Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Sveikos visos,
Tikiuosi priimsite ir mane i jusu pasnekesius, bei suteiksit stiprybes kazkiek , gal ir protas nusvieses.
Be abejo kiekvienai sava situacija atrodo baisiausia, tad turbut puikiai galim suprasti viena kitos savijauta. O situacija pas mane tokia:
Turiu dukra, pries astuonis menesius ivyko persileidimas labai laukto antro vaikelio,pries keturis men turejau rimta operacija.. Dabar vel laukiuosi, bet dziaugsmo maza.. Nestumas su itin stipriais simptomais, tad dziaugiausi kadviskas gerai, vaikutis gyvas, iki kol nuejau 13 sav pas ginekologe eilinei apziurai. Matavo rauksle, nesigavo tiksliai pagauti, mate 1.8 ir 2.3, tad nusiunte i klinikas kad geresniais apaparatais pamatuotu. Cia buvo sokas - NT 3.3 . Ta pacia diena paeme krauja. Laukiau dvi sav. Pirmom dienom verkiau, bet po to itikinau save kad nieko tai dar nereiskia. Nuejau po 2 sav rezultatu, tai pasake jie yra, bet nesuvesti i sistema. Sako pasiskambink ryt, bet zinok tikrai viskas turetu buti gerai. Na ka , rytojaus diena nespejau pati paskambinti, paskambino pati gydytoja. Pasake yik tiek, kad rizika kiek didesne nei noretusi. Paklausiau kokia, sako 1 is 140 . Nebesugebejau nei paklausti cia bendra rizika ar tik kraujo tyrimo bei kam DS ar kt. Ko labiausiai bijojau - isgirsto tokia naujiena telefonu-tai ir ivyko. Kukciodama verkiau visa vakara.. ir kaip tik vel vyro nera salia (kai persileidau taip jau sutapo , kad irgi buvo isvykes darbo reikalais), net paskambinti siuo metu negalima...
Visokios mintys lenda, daug klausimu, bet pirmiausia kazkaip reikia surasti stiprybes. Bandziau skaityti visas jau sukurtas temas, bet galva jau istino nuo visko.
Gal galit kas jau tai praejot konkreciai pasakyti, kaip viskas buna toliau. Man sake ateiti kita sav papildomiems tyrimams. Turbut darys priaca 2 .. man bus 16ta sav.
Ar kauno klinikose ir Prisca 2 atsakymu reikia laukti 2 sav?Ar galiu prasyti kad is karto darytu VVT? Ar daro juos ta pacia diena,ar reikia tartis is anksto? Per kiek laiko buna atsakymai?
Zinau, kad geriausia sulaukti antros priscos, bet kiek skaiciau paprastai rezultatai buna dar blogesni, o ir nezinau kaip ta laika islaukti reiks, nes vyras gris tik po dvieju menesiu.. sad.gif mamos salia nera... verkiau ir nakti pabudus, ir dabar asaros rieda, gal geriau rizikuoti su vvt nei tiek laiko strese gyvent , kas pilvelo gyventojui irgi negerai...
Ir dar klausimas, prasau neteiskit, bet man niekaip nesuprantama iki galo pasakymas "nesuderinama su gyvybe".. ar nutraukti nestuma iki 22 sav galima tik edvardso ir patau sindromu atveju, ar ir DS ?
Aciu visoms
Atsakyti
QUOTE(Wik @ 2015 04 15, 10:31)
Sveikos visos,

Daryčiaus iš kart VVT, be jokių svarstymų ir kuo greičiau. Man genetikė išaiškino, kad yra tik mažutėlė persileidimo tikimybė, beveik nulinė, o niekaip kitaip kūdikiui nekenkia. Jei turit pinigų darytkitės NATERA tyrimą, 2700lt.
Atsakyti
QUOTE(savaitelee @ 2015 04 15, 13:09)
Daryčiaus iš kart VVT, be jokių svarstymų ir kuo greičiau. Man genetikė išaiškino, kad yra tik mažutėlė persileidimo tikimybė, beveik nulinė, o niekaip kitaip kūdikiui nekenkia. Jei turit pinigų darytkitės NATERA tyrimą, 2700lt.

Gal tada zinot kiek sav saugiausia daryti bei ar gali vvt daryti nemokamai mano prasymu "prasokant" Prisca 2 kadangi pirmi rezultatai nelabai? (Kiek suprantu reikalingas genetiko siuntimas siam tyrimui, o be jo jis mokamas, tad ar gali neduoti siuntimo kol nepasidarysiu Priscos 2?)
Taip pat gal kaunietes zinos-kas klinikose daro siuos tyrimus?
Natera deja siuo momentu brangoka sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wik @ 2015 04 15, 15:01)
Gal tada zinot kiek sav saugiausia daryti bei ar gali vvt daryti nemokamai mano prasymu "prasokant" Prisca 2 kadangi pirmi rezultatai nelabai? (Kiek suprantu reikalingas genetiko siuntimas siam tyrimui, o be jo jis mokamas, tad ar gali neduoti siuntimo kol nepasidarysiu Priscos 2?)

Labai jus suprantu, katik pati praejau ta pragara. As tai atsisakiau Priska 2 o ir pati daktare patikino kad jie gali buti netikslus, ir uzregistravo darytis VT. Siulau ir jums prasyti siuntimo. Tikrai tikiu, kad jusu vaikelis sveikas, tik gaila, kad reikia praeiti tiek daug,kad tai patvirtintu gydytojai.
Papildyta:
QUOTE(irmulyte07 @ 2015 04 15, 16:30)
Labai jus suprantu, katik pati praejau ta pragara. As tai atsisakiau Priska 2 o ir pati daktare patikino kad jie gali buti netikslus, ir uzregistravo darytis VT. Siulau ir jums prasyti siuntimo. Tikrai tikiu, kad jusu vaikelis sveikas, tik gaila, kad reikia praeiti tiek daug,kad tai patvirtintu gydytojai.

