Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(daivushkina @ 2015 02 19, 14:42)
Dar klausimas del gyvenamos vietos, kaip Jums atrodo, geriau netoli Eifelio, ar arciau centro, kokiam 2am kvartale?

As ir bijojau del vietos nes musu viesbutis buvo isvis uz rajono ribu kaip supratau smile.gif bet kai taip gerai isvystytas metro zinokit viskas pasiekiama labai greitai.Man labai patiko aplink noter dama,lotynu kvartale smile.gif
Atsakyti
Skaitantiems rusų k. Info žinių papildymui. smile.gif
http://parisweb.ru/i...campaign=buffer
Atsakyti
Sveiki, keliautojai.
Nuo vakar esam Paryziuje. Pralijo visa miela diena, rubai ir batai permirko sad.gif Bet tai smulkmena, nes miestas, ypatingai lotynu kvartalas, uzburiantis, grazus. Pastatai seni, universitetai baznycios, kur bepaziuri - simtmeciu istorija. Net be zymiausiu lankytinu objektu paryzius turi n isskirtiniu pastatu.
Kas blaskotes del gyvenamos vietos ir nenorit permoketi, tai pvz gyvenant 12 rajone, prie pat 1 linijos (konkreciai musu porte de vincenes stotele uz 100m nuo viesbucio) JOKIO nepatogumo ir gaisaties. Nuo luvro apie 15 min metro be persedimu. Tai 1 km pestute per tiek nueini. Salimais kavinukeje dienos pietus salotos su juros gerybem+jautienos steikas+desertas 14 eur. Vandens atnesa for free wink.gif
Kol kas tiek mano patyrimu, dziaugiuosi pasirinkta gyvenama vieta ir vis delto viliuosi kad siandien nelis wink.gif
Beje, tualetai tikrai idomus, veikia kaip lifte - paspaudi ir uzsidaro durys wink.gif
Atsakyti
Sveikos panelės, turiu klausima apie Disneylandą:
Kodėl perkant bilietus internetu skirtingai šaliai skirtingos bilietų kainos???
Tarkim, jei aš pažymiu Lietuva, tai man bilietas kainuoja 60 EUR, o jei pažymiu UK-49? Kur Jus pirkot bilietus ir gal yra koks puslapis apie Disneyland supermamoj?
Atsakyti
QUOTE(Kvota9 @ 2015 02 21, 13:21)
Tarkim, jei aš pažymiu Lietuva, tai man bilietas kainuoja 60 EUR, o jei pažymiu UK-49? Kur Jus pirkot bilietus ir gal yra koks puslapis apie Disneyland supermamoj?

Puslapis supermamoj yra. Apie Disneilendą gali pakonsultuoti Isila, (praėjusiame Paryžiaus psl.) smile.gif

Papildyta:
QUOTE(jovitt @ 2015 02 21, 11:03)
Sveiki, keliautojai.
Nuo vakar esam Paryziuje. Pralijo visa miela diena, rubai ir batai permirko sad.gif Bet tai smulkmena, nes miestas, ypatingai lotynu kvartalas, uzburiantis, grazus. Pastatai seni, universitetai baznycios, kur bepaziuri - simtmeciu istorija.
Beje, tualetai tikrai idomus, veikia kaip lifte - paspaudi ir uzsidaro durys wink.gif

Linkiu gero oro smile.gif

Ir lauksim detalaus aprašymo apie tuoletus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvota9 @ 2015 02 21, 12:21)

UK kaina svarais;) skirtingom šalim gali būti skirtinga akcija.

dabar man reikia pagalbos, kiek yra realu pamatyt per vieną dieną per daug nesiplėšant/ Pvz.: Eifelis, Paryžiaus katedra, Luvras (tik aplink, bet ne į muziejų), kruizas Sena.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2015 02 22, 19:38)
dabar man reikia pagalbos, kiek yra realu pamatyt per vieną dieną per daug nesiplėšant/ Pvz.: Eifelis, Paryžiaus katedra, Luvras (tik aplink, bet ne į muziejų), kruizas Sena.

