QUOTE(Loram @ 2015 05 30, 17:45)
1. dėl T dantelio - tai labai priklauso nuo to, kokiose konkrečiai derivacijoje jis yra neigiamas; apskritai jis gali rodyti ligas, ypač jei atsirado naujai arba keičiasi priklausomai nuo krūvio - tada reikia atidesnio tyrimo; būna, kad jis tiesiog yra ir nieko nerodo; jei yra jau senai - tai neverta pergyventi
Jei GMP veža jau ne pirmą kartą, tai vertėtų turėti senesnę EKG, kad jie turėtų su kuo palyginti ir nebeveš
2. dėl kalio (net paskaičiavau
)
1 tab KCl 750mg turi 390mg gryno kalio
10ml 10proc leidžiamo KCl turi ~500mg gryno kalio (paprastai lašinama 10-30ml)
1 tab Panangino turi 36mg gryno kalio
1 amp Panangino turi ~100mg gryno kalio
kiek kalio yra maisto produktuose
Pasirodo, net ne trijose derivacijose neigiami T danteliai. Gerai, kad nelabai cia ka suprantu, turbut susinervinciau
.Beje, gydytoja, paziurejusi sita EKG pasake "ideali"
.
Papildyta:
QUOTE(Ponia Delovej @ 2015 05 30, 17:03)
As tik is savo patirties kazkiek galiu pasakyt.Gydytoja padarius kardiograma sunerimo, eme begioti, tartis, o man dzin viskas, sirdis kaip laikrodukas , nieko nejauciu o ji sako , kardiograma rodo infarkta, nes t neigiamas,tik nzn kokiose ten derivacijose.Kardiologas man pasake, kad nieko baisaus, tas t neigiamas buna juodaodziams, vaikams ir kartais moterims.O dar kitas kardiologas is santariskiu irgisake, nekreipt demesio.Tas t dantelis teigiamas pasidaro kai mini "dvirati", zodziu po kruvio, o kai tik kruvio nelieka jis vel neigiamas.Tai tokia mano istorija.Bet jei jums kas nors rimto tada gal kitaip.Sako t neigimas dar buna prie miokardito.
Man vieni sake, jog truksta kalio,nors kalio tada buvo 4,4. Kiti sake, jog buvusi isemija, dar kiti, jog bus isemija (suprask, infarktas
). Ir ne kaimo ambulatorijoije tyriausi, o kauno klinikose. Tiesa slypi kazkur anapus
.
Tiesa, as turiu mitralinio voztuvo prolapsa.