Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Atsiprasau merginos, kad buvau ilgokai dingusi , bet va jau galiu grizti su geromis ziniomis, bet apie tai veliau. Dabar svarbi info, kuria suzinojau atsitiktinai jau po laiko, bet gal kazkam kitam tai bus aukso vertes naujienos:
po savo VVT teko apsilankyti Kauno Krikscionisku namu dienos stacionare ir ju vadove kaip tik mane apziuredama uzsimine, kad jie jau taip pat daro NEINVAZINIUS GENETINIUS KRAUJO TYRIMUS !!!! (tie patys kur cia yvairiais pavadininais minimi) IR KAD JU ATSAKYMAI GAUNAMI PER 5D- SAVAITE, NES SIUNCIA I SVEICARIJA BERODS, NE USA.
Cia kaip ir naujiena jiems patiems, tad siulyciau skambintis tiesiai pas juos ir klausti kas ir kaip. Zinot, kaip su tais naujais dalykais buna, isivaziuoti reikia laimo, bet jei tai tiesa, tai manau labai dziugi zinia daugeliui moteru.
Papildyta:
O dabar apie mano parirti - siai dienai jau turiu vvt atsakyma, 46xy, tad laukiam berniuko smile.gif
Labai nesipleciant, is to ka teko man praeiti ir ka skaiciau apie panasias situacijas turejusias Vilniuje, merginos, jei renkates kur darytis siuos tyrimus ir norit normaliu konsultaciju, esant galimybei rinkites Vilniu. Bent siuo metu Kauno klinikose yra tokia netvarka (po pernai vasaros pakeitimu), kad jums tai kainuos labai daug nervu,o iki genetiko su juo pasikalbeti ir pasikonsultuoti taip ir neprieisit...
Paciai teko praieit sita pragara,kuris viso sudejus truko beveik tris menesius.. aisku kadangi nesilankiau Vln, negaliu simtu procentu teigti kad ten viskas ok,bet bent kiek girdejau, ten genetikai pasiekiami, t.y. realiai gaunamos ju konsultacijos. Kaune - jie tik pasiraso ant tavo tyrimu lapo , kuri perduoda ginekologas arba net praktikantas (Priscos arba VVT), be abejo gal dar laboratorijoj savo darba atlieka, bet su zmogum nebendrauja. Genetiko konsutacijos nesciosioma cia neteikiamos, o gaila sad.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2015 01 05, 22:27)
Noriu vistik dar pasidaryt VVT, kaune, gal galit nukreipt, kur skambintis registruotis (su gyd siuntimu, valdiskai), o gal ir konkretu gyd parekomenduotumet?

Gyd. Beniušienė, labai šauni gydytoja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astija22: 13 liepos 2015 - 22:14
QUOTE(Ms Hills @ 2015 05 19, 10:26)
Ne as ne apie kraujo tyrimus, kas suprantate angliskai idedu :

Esme jo tokia kaip ir vvt tyrimas( duria adata ir paima vandenu megineli) tik jis daromas anksciau nei vvt, minusas persileidimo rizika 3%, tuo tarpu vvt 1%. Man yra svarbu suzinoti kuo anksciau del to as si tyrima renkuosi.

Čia choriono gaurelių tyrimas. daro ir pas mus jį, tik ne taip dažnai, nes rizika didesnė nei VVT.

QUOTE(Astija22 @ 2015 07 13, 22:10)
Gyd. Beniušienė, labai šauni gydytoja

o jinai kartais ne tik Vilniuj dirba? g.gif
Atsakyti
Gal galite patarti kur galima pasidaryti PRISCA tyrimus Klaipėdoje? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2015 07 17, 18:04)
Gal galite patarti kur galima pasidaryti PRISCA tyrimus Klaipėdoje?  4u.gif

