QUOTE(Tigrera86 @ 2015 09 29, 19:43)
Negaliu sustoti verkti, norisi rėkti, nebetikiu niekuom, vis klausiu savęs už ką man tą kančia. Nepavyko IVF, o tiek dėta vilčių, tikėjimo, lūkesčių. ir atėjus mėnėsinėm viskas sudužo, sudužo viltys, sudužo svajonės, tarsi sudužo tavo gyvenimas kaip ta stiklinė taurė. Vaikelio laukiam 5 metai: neaiškios kilmės nevaisingumas. Gydytojai priežasčių neranda, ko tik neišbandžiau: alkoholio atsisakymas, vaistažoliū, vitaminų, papildų gėrimas, važiavimas pas būrėja, hepeopatą, kelionės, stimuliacijos ir paskutinė viltiss buvo IVF. Subrendo toks gražus embrionas pasak gydytojų, kad buvo didelė tikimybė nestumo, taip apsidžiaugiau, ir tas džiaugsmą, tą viltį pakeitė didelė kančia, depresija. niekam nesipaskojam, čia vienintelė vieta kur išlieju savo skausmą, savo liūdesį. Nežinau kaip gyventi toliau, kaip judėti į priekį, nes dabar sustojau ir esu įkalinta tame skausme, toje neviltyje ir dabar šiuo momentu atrodu, kad niekada iš ten neišeisiu.
Jusu busena normali sioje situacijoje, taciau gyvenimas dazniausiai nera vien rozinis, jame yra daugybe spalvu, kartais buna net labai tamsiu ar net juodu dienu. Kartais kyla labai daug neigiamu emociju, kurioms labai lengva pasiduoti, o dar ta diagnoze "neaiskios kilmes nevaisingumas", vos ne kas antrai porai tokia brukama, vos ne kiekvienai praverusiai vaisingumo klinikos duris is karto brukama mintis, kad be IVF greiciausiai nieko nepavyks, nors... ir su IVF pagalba gali taip pat nepavykti. Siame visame nevaisingumo procese kartas taip truksta atidumo, kruopstumo ir zmoguskumo ir kartais per daug verslumo, taciau gyvename tokioje visuomeneje, tokiu laiku...o gal ir gerai, kad gyvename tokiu laiku, kai mokslas taip nemazai pazenges, kai jis gali mums pasiulyti vienokiu ar kitokiu galimybiu. Mano mociute lauke 7 metus kol sulauke pirmos dukters ir deja jai niekas nesiule nei homeopatu, nei juolabiau IVF proceduru, nes ju tiesiog tuo metu nebuvo, ji neturejo pasirinkimo, negalejo gydytis, kaip mes dabar, bet ji islauke savo laiko. Visi aplink jau kalbejo, kad jie niekada netures vaiku, net suniuka buvo nusipirke, kuri taip mylejo lyg vaika ir kuris uzpilde ta tustuma, kol lauke savojo angelelio. Mes taip pat laukiame savojo jau beveik 7 metai, buvo visokiu dienu ir geresniu ir blogesniu, ir kai norejosi viska mesti ir nieko nedaryt ir kai vel uzsiziebdavo viltis ir ieskodavau naujo kelio, nauju galimybiu. IVF kol kas nenoriu darytis, nes neblogai zinau kiek tai kainuoja jegu, laiko ir finansu. O juk pas mane viskas yra, kad galeciau pastoti, reikia tik kazko nedaug ir as meginu tai issiaiskinti. Taigi dirbtinis apvaisinimas, man skamba gana gresmingai ir manau, kad pirma turi buti padaryta viskas, kad butu galima pastoti ir be jo, nebent nera kitos iseities. Mano gana artimoje aplinkoje begioja nedidelis berniukas, kuris atkeliauti panoro tik po 3-ios IVF proceduros ir abu jo teveliai yra sveiki, o diagnoze ir velgi kaip ir jusu, kaip ir mano, taip ir ju "neaiskios kilmes nevaisingumas". O prireike net 3 IVF.
