Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(LiBo @ 2016 01 26, 19:24)
dar karta pasikartosiu ka jau kazkur rasiau: prisca tiek man, tiek mano vyrui yra siaubingiausias abieju nestumu etapas- ...

aciu Libo, tikrai padejo Jusu postas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 01 26, 19:24)
dar karta pasikartosiu ka jau kazkur rasiau: prisca tiek man, tiek mano vyrui yra siaubingiausias abieju nestumu etapas- nors ir su pirmu vaiku turejau rimtu nestumo komplikaciju su didele gresme vaikui ir man paciai, bet kazkaip del ju ramiau buvo nei tos nelaimingos priscos. VVT turi savo rizika ir jei jau skaitete nemazai - turbut matete kad tas 1% realiai gali buti ir didesnis, nes i statistika traukia pirmas 3 dienas po proceduros. buna kad po 6 dienu persileidzia ir tokie atvejai i statistika neitraukti. Mano gin. - su labai gera reputacija ir solidzia darbo patirtim-kai pasakiau del blogu prisca rezultatu neikyriai bet prase pagalvot ar tikrai noriu daryti vvt. Nipt nesiule - taigi jokio suinteresuotumo - pati uzsiminiau kad ruosiuos - tai sveikino su tokiu sprendimu.
O del priscos biocheminiu rezultatu-. Genetikes Benusienes nuomone progesteronas TURI itakos didesniam hcg. Sake kad turetu is tikro genetikai vertinant prisca pazymeti kazkur kaip dirbtinis apvaisininimas ar pan tokiu atveju - tada skaiciuijant rizika sis faktorius susvelnetu. Bet kaip ir sakiau ne karta - ar del to bus ramiau? Prisca visada duos ta 1:XXX ir kazkam gali 1:3  baigtis sekmingai, kazkam 1:800 nesekmingai. Rusiska rulete. As pasveriau uz ir pries ir jau geriau kokiu atostogu, geresnio vezimo vaikui atsisakyt, galu gale - bus vienkartine ismoka gimus vaikui, bet pataupyt nervus.

Sutinku su kiekvienu Jūsų žodžiu drinks_cheers.gif , galvoju arba Prisca turetu naikint visai, arba labai atidžiai įvertinti visus papildomus veiksnius g.gif
Su genetike šiandien ir pakalbėjom, kad tai žinoma nepigu...man pinigai irgi is dangaus nekrenta, bet pasitarę su vyru nusprendėm, kad geriau pigesnę lovytę, vežimėlį pigesnį kažko mažiau ir gausis tyrimas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 26, 15:38)
thumbup.gif  Tada galėtų tą Prisca visoms daryt, o NIPT jau esant padidintai rizikai  g.gif

o kam?? tam kad nemiegot naktim, praverkti bereikalinagi porą savaičių ir sužinoti, kad viskas gerai? g.gif
nesidaryciau Priscos net jei damokėtų už ją schmoll.gif Greičiau tą NIPT padarytų kompensuojamą, kiek sveikatos ir nervų dauguma sutaupytų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Swanfield: 26 sausio 2016 - 20:08
teisybės dėlei reikia paminėti, kad NIPT irgi neturi 100 procentinio tikslumo. kad ženkliai didesnį nei Prisca tai taip, bet ne 100 proc.

begooglindama, dar radau, kad tarkim Harmony optimaliausia (kad ir ką tai reikštų) daryti 11-13 sav., nors iš esmės galima bet kada. nuo 14 savaitės DS atveju tiek hcg, tiek papp-a reikšmės grįžta paprastai į normas (čia irgi skaičiau). o pačiai pasistojo klausimas, kiek tada tikslus tas tyrimas nuo 14 sav. g.gif ar jame hormonai visai neturi jokios reikšmės g.gif

dėl pinigų, tai ar daug LT šeimų, kurios va taip, šast ir turi atliekamus 700 eurų ...
Papildyta:
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 26, 20:05)
Greičiau tą NIPT padarytų kompensuojamą, kiek sveikatos ir nervų dauguma sutaupytų  g.gif

kažkodėl nemanau, kad tai nutiks greitai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 26 sausio 2016 - 21:50
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 26, 15:38)
Mano ginė irgi panašiai šnekėjo, kai papasakojau apie Prisca rezultatus. Jei sulaukus NIPT paaiškėja, kad viskas gerai, planuoju ieškotis kitos ginės.  blush2.gif

aš kažkodėl galvoju, kad jos turi kažkokį pagrindą taip kalbėti, vis tiek kasdien su tuo susiduria...

