Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(siaures meskute @ 2015 09 19, 10:24)
yra kas raso ...ir ne vienam ... paskutinis ponios Mikutienes atsakymas kad nevaisingumo kompensavimas yra prioritetinis klausymas...

Šita ponia daugiausia pagalių į ratus kaišiojo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 09 23, 13:25)
Neaisku kiek tos peticijos pades, bet pasiraysti tikrai nera sudetinga smile.gif Todel pasirasau ir tikiuosi, kad musu atsiras tiek daug, kad nebegales seimas daugiau atidelioti sio istatymo ir nuo sauio 1 jis isigalios.

Šį peticija nemanau kad kieno nors kuruojama. Manau VA buvo gal sukūrus. Mes savo kolkas nepaleidom į visuomenę , o mūsų žiniomis kolkas niekas mums neatstovauja,
Tiesiog buvo žmonės dare ėjo...bet tai nėra lengvas darbas. Tad pasiekė savo svajones, jie issiskirste. Nes mynė kelius ilgus metus bet deje neprisibelde iki įstatymo...

Eibarte, kaip tu? Dar ilsies nuo visko?
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2015 09 23, 18:05)
Šį peticija nemanau kad kieno nors kuruojama. Manau VA buvo gal sukūrus. Mes savo kolkas nepaleidom į visuomenę    , o mūsų žiniomis kolkas niekas mums neatstovauja,
Tiesiog buvo žmonės dare ėjo...bet tai nėra lengvas darbas. Tad pasiekė savo svajones,  jie issiskirste.  Nes mynė kelius ilgus metus bet deje neprisibelde iki įstatymo...
Eibarte,  kaip tu?  Dar ilsies nuo visko?

Tai gal reikėtų kurti naują peticiją, ar gal kažkaip šitą perimti...? Man keista, kad neatsiranda naujų aktyvių žmonių kas galėtų eiti į valdybą ir pan.

Kaip aš, net pati nežinau. Turėčiau pinigų tai nesiilsėčiau, manom, kad mums reikia IVF, nebenoriu dar metus ar pusę žaisti su stimuliacijom ar bevaisiais IUI. Galvojam iš kur gaut pinigų o tada jau į priekį. Tai va per tą laiką daug ką išbandėm netradicinio, o dabar tikimės ir laukiam įstatymo, o jei ne, tai bankas visada pasiruošęs padėti, paskutinė viltis IVF, nesėkmės atveju tektų tik nusiraminti ir išmokt gyventi nebelaukiant.

O kaip tau pačiai?
Atsakyti
Mūsų situacija tokia, kad šešti metai nesusilaukiam vaikucio, musu amzius 30, tik nevaisingumas palietė mano vyrą. Niekas nesitikėjo, kad gali taip mums atsitikti, atrodo sveiki, neturintys blogų įpročių žmonės, negali susilaukti vaikų. Darytos dvi IUI,simet IVF, is IVF labai tikejausi, viskas klostesi puikiai, bet mazyliai pabego. Liudna, baime ir nezinojimas kaip bus toliau, ką daryti, kur ieškoti pagalbos, bandome siuo metu bebro sruogliu uzpltine (vyras vartoja), lankesi pas dieles. Gyvenam toliau tikedamiesi, kad kazkada mes turesime maza stebukla, tiek islaukta, tiek išsmelstą. Nežinau, kur dar reiktis, su savimi irgi turi labai daug dirbti, nes labai dėl to kankinuosi, pykau ant viso pasaulio, darbas negeras, draugai negeri, likimas mus nurašė, bet dabar nusiteikus pozityviai, laukia studijos, o mintis sutelksiu i ten.
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2015 09 22, 17:38)
Nebėra tos asociacijos dėl iv priežasčių.

Na ne visai tiesa. Asociacija yra, turi gerą vardą, didelį žinomumą, autoritetą. Trūksta tik talentingų, patikimų, atsidavusių naujų žmonių, kurie perimtų vadovavimą ir toliau sėkmingai tęstų tokią svarbią veiklą! Labai tikimės, kad šie žmonės netruks atsiliepti!
Papildyta:
QUOTE(elli85 @ 2015 09 24, 12:10)
Gyvenam toliau tikedamiesi, kad kazkada mes turesime maza stebukla, tiek islaukta, tiek išsmelstą.

