Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(MuseZuze @ 2016 01 20, 12:35)

mano Prisca 1 tikimybė buvo >1:50, tai žinoma vardan ramybės dariausi tyrimus  . Jei būtų tokie rezultatai kaip pas jus, nebūčiau dariusi , bet aišku , kiekvieno pasirinkimas individualus  4u.gif

O as jei kada dar lauksiuos, tai iskar NIPT daryciau su echoskopoja - kam tu nervu su abejotino patikimumo prisca...O su laiku turetu pigti kazkiek - pries 2 metus kainavo 5000 lt, dabar dvigubai pigiau.
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 01 20, 18:01)
O as jei kada dar lauksiuos, tai iskar NIPT daryciau su echoskopoja - kam tu nervu su abejotino patikimumo prisca...O su laiku turetu pigti kazkiek - pries 2 metus kainavo 5000 lt, dabar dvigubai pigiau.

Mano genetike sakė, kad daugėja tu NIPT, konkurencija auga, todėl po truputį pinga. Šiuo metu Harmony brangiausias.
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2016 01 20, 11:35)
man irgi keista kad siūlo dar VVT ar neivazinį tyrimą, jūsų rizika nėra didelė  g.gif
ir darau prielaidą, kad padidėjusi tikimybė susijusi su jūsų amžiumi , o ne kažkokiais kraujo parametrais (jei turite paauglį , tai jums tikrai ne 25 smile.gif). O vyresniam amžiuje tikrai mažai kam būna blizgantys PRISCA atsakymai, bet jie nieko nereiškia. 

Kad būtent dėl biocheminio rodiklio man ir rekomendavo issitirti papildomai, nes kraujyje 1 rodiklis neramina... Norma t.b.1, o pas mane 0,34.
Na... Kraujas jau nuleistas. Lauksim rezultatų.
Atsakyti
kol skaičiau teoriškai šitas temas, viskas atrodė labai aišku. dabar gavau atsakymus ir susistresinau doh.gif

amžiaus rizika 1:215
biocheminė T21 rizika 1:179
kombinuota trisomijos 21 rizika 1:859
trisomija 13/18 + NT <1:10000

biocheminė rizika anot gydytojos gali būti dėl to, kad vienas hormonas per didelis.

PAPP-A 6,82 mlU/ml 1,33
lb-hCG 86,2 mlU/ml 2,85

kur rasti jų normas g.gif taip ir nepaklausiau, koks turėtų būti normaliai.

Papildyta:
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 20, 22:25)
Kad būtent dėl biocheminio rodiklio

Manolitta, kokia tavo biocheminė rizika?
Atsakyti
jau kaip ir radau dėl per tų didelių skaičių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 20 sausio 2016 - 21:59
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 20, 21:38)
kol skaičiau teoriškai šitas temas, viskas atrodė labai aišku. dabar gavau atsakymus ir susistresinau doh.gif

amžiaus rizika 1:215
biocheminė T21 rizika 1:179
kombinuota trisomijos 21 rizika 1:859
trisomija 13/18 + NT <1:10000

biocheminė rizika anot gydytojos gali būti dėl to, kad vienas hormonas per didelis.

PAPP-A  6,82 mlU/ml  1,33
lb-hCG  86,2 mlU/ml    2,85

kur rasti jų normas g.gif taip ir nepaklausiau, koks turėtų būti normaliai.
Papildyta:

Manolitta, kokia tavo biocheminė rizika?

Ar liepia toliau ka nors daryti? kitus tyrimus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 21, 10:06)
Ar liepia toliau ka nors daryti? kitus tyrimus? g.gif

rekomenduojamas NIPT arba echo 20-22 savaitę.

kiek išgūglinau apie tuos hormonus, tai esant DS rizikai PAPP būna per mažas, HCG per didelis. jei abu per maži, kažkokios kitokios chromosominės rizikos. bet nieko nerandu, kas tada, jei abu per dideli kaip pas mane g.gif

šiaip kiek skaitau, tai vis daugiau klausimų. pvz. čia rašo: PIRMĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-I) – nuo 11 iki 13 +6 d. nėštumo savaitės. Optimalus tyrimo atlikimo laikas – 11-12 nėšt. sav.

genetikos klinika sako, kad turi būti suėję pilnai 12 savaičių, tai jei 12 su keliom dienom, tai jau skaitosi 13 savaitė juk.

dar iš to puslapio:
PRISCA-I tyrimo patikimumas:

Nėštumo savaitė / Vertinant pagal du rodiklius:PAPP-A ir β-HCG / Vertinant pagal tris rodiklius:PAPP-A, β-HCG ir NT
11 savaitė 58 proc. 84 proc.
12 savaitė 51 proc. 81 proc.