QUOTE(MuseZuze @ 2016 01 26, 16:15)
Pasidarius NIPT, jei bus blogai, rodys ne 'kažką nuo normos' , o rodys arba 99.9% kad gerai arba 99.9% kad blogai. Ten nėra tikimybių pvz 65 % 'nuo normos' smile.gif

padėkit su matematika. jeigu mano rizika 1:859, tai suprantu, kad procentaliai mano rizika 0,12 proc.? g.gif
tai jei gaučiau NIPT atsakymą su 99,9 kad gerai, tai rizika vis tiek išliktų 0,1 proc., kad negerai, t.y. realiai per 0,02 proc. mažesnė?
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2016 01 26, 16:15)

Pasidarius NIPT, jei bus blogai, rodys ne 'kažką nuo normos' , o rodys arba 99.9% kad gerai arba 99.9% kad blogai. Ten nėra tikimybių pvz 65 % 'nuo normos' smile.gif

Jei rodys kad gerai - džiaukitės ir laimingai laukite vaikelio smile.gif

jei rodys kad blogai - vadinasi, yra 1 šansas iš milijono kad tyrimas suklydo, ir 999999 šansai kad ne...
Tada jau jūsų sprendimas, ar ketinate toliau nešioti, ar nutraukti nėštumą.

VVT reikalingas tam kad patikrinti tą mikroskopinę galimybę kad NIPT suklydo, o taip pat tam, kad norint nutraukti nėštumą - reikalingas VVT, nes tik VVT tyrimo atsakymas pripažįstamas už pagrindą nėštumo nutraukimui. 

---
o ar daryti VVT je NIPT geras?

visų pirma, pradingsta NIPT prasmė, kam mesti pinigus į balą, geriau iškart daryti VVT.
antra - tikimybė kad sulauksite nesveiko lėliuko - 0.00001%
tikimybė kad po VVT nesulauksite lėliuko iš viso - 1%
(procentai orientaciniai)

drinks_cheers.gif

QUOTE(Swanfield @ 2016 01 26, 20:05)
o kam?? tam kad nemiegot naktim, praverkti bereikalinagi porą savaičių ir sužinoti, kad viskas gerai?  g.gif
nesidaryciau Priscos net jei damokėtų už ją  schmoll.gif  Greičiau tą NIPT padarytų kompensuojamą, kiek sveikatos ir nervų dauguma sutaupytų  g.gif

Kam? Tam, kad statistiškai jaunos daugiau pagimdo leliukų su negalia, bet čia ir aišku, kad jų kur kas daugiau gimdo ir jų netiria. Kiekviena turi teisę žinoti. 4u.gif Draugė sakė, UK visoms daro ten, nes yra privalomas. Nežinau, tik pasvarsciau taip.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 26, 22:18)
padėkit su matematika. jeigu mano rizika 1:859, tai suprantu, kad procentaliai mano rizika 0,12 proc.? g.gif
tai jei gaučiau NIPT atsakymą su 99,9 kad gerai, tai rizika vis tiek išliktų 0,1 proc., kad negerai, t.y. realiai per 0,02 proc. mažesnė?

oi, visiškai ne taip...

PRISCA - statistika, kuri sako , kad iš 859 moterų su tokiais kraujo parametrais kaip jūsų - 1 pagimdo neįgalų vaiką. O gal ta 1 esate jūs , ir asmeniškai jūsų tikimybė yra 1:1 , o gal jūs iš vis nė prie ko, prisca į šį klausimą neatsako, nes šis tyrimas iki jūsų vaisiaus chromosomų neprisikasa.

Tuo tarpu NIPT - tiria būtent jūsų vaisiaus DNR (ne kraują, ne hormonus!), ir pateikia atsakymą, ar ta vienintelė iš 859 esate jūs, ar kažkas kita. Ir pasako su 99.999 % tikslumu.

Sudėtinga paaiškinti smile.gif

Pabandysiu kvailoku pavyzdžiu paaiškinti:
Kašike yra 858 baravykų ir 1 musmirė. Jums reikia išsitraukti vieną grybą ir jį suvalgyti.

Prisca pasako, kad jums ištraukti musmirę galimybė 1 prie 859. Jūs traukiate, greičiausiai paklius geras, bet nesate apsaugota ir nuo musmirės, nes būtent tąkart nuodingas grybas gali tekti jums.

O NIPT - ištrauktą grybą ištyrinėja iš visų pusių, netgi molekuliniame lygmenyje, ir pateikia verdiktą, ar čia musmirė ar baravykas. O jūs jau sprendžiat, pasitikėti tuo įvertinimu, ar ne. Yra 0.001% tikimybė kad kažkur įsivėlė klaida ir tai kas matoma kaip baravykas iš tiesų yra koks nors mutavęs šungrybis.

na, idėja būtų tokia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 27 sausio 2016 - 01:16
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 26, 22:51)

dėl pinigų, tai ar daug LT šeimų, kurios va taip, šast ir turi atliekamus 700 eurų ...

