Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(first @ 2015 02 22, 22:06)
Sveikos, keliautojos  4u.gif

Todel ir neemiau jokiu rankinuku,pinigai ir dokumentai pas vyra stiukes vidinej kisenej buvo, o as laisvom rankom ir tusciom kisenem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 02 22, 23:46)
Lape+, aciu sirdingai uz trumpa konkretu batobus stoteliu aprasa 4u.gif man tikrai padeda! Labai man patiko pasiplaukiojimas vienkartinis kai kazkada buvau, su islipimais bus dar geriau.

del susizavejimo arba ne paryziumi man teko patirti, jog zmones, kuriems labai labai ikrenta sirdin roma, neikrenta paryzius. Ir atvirksciai smile.gif tarkim man roma tikrai grazi bei puiki. Taciau ji ne mano, grazu man tik protu, o va paryziun noriu grizt, jis mane kviecia, jauciu as ji ar kaip cia pasakyt bigsmile.gif

4u.gif Širdingai prašom. ax.gif Smagu, kad padeda.
Tik Jūs taip apie Romą parašėt, kad negalėjau nesureaguoti - birželį skrendam į Amžinąjį miestą... Tai čia kaip dabar bus??? - juokauju, bet vis tiek neramu...
Jei atmesti Vilnių, kuris yra gimtasis ir iki skausmo savas ir mylimas, Paryžius - pats pačiausias iš visų kitų lankytų miestų. Kaip po pirmos dienos pasakiau vyrui, -galėčiau čia gyventi. smile.gif Žinau, kad Roma graži ir pan. Tik man visad labai svarbus, kaip aš ten kažkur jaučiuosi.. O Paryžiuje iškart pasijutau sava..
Atsakyti
QUOTE(Lapė+ @ 2015 02 22, 23:31)
Apie kokią kortelę kalbat? Atsiprašau, nesupratau.  unsure.gif
Ar apie metro t+ karnetą? Jei bato stotelė prie pat viešbučio, tai metro nereik. (Nebent norėtumėt pavažiuot iki La Defanso ar Monmartro. Tik nemanau, kad su vaikučiais laiko liks.) Tiesiog atplauksit iki tos stotelės, ir tiek.. Tik pasižiūrėkit laikus (nuo-iki), kada bato kursuoja. Kad paskutinio nepražiopsotumėt.. smile.gif Šiaip, prie bato kasų yra lankstinukai su visa info.

mes gyvensim tam la defense rajone, arti yra metro stotelė.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2015 02 23, 11:31)
mes gyvensim tam la defense rajone, arti yra metro stotelė.

Dabar aišku. smile.gif
Metro bilietus teks pirkti. smile.gif Tik žiūrėkit, kas labiau apsimoka. - Kaip supratau, būsit su vaikais. Skaičiuokit taip, kad reiks kiekvienam mažiausiai po 2 (pirmyn ir atgal). Vaikams iki 10 metų yra taikomas lengvatinis tarifas. Suaugusiam bilietas kainuoja 1.80, t+ karnetas (10 bilietų) - 14.50. Anksčiau vaikiškiems bilietams buvo taikoma 50 proc. nuolaida, bet dabar oficialiame puslapyje rašoma, kad su nuolaida parduodamas vaikškas t+ karnetas (7.05). Taip ir nesupratau, ar pavieniai vaikiški bilietai yra, ar ne. Jei vaikų iki 10 metų daugiau, negu 1, ir vaikiškų pavienių bilietų neparduoda, apsimoka pirkti vaikišką karnetą. Jei pavienių vaikiškų bilietų nėra, arba jei vaikai iš lengvatinio amžiaus išaugę, tiesiog pasiskaičiuokit, kiek kainuos bilietai visai kompanijai ir palyginkit su karneto kaina (14.50). Ir bus aišku, ką rinktis.

