Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

QUOTE(manika @ 2015 07 11, 08:36)

Ir as Salvince turiu ta beda su vegetodistonija. Jau irgi 10 metu, kaip jauciu visokius sveikatos sutrikimus, simptomus. Itariu kad tai niekad nebesibaigs, tik baisoka,  kad persikele visos bedos ant sirdies Ir tie permusimai varo mane is proto. Kartais taip stipriai susimakaluoja sirdele, kad sustingtu is baimes, mastau kuom tas makalavimasis baigsis ,ar Jau cia sustos sirdis, ar sutriks ritmas ir t.t. O blogiausia, kad tuo momentu saves negaliu nuramint, baime paiima virsu.  verysad.gif


Man irgi tas ir liudniausia ,kad perejo ant sirdeles sad.gif Bet as labai tikiuosi kad viskas praeis .Nes kaip ir minejau praeitais metais pavasari nuo didelio staigaus streso butent ir atsirado sirdeles vartymaisi.Ir kai pradejau nebekreipt demesio,viskas praejo.Nors dabar tesiasi jau pora geru menesiu,su tarpais kaip isnyksta ,tai vel makaluojasi.Tik tiek kad dabar jai ji makaluojasi bet ne itin sparciai,nes neleidziu sau panikuoti. Nes po kol buvo atliekami tyrimai gyvenau didziausioje baimeje ir panikoje,tuomet sirdis kaip paselus spurdedavo.Tik padarius joga su kvepavimo pratimais,meditacija ,sirdele siek tiek nurimdavo.
Bet jai tik isgirstu kad kazkas mire nuo sirdies sutrikimo, ar kazkas ivyko blogo,man vel pasidaro liudna ir baisu,kad gali istikti ir mane ,o man tik 35 m. Kas keisciausiai mane nervina kad daktarai ,ziuri kaip i raupsuota ,tipo tu sergi Vegetodistonija ,tai ne liga ,graziai atrodai ,viskas tau yra gerai sad.gif


Papildyta:
Kas keisciausiai kai lankiau Joga grupeje,visi simptomai buvo isnyke kokiems 3 metams,skraidziojau ant sparnu,tikejausi kad liga pasitrauke ,ir busiu sveika kaip visi zmones.Labai gaila ,kad jogos burelio nebeliko,tad pati namie uzsiemu saviveikla,bet ir efekto nei velnio tokio nera sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvince: 11 liepos 2015 - 09:43
Niekad jogos nelankiau, gal ir man padetu.? Jauciu, kad esu pervargus nuo visko, gal ir reikia daugiau meiles sau ir hormonijos su savimi, bet vis ner kada ir t.t. Lankau asmenine psichoterapija, jau daug metu. Buvo laikas, kai labai gerai jauciaus, bet yra ir labai sunkiu laikotarpiu. Mirties baimes taip ir neiveikiu. O cia dar ir sirdele pasignalizuoja, kad gali pasidaryt blogai bet kada,bet kur irt. t. Jei nebeliktu permusimu, buciau labai laiminga. Mane jie tiesiog varo is proto, neturiu ramybes per juos. Tiesiog negaliu dziaugtis gyvenimu. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manika: 11 liepos 2015 - 21:15
Manika pabandykit,tikrai pades,atrasit kazka nauja,ismoksit nusiraminti,kunas jausis harmoningas , mirksiukas.gif Labai gaila kad mano miestelyje nebeliko jogos burelio,o tokia nauda jauciau savo kunui.O kokiu pozityvumu tryškau,visas drauges ramindavau kad jos taip smulkmeniskai neziuretu i gyvenima.As prisimenu ta laikotarpi kaip pati nuostabiausia,negyvenau o skarajojau,pilna jegu,stiprios sveikatos ,ir pilna pozytyvumo.
Manika Mums belieka vienas kelias,nekreipti demesio i jokias ekstrasistolias rolleyes.gif kaip ir minejo Rasma viskas musu mintyse,tad reikia mazais zingsneliais mest lauk visa negatyvuma, ir baimes,nors zinau kad kelias ne lengvas,bet kas gi mums pades ,jai ne mes pacios wink.gif
Atsakyti
Manika ,o kiek metu jums taip trunka? Ir pvz kiek laiko buna diena dienon tos ekstrasistoles ir be ju,mazdaug ....
Atsakyti
QUOTE(Salvince @ 2015 07 12, 15:07)
Manika ,o kiek  metu jums taip trunka? Ir pvz kiek laiko buna diena dienon tos ekstrasistoles ir be ju,mazdaug ....