Na, kalba ne apie atliekamus eurus, o apie prioritetus. Nes ir is patirties ne karta isitikinau, jog imoniu vadovai, turtingi verslininkai besipuikuojantys vakareliuose Zmoniu zurnale labai sunkiai atsisveikina net su savo 10 eur...O pries kaledas paziurekite i lietuviu vezimelius prekybos centruose: vos paveza visokio slamsto prisikrove, kurio puse i siuksline turbut iseis arba atsidurs wc po paros smile.gif) Turkijos 5* kurortuose dominuoja irgi ne turtingieji, o ta statistine klase. Cia jau nuklydau siek tiek, bet is tikro ka noriu pasakyt: gerai butu jei valstybe kompensuotu Nipt - deja, nemanau kad greitai, o kol to nera - kiekvienas renkasi prioritetus. Valstybe uztikrina "higienini" arba "basic" lygi - nemokamas gimdymas, sveikatos prieziura (butinoji), svietimas, bet vaikus turi auginti tevai. Gal kam nervai stipresni, tuos 700 eur kitkam isleis, o man buvo svarbiau ramiai laukti savo vaikelio. O pinigus uzdirbsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 01 27, 09:02)
Na, kalba ne apie atliekamus eurus, o apie prioritetus. Nes ir is patirties ne karta isitikinau, jog imoniu vadovai, turtingi verslininkai besipuikuojantys vakareliuose Zmoniu zurnale labai sunkiai atsisveikina net su savo 10 eur...O pries kaledas paziurekite i lietuviu vezimelius prekybos centruose: vos paveza visokio slamsto prisikrove, kurio puse i siuksline turbut iseis arba atsidurs wc po paros smile.gif) Turkijos 5* kurortuose dominuoja irgi ne turtingieji, o ta statistine klase. Cia jau nuklydau siek tiek, bet is tikro ka noriu pasakyt: gerai butu jei valstybe kompensuotu Nipt - deja, nemanau kad greitai, o kol to nera - kiekvienas renkasi prioritetus. Valstybe uztikrina "higienini" arba "basic" lygi - nemokamas gimdymas, sveikatos prieziura (butinoji), svietimas, bet vaikus turi auginti tevai. Gal kam nervai stipresni, tuos 700 eur kitkam isleis, o man buvo svarbiau ramiai laukti savo vaikelio. O pinigus uzdirbsim smile.gif

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif dar ne tiek pinigų išleidžiame ne taip reikalingiems dalykams, o cia gi busimo JŪSŲ pačių vaikelio sveikata, aišku kiekvienam savi prioritetai..
Dažniausiai taip ir yra kas daug tu pinigu turi tai spaudžia kiekviena centą g.gif
Atsakyti
prioritetus laisvai gali dėlioti, kai uždirbi daugiau nei vidutiniškai. yra daug šeimų, kur tiek neuždirba. bet geriau gal šios temos nebetęsti, kai kam gali būti skaudu skaityti.

MuseZuze, ačiū už paaiškinimą 4u.gif

kas susidūrėt, kuris būtų patikimesnis, Harmony ar Natera? Natera, kaip suprantu, platesnis, dėl 5 patologijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 27 sausio 2016 - 09:58
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 27, 09:56)

kas susidūrėt, kuris būtų patikimesnis, Harmony ar Natera? Natera, kaip suprantu, platesnis, dėl 5 patologijų.

va va, aš irgi ieškau šios informacijos? gal kas galėtų pakomentuoti iš patirties.
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 27, 11:02)
va va, aš irgi ieškau šios informacijos? gal kas galėtų pakomentuoti iš patirties.

As kai rinkausi, pasiskambinau i abi ir klausiau kur mane greiciau priims ir kur rezultatai greiciau bus. Kadangi prisca rode DS rizika, o abu testai ja vertina, man kiti faktoriai nebuvo labai aktualus
Atsakyti
Laba diena, gal teko kam būti pas gydyt. KRASOVSKAJA GENETIKOS CENTRE? g.gif jeigu apmokama pagal amžių iš ligonių kasų, ar patartumėte atsiskaityti su gydytoja papildomai, nes visokių atsiliepimų teko girdėti ax.gif gal atydžiau apžiūrėtų, nors mano nuomonė turėtų tokioje įstaigoje atidumas būti visoms didelis nestuke.gif pirmą kartą buvome per anksti 10 sav. liepė atvykti kai bus 13 sav., kalbėjo ir apie tyrimą už 700 eur, įspūdis, kad visoms jį rekomenduoja g.gif
Atsakyti