Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Manolitta @ 2016 01 25, 23:14)

Dovanokit, bet nelabai turiu kam issakyt savo baimes...  Vyras sako viskas bus gerai, draugė -  neužsiciklink ties tokiom mintim, o su kitais nediskutuoju tuo klausimu. Kaip jūs su savim susitvarkot?!

pasidaryk didelį puodą arbatos, ir imkis skaityti šią temą, galvodama apie savo būsimą gražų sveiką vaikelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:23)
sveikos, esu pasimetus ir ieskau pagalbos,
buvau pas genetike - del amziaus.
tai echoskopas geras,  12 sav. 5 dienu sprando rauksle 1.8 mm, nosies kauliukas susiformaves,
bet va siandien pakomentavo kraujo tyrimus ir viska sujauke.
Biocheminis 189, bendras 690.
klausiau, ka toliau daryt. genetike atsake, kad nieko, tik pasirodyt pas ja 18 sav.
gal kas is patirties pakomentuotu rezultatus ir kaip elgtumetes toliau?

Taip, arba daryciausi NIPT, jei leistų finansai, arba nesidaryciau nieko. Mano bendras buvo 1:133, dariausi NIPT. Gimė sveika dukra smile.gif o tiek pergyvenimo buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2016 01 25, 23:29)
pasidaryk didelį puodą arbatos, ir imkis skaityti šią temą, galvodama apie savo būsimą gražų sveiką vaikelį smile.gif

Ačiū labai 4u.gif Kokia gera tema wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Eleina @ 2016 01 26, 00:02)
Taip, arba daryciausi NIPT, jei leistų finansai, arba nesidaryciau nieko. Mano bendras buvo 1:133, dariausi NIPT. Gimė sveika dukra smile.gif o tiek pergyvenimo buvo smile.gif

Sveikinu su dukryte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 20:45)
vat butent, sakytu, kad reikia to ar ano ir daryciau, o dabar - pasak genetikes, nera ko panikuot, bet pati suprantu  - skaiciai neidealus.

analogiškai mano situacija. genetikė taip ir pakomentavo "kaip ir neblogai, bet galėtų būti ir geriau". ech...

QUOTE(Manolitta @ 2016 01 25, 23:14)
As skaitau vienur, skaitau kitur... Moterys rašo motiniska nuojauta sakė, kad viskas ok. Tai taip ir yra. O man nieko nesako. Aš tiesiog bijau  verysad.gif  Buvo viskas gerai, galvojau kas kur stoves, ką veiksim, ką pirksim, po to tyrimai, išgąstis, ir pastovi baimė - o kas jei...?  Ar man vienai taip stogą rauna?! 

tikrai ne vienai. man iš pradžių irgi buvo kažkoks vidinis įsitikinimas, kad viskas turi būti gerai. nors ir mioma gimdoj (po genetikės paaiškėjo, kad dvi), ir tas 'trynio maišelis' žemai buvo įsitvirtinęs. bet po šitos Priscos stogas nuvažiavo totaliai. įsivaizdavau prieš tai, kaip visiems darbe pranešiu smagiai, o dabar tokia baimė viduj. šiaip labiausiai mane išgasdino mano ginė, sukritikavusi visas priscas ir visus NIPT, ir pasakiusi, kad būna atvejų, kai visi genetiniai tyrimai būna labai geri, o vis tiek būna DS, nes DS 'labai apgaulingas' ... visai susuko protą tada ... suprantu, kad neadekvačiai reaguoju, bet vis tiek ...
Atsakyti
O jeigu pasidarius NIPT, rodytu kazka nuo normos, vis tiek reiketu daryti VVT?
O jums atsiunte/ idave PRISCOS I rezultatus.
Galvoju, jeigu eisiu privaciai, ar nereikia, man tu kraujo rodikliu nestis parodyti? Bet kaip man juos gauti?
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 26, 12:32)
tikrai ne vienai. man iš pradžių irgi buvo kažkoks vidinis įsitikinimas, kad viskas turi būti gerai. nors ir mioma gimdoj (po genetikės paaiškėjo, kad dvi), ir tas 'trynio maišelis' žemai buvo įsitvirtinęs. bet po šitos Priscos stogas nuvažiavo totaliai. įsivaizdavau prieš tai, kaip visiems darbe pranešiu smagiai, o dabar tokia baimė viduj. šiaip labiausiai mane išgasdino mano ginė, sukritikavusi visas priscas ir visus NIPT, ir pasakiusi, kad būna atvejų, kai visi genetiniai tyrimai būna labai geri, o vis tiek būna DS, nes DS 'labai apgaulingas' ... visai susuko protą tada ... suprantu, kad neadekvačiai reaguoju, bet vis tiek ...