Praktiškai, galit iš pat ryto nuvažiuot 1 geltona metro linija iki Palais Royal Musee du Louvre stotelės, išlipt ir - kol nepavargę - prasieit anksčiau mano siūlytu maršrutu nuo Luvro iki prie Aleksandro III tilto esančios bato "Champs Elysees stotelės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapė+ @ 2015 02 23, 11:58)
Dabar aišku. smile.gif
Metro bilietus teks pirkti. smile.gif Tik žiūrėkit, kas labiau apsimoka. - Kaip supratau, būsit su vaikais. Skaičiuokit taip, kad reiks kiekvienam mažiausiai po 2 (pirmyn ir atgal). Vaikams iki 10 metų yra taikomas lengvatinis tarifas. Suaugusiam bilietas kainuoja 1.80, t+ karnetas (10 bilietų) - 14.50. Anksčiau vaikiškiems bilietams buvo taikoma 50 proc. nuolaida, bet dabar oficialiame puslapyje rašoma, kad su nuolaida parduodamas vaikškas t+ karnetas (7.05). Taip ir nesupratau, ar pavieniai vaikiški bilietai yra, ar ne. Jei vaikų iki 10 metų daugiau, negu 1, ir vaikiškų pavienių bilietų neparduoda, apsimoka pirkti vaikišką karnetą. Jei pavienių vaikiškų bilietų nėra, arba jei vaikai iš lengvatinio amžiaus išaugę, tiesiog pasiskaičiuokit, kiek kainuos bilietai visai kompanijai ir palyginkit su karneto kaina (14.50). Ir bus aišku, ką rinktis.

Praktiškai, galit iš pat ryto nuvažiuot 1 geltona metro linija iki Palais Royal Musee du Louvre stotelės, išlipt ir - kol nepavargę - prasieit anksčiau mano siūlytu maršrutu nuo  Luvro iki prie Aleksandro III tilto esančios bato "Champs Elysees stotelės.  smile.gif

aš kai žiūriu ten tuos maršrutus, tai man vis su visokiais persėdimais meta.

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2015 02 23, 13:05)
aš kai žiūriu ten tuos maršrutus, tai man vis su visokiais persėdimais meta.

Ačiū.

Iš Defanso į centrą veža 1 geltonas metro ir A raudonas RER. RER bilietai bus brangesni, todėl siūlyčiau važiuoti metro. Tikrai be persėdimų nuvažiuosit iki minėtos stotelės. (Pasižiūrėkit metro planą, bus viskas aišku.) smile.gif
Paaiškinu: Defansas yra išimtis, šiaip toje zonoje paprasti bilietai negalioja, išskyrus, jei važiuojat metro.
Atsakyti
Dar noriu patarimo del gyvenamos vietos, kiek prisimenu nerekomenduojamas tas kvartalas prie stoties, kurie dar be jo, nerekomenduotini? Kazin kaip 14 kvartalas, normalus?
Atsakyti
QUOTE(Lapė+ @ 2015 02 23, 12:04)
4u.gif Širdingai prašom.  ax.gif Smagu, kad padeda.
Tik Jūs taip apie Romą parašėt, kad negalėjau nesureaguoti - birželį skrendam į Amžinąjį miestą... Tai čia kaip dabar bus??? - juokauju, bet vis tiek neramu...
Jei atmesti Vilnių, kuris yra gimtasis ir iki skausmo savas ir mylimas, Paryžius - pats pačiausias iš visų kitų lankytų miestų. Kaip po pirmos dienos pasakiau vyrui,  -galėčiau čia gyventi. smile.gif Žinau, kad Roma graži ir pan. Tik man visad labai svarbus, kaip aš ten kažkur jaučiuosi.. O Paryžiuje iškart pasijutau sava..

