Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(Pelargonija @ 2015 01 17, 17:08)
Kad žmona apturėjo 8 narkozes, 18 įvairių stimuliacijų ir suvartojo kibirus vaistų - tai kaip ir savaime suprantama. Bet jeigu vyrui tenka gerti labai neskanią bebro liauką... ŽYGDARBIS!  lotuliukas.gif

Va, va... Graudziai juokinga, kazink kodel tas vyras toks jau vargsiukas? Sitaip kankinamas?
Nors musu kelias dar tik pradiniame taske, bet jau irgi pajauciau, kad jis tai, va, zygdarbi atlieka... O, va, man tai juoku darbas bus, ne pirsto pakrutint nereikes... Nors net jei diagnoze butu, jog abu sveiki, vistiek proceduros labiau orientuotos i moteris, ar ne? Ir tikrai ne is maloniuju...
Gaila, is tikro, kad Dievulis vyrams tos kantrybes pagailejo...
Atsakyti
QUOTE(Tigrera86 @ 2015 01 13, 09:29)
Sveiki, tokia profesija.
Daug kas sako kai planuoji vaikus reikia atsipalaiduoti, negalvoti. Gal galite plačiau paaiškinti koks yra tas tikras atsipalaidavimas, negalvoti - kaip jau sakėt neįmanoma ir tai tikra tiesa. Tikriausiai turite praktikoje porų, kurioms gal tas atsipalaidavimas ir padėjo susilaukti atžalų. Būtų labai smagu, kad pasidalintumėt ta patirtim ir plačiau papaszkotumėt apie tą atsipalaidavimą. Iš anksto dėkoju ir geros dienos.

Tigrera86,darbas su kiekviena pora yra individualus. Keliamos visos baimės, problemos, trūkumai, klausimai, abejonės ir jie vienas po kito sprendžiami. Po tokios savianalizės ateina naujas požiūris į save, į savo gyvenimą, į nevaisingumą, arba kitaip tariant tas vadinamas atsipalaidavimas. Universalaus recepto aš Jums nepasakysiu, juolab nežinodama Jūsų gyvenimo detalių ir nematydama Jūsų.

Yra dar vienas kelias. Jei mūsų psichologinė sveikata susijusi su fizine sveikata, egzistuoja ir atvirkščias ryšys - fizinė sveikata įtakoją mūsų emocinę būklę. Remiantis šiuo principu, emocinis palengvėjimas ateina užsiimant tam tikra, jums malonia, monotoniška, pasikartojančia fizine veikla. Tai yra masažas, akupunktūra, dviratis, bėgiojimas, pasivaikščiojimai, slidinėjimas, joga, meditacija, relaksacijos, kvėpavimo pratimai ir kt.
Žinoma veikia aplinkos pakeitimas, atostogos.
Visi pastarieji būdai nesprendžia psichologinių problemų tiesiogiai, iš esmės, bet tikrai išblaško, sustiprina kūną, kartais to ir užtenka.

QUOTE(nefifi @ 2015 01 16, 12:48)
tokia profesija, kaip man norėtųsi su jumis susitikti ir tiesiog pasikalbėti...

Pajūryje būnu gana dažnai. Jei noras nepraeis, galėsime kada susitikti.
Be to, su gyvenančiais kituose miestuose ar užsienyje, puikiai dirbame skypu.

QUOTE(nefifi @ 2015 01 16, 13:04)
tokia profesija, ir kitų merginų norėjau paklausti... Kartais man pasitaiko minčių (labai retai, žinoma), kad gal išvis man vaiko nereikia ir jo nenoriu.. net nemoku paaiškinti.

