Atėjau ir aš paverkt, kadangi tuoj nuprotėsiu su mintim 'o jeigu tas/anas'... Taip taip, valerijono turiu ir pavartoju
Kažkada jau rašiau, bet dar parašysiu, kad širdies echoskopija (prieš gerą pusmetį) rodė truputį padidėjusį kairį prieširdį ir sutrikusią kairio skilvelio relaksacją, bet kardiologė ir šeimos gydytoja sako, kad čia š... Numetus svorį (baisiai didelis antsvoris, bet per pusmetį jau -19kg), atseit, turėtų normalizuotis širdis. Spaudimas visąlaik būdavo 100/70-110/70, paskutiniu metu pakilo 115/70, kartais iki 120/75.
O bet tačiau, nepaisant kardiologės ir gydytojos paguodos žodžių, nusiskundimai, į kuriuos nedavė jokių atsakymų:
1. Laikantis dietos arba kartais tiesiog ilgiau pabuvus ramiai (sėdint/gulint) pulsas sulėtėja gerokai (50-60) ir žiauriai nemalonus jausmas, diskomfortas krūtinėj/gerklėj, muša lėtai su permušimais, oro trūkumas visą laiką. Kai pradedu daugiau valgyt - kaip ir atsistato, nors tie oro trūkumai neretai užeina (gal ir nerviniu pagrindu).
2. Prieš kokias 3-4 dienas dar naujų bajeriukų pradėjo skaldyt širdis - ekstrasistolės kas kelias, kartais kas kelioliką minučių, o kartais ir kelios per minutę. Širdis stabt, 'persiverčia' gerklėj, ir vėl normaliai.
Gal jau čia man prastėja ta širdies būklė, vis tiek ne be trūkumų ji... Vien rašant šį postą buvo kokie 5 permušimai (sustoja ir vėl normaliai). Pasiskaitau čia istorijų, kaip daug kam mėgsta ant nervų nurašinėt, o paskui rimtas bėdas atranda, ir dar baisiau pasidaro. Kodėl iš niekur nieko tokie dažni permušimai kilo?... Stresas/nerimas pas mane visada padidintas, tai man jau normalu ta būsena, nieko 'aštresnio', kas išprovokuotų.
Geriu širdies lašus po buteliuką į kelias dienas, rūkymą užraukiau, kavą, matyt, irgi teks, bet be galo baisu, kad neužkluptų infarktas ar dar kažkas...
Į priimamąjį gėda važiuot, kad išjuoks, bet su šitais 'sustojimais' sėdėt irgi nebegaliu, kiekvienas permušimas varo į neviltį, taip ir laukiu, kada ims ir galutinai sustos.
Varyčiau privačiai, nes sulaukt tyrimų poliklinikoj tai nudvėst arba iš nervų išprotėt galima, bet nė vieno laisvo euro nėra
Jaučiuos taip beviltiskai