Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Jolandda @ 2016 01 25, 19:04)
Pirmoji kaip genetike pasake ant ribos,biocheminis kraujo buvo..pagal amziu mano rizika buvo 1/140 o mano 1/137 todel ir  siule antra daryt,o siaip sake echoskopas irgi geras,raukslyte 12 savaiciu buvo 0.9  ir kauliukas kaip sake echoskopuotoja jau matesi,tik va tie biocheminiai kraujo rodikliai viska sujauke...penktadieni man jau bus pilnu 19 savaiciu

jei ne paslaptis, kokios jūsų HCG ir PAPP-a reikšmės?

Papildyta:
QUOTE(Jolandda @ 2016 01 25, 19:04)
Pirmoji kaip genetike pasake ant ribos,biocheminis kraujo buvo..pagal amziu mano rizika buvo 1/140 o mano 1/137

čia bendra tokia buvo ar biocheminė?
Atsakyti
sveikos, esu pasimetus ir ieskau pagalbos,
buvau pas genetike - del amziaus.
tai echoskopas geras, 12 sav. 5 dienu sprando rauksle 1.8 mm, nosies kauliukas susiformaves,
bet va siandien pakomentavo kraujo tyrimus ir viska sujauke.
Biocheminis 189, bendras 690.
klausiau, ka toliau daryt. genetike atsake, kad nieko, tik pasirodyt pas ja 18 sav.
gal kas is patirties pakomentuotu rezultatus ir kaip elgtumetes toliau?
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:23)
sveikos, esu pasimetus ir ieskau pagalbos,
buvau pas genetike - del amziaus.
tai echoskopas geras,  12 sav. 5 dienu sprando rauksle 1.8 mm, nosies kauliukas susiformaves,
bet va siandien pakomentavo kraujo tyrimus ir viska sujauke.
klausiau, ka toliau daryt. genetike atsake, kad nieko, tik pasirodyt pas ja 18 sav.

Pora puslapių atgal, buvo labai panasi situacija ir ne viena. paskaitykit, tos mamytes svarste/daresi NIPT. Jei turite finansinę galimybę apgalvokite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:23)

mano biocheminis 1:179, bendras 1:859, priscos atsakymo lape parašyta, kad rizika maža. genetikės užrašyta, kad vidutinė. rekomendavo arba NIPT tyrimą arba echoskopiją vėliau.

kokie jūsų kraujo rodikliai? hcg ir papp-a?

siaubas, koks nervų gadinimas ta prisca ...
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 25, 19:32)
mano biocheminis 1:179, bendras 1:859, priscos atsakymo lape parašyta, kad rizika maža. genetikės užrašyta, kad vidutinė. rekomendavo arba NIPT tyrimą arba echoskopiją vėliau.

kokie jūsų kraujo rodikliai? hcg ir papp-a?

siaubas, koks nervų gadinimas ta prisca ...

as neturiu jokiu kraujo rodikliu, niekas man ju nedave.
cia visa info, kiek pakomentavo genetike telefonu.
dar geriau iki sios savaites progesterona, lyg tas kazkiek prisidejo, bet gydytoja nesileido i detales, mazdaug nieko cia rimto.
todel tik dar labiau pasimetus.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 25, 20:13)
jei ne paslaptis, kokios jūsų HCG ir PAPP-a reikšmės?

Papildyta:

čia bendra tokia buvo ar biocheminė?

Tai va kai dabar bandau viska atgamint genetike sake kad po pirmos Priscos bendras buvo tikrai geras tik biocheminis ant ribos,ir tame lape kur man buvo iduotas tikrai tokio skaiciaus kaip 1/137 (toks buvo pas ja lapuose) nebuvo,buvo visi zymiai didesni,kokie kiti rodikliai tikrai nepasakysiu as kaip ziople Kaune gydytojos paprasius palikau abu tuos lapus jai net neatsisvietus nei ka(siaubingai pasimetus tadien buvau) o va jau antros rezultatas kaip ir bendras isryskintas buvo 1/97...

galejau bent atsisviest as tuos israsus,bent pastudijuot tuos skaiciukus ar ka...o dabar nors stauk per savo ziopluma...o dar dvi savaites...
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:42)
as neturiu jokiu kraujo rodikliu, niekas man ju nedave.
cia visa info, kiek pakomentavo genetike telefonu.
dar geriau iki sios savaites progesterona, lyg tas kazkiek prisidejo, bet gydytoja nesileido i detales, mazdaug nieko cia rimto.
todel tik dar labiau pasimetus.

jūsų rizika tikrai nėra didelė. biocheminė tokia gali būti dėl to, kad vienas koks hormonas sudurniavęs. gal ir progesteronas prisidėjo, o ir amžius.

suprantu jūsų savijautą tikrai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolandda @ 2016 01 25, 19:43)
galejau bent atsisviest as  tuos israsus,bent pastudijuot tuos skaiciukus ar ka...o dabar nors stauk per savo ziopluma...o dar dvi savaites...

nuo tų skaičiukų studijų tai geriau nebūtų, tik apsikrautumėt bereikalinga info. jei jau pasidarėt vvt, tai belieka laukti. užimkit kažkuo kitu mintis, gal darbais kokiais, kad greičiau laikas eitų. ir tikėkitės geriausio, turi būti gerai viskas 4u.gif

