Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Sveikos visos, rasau, nes labai jau neramu, ka tik skambino genetike, bet gal nuo pradziu. Mano tai pirmas nestumas, man 31 metai, dabar yra 12 savaiciu. Ejau daryti genetinius tyrimus, daktare paziurejus echoskopu, pasake, kad vaizdas grazus, kaklo raukslyte 0.80. Tada paeme krauja ir dabar gavau rezultatus: del DS bendra rizika yra 1:379, pagal krauja 1:60 unsure.gif Genetike pasiule 2 variantus: ateiti pas ja 20 sav, ziures echoskopu kas kaip, skaiciuos kauliukus arba daryti tyrima, kuris Europoje niekur nebedaromas, tik USA. Nes ju klinika turi patirties ir ta tyrima irgi praktikuoja, tik jis kainuoja 724 eur. doh.gif Va toks tyrimo pavadinimas: Neinvazinis prenatalinis vaisiaus tyrimas (HARMONY testas) dėl 13, 18, 21 chromosomų aneuploidijų ir lyties. Atseit jis parodo 99.99% tikslumu.
Mergaites, kal kuri daretes?Gal siaip kokiom mintim galite pasidalinti???Labai pergyvenu, net apsiverkiau is tu nervu verysad.gif
Atsakyti

įdomu, o kodėl nepasiūlė VVT? (Vaisiaus vandenų tyrimo?) Jį geriausiai daryti 16-18 sav. g.gif Jei rizika aukštesnė, turėtų parašyti siuntimą ir padaryti nemokamai.

O šį HARMONY testą čia daug kas darėsi, tik jis vienur vadinasi Natera, kitur - NIPT - paskaitinėk temą, šią ir ankstesnę - rasi daug informacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2015 04 24, 17:02)
įdomu, o kodėl nepasiūlė VVT? (Vaisiaus vandenų tyrimo?) Jį geriausiai daryti 16-18 sav.  g.gif Jei rizika aukštesnė, turėtų parašyti siuntimą ir padaryti nemokamai.

O šį HARMONY testą čia daug kas darėsi, tik jis vienur vadinasi Natera, kitur - NIPT - paskaitinėk temą, šią ir ankstesnę - rasi daug informacijos  4u.gif

Jau perskaiciau visa archyva,tikrai cia yra tas pats tyrimas,tik kitu pavadinimu. Na genetike uzsimine apie vvt,bet iskart uz mane ir atsake, jus kadangi 10 metu laukete vaikiuko,tai tikriausiai nenoresite,nes yra persileidimo rizika ir iskart pasiule harmony testa. Labai norisi tiketi, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(stenly @ 2015 04 24, 21:18)
Jau perskaiciau visa archyva,tikrai cia yra tas pats tyrimas,tik kitu pavadinimu. Na genetike uzsimine apie vvt,bet iskart uz mane ir atsake, jus kadangi 10 metu laukete vaikiuko,tai tikriausiai nenoresite,nes yra persileidimo rizika ir iskart pasiule harmony testa. Labai norisi tiketi, kad viskas bus gerai.

Sveika... na kodel iskart taip gazdina, jei persileidimo rizika tik 1-2proc... dariausi as pries menesi... viskas ok, ir tikrai nejau su ta mintimi, kad ivyks persileidimas... tikejau kad viskas bus gerai... aisku, jei finansai neriboja - kraujo tyrimas yra be rizikos.. bet jei riboja, VVT nera jau toks blogis..
Atsakyti
Na as tai tikrai suprantu, jeigu zmones 10 metu planavo nestuke.gif tai bet kokia rizika yra rizika. Juk mes nezinome kokius kelius teko praeiti siai seimai, ir darytis vvt butu tikrai neprotinga.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patyrimu. Tiesiog, kaip būna. Tai buvo jau senokai. Padarius kraujo tyrimus ir sužinojus atsakymą žiauriai pavėluotai (mat, mūsų gražioji genetikė atostogavo), jie buvo labai blogi (Alfa- fetoproteino kiekis vršijo visas normas ir t.t.), kitą dieną išlėkėm į Vilnių (susiskambinę, extra) daryti tada vadintos amnioncentezės (vaisiaus vandenų). Buvo 20sav., jau buvo silpni vaisiaus judesiai. Taip kad viskas buvo blogai. Parvažiavus, kitą dieną patekau į ligoninę dėl gresiančio persileidimo. Ir iki galo teko gulėti tris kartus. Vaikščiojau kaip kiaušinis. O tyrimo rezultatai buvo geri. Taip kad labai rezervuotai žiūriu į kraujo tyrimus. O dėl gresiančio persileidimo - irgi negaliu pasakyti priežasčių - buvo tiek nervų, pergyvenimų, kelionių, ir dar tyrimas.Vilniaus genetikė atkakliai neigė, kad čia nuo tyrimo.
Atsakyti
Wik jeigu jums ir taip reikia diasporali verti tada tikrai gerciau ir kelias dienas iki vvt net po 2 pakelius, jie nuima spazmus, blogai tikrai nebus. Del diasporalio patare tiek gine, ji privaciai dar dirba su viena is genetikiu, ir mano genetike. Aisku emiau sau savaite atostogu ir gyvenau palengvintu rezimu kaip pingvinas.
Atsakyti
Sveikos,

Perskaiciau visa SM archyva apie genetinius tyrimus, na kazkaip ramiau nepasidare unsure.gif
Esu ir as tame kosmariskame laukime ... 5 dieni gavau pirmos Priscos rezultatus, nedziuginantys, DS rizika 1/166 pagal krauja. Aukstas HCG (1,68, zemas papp-a - 0,44). Pagal echo lyg ir neblogai viskas butu NT - 1,1. Bet va kraujas sumaise visas kortas. Rytoj vizitas pas Beniusiene, nors man pagal savaites iseina nei siaip nei taip, bus nepilnos 15, bet gavau talona tokiam laikui prie pora men tai vaziuosiu, paskirs ji gal pati kada ta VVT darytis, ziauriai bijau, ne tyrimo bijau, bet ats.