Mano gine patikino, kad kraujas galejo parodyti rizika ir del to, kad buvo sukiles spaudimas. Taigi stiprybes ir tikejimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulyte07 @ 2015 04 15, 15:40)
Papildyta:

Mano gine patikino, kad kraujas galejo parodyti rizika ir del to, kad buvo sukiles spaudimas. Taigi stiprybes ir tikejimo 4u.gif

Aciu Irmulyte07 .
O jus Kaune darysit Vvt ar Vilniuj? Israse siuntima nemokamam? Jei ne paslaptis , kokia rizika jusu? (Galit i az jei ka). Kiek laiko dabar lauksit iki proceduros?
As kai pradedu skaiciuoti kad jau dbr trys sav nervu, dar jei po to Prisca 2 geriausiu atveju per dvi sav gausiu, po to dar sav laukti kol vvt atliktu ir sio tyrimo rezultatu apie sav ar dvi, tai viso 7-8 sav tokiam nerime kaip dbr nerandu sau padrasinamu zodziu kaip iskest reiktu... sad.gif
Aciu uz supratima ir palaikyma, ir jums stiprybes 4u.gif
Atsakyti
darykit iš karto VVT, bent jau Vilniuje man gydytoja sakė, per jos karjerą buvo tik vienas persileidimas ir tas ne dėl tyrimo, o kad paskui nsutatė, jog jau buvo įsisenėjusi infekcija

nedarykit tos antros Prisckos, juolab, ji juk neprivaloma

mano buvo 1/120
tfu tfu tfu atsakymai geri
Atsakyti

pritariu merginoms , jokių daugiau priscų schmoll.gif - jos rezultatai jau bet kokiu atveju nenuramins, net jei būtų idealūs - vis tiek galvosit, kad to tyrimo paklaida didelė ir darysite vvt. Tad taupykite laiką ir nervus, ir prašykite siuntimo vvt 4u.gif

Ir manau kad pas jus viskas gerai, blogus biocheminius rezultatus galėjo įtakoti ir hormoniniai pokyčiai dėl nepavykusio nėštumo bei operacijos. o raukšlytės matavimas - 3.3mm dar tikrai nėra nuosprendis.

Tad įkvėpkite, nusišluostykite ašaras, ir pirmyn, įsitikinsite kad viskas gerai ir mėgausitės laukimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wik @ 2015 04 15, 15:01)

Po pirmos priscos dariausi vvt 17-18 sav. Kaip ir patare genetike, tik magni vartojau Magni diasporali 4 dienas ikj vvt, vvt is ryto isgeriau ir grizusi namo ikaliau, savaite buvo patartas apsauginis rezimas, tai buvau savaite atostogu pasiemusi vaiksciojau minimiai nieko sunkaus nekilnojau.
Atsakyti
mano Prisca I atsakymas buvo tikimybė >1/50. Kiek tas daugiau (ar 1/40, ar 1/10, ar dar koks kitas baisus skaičius) - nežinau. Iškart dariausi neinvazinį NIPT tyrimą (tas pats kas Natera), jei nebūtume galėję sau leisti - būtų pasirinkimas vvt, o dabar ta tikimybė parpia lovoje 2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 16 balandžio 2015 - 00:05
ACIU MERGINOS ! 4u.gif
Suteikete truputi daugiau ryzto. Sunku toki sprendima vienai priimti, nes labai bijau kad tfu tfu tfu nebuciau ta viena is 100 kuriai vvt negerai baigiasi... na bet pasiryzau, prasysiu pirmadieni kad darytu vvt, tikiuosi uzteks stiprybes atsilaikyti jei bandytu perkalbeti blush2.gif
Proksi, o del Magnio taip gydytoja sake gerti? Pas mane su juo po operacijos ir taip trukumas, tad i menesi mazdaug savaite pagerdavau diasporal profilaktiskai.. tai gal dabar jau pradeti vel man ji gerti iki pat vvt.. g.gif blogiau juk nebus ... ?
Atsakyti
QUOTE(Wik @ 2015 04 15, 10:31)
Sveikos visos,

Labas.. nesenai visai visa tai as irgi isgyvenau... asaros, mintys, nerimas...
Nesidaryk jokiu Prisca II, dariausi VVT 16-17sav... Jei nori gauti greiciau rezultatus, tai Vilniuje pasako po 2-3d, o kaune tik po savaites... as dariausi Kaune, eme vandenis Gintautas Vladas... jokiu priekaistu ar nusiskundimu neturiu...
Viskas bus gerai, tikek tuom... nes tai nera skaicius labai labai mazas... kaip genetike sake, 1:2 nepasitvirtina... o buna kad 1:10000 pasitvirtina... tad stiprybes ir greiciau sulaukti atsakymu... nes ta nezinomybe labiausiai ir zudo...
Beje, mano Prisca II buvo 1:3 (biochemine vien kraujo rode 1:1), bet VVT tyrimai geri - laukiam mergytes smile.gif
Atsakyti
[quote=Wik,2015 04 15, 10:31]
Sveikos visos,

Man irgi darė tik I PRISCA, jos erzultatų pagrindu ir turbūt dėl amžiaus iškart paskyrė VVT. Net nekalbėjo apie II PRISCA, čia Vilniuje, pas Butkevičienę. Suėjus 16 savaičių padarė VVT. Tad nieko nelauk ir pasiryžk VVT. Aš kažkaip labai bijojau šios procedūros, tikrai daug paprasčiau ir gal tos rizikos mažesnės.

Sėkmės visokeriopos
Atsakyti