Viską, ką išvardinot. Kruizas Sena - geras dalykas. smile.gif Išlipę Luvro sustojime, prasieikit nuo Luvro, pro Arką Karuselę, Tiuilri sodus iki Konkordo aikštės, dar visai nedidelį gabaliuką ir, vėl įsėdę į bato (stotelė Champs Elysees), plaukit iki Eifelio. Išlipę ten, apžiūrėsit Eifelį, vėl į bato ir plaukiat toliau.. Išlipę Notre Dame stotelėj apžiūrėsit katedrą, gėlių turgų, galit pavalgyt Lotynų kvartale.
Bato stotelė Champs Elysees yra prie pat Aleksandro III tilto, per kurį perėjus pakliūtumėt į Invalidų rūmų ansamblį, kurio kiemas irgi vertas dėmesio. Neperėjus per tiltą, visai šalia Didieji ir Mažieji rūmai su nuostabiomis durimis; paminklai V.Čerčiliui ir Š. de Goliui bei galimybė žvilgterėt į Eliziejaus laukus, kurių pradžioje pamatysit Triumfo arką.
Kruizas Sena taupo kojas. smile.gif Bet klausimas, kiek to "gryno" laiko turėsit. Bilietas vis tiek visai dienai. Galima išlipt kiekvienoje stotelėje ir "pabėgiot" aplink. Plaukia, berods, kas 15 min.
Jei per google ieškosit "batobus map", išmes aibę vaizdų. Atsidarius miesto ir bato stotelių planus, patogu pasirinkit, kur/ką/kaip.
Kitas variantas - pradėt nuo to, ką norit pamatyt. Ir tuomet jau žiūrėt, kaip kruizas dera prie norų. smile.gif
Atsakyti
oi kaip ačiū! Čia visas planas. Mes ir ketinom tuo plaukti, kur įlipi-išlipi. Mes turim visą pilną dieną. Atsikeliam ir einam. Namo traukiam kitos dienos rytą.
o man tada pirkti tą mobilis kortelę ar ne? mes apsistosim 3 zonoj, žinau, kad stotelė labai arti viešbučio.
Atsakyti
Sveikos, keliautojos 4u.gif

Atejau papasakoti savo ispudzius apie Paryziu. Mes skridome spalio menesi, bet tik dabar narsydama uztikau sia tema ir uzsukau, perskaiciau jusu visus liaupsus, ir net sunerimau.. na nezinau, tai buvo mano svajoniu miestas, svajojau nuo pat vaikystes apie Paryziu, taciau mane jis gan nuvyle. Galbut, per daug tikejaus... Oras pasitaike tomis dienomis tikrai super, pamenu lietuvoj buvo salta, nuvykome su striukem, taciau ten reikejo sortuku ir maikes bigsmile.gif Buvome penkias dienas, taciau jau po triju dienu nebeturejome ka veikti ir norejome tik greiciau namo. Apejome ir pamateme tikrai labai daug, absoliuciai visus izymiausius objektus, aplankeme daug muzieju, ir paciam luvre ilgai vaikstinejom, taciau gal del to, kad su vyru esame gan greiti zmones , ir visur greit sugebejom apeit, bet sakau, po triju dienu nebeturejome kur daugiau eiti, ant visu numatytu objektu buvo sudeti pliusiukai, tad tiesiog vaikstinejom Paryziaus gatvelemis. ax.gif Beje, gyvenome prie pat eifelio boksto, vieta nerealiai dziaugemes wub.gif Beeet.. po sios keliones grizau namo itin pavargus ir visiskai nepailsejus, nes be galo, kur tik ejom, reikejo saugotis, savo daiktus saugot kaip savo aki, ir nei minutei neprarast budrumo, tas erzino ir ganetinai vargino, nes be galo daug teko pamatyti vagysciu unsure.gif Sakiau kita karta i Paryziu grisiu nebent su milziniska suma pinigu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo first: 22 vasario 2015 - 22:07
QUOTE(Lapė+ @ 2015 02 22, 21:06)
Viską, ką išvardinot. Kruizas Sena - geras dalykas. smile.gif Išlipę Luvro sustojime, prasieikit nuo Luvro, pro Arką Karuselę, Tiuilri sodus iki Konkordo aikštės, dar visai nedidelį gabaliuką ir, vėl įsėdę į bato (stotelė Champs Elysees), plaukit iki Eifelio. Išlipę ten, apžiūrėsit Eifelį, vėl į bato ir plaukiat toliau.. Išlipę Notre Dame stotelėj apžiūrėsit katedrą, gėlių turgų, galit pavalgyt Lotynų kvartale.
Bato stotelė Champs Elysees yra prie pat Aleksandro III tilto, per kurį perėjus pakliūtumėt į Invalidų rūmų ansamblį, kurio kiemas irgi vertas dėmesio. Neperėjus per tiltą, visai šalia Didieji ir Mažieji rūmai su nuostabiomis durimis; paminklai V.Čerčiliui ir Š. de Goliui bei galimybė žvilgterėt į Eliziejaus laukus, kurių pradžioje pamatysit Triumfo arką.
Kruizas Sena taupo kojas. smile.gif Bet klausimas, kiek to "gryno" laiko turėsit. Bilietas vis tiek visai dienai.  Galima išlipt kiekvienoje stotelėje ir "pabėgiot" aplink. Plaukia, berods, kas 15 min.
Jei per google ieškosit "batobus map", išmes aibę vaizdų. Atsidarius miesto ir bato stotelių planus, patogu pasirinkit, kur/ką/kaip.
Kitas variantas - pradėt nuo to, ką norit pamatyt. Ir tuomet jau žiūrėt, kaip kruizas dera prie norų. smile.gif

kokia kaina to plaukimo ilipi-islipi ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgux @ 2015 02 22, 22:10)
kokia kaina to plaukimo ilipi-islipi ? smile.gif

