Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

Skaitančioms angliškai. Įdomus straipsnis apie tai, kad kas trečia pora po nesėkmingo IVF pastoja spontaniškai.
Mokslininkai stebėjo 403 poras šešerius metus po paskutinio IVF. 31% porų pastojo spontaniškai, net 87% iš jų pastojo per pirmuosius dvejus metus po gydymo.

http://www.telegraph...ter-ivf-failur/
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 06 13, 20:19)
Keista,  kad dar pati sau ivf nesidarote.

Gerbiamoji, o Jūs čia pasiguosti, paguosti kitas, ar šiaip tulžį išlieti į šitą temą užsukote? smile.gif
Visos mes su savo skausmu skirtingai kovojam, kažkas pyksta ant savęs, kažkas pyksta and Dievo, kažkas galbūt ant gydytojų, kitos, kaip pvz. aš yra tiesiog pavargę ir viskuo nusivylę. Kandžios replikos tokioj temoj kažkaip ne labai tinka... mirksiukas.gif
Atsakyti
Ateinantį trečiadienį, spalio 5 dieną, įvyks pirmasis PARAMOS GRUPĖS susitikimas! Renkamės 18val. adresu Žirmūnų 143-121, Vaisingumo Asociacijos patalpose.

Pirmadienį, spalio 3 dieną, į tęstinę Paramos Grupę rinksis praėjusių metų grupės merginos! Nekantrauju pasimatyti smile.gif

Ir tai dar ne viskas! REGISTRACIJA į Paramos Grupes TĘSIASI! Šiais metais planuojame surinkti ne vieną grupę, tad drąsiau, laukiame prisijungiant!

Registruotis galite el.paštu psichologe@vaisingumoasociacija.lt
Primenu, kad grupės yra nemokamos.
Atsakyti
Pasidalinsiu praėjusios grupės merginų atsiliepimais wub.gif wub.gif

"Visų pirma paramos grupė man davė galimybę betarpiškai bendrauti su tokią pačią problemą turinčiomis merginomis/moterimis. Užduoti nepatogius klausimus ir gauti į juos atsakymus. Pamatyti, kad esu ne viena. Kad tokių kaip aš, yra daug. Kad galiu bet kokiu klausimu kreiptis į grupėje esančias merginas bei psichologę ir visada gauti atsakymus bei palaikymą. Grupė man davė suvokimą, kad niekas kitas manęs taip gerai nesupras, kaip jos..tos kurios irgi visą šitą sunkų kelią eina kartu. Kad galiu būti tokia stirpi, kokia niekad nemaniau esanti. Kad viduje turiu daug šiukšlių, kurias reikia išsikuopti. Kad čia galiu sakyti viską ir į mane nebus kreivai žiūrima, nebūsiu kritikuojama, bet būsiu suprasta ir sulauksiu palaikymo.. Grupė davė daug atsakymų į kamavusius klausimus ir kylančias abejones. Vieni atsakymai atėjo greičiau, kitų teko palaukti. Kai ką supratau jau gerokai po to, kai grupė pasibaigė.
Padėjo pasiruošti savo pirmajam IVF, kurį stoiškai atlaikiau, ir nors jam ir nepavykus, rankų nenuleidau.
Išmokė didžiuotis savimi, net kaip rodės, jog didžiuotis čia visai nėra už ką... smile.gif
Visa tai yra be galo svarbu, šiam ilgam ir sunkiam gydymo kely. Tai yra neįkainojama!
R."

Atsakyti
Sveikos!
noriu pakviesti visas, kam aktuali (ne)vaisingumo tema, prisijungti prie iniciatyvos Facebook socialiniame tinkle Angelėliai: nepraradusiems vilties turėti vaikelį https://www.facebook.com/angeleliai/

Šis puslapis yra skirtas dalintis informacija apie (ne)vaisingumą, gydymo būdus, pasakoti savo sėkmės ir nesėkmės istorijas, padrąsinti vieni kitus ar dalintis patarimais. Jame nėra jokios komercijos, neatstovaujama jokiai klinikai, gydytojui, bažnyčiai ar jokiai aukščiausiai ministerijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Claire80: 29 rugsėjo 2016 - 12:33
Ateinu pasidžiaugti, šiandien įvyko pirmasis Paramos grupės susitikimas wub.gif
Bendrą nuotaiką apibūdina vienas teiginys: "jau viskas? atrodo praėjo tik 15 minučių!" smile.gif smile.gif
Tad nekantraudami lauksime kito trečiadienio.

Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2016 10 05, 21:18)
Ateinu pasidžiaugti, šiandien įvyko pirmasis Paramos grupės susitikimas wub.gif
Bendrą nuotaiką apibūdina vienas teiginys: "jau viskas? atrodo praėjo tik 15 minučių!" smile.gif  smile.gif
Tad nekantraudami lauksime kito trečiadienio.

Tokia profesija, pavėlavau užsiregistruoti pirmajam susitikimui, bet noriu paklausti, galbūt dar galima prisijungti prie grupės? rolleyes.gif
Atsakyti
Vakar grupėje gavau labai man brangų komplimentą wub.gif
"Kaip gerai, kad jūs TAI darote, nes atrodo, kad mes daugiau niekam nerūpim..."
Dalinuosi šiuo komplimentu su Vaisingumo asociacija. Jiems taip pat reikėtų padėkoti už suteiktą galimybę ir patalpas smile.gif

QUOTE(Limaza @ 2016 10 06, 09:35)
Tokia profesija, pavėlavau užsiregistruoti pirmajam susitikimui, bet noriu paklausti, galbūt dar galima prisijungti prie grupės?  rolleyes.gif

Paramos grupę vertiname kaip vieną labiausiai pavykusių projektų, todėl šį sezoną planuojame surinkti ne vieną grupelę. Nieko tokio, jei pavėlavote į pirmą susitikimą, užrašysiu Jus į antrą grupę. Tikimės ją surinkti dviejų savaičių bėgyje. O jei rinkimai užtruks, prijungsiu Jus prie pirmos grupės. Atsiųskit prašau savo kontaktus man į el.paštą psichologe@vaisingumoasociacija.lt Ačiū.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Gal mūsų tarpe yra mamyčių, auginančių įsivaikintus vaikučius?
Labai norėtume Jus pakviesti į Paramos Grupę, kad pasidalintumėte patirtimi wub.gif Kai kam Jūsų pasakojimas ir patarimai gali labai labai padėti.

Ir primenu, kad toliau renkama antroji Paramos Grupė. Kas dar svarstote - drąsiau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 05 28, 10:29)
Merginos,  bet turite suprasti, kad gydytojas nėra Dievas.  Ir bandyti dar ir dar kartą priklauso tik nuo jūsų norų ir galimybių. Ar gydytojo kaltė yra, kad neišnešiojate vaiko? Nėra klijų, kurie priklijuotų embrioną gimdoje 9 mėnesiams.

Diskusija jau labai sena, bet įkišiu trigrašį.
Gydytojai nekalti, kad neišnešiojame.
Bet didžioji dalis siūlo bandyti ir bandyti, ir nei nesiruošia ieškoti neišnešiojimo priežasčių.
Sugaišau 14 metų ieškodama tų ieškančių daktarų. Gaila tik, kad per vėlai radau.
Visoms linkiu pasiekti savo tikslą wub.gif
Atsakyti
Įspūdžiai po šios savaitės Paramos Grupės susitikimo smile.gif

Stebėjau Jus trečiadienį nueinančias ir galvojau: Jūs tokios savitos, atėjusios iš skirtingos aplinkos, su įvairia gyvenimo ir nevaisingumo patirtimi, skirtingo amžiaus, bet jau po antro susitikimo pamojote man atsisveikindamos ir nužingsniavote BŪRIU, lyg būtumėt senai pažįstamos draugės smile.gif
Kaskart naujai grožiuosi, kaip bendra patirtis atgaivina ir suvienija!

Kito trečiadienio Grupės tema - emocijų etapai, kuriuos išgyvena kiekvienas, susidūręs su nevaisingumu.
Gražaus savaitgalio. Iki bye1.gif
Atsakyti
Sveikos,būsimos mamytės smile.gif Noriu visas,kurios negali sulaukti gandrú,padràsinti: mes bandėme tris metus, darėmės begales tyrimú, abu buvome sveiki- bet vis nepavykdavo.Pradėjome planuoti pagalbinį apvaisinimá.Bet vis dėlto ta laimingoji diena išaušo- testas parodė dvi juosteles.Nepraraskit vilties,ir svarbiausia "dirbkit" ant to, kad ir kaip mechaniška tai būtú.Nepraleiskite ne vienos vaisingos dienos! Sėkmės 4u.gif
Atsakyti