Neabejotinai - laukti yra labai sunku... Būna tokių juodų dienų, kad nieko nebesinori. Bet po kurio laiko būtinai bus lengviau, ramiau, atsiras daugiau vilties. Turbūt skaitėte, kiek laimingų istorijų! Kiek šeimų nuėję neįtikėtinai sunkų kelią visgi sulaukia savo stebuklo. Šie pasakojimai tikrai teikia vilties. Tad mažais žingsneliais pirmyn link savo tikslo.
Ir labai svarbu, kad turite kur nukreipti mintis. Pailsėsite, atsigausite, ir bus galima planuoti tolimesnį gydymo kelią.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2015 09 24, 13:37)
Na ne visai tiesa. Asociacija yra, turi gerą vardą, didelį žinomumą, autoritetą. Trūksta tik talentingų, patikimų, atsidavusių naujų žmonių, kurie perimtų vadovavimą ir toliau sėkmingai tęstų tokią svarbią veiklą! Labai tikimės, kad šie žmonės netruks atsiliepti!
Papildyta:

Neabejotinai - laukti yra labai sunku... Būna tokių juodų dienų, kad nieko nebesinori. Bet po kurio laiko būtinai bus lengviau, ramiau, atsiras daugiau vilties. Turbūt skaitėte, kiek laimingų istorijų! Kiek šeimų nuėję neįtikėtinai sunkų kelią visgi sulaukia savo stebuklo. Šie pasakojimai tikrai teikia vilties. Tad mažais žingsneliais pirmyn link savo tikslo.
Ir labai svarbu, kad turite kur nukreipti mintis. Pailsėsite, atsigausite, ir bus galima planuoti tolimesnį gydymo kelią.

Na taip ji yra. Ne taip gal issireiskiau. Bet visi žmonės kurie buvo sake sustabdė savo darbą. O asociacija yra. Tik nėra kas dirba joje.
Atsakyti
[quote=tokia profesija,2015 09 24, 12:37]
Papildyta:

Visai nesenai parašiau asociacijai, bet jokio atsakymo iki šiol negavau...
Atsakyti
[quote=eibarte,2015 09 24, 14:50]
[quote=tokia profesija,2015 09 24, 12:37]
Papildyta:

Visai nesenai parašiau asociacijai, bet jokio atsakymo iki šiol negavau...
[/quote]
jei nori duosiu kontaktus su kuria mes bendravom . reikia veiklių žmonių 4u.gif gal kraustomės į kitą temą blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(eibarte @ 2015 09 24, 08:21)

Kaip aš, net pati nežinau. Turėčiau pinigų tai nesiilsėčiau, manom, kad mums reikia IVF, nebenoriu dar metus ar pusę žaisti su stimuliacijom ar bevaisiais IUI. Galvojam iš kur gaut pinigų o tada jau į priekį. Tai va per tą laiką daug ką išbandėm netradicinio, o dabar tikimės ir laukiam įstatymo, o jei ne, tai bankas visada pasiruošęs padėti, paskutinė viltis IVF, nesėkmės atveju tektų tik nusiraminti ir išmokt gyventi nebelaukiant.

O kaip tau pačiai?

