Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Eleina @ 2015 10 07, 18:17)
Ko gero yra. Vėliausia turi but 13 sav.ir 6 d.

Gal kuri gali parasyti santariskiu prenitalines diagnostikos registraturos tel.nr?
Arba turi atliekama taloneli pas genetika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2015 10 06, 10:41)
Laba diena,

Gavau laiką santariškėse, kai man bus 14 savaičių. Ar nėra labai per vėlu ?

Pritariu, kad greičiausiai per vėlu. Ten kiekviena diena svarbi. Aš su pirmu vaiku buvau 13+4 ir jau buvo per vėlu, nes vaikelis ilgiu buvo didesnis 5 mm nei maksimalus kompiuterio interpretuojamas (berods 84mm), tai nukėlė mane II trimestro (apie 20 sav.) tyrimui. Jis dar mažiau tikslus nei I. Jei turit galimybę, darykitės privačiai arba neinvazinį kraujo - jei galiu įkišt savo trigrašį iš 2 nėštumù patirčiù, tai dabar tik jį ir daryčiau. Nes kiek nervù suėdė tos tikimybiù teorijos - juk realiai ten tik rizikà pasako ir net jei esat 1:800, galit būt ta viena ir būdama 1:2 galit būt ta laimingoji. Ypač jei dar genetikė pasitaikys kaip man, kuri neįkvepiančiu optimizmo balsu žiūrėdama žemyn pasako "yra kaip yra...."
Atsakyti
Bet tas neinvazinis virš 700 eur kainuoja. Ne kiekviena gali sau tai leisti, o man dar kaip priklauso nemokamai... Nu bus kaip bus, pasiskambinėsiu karts nuo karto, gal anksčiau atsilaisvins laikas koks.
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2015 10 09, 14:58)
Bet tas neinvazinis virš 700 eur kainuoja. Ne kiekviena gali sau tai leisti, o man dar kaip priklauso nemokamai... Nu bus kaip bus, pasiskambinėsiu karts nuo karto, gal anksčiau atsilaisvins laikas koks.

Tai dartykit tą pacia prisca mokamai, nekainuoja 700, gal kokius 80.. Nepamenu. Bet numeriuka bent laikų gausit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 09 spalio 2015 - 20:08
Prasau, gal kuri turi santariskiu genetikes nr?
Prisca I - rode biochemini 1:101, amziaus virs 1000
Prisca II - jau rode 1:2000kazkiek (DS) .Ar galimas toks skirtumas ? g.gif VVT tyrimo atsisakiau del sveikatos , echo duomenys geri.Bet noriu pasikonsultuot su genetiku , nes pradzioje nestumo buvo rengenas darytas .Bandau islikt rami, bet vistiek ta itampa del tyrimu yra unsure.gif aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brima* @ 2015 10 12, 17:47)
Prasau, gal kuri turi santariskiu genetikes nr?
Prisca I - rode biochemini 1:101, amziaus virs 1000
Prisca II - jau rode 1:2000kazkiek (DS) .Ar galimas toks skirtumas ? g.gif  VVT tyrimo atsisakiau del sveikatos , echo duomenys geri.Bet noriu pasikonsultuot su genetiku , nes pradzioje nestumo buvo rengenas darytas .Bandau islikt rami, bet vistiek ta itampa del tyrimu yra  unsure.gif  aciu.  4u.gif