Reiks tikrai pasinaudoti Jusu patarimu, pabandyti Jogos uzsiemimus. Gal tai man pagelbes . Zinau, kad viskas priklauso nuo musu minciu, bet visas zinojimas, drasa ir tikejimas isnyksta kai tik pasirodo ekstrasistoles, na tos tokios stipresnes, kai suspurda labai stipriai arba kai buna toks smugio jausmas. Tuomet apima baime, pirma mintis tuoj sutriks ritmas ir numirsiu. O baisiausia, kai bunu viena su vaikuciu. Vis mastau kas jei man..., kaip gi mano mazyte isgyvens visa sita.
Vegetodostonija sergu jau apie 10 menu. Ekstrasistoles prasidejo nestumo metu pries 4 m. Taciau buvo aprimusios kokiems geriems metams, jauciausi puikiai. Taciau mire brolis 32 m., isvada umus sirdies ritmo sutrikimas, brolis nesiskusdavo permusimais, jam daznai reiksdavosi skausmai sirdies plote. Bet ligos nebuvo nustatyta, nesityre.
Na Tuomet man po mazu pradejo reikstis vel ekstrasistoles, tada su jomis ir zenkliai didesne baime. Po kiek laiko mire tevas , priezastis neaiski lyg sirdies liga ir buvo, bet nepatvirtinta, kad tai nuleme mirti.
Ir va po viso to nebesuvaldau situacijos, ekstrasistoles ima virsu. Vis dazniau ir dazniau jos pasireskia, karts per diena nei vienos o kartais keliasdesimt. Kartais jos tokios ramesnes, o kartais jos labai sitprios. Stiprios baisiausios tos kur stipriai suspurda, stabtelna arba tos smugines, net sakyciau skausmingos tokios, toks vaizdas,kad sirdis i sonkauli atsitrenke is smugio. Nezinau ar visoms taip pat? Gal cia pas mane jos blogosios kokios ar gal tai kas rimciau. ????
Atsakyti
Gal galetumete kas nors paaiskinti kaip sveikas zmogus gali tureti si ritmo sutrikima kaip ekstrasistoles? Kodel budama sveika sirdis kelia sau pavoju apkraudama save ekstrasistoles? As nugyvenau 28 ir ju nejauciau, tuomet ir klausimu nekilo del sirdeles. Bet kai tik pajutau ta nemalonu jausma supratau, kad kazkas negerai, tuomet tyriaus tyriaus, bet atsakymo nera. Kodel, kas negerai. Visi kas tyre teigia Jus sveika, bet garantijos, kad sirdies ritmas nesutriks ar neistiks staigi mirtis niekas negali duoti. Man ir nereiktu tos garantijos, jei as gerai jausciaus del tu ekstrasistoliu, bet jei mane jos vargina man noretusi ju atsikratyt,kad galeciau toliau dziaugtis gyvenimu, vaiku ir t. t.
Atsakyti
Niekas neberaso,turbut sirdeles apsitvarke. O mane uzvakar isgasdino labai-miegu sau ramiai ir staiga nubudau nuo kazkokio diskomforto 4val.nakties. Ka ten nubudau,sokau kap nuplikyta su besibaladojancia sirdimi ir oro trukumu.Priepuolis prasidejo miegant.Kiek kartu sirdis plake,jau nezinau,nes nebesugebejau skaiciuot.Bandziau ramiai kvepuot,atsipalaiduot,nieko,sirdis atrode issoks.Arba sustos.Issokvieciau greitaja.Kai atvaziavo,pulsas jau buvo pakrites,130 k/m.Apreke mane,kad del sirdies kvieciu,kai realiai yra panikos priepuolis.Bet as tikrai zinau,kad tai nebuvo PA,tai buvo paroksizmine tachikardija.Beje,as dabar turiu dideliu problemu su skrandzio refliuksu ir ta nakti rugstys buvo sukilusios.Ar tai galejo ta tachikardijos priepuoli isprovokuot?
Sianakt vel nubudau puse penkiu.Sirdis plaka smarkiai,bet dar ne "uzsiveda".Galbut del to,jog buvau isgerusi metoprololio. Po to pakvepavau ramiai ir nurimo sirdis.
Man pries menesi dare Holteri.Ekstrasistoliu beveik nerado,bet 5ryto uzfiksavo priesirdines tachikardijos epizoda.Beje,as jo nejutau.Gydytojas liepe darytis ta stemplini tyrima ir po to gal abliacija.Kadangi as nieko blogo nejutau,o ir labai bijojau,nenuejau pas elektrofoziologus.O dabar se tau,kad nori.Man idomu,ar yra kam tachikardijos epizodai kile butent paryciais ir susije su skrandzio refliuksu?
Atsakyti
Beje, kaip tą priepuolį nutraukti? Skaičiau, jog reikia veikti į klajoklį nervą stipriai spaudžiant akiduobes arba miego arteriją ar panardinant veidą į ledinį vandenį. Kazin tie spaudimai nepavojingi? Širdis gali ir visai sustot unsure.gif .
Pavyzdingai vartoju Chronocard, kali, magni ir vistiek ta širdis nerimsta. Ech...
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2015 07 24, 18:00)
Beje, kaip tą  priepuolį nutraukti? Skaičiau, jog reikia veikti į klajoklį nervą stipriai spaudžiant akiduobes arba miego arteriją ar panardinant veidą į ledinį vandenį. Kazin tie spaudimai nepavojingi? Širdis gali ir visai sustot  unsure.gif .
Pavyzdingai vartoju Chronocard, kali, magni ir vistiek ta širdis nerimsta. Ech...