Kada žmogus nuolat "verda savo sultyse", į galvą tikrai gali ateiti įvairiausių minčių. Tikrai labai svarbu išvėdinti jausmus, atvirai pasišnekėti Jums skaudžia tema dar su kuo nors, ne tik su vyru.
Tai, apie ką kalbate, moksliniais terminais vadinama racionalizacija. Norisi sau paaiškinti susiklosčiusią situaciją, ji yra "išverčiama", "pritempiama", pritaikoma prie susiklosčiusių aplinkybių. Šiuo atveju, jei negaliu sulaukti vaikų - tai gal jų ir nenoriu. Turbūt nėra poros, kurios vienu ar kitu nesėkmingo laukimo etapu nebūtų aplankiusios panašios mintys... Nesijauskite kalta, viskas su Jumis gerai, norite Jūs vaikelių, tik reikia sau kažkaip pasiteisinti, paaiškinti susiklosčiusią situaciją.
Papildyta:
QUOTE(gintvaida @ 2015 01 16, 14:30)
/.../Su ja stengiuosi nebendrauti/.../

Klasika. Mielo, gero, meilaus, švelnaus sūnelio gyvenime atsirado JI - nedora ir visaip kaip kitaip netinkama mano sūnui, suviliojo mano mažiuką ir išsivedė iš namų nuo mamos sijono smile.gif Senas kaip civilizacija anytos ir marčios konfliktas smile.gif Norint gražiai sutarti, visada reikia daug daug kantrybės, tolerancijos, tarpusavio supratimo iš abiejų pusių.
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2015 01 17, 14:37)
/.../ pats tyrimo atlikimo budas jam labai nepriimtinas /.../

Taip, mėginio paėmimas žemina, bet juk galima tai atlikti namie, su Jūsų pagalba ir tinkamai supakavus viską nuvežt į kliniką?
Mylintys vienas kitą žmonės visada ras išeitį. Derėdamasi visada stenkitės pabrėžti, kad suprantate ir palaikote jį. Norint vaikų, šį reikalą privalu atlikti, tad klauskite, ką jis siūlo? Kaip viską padaryti, kad jam būtų lengviau, mažiau gėda ir pan.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2015 01 16, 13:09)
<...>
Bendrai paėmus, jei paklaustumėte kitų mergaičių, jos turbūt patvirtintų - retas kuris vyras rodo susidomėjimą gydymo procesu. Daugumą vyrų reikia tiesiog įkalbinėti nueiti pas gydytojus. Gal ir kitos merginos pasidalins savo patirtimi?

As stosiu ginti vyru. Vien jau tai, kad mano vyrui Usoniene istrauke ir padejo po nosimi gimdos ir kiausintakiu schema, bei aiskino detaliai, kaip darzelinukui visa apvaisinimo procesa ir schemas gali patvirtinti, kad ne tik susidomejo gydymo procesu, bet ir paciu prosesu is esmes.
Ikakbineti nereikejo, mane uz rankos nutempe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 20 sausio 2015 - 20:56
Mergaitės, noriu paklausti, gal kuri dėl nevaisingumo buvo pas hemeopatą Antaną Januškevičių ir galite pasidalinti savo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 01 20, 20:54)
As stosiu ginti vyru. Vien jau tai, kad mano vyrui Usoniene istrauke ir padejo po nosimi gimdos ir kiausintakiu schema, bei aiskino detaliai, kaip darzelinukui visa apvaisinimo procesa ir schemas gali patvirtinti, kad ne tik susidomejo gydymo procesu, bet ir paciu prosesu is esmes.

Žinoma, kad visokių yra rolleyes.gif
O bet tačiau vidutinį statistinį dažniausiai reikia gražiuoju ir piktuoju įkalbinėti priduoti spermą tyrimui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2015 01 20, 10:48)
Taip, mėginio paėmimas žemina, bet juk galima tai atlikti namie, su Jūsų pagalba ir tinkamai supakavus viską nuvežt į kliniką?
Mylintys vienas kitą žmonės visada ras išeitį. Derėdamasi visada stenkitės pabrėžti, kad suprantate ir palaikote jį. Norint vaikų, šį reikalą privalu atlikti, tad klauskite, ką jis siūlo? Kaip viską padaryti, kad jam būtų lengviau, mažiau gėda ir pan.