O Jūs ir toliau galvokite ir programuokite, kad viskas bus gerai ir ne kitaip nestuke.gif 4u.gif
Protinga Ginekologė neturėtu Jums tokių dalykų sakyti doh.gif , pagalvokite, gal laikas pakeisti i pozityvesnę g.gif

Papildyta:
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 26, 13:38)
Galvoju, jeigu eisiu privaciai, ar nereikia, man tu kraujo rodikliu nestis parodyti? Bet kaip man juos gauti?

Siandien kalbejau su savo genetike, tai ji man sako, kad NIPT dazniausiai atsako ar yra tos trisomijos ar ne. ne procentais ir panasiai bet tiesiog Taip arba Ne.
Atsakyti
Tiesa, dar sake, kad Lietuvos genetikai labai stengiasi, kad NIPT būtų kompensuojamas valstybes, ir tikisi , kad poros metu begyje tai ivyks drinks_cheers.gif
Atsakyti

Aš žinojau, kad turiu miomą, o genetikė suskaičiavo net 5. doh.gif Bet sakė jos nedidukės, ir dėl jų nepergyvent, kaip ir dėl hematomos. Mano ginė irgi panašiai šnekėjo, kai papasakojau apie Prisca rezultatus. Jei sulaukus NIPT paaiškėja, kad viskas gerai, planuoju ieškotis kitos ginės. blush2.gif

Kaip man genetikė minėjo, kad įsitikinimui vistiek darytų.

QUOTE(Swanfield @ 2016 01 26, 15:12)
Tiesa, dar sake, kad Lietuvos genetikai labai stengiasi, kad NIPT būtų kompensuojamas valstybes, ir tikisi , kad poros metu begyje tai ivyks  drinks_cheers.gif

thumbup.gif Tada galėtų tą Prisca visoms daryt, o NIPT jau esant padidintai rizikai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 26, 15:38)

Kaip man genetikė minėjo, kad įsitikinimui vistiek darytų.

tai galvoju, ar ne protingiau tada daryti iškart VVT? kaip manot?
Siaubas, kaip sujaukė protą visi tiek skaičiukai. verysad.gif
Atsakyti
šiaip labiausiai mane išgasdino mano ginė, sukritikavusi visas priscas ir visus NIPT, ir pasakiusi, kad būna atvejų, kai visi genetiniai tyrimai būna labai geri, o vis tiek būna DS, nes DS 'labai apgaulingas' ... visai susuko protą tada ... suprantu, kad neadekvačiai reaguoju, bet vis tiek ...

na tokia ginė tai nežinau net kaip apibūdint. ... mad.gif

Tokie atvejai gal ir įmanomi, bet labai reti. 1 iš 1 mln gal.
Ir jei jau bijote tokios tikimybės, tai žinokite yra žymiai daugiau rizikų laukiantis, gimdant ar auginant vaikus , kad vaikiukas turės visiškai kitokių , su šiais tyrimais nesusijusių sveikatos bėdų, negalių, ligų ir t.t. (nevardinsiu gal jų, kad ir taip nedirginti jautrių emocijų smile.gif). Ir jų tikimybė yra ne 1 iš 1 000 000, o gal 1 iš 3000 pvz ar net 1:300...

Viskas BUS gerai 4u.gif Ir taip jau turime tokias fantastiškas galimybes sužinoti kas mūsų pilvukuose gyvena, apie ką mūsų mamos net nesapnavo. 4u.gif

Papildyta:

Pasidarius NIPT, jei bus blogai, rodys ne 'kažką nuo normos' , o rodys arba 99.9% kad gerai arba 99.9% kad blogai. Ten nėra tikimybių pvz 65 % 'nuo normos' smile.gif

Jei rodys kad gerai - džiaukitės ir laimingai laukite vaikelio smile.gif

jei rodys kad blogai - vadinasi, yra 1 šansas iš milijono kad tyrimas suklydo, ir 999999 šansai kad ne...
Tada jau jūsų sprendimas, ar ketinate toliau nešioti, ar nutraukti nėštumą.

VVT reikalingas tam kad patikrinti tą mikroskopinę galimybę kad NIPT suklydo, o taip pat tam, kad norint nutraukti nėštumą - reikalingas VVT, nes tik VVT tyrimo atsakymas pripažįstamas už pagrindą nėštumo nutraukimui.