jo niekam nėra lengva su pinigėliais ... mes ir vėl taupom ... kelios savaitės po nepavykusio ivf mes..
sąskaitoj 3stimuliacijos, 7 iui , 2 ivf... tikimės kad trečias ivf bus TAS wub.gif linkiu ir jums sekmės wub.gif
Atsakyti
Negaliu sustoti verkti, norisi rėkti, nebetikiu niekuom, vis klausiu savęs už ką man tą kančia. Nepavyko IVF, o tiek dėta vilčių, tikėjimo, lūkesčių. ir atėjus mėnėsinėm viskas sudužo, sudužo viltys, sudužo svajonės, tarsi sudužo tavo gyvenimas kaip ta stiklinė taurė. Vaikelio laukiam 5 metai: neaiškios kilmės nevaisingumas. Gydytojai priežasčių neranda, ko tik neišbandžiau: alkoholio atsisakymas, vaistažoliū, vitaminų, papildų gėrimas, važiavimas pas būrėja, hepeopatą, kelionės, stimuliacijos ir paskutinė viltiss buvo IVF. Subrendo toks gražus embrionas pasak gydytojų, kad buvo didelė tikimybė nestumo, taip apsidžiaugiau, ir tas džiaugsmą, tą viltį pakeitė didelė kančia, depresija. niekam nesipaskojam, čia vienintelė vieta kur išlieju savo skausmą, savo liūdesį. Nežinau kaip gyventi toliau, kaip judėti į priekį, nes dabar sustojau ir esu įkalinta tame skausme, toje neviltyje ir dabar šiuo momentu atrodu, kad niekada iš ten neišeisiu.
Atsakyti
Tigrera86, labai Jus užjaučiu ir stipriai stipriai apkabinu. Žinau, kokiame skausme ir kokioje neviltyje šiuo metu esate, reikės šiek tiek laiko atsigauti, atsitiesti. Bet esate stipri moteris, aš Jumis tikiu, jei ne šįkart, tai vėliau - tikrai.
Jei norėsit pasikalbėt, visada galite brūkštelėt asmeniškai.
Atsakyti
QUOTE(Tigrera86 @ 2015 09 29, 19:43)
Negaliu sustoti verkti, norisi rėkti, nebetikiu niekuom, vis klausiu savęs už ką man tą kančia. Nepavyko IVF, o tiek dėta vilčių, tikėjimo, lūkesčių. ir atėjus mėnėsinėm viskas sudužo, sudužo viltys, sudužo svajonės, tarsi sudužo tavo gyvenimas kaip ta stiklinė taurė. Vaikelio laukiam 5 metai: neaiškios kilmės nevaisingumas. Gydytojai priežasčių neranda, ko tik neišbandžiau: alkoholio atsisakymas, vaistažoliū, vitaminų, papildų gėrimas, važiavimas pas būrėja, hepeopatą, kelionės, stimuliacijos ir paskutinė viltiss buvo IVF. Subrendo toks gražus embrionas pasak gydytojų, kad buvo didelė tikimybė nestumo, taip apsidžiaugiau, ir tas džiaugsmą, tą viltį pakeitė didelė kančia, depresija. niekam nesipaskojam, čia vienintelė vieta kur išlieju savo skausmą, savo liūdesį. Nežinau kaip gyventi toliau, kaip judėti į priekį, nes dabar sustojau ir esu įkalinta tame skausme, toje neviltyje ir dabar šiuo momentu atrodu, kad niekada iš ten neišeisiu.

Stiprybės, stiprybės ir dar kartą stiprybės 4u.gif Puikiai suprantu, kokios sunkios tos pirmosios dienos po vilčių sudužimo ir puikiai žinau, kokios juodos mintys tuo metu būna galvoje. Jūs nuėjote jau tikrai labai daug. Ir labai labai daug paaukojote vardan šio tikslo. Aš tokiomis akimirkomis guodžiu save, kad NEGALIMA SUSTOTI PUSIAUKELĖJE. Ir kažkaip po truputį ši mintis nugali juodąsias ir aš vėl atsistoju ant kojų. Iki kito vilčių sudužimo.... Bet manau, kad vistiek kažkuris etapas tarp pakilimų ir nuosmūkių mums visoms bus sėkmingas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigrera86 @ 2015 09 29, 18:43)

Labai labai uzjauciu tave,Tigrera86...suprantama,kad tau db labai sunku,skaudu,liudna...tave apemes toks begalinis skausmas,kad ne vienas paguodos zodis tau nepades...manau,kad db tau reikia laiko,kad isgyventum ta skausma,liudesi,pykti,depresija....jeigu norisi verkti,isiverk...man kartais padeda kai gerai isiverkiu...kuriam laikui asaros nuplauna skausma...db pas tave toks momentas,bet jis praeis,po truputi...o kai jis praeis bandyk vel,nenuleisk ranku,kovok,eik i prieki...Stiprybes ir kantybes tau 4u.gif ir labai labai linkiu,kad jus aplankytu gandrai 4u.gif
Atsakyti