Manau, kad kiekvienos musu aplinkoje galima rasti panasiu istoriju, gal tik ne visi apie jas pasakojasi.
Taigi kudikelis ateina ne butinai po pirmojo IVF, nors ir viskas atrodo vyksta kaip priklauso. Nepavykes IVF tikrai nera nuosprendis, nera kelio pabaiga, nera paiesku pabaiga ir juolabiau nera gyvenimo pabaiga, tai tik vieno nesekmingo etapo pabaiga, kurio puslapi reikia kuo greiciau uzversti ir pradeti viska is naujo, paimti balta svaru lapa, pailseti, atsigauti, viska pergalvoti ir susidaryti nauja veiksmu plana, man jis visada padeda atsigauti, nes naujas planas, tai nauja viltis, kuri nebutinai turi sudusti... o net jeigu ir sudus, nereikia leisti nesekmei musu iveikti... juk tik stipriems zmonems yra skiriami didziuliai isbandymai, nes Dievas zino, kad jis gali juos islaikyti... Tikiu, kad viena grazia diena jus tikrai laikysite kudiki ant ranku, ir sis nesekmingas etapas uzsimirs kaip slogus sapnas.. bet tam reikia laiko, nes jis pats geriausias tokiu zaizdu gydytojas. Nepamirskite, kad jus nesate vienintele siame pasaulyje, kuri kovoja su tokia likimo "dovana", manau musu yra kur kas daugiau nei mes galvojame, tik ne visi garsiai apie tai kalba... Gal net sia akimirkai, kai cia rasau kazkuri moteris pasaulyje suzino, kad ir vel suduzo jos svajones dainuoti lopsine pries miega savo angelui. Ir viena zinau, kad klausimai: kodel, uz ka man, kodel dabar, kodel taip ilgai, kada gi pagaliau.... ir daugybe panasiu klausimu, kankina visas mus, bet atsakymu i juos greiciausiai nera... todel gal ir nebeverta saves kankinti ir ju sau uzdavineti, nes del to nei as, nei jus, nei kitos merginos atsidurusios panasioje situacijoje nera kaltos. Geriau galvokite ka naujo is sios nesekmes suzinojote, kas galbut galejo lemti sia nesekme, ka daryti, kad tai nepasikartotu, kuriuo keliu toliau galite ir norite eiti, kad pasiekti savo tiksla. Jei jau ryzotes darytis IVF, tai esate stipri moteris ir zinote ko norite, taigi nepasiduokite, nesileiskite sugniuzdama...
O jus niekada nepagalvojate, kad kiekviena nesekme, kuri jums atsitinka gali baigtis ir blogiau... Kai man buna depresiskos nuotaikos, as visada ieskau situaciju, palyginimui, kas galejo buti dar blogiau ir visada surandu. Nes zinant, kad viskas galejo buti ir dar blogiau neleidzia saves gailetis. As galvoju ka reikia istverti moterims, kurios isnesioja ir pagimdo kudikeli, kuri reikia is karto issiusti atgal... tokio skausmo negaliu net isivaizduoti... Manau kad geriau, kai kazkas nepavyksta pacioje pradzioje, nei kai finiso tiesiojoje... Ir tada dekoju dievui, kad vis tik man to neteko patirti ir kad mano nesekmes nera jau tokios didziules...ir tada kantriai laukiu toliau savo sekmingos pabaigos, kuri nors ir neaisku kada bus, bet tikiu, kad anksciau ar veliau sekme neaplenks ir manes.
Si skaudi gyvenimo pamoka, daro mus stipresnes, kantresnes ir manau, kad ilgai islauktas kudikis bus ne siaip stebuklelis musu gyvenimuose, bet kuo didziausias ir tikriausias pasaulinis stebuklas musu gyvenime... bet jo reikia islaukti. Juk jeigu jums pasakytu, kad pastosite po 3 ar 5 IVF, argi jus viska mestumete? Ar atsistotumete, sukauptumete visas jegas ir eitumete pirmyn?
Mes juk niekada nesuzinosime ar sekantis kartas nebutu buves sekmingas, jeigu pasiduosime...