Ar yra dar nerimaujanciu siai dienai man i kompanija?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vitaleja @ 2015 01 29, 15:23)
Po to nelemto ivykio buvau nuvykusi konsultacijai, taciau nesulaukiau rimto poziurio, tiesiog komentaras buvo, kad neverta daryti issamesniu tyrimu, nes mazai tiketina, kad esame nesiotojai. Ir pasake, kad vaisiaus kariotipas rodo, kad tai atsitiktinumas, aisku man truksta pasitikejimo, bet kazkaip reikia nusiraminti smile.gif

mano sunus turi reta genetini sutrikima, bet genetike sako susilaukti kito vaikucio su sutrikimu tikimybe tokia pat kaip betkam kitam.

QUOTE(stenly @ 2015 04 24, 19:18)

Stenly jeigu nusprestumet darytis VVT patarciau, kad paziuretu visa kerotipa , o ne tik 3 pagrindinius sindromus. Mano istorija turbut nedazna atsakymas po vvt buvo geras, deja sunus turi reta genetini nukripima.
QUOTE(Pifiene @ 2015 05 18, 09:00)
Sveikos,

Perskaiciau visa SM archyva apie genetinius tyrimus, na kazkaip ramiau nepasidare  unsure.gif
Esu ir as tame kosmariskame laukime ... 5 dieni gavau pirmos Priscos rezultatus, nedziuginantys, DS rizika 1/166 pagal krauja. Aukstas HCG (1,68, zemas papp-a - 0,44). Pagal echo lyg ir neblogai viskas butu NT - 1,1. Bet va kraujas sumaise visas kortas. Rytoj vizitas pas Beniusiene, nors man pagal savaites iseina nei siaip nei taip, bus nepilnos 15, bet gavau talona tokiam laikui prie pora men tai vaziuosiu, paskirs ji gal pati kada ta VVT darytis, ziauriai bijau, ne tyrimo bijau, bet ats.

Ar yra dar nerimaujanciu siai dienai man i kompanija?
4u.gif

as dar tik laukiu visko verysad.gif uzsirasiau CVS tyrimui( nezinau kaip lietuviskai jis vadinasi, tai vandenu tyrimas, bet kuris daromas anksti 10-12 sav) zodziu viskas dar pries akis.
O ar Lt nedaro ankstesnio tyrimo? tik vvt?
Atsakyti
Daro natera is motinos kraujo berods nuo 10 sav galima. Tik jis labai brangus ir nefinansuojas aisku schmoll.gif
O gal galite placiau papasakoti apie savo pirmo vaikųcio bedas? I az galite, jei nenorite viesai mirksiukas.gif nes as prasysiuos pilno kariotipo, tam turiu pagrindo ... deja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pifiene @ 2015 05 18, 20:56)
Daro natera is motinos kraujo berods nuo 10 sav galima. Tik jis labai brangus ir nefinansuojas aisku  schmoll.gif
O gal galite placiau papasakoti apie savo pirmo vaikųcio bedas? I az galite, jei nenorite viesai  mirksiukas.gif  nes as prasysiuos pilno kariotipo, tam turiu pagrindo ... deja  verysad.gif

Ne as ne apie kraujo tyrimus, kas suprantate angliskai idedu :

Chorionic villus sampling (CVS) is a test carried out during pregnancy most commonly to check your baby for disorders such as Down’s syndrome and, where appropriate, rarer specific inherited disorders.
It involves removing and testing a sample of cells from the placenta (the organ linking the mother’s blood supply with her unborn baby’s).
CVS is offered in pregnancies where there is a high risk of the baby having such conditions. This could be because:
an earlier antenatal screening test has suggested that there may be a problem, such as Down's syndrome or sickle cell anaemia
you have had a previous pregnancy with these problems, such as a baby born with a chromosome abnormality
you have a family history of a condition such as cystic fibrosis or muscular dystrophy an abnormality is detected in your baby during the 11th to 14th week scan

Esme jo tokia kaip ir vvt tyrimas( duria adata ir paima vandenu megineli) tik jis daromas anksciau nei vvt, minusas persileidimo rizika 3%, tuo tarpu vvt 1%. Man yra svarbu suzinoti kuo anksciau del to as si tyrima renkuosi.

Liudna skaityti ,kad uz genetinius tyrimus reikia moketi Lt, UK siulo visiems kraujo tyrimus nemokamai nesvarbu ar tau 16 ar 50, o kitur tyrimus jei esi del kazkokios priezasties didesnes rizikos grupeje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms Hills: 19 gegužės 2015 - 10:27
Na tema nėra labai aktyvi, bet gal vis tik kas nors parašys.... Pas ką galima privačiai -asmeniškai Kaune registuotis? perskaičiau ir ankstesnę temą, bet visur Vilnius Vilnius Vilnius....
Atsakyti