QUOTE(dulle @ 2015 08 25, 22:17)
noriu pasisakyt, kad man labai sunku, nežinau, kaip įveikti psichologinius sunkumus, niekam - išskyrus vyrą apie tai nepasakoju, mane tai labai slegia.
Tai ir yra sunku. Iš tiesų sunku. Kiekvienai šeimai.
Svarbiausia yra suvokti, jei nepastojote iki šiol, tai nereiškia, kad nepastosite niekada. Nevaisingumas nėra baigtinė, nepakeičiama diagnozė, galimybė dažniausiai yra. Daug daug kantrybės, daug daug laukimo, domėjimosi gydymo galimybėmis ir pamažu pirmyn.
O nekalbėti yra labai sunku. Posakis, kad pasidalintas skausmas sumažėja perpus, yra tikrų tikriausias ir daug kartų patikrintas. Įdomu, kokios Jūsų nekalbėjimo priežastys? Juk labai sunku nuolat "virti savo sultyse", taip ir mažiausios bėdelės išsipučia iki begalinių burbulų.
QUOTE(dulle @ 2015 08 26, 11:00)
beje, man įdomu, kiek Jums metų ir kiek laiko planuojate?
man 29 m. planuojam apie 2 metus...
man 29 m. planuojam apie 2 metus...
Amžius labai įvairus - nuo 20m iki 50m. Ar net daugiau.
QUOTE(QuantManiac @ 2015 08 26, 18:37)
Aš visiems pasakoju, kam įdomu klausytis. Kadangi nevaisinga kas 5, kas 6 pora, tai beveik visur atrisanda kas norėtų šita tema pasikalbėti, jei ne dėl savęs, tai apie artimus pasiklausti, patarimo surasti.
Labai taiklus pastebėjimas. Kiekvienas žmogus savo artimoje aplinkoje turi bent vieną šeimą, kuri turėjo ar turi sunkumų pastoti. Ir šalia tikrai yra bent vienas žmogus, kuris gali, moka išklausyti, paguosti, palaikyti, reikia tik išdrįsti.
QUOTE(Ceroc @ 2015 08 31, 00:40)
Mes bandom 15 men., jokiu ligu, rodos, nera (tiesa, vyras netirtas), o vat vis neiseina. Ir per tuos tuoj pusantru metu jau visko buvo: daug myliuku-mazai myliuku, atostogu, streso, ramybes, vaiduokliukas, veluojancios mm, per anksti pasirodancios mm, geriami vitaminai, folis (cia turbut savaime suprantama), chlorofilas, hormonu tyrimai, echoskopas, stovejimas "zvake", pagalviu kisimai po myliuku, OV testai, BT matavimas, ananaso valgymas, cinamono dejimas I kone visa maista (esa skatina vaisinguma), jokiu zalingu iprociu, begiojimas rytais(sportuojancios mamos pagimdo lengviau-kazkur skaiciau), meldimasis Siluvoj, nestukiniu drabuziu pirkimas ir vis tas vilimasis kad "nu jau kota men.tai tikrai".. .
Ko gero taip ir prasideda kiekvienos šeimos, susiduriančios su nevaisingumu, ieškojimai. Dauguma išbandę ir ananasų valgymo, ir stovėjimo žvake etapus Nežinau, kiek Jums metų? Tiesa, kai kurios šeimos šiame etape ir pastoja, bet jei judat link 30m, būtų pats laikas vyrui atlikti jam priklausančius tyrimus.