Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(blonde0328 @ 2015 03 03, 17:08)
Visada kai isipasakoji palengveja smile.gif tikekimes,kad jums pades hemeopatija ir jus susilauksit leliuko smile.gif

Tikrai kazkaip atrodo, kad tapo lengviau viska issakius:) Ir aciu uz nuostabu palinkejima, labai noriu tiketi, kad pagaliau radau savo gydymo metoda ir jis man pades smile.gif tik aisku, tam reikia dar trupucio musu brangaus ir taip greitai begancio laiko smile.gif Labai noriu tiketi, kad sie metai bus sekmingi, nes atrodo, kad jau 7 metai planuojame savo pirmagimi, o skaicius 7 yra laimingas, todel tikiu, kad siemet tikrai pasiseks. Ir visoms linkiu to paties wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 03, 17:27)
Tikrai kazkaip atrodo, kad tapo lengviau viska issakius:) Ir aciu uz nuostabu palinkejima, labai noriu tiketi, kad pagaliau radau savo gydymo metoda ir jis man pades smile.gif tik aisku, tam reikia dar trupucio musu brangaus ir taip greitai begancio laiko smile.gif Labai noriu tiketi, kad sie metai bus sekmingi, nes atrodo, kad jau 7 metai planuojame savo pirmagimi, o skaicius 7 yra laimingas, todel tikiu, kad siemet tikrai pasiseks. Ir visoms linkiu to paties wink.gif

Roberta, labai norėčiau palinkėti, kad Tavo didžiausias noras išsipildytų kuo greiciau, tik noriu patarti neapsistoti ties vienu homeopatiniu gydymu. Sekmės, kad kuo greiciau taptum nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 03 03, 18:44)
Roberta, labai norėčiau palinkėti, kad Tavo didžiausias noras išsipildytų kuo greiciau,  tik noriu patarti neapsistoti ties vienu homeopatiniu gydymu. Sekmės, kad kuo greiciau taptum  nestuke.gif

Labai aciu Ingbri smile.gif tikiu, kad tavo linkejimai tikrai issipildys smile.gif Ir visiskai sutinku, kad nereikia apsiriboti vienu gydymu, o reikia ieskoti ir toliau nauju priezasciu, nauju gydytoju, bei nauju gydymo metodu. Neatmenu ir IVF , bet tam dar reikia vyra itikinti, paruosti, ir pan. smile.gif O iki to kazkaip negaliu sedeti ranku sudejusi, tai va ir ieskau visokiausiu kitu budu smile.gif Dar labai domina akupunktura, gal daugiau ne kiek del pacio pastojimo, bet daugiau del atpalaidavimo savo galveles nors trumpam, nuo visu tu planavimu ir minciu apie mazyli smile.gif Nes vis dazniau pagaunu save, kad nesvarbu ka beveikciau mintys vis apie ta pati nestuke.gif, kazkaip nepavyksta ju nukreipti kitur...
Beto mano artimam zmogui su IVF pavyko tik is trecio karto susilaukti kudikelio, o tai dar labiau sujaukia visas mintis, nes kai nepavyksta naturaliai, tai pergyveni kiekviena menesi, bet ne taip baisiai, kai po proceduru ir ypac, kai tau po ju pasako, kad viskas pavyko gerai, gleivine uzaugo pakankamai, folikulai irgi reikiamo dydzio, vyro sperma paruosta tinkamai ir t.t. belieka laukti tos geros zinios.... ir ta viltis tokia didele buna, kad dabar tikrai pavyks, kad dabar tai jau nera jokiu kliuciu pastojimui.... o kai taip neatsitinka tas nusivylimas ir skausmas buna dar didesnis...Ir vis del to tikiu,kad viena grazia, sauleta diena ir man pasiseks nestuke.gif
Atsakyti
Atbėgu papasakoti, kad šiandien 18val. renkamės į paramos grupę. Kalbėsime apie emocijų etapus, kuriuos išgyvena kiekviena šeima, susidurianti su nevaisingumu. Taip pat apie tai, kodėl vieni lengviau, o kiti sunkiau pakelia gyvenimo išbandymus. Ir žinoma skirsime laiko Jūsų rūpesčiams ir klausimams.