Atsakyti
[quote=Monmorensis,2016 01 25, 19:50]
jūsų rizika tikrai nėra didelė. biocheminė tokia gali būti dėl to, kad vienas koks hormonas sudurniavęs. gal ir progesteronas prisidėjo, o ir amžius.

suprantu jūsų savijautą tikrai 4u.gif
Papildyta:

nuo tų skaičiukų studijų tai geriau nebūtų, tik apsikrautumėt bereikalinga info. jei jau pasidarėt vvt, tai belieka laukti. užimkit kažkuo kitu mintis, gal darbais kokiais, kad greičiau laikas eitų. ir tikėkitės geriausio, turi būti gerai viskas 4u.gif
[/quote

aciu uz supratima, dabar kaip tik labai jo reikia.
vvt nesidariau, sake 18 sav. viska aptarsim.
taip teigiamai nuteike echo, o dabar ismuse visai is veziu.
vyras linkes pasitiketi gydytoja, kad cia dar neverta taip panikuoti.
o man norisi daugiau info nei dvieju rodikliu
Atsakyti
QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:54)
taip teigiamai nuteike echo, o dabar ismuse visai is veziu.

man tas pats buvo prieš kelias dienas. po echo atrodė, kad skraidau. po priscos žliumbiau 3 dienas. kai prisiskaitai apie kitų rizikas 1:10 000, tai kažkaip naiviai ir sau tokios tikiesi. nors mane ginė nuteikinėjo, kad nebūčiau naivi, bo vien dėl amžiaus (man 36,2) tokios man greičiausiai nerodys. bet vis tiek tikiesi žmogus.

QUOTE(LyjaLietus @ 2016 01 25, 19:54)
o man norisi daugiau info nei dvieju rodikliu

gal šiek tiek padės, ką išgūglinau. biocheminė rizika yra tik iš dviejų rodiklių - t.y. tik iš kraujo (hcg + papp-a reikšmės). jau buvau dėjusi jos patikimumą (iš čia):
Nėštumo savaitė Vertinant pagal du rodiklius:PAPP-A ir β-HCG Vertinant pagal tris rodiklius:PAPP-A, β-HCG ir NT
11 savaitė 58 proc. 84 proc.
12 savaitė 51 proc. 81 proc.

t.y. tik apie 55 proc. dar skaičiau, kad prisca neįvertina tų dviejų hormonų kombinacijos, t.y. meta didesnę riziką vien dėl to, kad vienas iš hormonų sudurniavęs. o kaip rašo čia "svarbu įsidėmėti, kad esant vaisiaus Dauno sindromui rodikliai kinta priešinga kryptimi: PAPP-A mažėja, o β-hCG didėja, palyginti juos su normaliu nėštumu.", t.y. sudurniavę būna abu hormonai. nors skaičiau ankstesnėse temose, kad ir su tokiais hormonais nepasitvirtino rizika forumietėms.

bendra rizika yra daug patikimesnė, apie 80 proc. ten jau trys rodikliai, t.y. prisideda raukšlės matavimas (NT)

jūsų bendra rizika tikrai nėra didelė, 1:690 4u.gif

o dėl kitų dviejų sindromų pasakė, kokia rizika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 25 sausio 2016 - 20:11
Tai progesteronas gali didint biochemine riziką? g.gif Aš irgi gėriau. Dabar kas antrą dieną geriu, kol pabaigsiu... Bet tai ir NIPT rezultatus gali iškreipti? O VVT? g.gif
Jau nervas juodai ima... doh.gif O juk tereikia sulaukti NIPT atsakymų. Kuo daugiau laiko po tyrimo praeina, tuo neramiau laukt darosi... g.gif Po kiek laiko gavote Harmony atsakymus?
Jolandaa, mano panašūs skaičiukai g.gif Mano pagal amžių 1:170, biocheminis 1:115, bendras 1:640. Biocheminis viską griauna. Bet gyd.sake vidutinė rizika, nors siūlė arba NIPT, arba VVT

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manolitta: 25 sausio 2016 - 20:14
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 25, 20:02)
man tas pats buvo prieš kelias dienas. po echo atrodė, kad skraidau. po priscos žliumbiau 3 dienas.

o dėl kitų dviejų sindromų pasakė, kokia rizika?

del kitu sake, kad jokios rizikos nera, tik tiek.

QUOTE(Manolitta @ 2016 01 25, 20:10)
Tai progesteronas gali didint biochemine riziką?  g.gif  Aš irgi  gėriau. Dabar kas antrą dieną geriu, kol pabaigsiu... Bet tai ir NIPT rezultatus gali iškreipti? O VVT?  g.gif
Jau nervas juodai ima...  doh.gif  O juk tereikia sulaukti NIPT atsakymų  doh.gif

as nezinau, tik taip uzsimine, gal cia isvi nesusije.
Atsakyti
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 25, 20:10)
Tai progesteronas gali didint biochemine riziką?  g.gif 

aš rašiau "gal", čia tik spėjimas mano. velnias žino, juk abu hormonai, ir hcg ir progesteronas...
Atsakyti