Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Luandra @ 2016 01 15, 13:10)
Padariua Prisca 1 pas Benusiene genetikos klinikoje. kaina 130 eur (echo ir kraujas). Gydytoja labai patiko, viska isamai pasakojo. Po to paskambino trumpai pakomentavo rezultatus. Na daug nebuvo ka kalbeti ne sir echo ir kraujas l.geras. tikimybe <10 000. Prisca 2 jau nedarysiu.

O Jus pati Prisca norejote daryti, ar gydytoja Jums rekomendavo?
Atsakyti
QUOTE(super_mamytė @ 2016 01 12, 12:25)
Sveikos, ar kuri suprantat tuos kraujo tyrimus, ar be gydytojos skaičiuoklės niekas jų neapskaičiuoja, ne tų tikimybių  g.gif

Atsakymą gavau tokį, darytas buvo 12 sav  g.gif
Laisvas Beta HCG (mkg/l) 32,9
PAPP-A (IU/l) 4,04

Gal kuri supranta, čia ką nors g.gif

jau žinau kad rizika <1:10 000 viskam tai yra super duper thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(super_mamytė @ 2016 01 19, 09:20)
jau žinau kad rizika <1:10 000 viskam tai yra super duper  thumbup.gif

Sveikinimai!!! 4u.gif

aš dar laukiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. Aš vakar sužinojau kraujo atsakymus. Bendra rizika yra 1:640. Bet gyd.siūlo VVT arba vieną iš brangiųjų ar tai Harmony, ar Natera, galutiniam įsitikinimui. Vakar visą vakarą negalėjau ašarų nulaikyti.... Mačiau, kad nemažai darėtes Harmony tyrimą - čia atsakymai irgi tikimybėmis surašyti? Per kiek laiko gaunami rezultatai? Kas tiksliau Harmony ar VVT?
Atsakyti
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 20, 06:54)
Sveikos mamos. Aš vakar sužinojau kraujo atsakymus. Bendra rizika yra 1:640. Bet gyd.siūlo VVT arba vieną iš brangiųjų ar tai Harmony, ar Natera, galutiniam įsitikinimui. Vakar visą vakarą negalėjau ašarų nulaikyti.... Mačiau, kad nemažai darėtes Harmony tyrimą - čia atsakymai irgi tikimybėmis surašyti? Per kiek laiko gaunami rezultatai? Kas tiksliau Harmony ar VVT?

Sveika,

Jūs čia Prisca derėtės? g.gif tai jei skaitet tema pastebejot, kad dažnai Prisca nelabai teisingai viską parodo... turiu salia pavyzdi, kuriai parode, kad vaikutis 89% su DS, bet po vandenų tyrimo si diagnoze buvo atmesta... vaikui dabar 9 metukai, pirmūnas mokykloje

HArmony daro apie 2 savaites, Natera panasiai, as dariau Veracity, praeita pirmadienį tai laukiu kol kas atsakymo, gal sia savaitę jau bus.
Kadangi šie tyrimai užtrunka, Jūsų vietoje aš daryčiau VVT, ir atsakymas greičiau ir tiksliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 20, 08:53)
Sveika,

Jūs čia Prisca derėtės?  g.gif  tai jei skaitet tema pastebejot, kad dažnai Prisca nelabai teisingai viską parodo... turiu salia pavyzdi, kuriai parode, kad vaikutis 89% su DS, bet po vandenų tyrimo si diagnoze buvo atmesta... vaikui dabar 9 metukai, pirmūnas mokykloje

HArmony daro apie 2 savaites, Natera panasiai, as dariau Veracity, praeita pirmadienį tai laukiu kol kas atsakymo, gal sia savaitę jau bus.
Kadangi šie tyrimai užtrunka, Jūsų vietoje aš daryčiau VVT, ir atsakymas greičiau ir tiksliau  4u.gif