Pirmasis susitikimas pralėkė labai greitai... Merginos turbūt sutiks - tai rodo, kad gerai ir prasmingai praleidome laiką. Bendra tema tarsi suklijuoja, suvienija įvairius žmones, būti kartu tampa labai paprasta ir lengva.

Jei kas norėtumėte prisijungti, durys visada atviros.
Atsakyti
QUOTE(Liepa1975 @ 2015 03 02, 00:27)
Sveikos merginos as naujoke  pas jus uz poros d darom 2 IVF 39 metai daug streso ir labai daug medikamentu..

Kaip Jums sekėsi? Kaip savijauta, kaip nugaros skausmai?

QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 03, 15:09)
Atsiprašau, kad tiek daug cia pas mane tos beletristikos gavosi, tiesiog labai norejosi issipasakoti ax.gif

Laba ir Jums smile.gif
Metai bėga labai greitai. Aš asmeniškai neturiu nieko prieš įvairias alternatyvias priemones. Netgi priešingai, visada sakau, kad čia kaip ir kare visos priemonės tinka, jei tik Jums bus ramiau. Bet tai turi būti daroma tam tikru laiku ir tam tikrą laiką - jei norimo rezultato nėra, svarbu neužstrigti ir rinktis kitą kelią.
Sakykite, o kaip save apibūdintumėt - Jūs iš tų pergyventojų, kurios vis permąsto, analizuoja, narplioja save ir savo poelgius? Ar atvirkščiai, stengiatės to kas vyksta aplinkui neimti į galvą ir tiesiog plaukiate gyvenimu?
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2015 03 16, 15:30)
Laba ir Jums smile.gif
Metai bėga labai greitai. Aš asmeniškai neturiu nieko prieš įvairias alternatyvias priemones. Netgi priešingai, visada sakau, kad čia kaip ir kare visos priemonės tinka, jei tik Jums bus ramiau. Bet tai turi būti daroma tam tikru laiku ir tam tikrą laiką - jei norimo rezultato nėra,  svarbu neužstrigti ir rinktis kitą kelią.
Sakykite, o kaip save apibūdintumėt - Jūs iš tų pergyventojų, kurios vis permąsto, analizuoja, narplioja save ir savo poelgius? Ar atvirkščiai, stengiatės to kas vyksta aplinkui neimti į galvą ir tiesiog plaukiate gyvenimu?