Sorpo tikrai butu galima.
Atsakyti
QUOTE(Apsė @ 2015 07 22, 14:02)
Sorpo tikrai butu galima.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Ar Kaune atlieka echoskopija , ar tik konsultuoja ?
Atsakyti
Merginos, daug skaitau ir vistiek abejones kirbina. Matavo sprando rauksle 12sav+4d, sake norma, ant lapo lyg issifruoju 1,1. Kadango ginekologe visiskai nieko nekomentavo, ta pacia diena ejom kitur, tas kitas daktaras aisku viska isrode ir pan, bet jo pamatuota rauksle 2,3mm. Sako norma, o as kiek skaitau, tai jau lenkia i didesne puse. Ir ar 12 savaiciu matyti echoskopu kokie negerumai?
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2015 08 12, 16:34)
Merginos, daug skaitau ir vistiek abejones kirbina. Matavo sprando rauksle 12sav+4d, sake norma, ant lapo lyg issifruoju 1,1. Kadango ginekologe visiskai nieko nekomentavo, ta pacia diena ejom kitur, tas kitas daktaras aisku viska isrode ir pan, bet jo pamatuota rauksle 2,3mm. Sako norma, o as kiek skaitau, tai jau lenkia i didesne puse. Ir ar 12 savaiciu matyti echoskopu kokie negerumai?

Matyti - čia šešėliú mokslas. Man priešingai: viena genetikė pamatavo 2.1, kita po savaites - 1.4. Kadangi manęs netenkina tikimybiú teorija ir net jei gaučiau 1:1000 turbūt ramu nebūtú - o dabar turiu dar padidintà rizikà Prisca - darausi dabar NIPT.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2015 08 12, 16:34)

Man ginekologe ismatavo 1.8 mm., buvau nusprendus, kad vis tiek noresiu genetikes konsultacijos. Pavyko laiku papulti i genetikos klinika Vilniuje, ten ismatavo mazesne rauksle, apziurejo nosies kauliuka, viska ismatavo, suskaiciavo kauliukus, paziurejo kraujotaka, smegenis. Del sventos ramybes pasidariau prisca, man tikimybe parode 1 is 4500. Genetike daugiau nerekomendavo jokiu tyrimu, nes echoskopas pagal ja yra idealus, o bendrai paemus su krauju rizika padidejus, nes kai gimdysiu man bus beveik 35 metai.

Klausiau kodel buna taip, kad atrodo rauksle yra normali, o gimsta vaikiukas su DS, tai sake, kad tik 75 % DS serganciu vaikuciu turi padidejusia sprando rauksle, kitu 25 % ta rauksle yra normali, t.y. normos ribose.

Jei jaunorit nusiraminti, tai pabandyki papult pas genetikus, bet ten lygtais iki 14 savaites.
Atsakyti
Dar papildomos info drl neinvaziniu genetiniu tyrimu Kaune:

Kaip tik buvau pas savo gydytoja Siaures seimos klinikoje ir per ekrana laukiamajame pamaciau info, kad cia jau atliekami neinvaziniai genetiniai tyrimai apsigimimams nustatyti. Vadinasi Visibilit ir Maternit 21. Nezinau kuo jie skiriasi (registraturoje klausiau,nieko negalejo pakomentuoti,nes irgi naujiena,sake kreiptis i vadybininke). Suzinojau tik kainas : 779 /818 eur uz pirma ir 1229/1291 eur uz antra (prisiregistravus klinikoje/ne klinikos pacientams).
Daugiau detaliu nepavyko suzinoti, tad kam aktualu, pasiskambinkit i sia poliklinika ir issiklausinekit. Labai tikiuosi, kad sito niekam neprireiks, bet jei jau skaitot sita foruma, vadinasi si info gali buti naudinga.
Sekmes ir stiprybes visoms !
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Gal galėtumėte nupasakoti, kap rasti Eglės Beniušienės kabinetą Santariškėse?
Kai tariausi su ja, ji man nupasakojo, užsirašinėjau, bet kažkur nukišau tą lapuką. Esu ne vilnietė, ir santariškėse lankysiuos pirmą kartą. Bus daromas vaisiaus vandenų tyrimas. Ačiū
Atsakyti