Priklausomai nuo to, su kuo plauksit. smile.gif Pirmame puslapyje yra sudėtos nuorodos. Mes plaukėm batobusu, todėl jį ir aprašiau.
Bilietai yra 1 ir 2 dienų (gal dar kokie kitokie, neprisimenu). Tik žinau, kad tarp šių dviejų labai nežymus skirtumas. Vaikams taikomos nuolaidos. Tik, perkant lengvatinius bilietus, reikia pateikti vaiko asmens dokumentą.
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2015 02 22, 21:32)

o man tada pirkti tą mobilis kortelę ar ne? mes apsistosim 3 zonoj, žinau, kad stotelė labai arti viešbučio.

Apie kokią kortelę kalbat? Atsiprašau, nesupratau. unsure.gif
Ar apie metro t+ karnetą? Jei bato stotelė prie pat viešbučio, tai metro nereik. (Nebent norėtumėt pavažiuot iki La Defanso ar Monmartro. Tik nemanau, kad su vaikučiais laiko liks.) Tiesiog atplauksit iki tos stotelės, ir tiek.. Tik pasižiūrėkit laikus (nuo-iki), kada bato kursuoja. Kad paskutinio nepražiopsotumėt.. smile.gif Šiaip, prie bato kasų yra lankstinukai su visa info.
Papildyta:
QUOTE(first @ 2015 02 22, 22:06)
Sveikos, keliautojos  4u.gif

Atejau papasakoti savo ispudzius apie Paryziu. Mes skridome spalio menesi, bet tik dabar narsydama uztikau sia tema ir uzsukau, perskaiciau jusu visus liaupsus, ir net sunerimau.. na nezinau, tai buvo mano svajoniu miestas, svajojau nuo pat vaikystes apie Paryziu, taciau mane jis gan nuvyle. Galbut, per daug tikejaus...  Sakiau kita karta i Paryziu grisiu nebent su milziniska suma pinigu  biggrin.gif

First,
niekas niekam neprivalo patikti. Gyventi todėl ir įdomu, kad visi esam skirtingi..
Bet jei neatmetat minties sugrįžti, reiškia nevisai taip blogai ir buvo.. smile.gif Mano nuomone, "fast track" labiausiai tinka tik + sudėjimui prie programos punktų. Tačiau kartu žinau ir tai, kad yra žmonių, kuriems kitaip neišeina.
Daiktus saugot reik visur. Ir mes saugojom, bet pavyko be įtampos. Gal, jei būtumėt atsipalaidavę, ir Jūsų įspūdžiai būtų kitokie...
Smalsu baisiai - o koks lankytas miestas Jums patiko?
Atsakyti
Lape+, aciu sirdingai uz trumpa konkretu batobus stoteliu aprasa 4u.gif man tikrai padeda! Labai man patiko pasiplaukiojimas vienkartinis kai kazkada buvau, su islipimais bus dar geriau.

del susizavejimo arba ne paryziumi man teko patirti, jog zmones, kuriems labai labai ikrenta sirdin roma, neikrenta paryzius. Ir atvirksciai smile.gif tarkim man roma tikrai grazi bei puiki. Taciau ji ne mano, grazu man tik protu, o va paryziun noriu grizt, jis mane kviecia, jauciu as ji ar kaip cia pasakyt bigsmile.gif

[quote=Lapė+,2015 02 22, 21:06]
Viską, ką išvardinot. Kruizas Sena - geras dalykas. smile.gif Išlipę Luvro sustojime, prasieikit nuo Luvro, pro Arką Karuselę, Tiuilri sodus iki Konkordo aikštės, dar visai nedidelį gabaliuką ir, vėl įsėdę į bato (stotelė Champs Elysees), plaukit iki Eifelio. Išlipę ten, apžiūrėsit Eifelį, vėl į bato ir plaukiat toliau.. Išlipę Notre Dame stotelėj apžiūrėsit katedrą, gėlių turgų, galit pavalgyt Lotynų kvartale...
Atsakyti