Sutinku, kad nereikia užsiciklinti ant vieno ar kito gydymo metodo, tačiau pamėginti verta, kiekviena turime nueiti savo kelią, atrasti savo gydytoją išgyventi savo istoriją...O ką jūs turite omenyje tinkamu laiku ir tam tikrą laiką ?
Nepasakyčiau, kad esu iš tų žmonių, kurie labai stipriai dėl visko pergyvena, tačiau kartais pergalvoju, gal kažką ne taip padariau, gal reikėjo kažkur kreiptis anksčiau, gal reikia dar kartą pakartoti tyrimus, gal dabar kitaip kažką parodytų, gal rastų priežastį. Kita vertus labiau stengiuosi žiūrėti į priekį, ką dar galiu padaryti, kad pasiekti savo norimų tikslų, o kartais pavargstu nuo tų ieškojimų, tada tiesiog kaip jūs sakote plaukiu pasroviui, bet kai rezultato nėra ir vėl pradedu ieškoti, ką dar galėčiau padaryti, kokius naujus tyrimus, kokius naujus gydymo metodus ir pan. ... Žmogus jau toks yra, kad jis nori žinoti, dėl ko jam gyvenime sekasi ar nesiseka. Todėl ir ieškau atsakymo, kodėl negaliu susilaukti vaikelio ar dėl to, kad gydytojai, kažką pražiūri ar dėl psichologinių priežasčių, o gal ir dėl vieno ir dėl kito... sunku pasakyti, tiesiog gana nemažas laiko tarpas praėjo, nemažai padaryta įvairių tyrimų, o atsakymo vis dar nėra...
Be to jeigu kitoms merginoms sunku žiūrėti į gatvėje einančias laimingas mamytes su vaikučiais, tai man priešingai, labai smagu į jas žiūrėti ir vis galvoti, kad vieną dieną ir aš taip vaikščiosiu smile.gif
Atsakyti
Sveikutės. Senai čia besireiškiau. Nors po savo naujienų jaučiuosi dviprasmiškai ir dar viskas šviežia, viduj nesusivokta, gal net nelabai noriu apie tai šnekėti, bet... jaučiu pareigą parašyti likimo sesėms, kad ir jos išsitirtų.
Nors mano daktaras tikino, kad mums nereikia genetinių tyrimų, nes juk mes pastojam pagalbinių procedūrų pagalba. Aš paklausiau forumiečių patarimų ir prieš sekančias procedūras kuo skubiau išsityriau trombofilijos genų mutacijas. Pagalvojau, kad bent tiek pradžiai pakaks,nes su pinigėliais riesta, o laikas spaudžia, siuntimo pas genetikus negaunu.
Man nustatė MTHFR geno mutacija. Kad sėkmingai išnešiočiau kūdikį reikės daug brangių papildų ir kraują skystinančių vaistų.
Neklausykite, jei sako , kad po 1 persileidimo nereikia tirtis genų. Kiek susiduriu vis dažniau forumietėms ši mutacija randama. Man tyrimas tekainavo 77€. Tyriausi laboratorijoj genera.lv Galima tinkamai paimtą seilių mėginį jiems siųsti paštu. Atsakymus gavau už 4 dienų.
Atsakyti
Labas vakaras, merginos,

pirmadienį, 03.30, 18val. renkasi grupė wub.gif Šio susitikimo tema - psichologinis pasiruošimas IVF procedūrai. Kviečiame prisijungti ir Jus.

QUOTE(Glamour @ 2015 03 25, 08:50)
po savo naujienų jaučiuosi dviprasmiškai

Labas, Glamour. Žinoma neramu, kai nustatoma kažkokia diagnozė. Kita vertus, dabar žinosite priežastį ir galėsite labiau kontroliuoti situaciją. Žingsnelis po žingsnelio į preikį. Labai lauksim tolimesnių žinių iš Judviejų.
Atsakyti
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 16, 16:02)
ką jūs turite omenyje tinkamu laiku ir tam tikrą laiką ?

Pačioje nevaisingumo gydymo pradžioje, prieš imantis medicininių procedūrų, verta išbandyti visas kitas priemones. Ypač kai nevaisingumo priežastys yra neaiškios. Bet jei ilgą laiką pastoti vistiek nepavyksta, arba kai amžius spaudžia, manau reikėtų keisti taktiką ir pereiti prie medicininių procedūrų. Šalia to kiti savipagalbos metodai žinoma gali likti.
Bet Jūs esate teisi, kiekvienam savo kelias, yra nemažai porų, kurios dėl vienų ar kitų priežasčių nesirenka medicinio gydymo. Nėra gerų ar blogų kelių, jie tiesiog skirtingi.
Papildyta:
QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2015 03 16, 16:02)
Todėl ir ieškau atsakymo, kodėl negaliu susilaukti vaikelio ar dėl to, kad gydytojai, kažką pražiūri ar dėl psichologinių priežasčių, o gal ir dėl vieno ir dėl kito... sunku pasakyti, tiesiog gana nemažas laiko tarpas praėjo, nemažai padaryta įvairių tyrimų, o atsakymo vis dar nėra...

