Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Swanfield @ 2016 01 21, 12:12)
Na apie Priscos patikimumą jau daug pridiskutuota... Aš išvis nesuprantu, kam jį daro jei ji toks nepatikimas ir dažniausiai tik nervus ištampo.

Man sake pilnai 12 sav buna kai 12+ dienos  g.gif

Na, NIPT atsirado tik neseniai - 3 ar 4 metai pasauliniu mastu, tai prisca iki tol buvo kazkuria prasme geriau nei nieko- vis kazkoki srauta atsijodavo. Juk visoms nedarysi vvt. Bet kai yra NIPT, tai Prisca pagal mane tik absoliutus nervu gadinimas. Aisku, finansiskai ne visi gali sau leisti NIPT privaciai darytis, uztai tikiuos kad po kurio laiko jis pakeis Prisca ir valdiskose istaigose. Juk zenkliai sumazetu vvt poreikis, tai ir valstybe sutaupytu. Jau nekalbant apie rizika persileisti arba dar blogiau - kai vien po priscos moterys ryztasi nutraukt nestuma.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 20, 21:38)
kol skaičiau teoriškai šitas temas, viskas atrodė labai aišku. dabar gavau atsakymus ir susistresinau doh.gif

amžiaus rizika 1:215
biocheminė T21 rizika 1:179
kombinuota trisomijos 21 rizika 1:859
trisomija 13/18 + NT <1:10000

Manolitta, kokia tavo biocheminė rizika?

Tavo skaičiukai geresni nei mano. Mano biocheminė rizika 1:115. Amžiaus 1:170. Bendra 1:640. Bet vat man NIPT siūlė, kad viena medžiaga per maža... Norma 1, o pas mane 0,34. tą vakarą, kai sužinojau - blioviau pasikūkčiodama. Kitą dieną ramiai negalėjau apie tai kalbėti. Bet nusprendėm su MB, kad darom tyrimus ir iškart nuvažiavau pasidaryti. Galiu pasakytio, jog iškart palengvėjo. Ir nesijuokit, atsakymų dar nėra..., bet palengvėjo matyt, kad sprendimas priimtas, neliko klaustukų ką daryti dabar g.gif Telieka sulaukti atsakymų.
Atsakyti
Ar kas nors darėtės tyrimus Santariškėse? Kokiu būdu ten registruotis? Prisiskambinti visiškai nepavyksta... Gal tiesiog nuvykus galima užsiregistruoti?
Atsakyti
o to NIPT tyrimo atsakymas kokia forma būna? irgi kaip tikimybės 1 prie X ar kažkaip kitaip? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 21, 15:41)
tą vakarą, kai sužinojau - blioviau pasikūkčiodama. Kitą dieną ramiai negalėjau apie tai kalbėti.

laikykis 4u.gif aš įsitikinusi, kad viskas jums bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 21, 19:19)
o to NIPT tyrimo atsakymas kokia forma būna? irgi kaip tikimybės 1 prie X ar kažkaip kitaip? blush2.gif
Papildyta:

laikykis 4u.gif aš įsitikinusi, kad viskas jums bus gerai 4u.gif

Ačiū 4u.gif Ir aš labai labai to noriu ir tikiuosi wub.gif I dėl atsakymų formos net neissiklausinejau - ne tas galvoj buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manolitta: 21 sausio 2016 - 20:27
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 20, 21:38)
kol skaičiau teoriškai šitas temas, viskas atrodė labai aišku. dabar gavau atsakymus ir susistresinau doh.gif

amžiaus rizika 1:215
biocheminė T21 rizika 1:179
kombinuota trisomijos 21 rizika 1:859

biocheminė rizika anot gydytojos gali būti dėl to, kad vienas hormonas per didelis.

PAPP-A   6,82 mlU/ml   1,33
lb-hCG   86,2 mlU/ml    2,85

kur rasti jų normas g.gif taip ir nepaklausiau, koks turėtų būti normaliai.
Papildyta:

Manolitta, kokia tavo biocheminė rizika?

Jeigu padės:

Laisvas Beta HCG (mkg/l) 32,9 norma <2,0
PAPP-A (IU/l) 4,04 norma Priklauso nuo nėštumo savaičių. (tuo metu pagal echo buvo 12sav)

atsakymas:
amžiaus rizika 1:650
biocheminė T21 rizika < 1:10000
kombinuota trisomijos 21 rizika < 1:10000

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo super_mamytė: 22 sausio 2016 - 09:09
Sveikos,

pagaliau sulaukiau savo NIPT drinks_cheers.gif Viskas gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Skaiciuku aisku nemazai, bet genetikė paskambino ir pasake, kad viskas liuks thumbup.gif

Linkiu visoms laukiančioms geru atsakymų nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 22, 15:58)
Sveikos,
pagaliau sulaukiau savo NIPT drinks_cheers.gif  Viskas gerai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Skaiciuku aisku nemazai, bet genetikė paskambino ir pasake, kad viskas liuks  thumbup.gif

Linkiu visoms laukiančioms geru atsakymų  nestuke.gif  4u.gif

na va kaip smagu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 22, 16:58)
Sveikos,
pagaliau sulaukiau savo NIPT drinks_cheers.gif  Viskas gerai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

gal galit parašyti, kokia forma tas NIPT atsakymas? irgi tikimybėm?
Papildyta:
QUOTE(super_mamytė @ 2016 01 22, 10:06)
Jeigu padės:
Laisvas Beta HCG (mkg/l) 32,9 norma <2,0
PAPP-A (IU/l) 4,04 norma Priklauso nuo nėštumo savaičių. (tuo metu pagal echo buvo 12sav)

bet skiriasi matavimo vienetai g.gif radau googlėj visokių converterių, bet neįsivaizduoju vis tiek, kaip juos perverst g.gif
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 22, 15:58)
Sveikos,

Skaiciuku aisku nemazai, bet genetikė paskambino ir pasake, kad viskas liuks  thumbup.gif

Linkiu visoms laukiančioms geru atsakymų  nestuke.gif  4u.gif

Nerealu wub.gif Džiaugiuosi už jus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 22, 16:58)
gal galit parašyti, kokia forma tas NIPT atsakymas? irgi tikimybėm?
Papildyta:

bet skiriasi matavimo vienetai  g.gif  radau googlėj visokių converterių, bet neįsivaizduoju vis tiek, kaip juos perverst  g.gif

Yar kazkokia skaiciu lentele, bet yra ir paaiškinimas kad: NO trisomy 21 detected
NO trisomy 18 detected
NO trisomy 13 detected

nelabai moku foto idet... galeciau parodyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 22, 18:32)
Yar kazkokia skaiciu lentele, bet yra ir paaiškinimas kad:

ačiū 4u.gif
Atsakyti