Na VVT man tikrai ne greičiau - juos daro nuo 16 sav. O man dabar tik 13. Tai už gero mėn man juos tik darytų, o kraujo rezultatus iki to laiko jau galvoju žinočiau g.gif
Atsakyti
Man Harmony tyrimo rezultatai buvo po 10 dienu. VVT geriausia darytis nuo 16 sav,as dariausi 17 savaite,bet po sio tyrimo lb prastai jauciausi..jau buvau pasigailejusi ji dariusi.. bet viskas buvo gerai. Atsakymai irgi smile.gif Visi tie neinvaziniai tyrimai kaip Harmony,Natera ir kt-parodo tikimybe,bet su labai dideliu procentu tikslumu,todel suklydimu atvejai lb reti.. bet sie tyrimai,man rodos,Lietuvoje tapo geru bizniu.. Jusu tikimybe yra ganetinai maza, bet ramaus laukimosi kaina jus zinot.. smile.gif VVT-jau diagnostinis tyrimas.. parodantis fakta,o ne tikimybe.
Kuo gerai tie neinvaziniai tyrimai-kad juos gali darytis ankstyvame nestumo laike,o gavus atsakymus,daryti tolimesnius sprendimus.
As Prisca nepasitikeciau labai. Man sprando rauksleles matavimas,atrodo svarbu. Jei mano vieno is dvyniu sprando rauksle butu buvusi iki 3 mm-net nebuciau galvojusi apie tolimesnius tyrimus. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Swanfield @ 2016 01 19, 18:02)
Sveikinimai!!!  4u.gif

aš dar laukiu  smile.gif

aš galėjau gauti ir ankščiau juos, bet nesugebėjau pasiteirauti doh.gif nes esu įsitikinus, kad viskas gerai, kažkaip labai ir nesivarginau blush2.gif žinau neatsakinga buvau tuo klausimu blush2.gif reik pradėt taisytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 20, 07:54)

Keista kad su tokia santykinai gera rizika gyd kazka siulo. Bet kaip kazkas jau minejo, jei skaitet sia tema kelis psl, suprantat kad prisca tik tikimybe. O del NIPT irgi teoriskai tikimybe, nirs as nelabai suprantu to - juk is motinos kraujo isskiria vaisiaus DNR, tai kaip ir diagnostinis gaunasi. Net jei tikimybe, jo patikimumas virs 99%, priscos jei neklystu apie 60%. VVT be abejo 100%, bet reikia pasverti ir rizika. Man NIPT atsakymai irgi per 9-10 d. atejo.
Atsakyti
Jau kalbėjau su gyd., vaziuosiu daryt NIPT. Arba šiandien, arba ryt.
Atsakyti
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 20, 06:54)

man irgi keista kad siūlo dar VVT ar neivazinį tyrimą, jūsų rizika nėra didelė g.gif
ir darau prielaidą, kad padidėjusi tikimybė susijusi su jūsų amžiumi , o ne kažkokiais kraujo parametrais (jei turite paauglį , tai jums tikrai ne 25 smile.gif). O vyresniam amžiuje tikrai mažai kam būna blizgantys PRISCA atsakymai, bet jie nieko nereiškia.

jei echoskopija gera, manau kad jūsų nerimas visiškai be pagrindo 4u.gif

VVT yra tiksliau, nes tiriama vaisiaus DNR, o kiti neinvaziniai - ne tiesiogiai vaiko dnr, o išskirtą iš motinos kraujo DNR, ir tai ne vaisiaus, o iš placentos. Iš čia ir atsiranda ta galima 0.01% paklaida.

Papildyta:
mano Prisca 1 tikimybė buvo >1:50, tai žinoma vardan ramybės dariausi tyrimus . Jei būtų tokie rezultatai kaip pas jus, nebūčiau dariusi , bet aišku , kiekvieno pasirinkimas individualus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manolitta @ 2016 01 20, 09:13)
Na VVT man tikrai ne greičiau - juos daro nuo 16 sav. O man dabar tik 13. Tai už gero mėn man juos tik darytų, o kraujo rezultatus iki to laiko jau galvoju žinočiau  g.gif

ech tikrai doh.gif gi tik nuo 16 sav juos daro. na zinoma darykit NIPT, linkiu pacio geriausio atsakymo 4u.gif
aisku kaip kazkuri mamyte, sake, gal cia ir biznis, nes kaina ju ne tokia jau ir maza...... na bet ramus laukimas yra neikainojamas nestuke.gif
Atsakyti