Manau, kad toks skirtumas galimas - man savaitės skirtumu dvi genetikės matavo sprando raukšlę analogiškais aparatais- tiksliai nepamenu, bet skirtumas buvo berods 0.7. Kas sakyčiau daugoka, o juk Prisca ir yra kombinuotas kraujo rodikliù bei echo interpretavimas plius amžiaus faktorius ( na bent šis nekinta). Dar vieni genetikai atsižvelgia į tai jei buvo stimuliacija ar dirbtinis apvaisinimas, kiti ne. Žodžiu, užtai man nervai neatlaikė ir sumokėjau tuos 724 eur, nors ir priklausė man nemokamai genetiko konsultacija ir tyrimai valst. ligoninėj.
Atsakyti
Sveikos, as taip pat pasidariau Natera tyrima. Kadangi man bus 37 metai gimdymo metu, tai butu teke vis tiek pas genetikus lankytis. Perskaiciau ne viena tema ir nusprendziau nekankinti saves ir maziuko pergyvenimais. Tyrimas brangus, bet galima gan anksti ji atlikti. As ji dariau kai man buvo beveik 11 savaiciu, dar nebuvo darytas echo ir matuota raukslele, todel labai ramiai laukiau atsakymo. Pries kelias dienas dare eco, viskas buvo gerai ir siandien gavau rezultatus. Viskas puiku, vaikutis neturi sindromu clap.gif ir auga manyje berniukas wub.gif . Aisku pas genetika lankysiuosi, bet tik del issamaus echo. O jei ka domina sis tyrimas tai kaina maziausia Kaune, Motinos ir vaiko klinikoje. Kaina 655 eur. Tik tiek, kad be konsultacijos, bet jei atsakymai geri, tai ir konsultacija nereikalinga. O i ja galima bet kada registruotis atskirai, netgi konsultuoja per skype, jei is kito miesto esat. Tiesa, atsakyma gavau jau po 10 dienu thumbup.gif . Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingabag: 16 spalio 2015 - 12:42
Kadangi mano priscaI - daryta life cycle 4programa. DS:107 - PAPP-a buvo per zemeas , o HCG per aukstas siulo man tirtis toliau ,kadangi savaites jau spaudzia planuojj atlikti Natera.
Klausimas ar Synnlab galima pasitiketi atliekant si tyrima?Ar geriau rinltis kita klinika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brima* @ 2015 10 17, 17:58)
Kadangi mano priscaI - daryta life cycle 4programa. DS:107  - PAPP-a buvo per zemeas , o HCG per aukstas siulo man tirtis toliau ,kadangi savaites jau spaudzia planuojj atlikti Natera.
Klausimas ar Synnlab galima pasitiketi atliekant si tyrima?Ar geriau rinltis kita klinika? g.gif

Dariausi Genetikos klinikoj, kur Benušienė dirba, bet visi popieriai siuntimui buvo pasirašomi ant Synlab blankù, tai turiu įtarimà, kad per juos (Synlab) siunčia į Belgijà ar tai JAV ( nes jei gerai pamenu per visus jaudulius, daktarė kai paskambino dėl atsakymù, sakė - gavom atsakymà iš Amerikos). Tai manau Synlab ten pat siunčia tai tikrai ir aš nematau priežasčiù nepasitikèt. O kreipiausi būtent į genetikos klinikà, nes į tà pačia kainà įeina ir echo apžiūra - Benušienė šitoj sritį profesionalė, būtent dėl to ten ir ėjau.
Atsakyti
QUOTE(Brima* @ 2015 10 17, 17:58)
Kadangi mano priscaI - daryta life cycle 4programa. DS:107  - PAPP-a buvo per zemeas , o HCG per aukstas siulo man tirtis toliau ,kadangi savaites jau spaudzia planuojj atlikti Natera.

Synlab daro Harmony testa. Tuo paciu principu kaip ir Natera. Bet as pasirinkau Natera paskaicius ju lankstinuke, kad jie ivertina mamos chromosomu mozaicizma, kas sumazina klaidingai teigiamu rezultatus. O Harmony aprasyme pabrezia, kad mozaicizmo neivertina. Mozaicizmas buna 1- 2 proc nestumu. Tai kai chromosomos placentos ir vaisiaus skiriasi. Esant pakitimams tiriant chromosomas gaunami klaidingai teigiami atsskymai, o pas vaisiu chromosomos be pakitimu. Tai tiek to skirtumo. Informacija is interneto platybiu rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(ingabag @ 2015 10 17, 15:51)
Synlab daro Harmony testa. Tuo paciu principu kaip ir Natera. Bet as pasirinkau Natera paskaicius ju lankstinuke, kad jie ivertina mamos chromosomu mozaicizma, kas sumazina klaidingai teigiamu rezultatus. O Harmony aprasyme pabrezia, kad mozaicizmo neivertina. Mozaicizmas buna 1- 2 proc nestumu. Tai kai chromosomos placentos ir vaisiaus skiriasi. Esant pakitimams tiriant chromosomas gaunami klaidingai teigiami atsskymai, o pas vaisiu chromosomos be pakitimu. Tai tiek to skirtumo. Informacija is interneto platybiu  rolleyes.gif .

Harmony siuncia i Belgija ar kazkur , ir sio tyrimo dar mazai kam yra atlikta lyginant su Natera kazkaip taip aiskino man genetike .
Taip kaip ir Prisca man aiskino kad visur vis su skirtinga programa daro, ju berots yra 3..Tik skiriasi tiriamu hormonu nustatymas.
Atsakyti
Pasidariau ir aš prisca. DS 1:1481, siūlo NIPT g.gif
Atsakyti