QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:54)
taip teigiamai nuteike echo, o dabar ismuse visai is veziu.
man tas pats buvo prieš kelias dienas. po echo atrodė, kad skraidau. po priscos žliumbiau 3 dienas. kai prisiskaitai apie kitų rizikas 1:10 000, tai kažkaip naiviai ir sau tokios tikiesi. nors mane ginė nuteikinėjo, kad nebūčiau naivi, bo vien dėl amžiaus (man 36,2) tokios man greičiausiai nerodys. bet vis tiek tikiesi žmogus.
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:54)
o man norisi daugiau info nei dvieju rodikliu
gal šiek tiek padės, ką išgūglinau. biocheminė rizika yra tik iš dviejų rodiklių - t.y. tik iš kraujo (hcg + papp-a reikšmės). jau buvau dėjusi jos patikimumą (iš
čia):
Nėštumo savaitė Vertinant pagal du rodiklius:PAPP-A ir β-HCG Vertinant pagal tris rodiklius:PAPP-A, β-HCG ir NT
11 savaitė 58 proc. 84 proc.
12 savaitė 51 proc. 81 proc.
t.y. tik apie 55 proc. dar skaičiau, kad prisca neįvertina tų dviejų hormonų kombinacijos, t.y. meta didesnę riziką vien dėl to, kad vienas iš hormonų sudurniavęs. o kaip rašo
čia "svarbu įsidėmėti, kad esant vaisiaus Dauno sindromui rodikliai kinta priešinga kryptimi: PAPP-A mažėja, o β-hCG didėja, palyginti juos su normaliu nėštumu.", t.y. sudurniavę būna abu hormonai. nors skaičiau ankstesnėse temose, kad ir su tokiais hormonais nepasitvirtino rizika forumietėms.
bendra rizika yra daug patikimesnė, apie 80 proc. ten jau trys rodikliai, t.y. prisideda raukšlės matavimas (NT)
jūsų bendra rizika tikrai nėra didelė, 1:690
o dėl kitų dviejų sindromų pasakė, kokia rizika?