso kritiskai mazi. O tas 1:25 tai tik patvirtina..... tik niekaip nedaeina kodel nieko genetike nesake echoskopo metu. Tikrino viska, galva, sirdute.... turbut nenorejo manes dar labiau nervuot.... gal ir ytare kazka. Nes jau klinikose buvau nuskambejus ir man atejus visos gyd viska zinojo.
Atsakyti
QUOTE(kristincia @ 2016 03 17, 14:52)
Sprendziu ne is skaiciuku. O is visokiu harmonu ka parode. Paskaiciau kokie turetu buti normalaus nestumo metu. O pas mane arba per daug dideli arba isviso kritiskai mazi. O tas 1:25 tai tik patvirtina.....  tik niekaip nedaeina kodel nieko genetike nesake echoskopo metu. Tikrino viska, galva, sirdute....  turbut nenorejo manes dar labiau nervuot.... gal ir ytare kazka. Nes jau klinikose buvau nuskambejus ir man atejus visos gyd viska zinojo.

o neturite israso is genetiko su matavimais? ten turetu rasyti kazka vistiek, jei mate, kad negerai.
suprantu Jusu busena, bet galvokite apie tai, kad buna ir sveikiem zmones tyrimai parodo baisias ligas, kuriu istikruju nera... kelis postus atgal nare Libo parase, kad Prisca ateme 10 gyvenimo metu be reikalo....
Atsakyti
Sprendziu ne is skaiciuku. O is visokiu harmonu ka parode. Paskaiciau kokie turetu buti normalaus nestumo metu. O pas mane arba per daug dideli arba isviso kritiskai mazi. O tas 1:25 tai tik patvirtina.....  tik niekaip nedaeina kodel nieko genetike nesake echoskopo metu. Tikrino viska, galva, sirdute....  turbut nenorejo manes dar labiau nervuot.... gal ir ytare kazka. Nes jau klinikose buvau nuskambejus ir man atejus visos gyd viska zinojo.

Betgi PRISCA skaičiukų interpretacija ir reiškia, kad tik 1 iš 25 moterų su tokiais pačiais kaip jūsų rodikliais pagimdo vaikutį su DS, o 24 - pagimdo sveikus vaikus... O genetikė gal nieko ir nesakė, nes nieko blogo nematė, viskas buvo tvarkoje? O ką jau ten nuskambėjusi buvote? Šiaip čia ne kažkokia išskirtinė situacija, ne tokia dar ir bloga tikimybė smile.gif Net ir 1:2 nereiškia nuosprendžio. Nesigraužkite taip 4u.gif

Atsakyti

jeigu būtų genetikė kažką įtarusi, būtų ir pasakiusi, ir parašiusi atsakyme (ar gavot jį?).
Prisca tik statistinė išvada. ir tai net ne išvada, o tikimybė/rizika. kadangi skaičiau kokias 8-9 temas apie genetinius tyrimus čia SM'e, tai tikrai buvo ne viena, ir ne dvi istorijos, kai po tokių tikimybių viskas buvo gerai (VVT atsakymai buvo geri).

galima tik įsivaizduot, kaip jaučiatės, bet kažkaip stenkitės aprimti ir sulaukti atsakymo. tikras nervų gadinimas ta Prisca. laikykitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 17 kovo 2016 - 19:42
Sveikos!

Kas darėtės vaisiaus vandenų tyrimą gal galite atsakyti ar skausmingas jis? Labai bijau to dūrio...

Buvau antradienį pas genetikę, echo rezultatai buvo geri, tačiau kraujo nekokie. Dauno tikimybė 1 iš 452, Edwardso, Patou 1 iš 465. Genetikė rekomendavo vvt, aš užsirašiau, bet labai bijau pačio proceso
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2016 03 17, 19:44)
Sveikos!

Kas darėtės vaisiaus vandenų tyrimą gal galite atsakyti ar skausmingas jis? Labai bijau to dūrio...

Buvau antradienį pas genetikę, echo rezultatai buvo geri, tačiau kraujo nekokie. Dauno tikimybė 1 iš 452, Edwardso, Patou 1 iš 465. Genetikė rekomendavo vvt, aš užsirašiau, bet labai bijau pačio proceso

Koks tyrimas tas tikimybes parode?
skaiciau, kad lyg vietiskai nuskausmina darant VVT, bet gal tiksliau pasakys tos, kurios dare mirksiukas.gif
Atsakyti
Man i mano nesciosios kortele niekas nieko nepildo. Turiu tik lapus 1 ir 2 priscos. Ir genetike dar 16sav dave lapa su vaisiaus ismatavimais. Pagal ismatavimud kaip ir norma visur. Bet va tas kraujo tyrimas tai su trenksmu cia dejo. Aciu merginos uz palaikyma.
O man belieka tik laukti savo harmony atsakymu.
Atsakyti
QUOTE(kristincia @ 2016 03 17, 20:01)
Man i mano nesciosios kortele niekas nieko nepildo. Turiu tik lapus 1 ir 2 priscos. Ir genetike dar 16sav dave lapa su vaisiaus ismatavimais.

o kai darė pirmą Prisca (11-13 savaitę) echoskopijos nedarė? ir jei darė, ar nedavė lapo, kur surašyta viskas, ten būna parašyta, jei echo metu kažką mato įtartino.

į nėščiosios kortelę, kas susiję su vizitais pas genetikę, man irgi niekas nieko nepildė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 17 kovo 2016 - 20:21
QUOTE(Monmorensis @ 2016 03 17, 21:20)
o kai darė pirmą Prisca (11-13 savaitę) echoskopijos nedarė? ir jei darė, ar nedavė lapo, kur surašyta viskas, ten būna parašyta, jei echo metu kažką mato įtartino.

į nėščiosios kortelę, kas susiję su vizitais pas genetikę, man irgi niekas nieko nepildė.

Gaila nieko nedave. Tik ginekologas 2 skaicius padiktavo seselei. Ji uzsirase pas save ir viskas. Man tik rauksle pasake 1.6mm ir daugiau nieko nematavo skanas truko iki 2min.....
O va kai priscai2 skana dare genetike. Ji jau normaliai viska 100% matavo. Ir lapa man dave su ismatavimais. Skanas jau truko 20min.
Skiriasi tikrai visi gydytojei.. nors ir lankiausi pas gan zinoma ir mano manymu tikrai nebloga ginekologa, bet va sakau prieziuros tikrai negavau geros.
Atsakyti