As gerdavau ledini vandeni. Padedavo. Tam kartui. Po priepuoliu as lb daug slapindavausi. Greitojoje sake, kad tai skirtumas nuo sinusines tachikardijos. Prie paroksizmu buna taip. Jausdavausi kaip masinos pervaziuota. Akies obuoli spausti man nepatare, irgi greitojoje taip sake.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 07 24, 17:30)
As gerdavau ledini vandeni. Padedavo. Tam kartui. Po priepuoliu as lb daug slapindavausi. Greitojoje sake, kad tai skirtumas nuo sinusines tachikardijos. Prie paroksizmu buna taip. Jausdavausi kaip masinos pervaziuota. Akies obuoli spausti man nepatare, irgi greitojoje taip sake.


Aš tikrai daug nesišlapinau g.gif . O kiek laiko jums trukdavo priepuoliai? Kas juos iššaukdavo?
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2015 07 24, 19:00)
Beje, kaip tą  priepuolį nutraukti? Skaičiau, jog reikia veikti į klajoklį nervą stipriai spaudžiant akiduobes arba miego arteriją ar panardinant veidą į ledinį vandenį. Kazin tie spaudimai nepavojingi? Širdis gali ir visai sustot  unsure.gif .
Pavyzdingai vartoju Chronocard, kali, magni ir vistiek ta širdis nerimsta. Ech...

Apie ledini vandeni as irgi girdejau, bet man kai pulsas buvo aukstas, gydytoja patare ikvepti oro ir kiek galima ilgiau nekvepuoti,tuomet pulsas pakrinta, bet man taip buvo nuo magnio trukumo, kai pradejauji gerti -viskas susitvarke,O refliuksa butinai gydykit.Man padeda tik dieta, visokie omepai sustabdo skrandzio veikla.
Atsakyti
Šiais laikais neberekomenduojama nieko spausti biggrin.gif akių - nes niekad nežinai kokių akies ligų žmogus turi (pvz jei turi glaukomą - lb pavojinga), miego arterijos negalima dėl galimų aneurizmų ir rizikos disekacijai.
Paprastai žmonės patys atranda kas jiems padeda priepuolį nutraukti - mano patirtis rodo, kad dažniausiai geria šaltą vandenį, šlapina šaltu vandeniu veidą, vemia, stanginasi, atsitūpia ir susiriečia į kamoliuką (surašiau ne eilės tvarka)
Atsakyti