Tokia profesija, visiskai su Jumis sutinku, kad gal ir butu galimybe tai atlikti namuose, kad aplinka butu jaukesne ir pan. Tik gaila, kad jis apskritai sunkiai beprisileidzia tokias mintis ir mato tik blogiausia scenariju.
O realiai jis man siulo PALAUKTI. Tik beda tame, kad as nezinau, kam ir ko mums laukti?!
Ramina mane, kad viskas susitvarkys, o man kyla klausimas, kaip ir kada?
Mintis, kad reikia pradeti tyrimus, jau buvo mano pasiulyta pernai metu pradzioje.
Nors galejome iskart viska pradeti UK, bet jis surado milijona priezasciu, kad geriau butu per atostogas LT. Laukiau. Kantriai. Pazada istesejo, tyrimus atliko.
Ir stai, kai vel isgirstu ta neaisku PALAUK, mane apima kazkokia panika, lyg kazkas rankas suristu ir neleistu pajudeti.

Isvis kartais pagalvoju, kaip tokioje situacijoje isvengti ultimatumu?

Anksciau minejote, kad toks vyro elgesys gali rodyti vaiku nenorejima. As irgi taip pagalvodavau. Bet esu ne karta jam rimtai pasakius, jog jei jis jaucia kazka darantis per prievarta ir jei mano, jog reikalauju is jo perdaug, tai nera prasmes vienam kito laika gaisinti ir stoviniuoti vietoje. Aisku, jis tik patvirtino, kad tikrai mums reikia buti kartu ir susilaukti vaiku.
Bet ar tai mane nuramina? Turbut, kad nei kiek, kai zodziai visumoje lieka neisteseti ir nesimato progreso.

QUOTE(Nakviša @ 2015 01 20, 21:54)

100 balu Tavo vyrui, nakvisa! thumbup.gif

Tiesa sakant, pries keleta metu pazinojau pora, kuri neslepdama pasakojo apie savo kelia susilaukti vaiku... Tuo metu ne nenujauciau, kad man tai reiks irgi isgyventi. Ir iki siol atsimenu, kad jie abu atrode tokie ramus, nors be abejo viduje tu isgyvenimu buvo nesuskaiciuojama begalybe.
Vyras tiesiog taip naturaliai pasakojo, kiek paciam daznai tekdavo i ligonine keliaut tyrimu darytis ir pan. Ne nepagalvotum, kad cia kazkas sunkaus?
Toks poziuris zymiai palengvintu gydymas bet kuriai porai.
O istorijos pabaiga kaip pasakose.
Buvo laikotarpis, kai jie aktyviai bande tirtis ir ieskoti iseiciu, bet paskui kuri laika plauke pasroviui. Tik vel nusprendus pradeti gydyma UK, to gydymo net neprireike, nes ji jau laukesi po 8 m bandymu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 01 21, 12:53)
Žinoma, kad visokių yra  rolleyes.gif
O bet tačiau vidutinį statistinį dažniausiai reikia gražiuoju ir piktuoju įkalbinėti priduoti spermą tyrimui  schmoll.gif

Namie juk galima ta pati padaryt. Arba toj pacioj klinikoj dviese. Yra tu variantu.
Atsakyti
sveikos,

perskaiciau visa temele, oj kaip viskas pazistama, labai uzjauciu visas, kuriom tenka ateiti cia su tokiom liudnom ziniom. as galiu pasidziaugti tik tuom, jog mano vyras darosi visus tyrimus net neklauses, daznai pats pasiteirauja, ar nereikia jam kazko vel pakartoti, nezinau kiek tureciau jegu, jeigu reiktu dar ir su vyro uzgaidom kovoti.

per 2.5m teko apsilankyti pas daug daktaru, labai gaila, kad vis delto Lietuvoje gydymo kokybe ir poziuris i pacienta, nors ir mokanti kruvas pinigu, yra prastesnis nei batu parduotuveje. kazkaip 20 minuciu konsultacijos bandymui isigilinti i poros bedas man atrodo siaubingai mazai. o dar tie liepimai laukti nezinia ko, varo is proto.. toks jausmas, kad vilkinamas laikas iki tol, kol sueis kritinis amzius(man siemet 30, vyrui 32).
esu gavus ne syki barti, ir esu buvus pravirkdyta..nesuprantu, negi tokioje jautrioje sferoje dirbantys medikai neturetu buti savotiskai ir psichologai?
pastebejau, jog yra dvi rusys daktaru, pas kuriuos buvau patekus. vieni yra griezti, daznai net paniekinantys pacienta, neleidziantys istarti net zodzio, savo nuomones. tuo tarpu kiti saldus, uzliuliuojantys, ipuciantys laikina vilti, bet po poros dienu ateina suvokimas, kad gavai tik rekomendacija gert folio rugsti ir pazada, kad tikrai pastosit. deja, po tu keliu dienu vel iskyla panika, kad niekas nevyksta, niekas nesikeicia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 26 sausio 2015 - 14:32
QUOTE(lyrika @ 2015 01 26, 14:28)
sveikos,