taip išeitų biocheminė rizika - patikimumas tik 51, bendra - 81.
apie 13 savaitę ir 14 nieko nesakoma apie patikimumą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 21 sausio 2016 - 10:33
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 21, 11:32)

kiek išgūglinau apie tuos hormonus, tai esant DS rizikai PAPP būna per mažas, HCG per didelis. jei abu per maži, kažkokios kitokios chromosominės rizikos. bet nieko nerandu, kas tada, jei abu per dideli kaip pas mane  g.gif

šiaip kiek skaitau, tai vis daugiau klausimų. pvz. čia rašo: PIRMĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-I) – nuo 11 iki 13 +6 d. nėštumo savaitės. Optimalus tyrimo atlikimo laikas – 11-12 nėšt. sav.

genetikos klinika sako, kad turi būti suėję pilnai 12 savaičių, tai jei 12 su keliom dienom, tai jau skaitosi 13 savaitė juk.

dar iš to puslapio:

Nėštumo savaitė / Vertinant pagal du rodiklius:PAPP-A ir β-HCG / Vertinant pagal tris rodiklius:PAPP-A, β-HCG ir NT
11 savaitė    58 proc.          84 proc.
12 savaitė    51 proc.          81 proc.

apie 13 savaitę ir 14 nieko nesakoma apie patikimumą  g.gif

Pas mane hcg buvo didelis, plius dar amziaus rizika. Tai del hcg viena genetike sake kad gal itakos turejo tai kad geriau progesterona 1 trimestra. Dar sake kad jei dirbt. apvaisinimas, stimuliacija - irgi gali itakot. Mano atveju to nebuvo, bet gal jums aktualu?
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 21, 10:32)

kiek išgūglinau apie tuos hormonus, tai esant DS rizikai PAPP būna per mažas, HCG per didelis. jei abu per maži, kažkokios kitokios chromosominės rizikos. bet nieko nerandu, kas tada, jei abu per dideli kaip pas mane  g.gif

dar iš to puslapio:

11 savaitė    58 proc.          84 proc.
12 savaitė    51 proc.          81 proc.

apie 13 savaitę ir 14 nieko nesakoma apie patikimumą  g.gif

Na apie Priscos patikimumą jau daug pridiskutuota... Aš išvis nesuprantu, kam jį daro jei ji toks nepatikimas ir dažniausiai tik nervus ištampo.

Man sake pilnai 12 sav buna kai 12+ dienos g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2016 01 21, 11:54)
Pas mane hcg buvo didelis, plius dar amziaus rizika. Tai del hcg viena genetike sake kad gal itakos turejo tai kad geriau progesterona 1 trimestra. Dar sake kad jei dirbt. apvaisinimas, stimuliacija - irgi gali itakot. Mano atveju to nebuvo, bet gal jums aktualu?

nea, man nei vienas iš išvardintų neaktualu g.gif bandysiu savo ginės paklausti, dėl ko gali būti didelis.

QUOTE(Swanfield @ 2016 01 21, 12:12)
Man sake pilnai 12 sav buna kai 12+ dienos  g.gif

gal aš čia, vėpla, ne taip skaičiuoju blush2.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 21, 12:12)
Na apie Priscos patikimumą jau daug pridiskutuota... Aš išvis nesuprantu, kam jį daro jei ji toks nepatikimas ir dažniausiai tik nervus ištampo.

na, man jo nepiršo niekas. su echoskopija viskas buvo gerai, tai paklausė, ar norėčiau ir priscos. bendra rizika, kaip suprantu, nėra baisi, o ji ir patikimesnė. bet tie hormonai sunervavo, negaliu visą dieną apie ką nors kito galvot, net susikaupt darbui neina ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 21 sausio 2016 - 11:23
QUOTE(Monmorensis @ 2016 01 21, 11:22)
na, man jo nepiršo niekas. su echoskopija viskas buvo gerai, tai paklausė, ar norėčiau ir priscos. bendra rizika, kaip suprantu, nėra baisi, o ji ir patikimesnė. bet tie hormonai sunervavo, negaliu visą dieną apie ką nors kito galvot, net susikaupt darbui neina ....

Viskas bus gerai, 10% Priscos atsakymu buna klaidingai teigiami, tai galvokit, kad gal Jus i tuos 10% papuolet
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 21, 12:57)
Viskas bus gerai, 10% Priscos atsakymu buna klaidingai teigiami, tai galvokit, kad gal Jus i tuos 10% papuolet

kad maniškis ir nėra teigiamas. genetikės parašyta, kad atsakymas neigiamas.
tik visada turbūt norisi didesnių skaičiukų prie tikimybių smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 21 sausio 2016 - 12:05