Taigi, daug tyrimų padaryta ir atsakymo vis nėra. Užduodama klausimą, ar esate iš tų jautruolių, norėjau susidaryti nors šiokį tokį vaizdą apie galimas psichologines priežastis smile.gif
Atsakyti
nežinia, Romena, ar į priekį tas žingsnelis,ar ženklas sakantis STOP, bet geriau karti tiesa, nei nuolatiniai bandymai ir nesėkmės. Pasitarsim dar su gydytojais, gal dar pabandysim kartelį su paskutinėm snaigutėm, o toliau pagyvensim pamatysim. Dabar kol kas atmetimo reakcija, atrodo nieko nebedarysiu, nieko nebereikia, visko bijau.
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2015 03 29, 01:43)
nežinia, Romena, ar į priekį tas žingsnelis,ar ženklas sakantis STOP, bet geriau karti tiesa, nei nuolatiniai bandymai ir nesėkmės. Pasitarsim dar su gydytojais, gal dar pabandysim kartelį su paskutinėm snaigutėm, o toliau pagyvensim pamatysim. Dabar kol kas atmetimo reakcija, atrodo nieko nebedarysiu, nieko nebereikia, visko bijau.

Sveikos,merginos,senokai cia nerasiau,nes neturejau ka rasyti...vakar buvo mano gimtadienis visi draugai ir artimi zmones sveikino ir linkejo laimes,svajoniu,noru isipildymo....o mano svajone ir noras susilaukti vaikelio...vaikeli galiu tureti tik pasinaudojusi donorine kiausialaste,kai nustate tokia diagnoze visiems buvo sokas,draugas prase laiko viskam apgalvoti,apmastyti.....zinoma daviau to laiko...o vakar per pati gimtadieni pasake,kad nenori daryti apvaisinimo su donorine kiausialaste ir kad jis isvis yra pries dirbtini apvaisinima....visi norai,svajones ir visas gyvenimas subyrejo i sipulius....ir kaip man toliau gyventi?su draugu nenoreciau skirtis,jis geras,rupestingas,atsakingas,gyvendama su juo buciau viskuo aprupinta.....bet gyventi be vaiku nenoriu....neisivaizduoju gyvenimo be vaiku,be grazios seimos....as nuo paauglystes svajojau,kad turesiu grazia,laiminga ir darnia seima....o dabar nieko neturiu...ieskoti kito vyro,kuris sutiktu daryti dirbtini apvaisinima?..nenoreciau,nes kaip sakiau skirtis su draugu nenoriu,o ir kita zmogu surasti bus labai sunku....bet kaip man gyventi toliau?gyventi ir tiketis stebuklo?is kur pasisemti tikejimo,stiprybes?jauciuosi kaip mirusi....gal duosit kokiu patarimu,minciu....busiu tikrai dekinga....
Atsakyti
Įsivaizduoju, kaip Tau skaudu.
Gal jam reikia laiko apsiprasti su ta mintimi? Juk šiuo savo sprendimu jis atima Tau vienintelę galimybę. Pabandyk jam tai išaiškinti...

Kažkada man irgi teko daryti spaudimą MB. Jis užsispyrė, kad daugiau nieko nebedarom. Aš pasakiau terminą apsigalvoti, metus. Ir tuos metus beveik nelindau į akis su šia tema, pati padariau visišką pertrauką ir atsipalaidavimą. Baigiantis metams keliskart užsiminiau, kad terminas baigiasi. Jis kažkaip nerimtai nuleido. Išvakarėse pasakiau tiesiai - terminas baigiasi ryt. Jeigu mes nieko nebedarom, aš išeinu. Eiti neturėjau kur, ir jis tai žinojo. Butas anytos. Turėjau sandėliuką įrankiams 2x3 m bendro su seseria sodo gale biggrin.gif Kitą rytą kampe akivaizdžiai stovėjo sukrautas lagaminas, vakare grįžau iš darbo ir paklausiau, koks jo sprendimas.
Matyt, labai ryžtingai atrodžiau, nes MB nuomonė pasikeitė 180 laipsnių.

Na, tokias drastiškas priemones galima panaudoti tikriausiai tik kartą gyvenime rolleyes.gif
Atsakyti