QUOTE(Tigrera86 @ 2015 01 13, 09:29)
Sveiki, tokia profesija.
Daug kas sako kai planuoji vaikus reikia atsipalaiduoti, negalvoti. Gal galite plačiau paaiškinti koks yra tas tikras atsipalaidavimas, negalvoti - kaip jau sakėt neįmanoma ir tai tikra tiesa. Tikriausiai turite praktikoje porų, kurioms gal tas atsipalaidavimas ir padėjo susilaukti atžalų. Būtų labai smagu, kad pasidalintumėt ta patirtim ir plačiau papaszkotumėt apie tą atsipalaidavimą. Iš anksto dėkoju ir geros dienos.
Tigrera86,darbas su kiekviena pora yra individualus. Keliamos visos baimės, problemos, trūkumai, klausimai, abejonės ir jie vienas po kito sprendžiami. Po tokios savianalizės ateina naujas požiūris į save, į savo gyvenimą, į nevaisingumą, arba kitaip tariant tas vadinamas atsipalaidavimas. Universalaus recepto aš Jums nepasakysiu, juolab nežinodama Jūsų gyvenimo detalių ir nematydama Jūsų.
Yra dar vienas kelias. Jei mūsų psichologinė sveikata susijusi su fizine sveikata, egzistuoja ir atvirkščias ryšys - fizinė sveikata įtakoją mūsų emocinę būklę. Remiantis šiuo principu, emocinis palengvėjimas ateina užsiimant tam tikra, jums malonia, monotoniška, pasikartojančia fizine veikla. Tai yra masažas, akupunktūra, dviratis, bėgiojimas, pasivaikščiojimai, slidinėjimas, joga, meditacija, relaksacijos, kvėpavimo pratimai ir kt.
Žinoma veikia aplinkos pakeitimas, atostogos.
Visi pastarieji būdai nesprendžia psichologinių problemų tiesiogiai, iš esmės, bet tikrai išblaško, sustiprina kūną, kartais to ir užtenka.
QUOTE(nefifi @ 2015 01 16, 12:48)
tokia profesija, kaip man norėtųsi su jumis susitikti ir tiesiog pasikalbėti...
Pajūryje būnu gana dažnai. Jei noras nepraeis, galėsime kada susitikti.
Be to, su gyvenančiais kituose miestuose ar užsienyje, puikiai dirbame skypu.
QUOTE(nefifi @ 2015 01 16, 13:04)
tokia profesija, ir kitų merginų norėjau paklausti... Kartais man pasitaiko minčių (labai retai, žinoma), kad gal išvis man vaiko nereikia ir jo nenoriu.. net nemoku paaiškinti.
Kada žmogus nuolat "verda savo sultyse", į galvą tikrai gali ateiti įvairiausių minčių. Tikrai labai svarbu išvėdinti jausmus, atvirai pasišnekėti Jums skaudžia tema dar su kuo nors, ne tik su vyru.
Tai, apie ką kalbate, moksliniais terminais vadinama racionalizacija. Norisi sau paaiškinti susiklosčiusią situaciją, ji yra "išverčiama", "pritempiama", pritaikoma prie susiklosčiusių aplinkybių. Šiuo atveju, jei negaliu sulaukti vaikų - tai gal jų ir nenoriu. Turbūt nėra poros, kurios vienu ar kitu nesėkmingo laukimo etapu nebūtų aplankiusios panašios mintys... Nesijauskite kalta, viskas su Jumis gerai, norite Jūs vaikelių, tik reikia sau kažkaip pasiteisinti, paaiškinti susiklosčiusią situaciją.
Papildyta:
QUOTE(gintvaida @ 2015 01 16, 14:30)
/.../Su ja stengiuosi nebendrauti/.../
Klasika. Mielo, gero, meilaus, švelnaus sūnelio gyvenime atsirado JI - nedora ir visaip kaip kitaip netinkama mano sūnui, suviliojo mano mažiuką ir išsivedė iš namų nuo mamos sijono
Senas kaip civilizacija anytos ir marčios konfliktas
Norint gražiai sutarti, visada reikia daug daug kantrybės, tolerancijos, tarpusavio supratimo iš abiejų pusių.
Su Jumis diskutuoja ir į klausimus atsako
psichologė Romena KačinienėTel.
8 645 32831, el.paštas
psichologe@vaisingumoasociacija.lt, facebook
Laukiantiems