---
o ar daryti VVT je NIPT geras?

visų pirma, pradingsta NIPT prasmė, kam mesti pinigus į balą, geriau iškart daryti VVT.
antra - tikimybė kad sulauksite nesveiko lėliuko - 0.00001%
tikimybė kad po VVT nesulauksite lėliuko iš viso - 1%
(procentai orientaciniai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 26 sausio 2016 - 16:40

taip, jei NIPT būtų blogas, toliau sektų VVT. man atsiuntė el. paštu po pokalbio telefonu.

QUOTE(Swanfield @ 2016 01 26, 14:38)
Protinga Ginekologė neturėtu Jums tokių dalykų sakyti  doh.gif , pagalvokite, gal laikas pakeisti i pozityvesnę  g.gif
Siandien kalbejau su savo genetike, tai ji man sako, kad NIPT dazniausiai atsako ar yra tos trisomijos ar ne. ne procentais ir panasiai bet tiesiog Taip arba Ne.

dėl pirmo - tai keisti tikrai negalvoju, ginekologė superinė, plačių pažiūrų, vaikštau jau apie 10 m. ir ji tikrai negasdino, tiesiog daug kalbėjomės apie tuos tyrimus, rizikas, tikimybes, ir ten buvo pasakyta tarp kitko, kontekste. tiesiog mano fantazija paskutinėm dienom veikia padidintai ir tie žodžiai įstrigo labai, nors gasdinimo juose tikrai nebuvo.
dėl NIPT - kažkas rašė, kad ten nurodoma rizika, be to jis nėra 100 proc. patikimumo. gal dar priklauso, koks tas NIPT (Harmony, Natera ar kt.)

QUOTE(MuseZuze @ 2016 01 26, 16:15)
na tokia ginė tai nežinau net kaip apibūdint. ...  mad.gif 

---
o ar daryti VVT je NIPT geras?

visų pirma, pradingsta NIPT prasmė, kam mesti pinigus į balą, geriau iškart daryti VVT.
antra - tikimybė kad sulauksite nesveiko lėliuko - 0.00001%
tikimybė kad po VVT nesulauksite lėliuko iš viso - 1%
(procentai orientaciniai)

dėl ginės jau parašiau, viskas su ja gerai, ir SM apie ją atsiliepimų gerų daugybė smile.gif gal ne visai aiškiai surašiau ankstesnį postą. Prisca ji sukritikavo tam kontekste, kad įneša daug nerimo nėščioms tie skaičiukai, o patikimumas jos toli gražu ne 100 procentinis. NIPT kritikavo dėl to, kad jis peršamas ir kam reikia, ir kam nereikia. dėl ko irgi nėščiosios panikuoja. ir kad esant blogai Priscai (su tikrai didele rizika), kai kurie genetikai rekomenduoja NIPT, o ne iškarto VVT piniginiais tikslais.

dėl gero NIPT ar Priscos ir VVT, tai sutinku, reikia pasverti visas rizikas.
jei Prisca rizika būtų didelė, aš asmeniškai NIPT tikrai nedaryčiau, daryčiau VVT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 26 sausio 2016 - 17:22
dar karta pasikartosiu ka jau kazkur rasiau: prisca tiek man, tiek mano vyrui yra siaubingiausias abieju nestumu etapas- nors ir su pirmu vaiku turejau rimtu nestumo komplikaciju su didele gresme vaikui ir man paciai, bet kazkaip del ju ramiau buvo nei tos nelaimingos priscos. VVT turi savo rizika ir jei jau skaitete nemazai - turbut matete kad tas 1% realiai gali buti ir didesnis, nes i statistika traukia pirmas 3 dienas po proceduros. buna kad po 6 dienu persileidzia ir tokie atvejai i statistika neitraukti. Mano gin. - su labai gera reputacija ir solidzia darbo patirtim-kai pasakiau del blogu prisca rezultatu neikyriai bet prase pagalvot ar tikrai noriu daryti vvt. Nipt nesiule - taigi jokio suinteresuotumo - pati uzsiminiau kad ruosiuos - tai sveikino su tokiu sprendimu.
O del priscos biocheminiu rezultatu-. Genetikes Benusienes nuomone progesteronas TURI itakos didesniam hcg. Sake kad turetu is tikro genetikai vertinant prisca pazymeti kazkur kaip dirbtinis apvaisininimas ar pan tokiu atveju - tada skaiciuijant rizika sis faktorius susvelnetu. Bet kaip ir sakiau ne karta - ar del to bus ramiau? Prisca visada duos ta 1:XXX ir kazkam gali 1:3 baigtis sekmingai, kazkam 1:800 nesekmingai. Rusiska rulete. As pasveriau uz ir pries ir jau geriau kokiu atostogu, geresnio vezimo vaikui atsisakyt, galu gale - bus vienkartine ismoka gimus vaikui, bet pataupyt nervus.
Atsakyti