perskaiciau visa temele, oj kaip viskas pazistama, labai uzjauciu visas, kuriom tenka ateiti cia su tokiom liudnom ziniom. as galiu pasidziaugti tik tuom, jog mano vyras darosi visus tyrimus net neklauses, daznai pats pasiteirauja, ar nereikia jam kazko vel pakartoti, nezinau kiek tureciau jegu, jeigu reiktu dar ir su vyro uzgaidom kovoti.

per 2.5m teko apsilankyti pas daug daktaru, labai gaila, kad vis delto Lietuvoje gydymo kokybe ir poziuris i pacienta, nors ir mokanti kruvas pinigu, yra prastesnis nei batu parduotuveje. kazkaip 20 minuciu konsultacijos  bandymui isigilinti i poros bedas man atrodo siaubingai mazai. o dar tie liepimai laukti nezinia ko, varo is proto.. toks jausmas, kad vilkinamas laikas iki tol, kol sueis kritinis amzius(man siemet 30, vyrui 32).
esu gavus ne syki barti, ir esu buvus pravirkdyta..nesuprantu, negi tokioje jautrioje sferoje dirbantys medikai neturetu buti savotiskai ir psichologai?
pastebejau, jog yra dvi rusys daktaru, pas kuriuos buvau patekus. vieni yra griezti, daznai net paniekinantys pacienta, neleidziantys istarti net zodzio, savo nuomones. tuo tarpu kiti saldus, uzliuliuojantys, ipuciantys laikina vilti, bet po poros dienu ateina suvokimas, kad gavai tik rekomendacija gert folio rugsti ir pazada, kad tikrai pastosit. deja, po tu keliu dienu vel iskyla panika, kad niekas nevyksta, niekas nesikeicia..

sutinku su tavim del gydytoju....nustato diagnoze,israso vaistu ir viskas....nuraso tave....o tu zmogau ir lieki kapstytis su savo bedom....tada ir pradedi ieskotis informacijos visagaliam internete ir pats bandai gydytis....
Atsakyti
QUOTE(blonde0328 @ 2015 01 26, 16:35)
sutinku su tavim del gydytoju....nustato diagnoze,israso vaistu ir viskas....nuraso tave....o tu zmogau ir lieki kapstytis su savo bedom....tada ir pradedi ieskotis informacijos visagaliam internete ir pats bandai gydytis....

Arba nenustato.. idomiausia,kad gavus hormoniniu tyrimu atsakymus su nukrypimais vis tiek niekas nera daroma,sakoma,kad nera cia jokios reiksmes,kad nesiskaito. Tuo tarpu internetas luzta nuo straipsniu(ne vien forumu komentaru), kad dar ir kaip turi.
Tada kiek kryziaus keliu reik nueiti,kol randi daktara,kuris akis ispucia pamates rezultatus..
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2015 01 16, 11:31)
vilnietės, galime susitikti. Mielai pravesčiau paskaitą apie atsipalaidavimą. Laiką paderinsime. Jei būtų norinčių dalyvauti iš kitų miestų, susitikimą galime rengti savaitgalį. Norinčias, susidomėjusias kviečiu man rašyti į asmeninį arba į elektroninį paštą.

Labas, merginos. Kartoju savo kvietimą susitikti smile.gif Diskusijos/paskaitos laiką, temą galėsime paderinti pagal Jūsų poreikius. Esame kelios, bet kad diskusija būtų įdomesnė labai laukiame daugiau prisijungiančių.
Atsakyti