Oi, tik nenusiteikit iš karto. Kiekvienas miestas turi savo dvasią smile.gif Aš į Paryžių važiuosiu trečią kartą. Man ten nerealiai patinka. Tai išskirtinis miestas savoerdvėmis, istorija, romantika, knibždesiu ir ramybe.
Roma man irgi begalo patiko. Tai labai didingas ir pilnas istorijos miestas. Ji išskirtinai nuokitų turi savo didingumo jausmą. Aš į jį mielai sugrįžčiau, bet gal labiau pakeliui keliaujant kur nors pabūčiau kokią dienelę.Atsigerčiau nuostabios itališkos kavos,suvalgyčiau picą... O vat Paryžiuje vis norisi pabūti ilgiau.Nes man Romoje jei aplankai lankytinas vietas atrodo ten važiuoti ir būti jau kaip ir nelieka prasmės, ten nėra neižalumos, nei ka-ko dar.Italijoj ir be Romos galima keliauti ir keliauti. Paryziuje yra daug parkų, vietų kur galima tiesiog leisti laiką neskubant, mėgaujantis...
Atsakyti
Ech, grįžom ir mes prieš kelias valandas iš Paryžiaus. Kažkokių ketinimų įsimylėti tikrai neturėjau, skridom dėl to, kad nesam buvę. Ir nors 2 dienas iš 3 buvo šaltoka ir šlapia, bet vistiek - miestas su aura, toks vieningo stiliaus visas miesto centras, dvelkia istorija, senove. Aš prisiskaičius A.Diuma romanų, tai taip romantiška atrodė wink.gif Ir jautėmės visiškai saugūs kad ir šeštadienį 12 nakties prie eifelio.
Visi lankytini objektai žinoma verti dėmesio, bet pats vaikštinėjimas gatvelėmis, lotynų kvartalas dieną - naktį gyvas šurmuliuojantis, kavos gėrimas nekubant, nežmoniškai skanus maistas, ooooiiiiii kaip man patiko wub.gif
Ir dar naudingos info - kas ketinate prieš skrydį nakvoti Bovėj. Neturėjau tvarkaraščio, tai 1,5 val per anksti iš Paryžiaus išvažiavom, buvo pikta schmoll.gif aerouoste sėdėti.
Iš oro uosto veža autobusas Nr. 12, mašrutas nuo Tille-Aeroport iki Mairie sustojimo ir atgal. Pravažiuoja visus viešbučius, kaina 4 EUR/žmogui, bilietas galioja pirmyn ir atgal 48 val.
Nr.12 maršrutas
Tam planely pažymėta gatvių pavadinimai ir kada jose stoja.
Tiesa, kažkur skaičiau kad paryžius neįsileidžia greito maisto restoranų, tai visiškai nesutinku. Mano akimis žiūrint tai greito maisto apstu, monmarte ir lotynų kvartale tai tikrai. O ir šiaip gatvėje blynų su uogomis gali nusipirkti ir prie eifelio cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovitt: 23 vasario 2015 - 17:17
[quote=Sigitano,2015 02 23, 16:17]
Oi, tik nenusiteikit iš karto. Kiekvienas miestas

taip taip, tikrai kiekvienas miestas kaip ir vieta turi savo dvasia! Ir toji vietos dvasia musu sieloje sukelia vienoki ar kitoki atgarsi...as sau turiu teorija, kad tam tikros vietos mus "saukia" ir dbr stengiuosi keliauti ten, kur jauciu ta kvietima. Kitur galu buti grazu ir gerai ir visaip kitaip, bet kai kurios vietos mumyse sukelia ypatinga atgarsi...bet ir pataikiau lape+ , as cia su roma ax.gif
Roma yra grazi 4u.gif bet kaip kiekvieno siela atlieps, tai jau nezinia..tikiu, kad jums ten bus gera!
as i paryziu vyksiu 5 karta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(first @ 2015 02 22, 23:06)
Sveikos, keliautojos  4u.gif

kur tik ejom, reikejo saugotis, savo daiktus saugot kaip savo aki, ir nei minutei neprarast budrumo, tas erzino ir ganetinai vargino, nes be galo daug teko pamatyti vagysciu  unsure.gif 

Jau nusimezgiau porą prisegamų piniginių ir pakabinamas "tašytes" po marškinėliais dokumentams smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristi_na @ 2015 02 23, 00:46)

del susizavejimo arba ne paryziumi man teko patirti, jog zmones, kuriems labai labai ikrenta sirdin roma, neikrenta paryzius. Ir atvirksciai smile.gif tarkim man roma tikrai grazi bei puiki. Taciau ji ne mano, grazu man tik protu, o va paryziun noriu grizt, jis mane kviecia, jauciu as ji ar kaip cia pasakyt bigsmile.gif
[

Aš dievinu Paryžių, bet labai myliu ir Romą, ypač pavasarį smile.gif Roma didinga, alsuojanti istorija. Paryžius man romantiškas, lengvesnis. Į jį norisi grįžti ir grįžti smile.gif
Atsakyti
Sigitano ir Kristi_na

ačiū už palaikymą. smile.gif Labai tikiuosi, kad ir Roma užims kertelę širdies. O Paryžius - taip, jis mane šaukia ir šaukia.. Jaučiuos ten kaip namie. Vos nesusigundžiau šiemet į Romą skristi per Paryžių. Kainos skirtumas, kai airlituanica pardavinėjo bilietus po 49 eu, būtų buvęs nežymus (iš Paryžiaus į Romą ryanair'as skraidino už 33 eu). Bet susilaikiau. ax.gif Gal ir suklydau.
Yra miestų, kurie nekviečia: Londonas, Berlynas, netgi Viena, kuri juk irgi turtinga grožiu. Užtat Venecija, Barsa ir Portas - tiesiog kaip tos antikinės sirenos.. smile.gif Ir Toskana, Sicilija ir Provansas. - Ak, svajot juk būtina. Tiesa? smile.gif

Šiek tiek off topic'as, bet..
Atsakyti