Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

QUOTE(Susapnuota @ 2009 09 04, 08:22)

....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika  g.gif Ji musu namuose nevalgo, tai gal sakau, ji uzeidama i namus ir pati pavalgo  ax.gif Aisku vaikui patinka, bet siaip as nemegeja maitinti vaika nemanuose dry.gif Bet aukle pasitikiu...
Bet siaip mes ir taip jai kokiu 10 vitu buna permokam i savaite  ax.gif

nemanau kad reiketu primoket, nu kiek gi vaikelis suvalgo, tikrai neapvalgo aukles seimos biggrin.gif tuo labiau tai aukles iniciatyva
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2009 09 04, 09:22)
jetau, o taip jauciuosi kalta, kad kartais palieku indus neplautus, o aukle isplauna. Arba zaisliukus sutvarko atejusi is ryto, kurios mes ismėtem vakare  blush2.gif

....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika  g.gif Ji musu namuose nevalgo, tai gal sakau, ji uzeidama i namus ir pati pavalgo  ax.gif Aisku vaikui patinka, bet siaip as nemegeja maitinti vaika nemanuose dry.gif Bet aukle pasitikiu...

Tikrai, nesijauskit kalta, kad paliekat kelis indus neišplautus ar žaisliukus nesutvarkytus. Juk negalit visko suspėti. Man, tai kaip tik būna malonu padėti vaikelio mamai suplaunant kelis indus smile.gif . O jeigu auklei nepatinka, kad paliekat, juk gali ir netvarkyti, niekas jos neverčia. O dėl to, kad auklė pas save vaikeli pamaitina, tai nemanau, kad turetumėt primokėti, juk jūs jos neprašėt to daryti... Tuo labiau, jei ir taip negailit atlygio jai smile.gif . Čia tik mano tokia nuomonė. mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu aukles pareigos iprastos:

1. Laiku isvirti vaikui valgyti, pamaitinti ji. Jei pati speju- pries iseinant nuskutu, supjaustau, suruosiu maisto produktus, belieka tik isvirt ir sumalt. Jei nespeju- paprasau, kad aukle tai padarytu.
2.Aisku, keist sauskelnes.
3.Zaist, neleist vaikui nuobodziaut.
4.Geru oru vezt i lauka.
5.Migdyt pietu miegelio.

Viskas... Kartais randu suplauta mano pacios puoda palikta "atmirkt" nuo vaiko koses, arba rankomis isplauta seilinuka. Uz tai esu visada labai dekinga, nors jei to nedarytu- nepykciau. Taciau visgi sitie darbeliai jai prideda labai daug pliusu.
Labai malonu grizti namo ir rasti ten svara. (Ypac kai pati esu pedante ir namai turi buti be vienos dulkeles.. doh.gif )

Moku i valanda 6lt. Vilnius. Vaikui 10men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 15 rugsėjo 2009 - 14:40
QUOTE(Susapnuota @ 2009 09 04, 08:22)
jetau, o taip jauciuosi kalta, kad kartais palieku indus neplautus, o aukle isplauna. Arba zaisliukus sutvarko atejusi is ryto, kurios mes ismėtem vakare  blush2.gif

Nemanau, kad nereikia primoketi, juk kiek tas vaikas suvalgo smile.gif
o del aukles pareigu, pati dirbu aukle, tai man tikrai nera sunku issiplauti indus ar sutvarkyti kambari po zaidimu smile.gif
Ir jokios cia gedos nematau is jusu puses mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 15 rugsėjo 2009 - 16:59
O man atrodo kad aukle ir yra aukle o ne namu tvarkytoja g.gif O jei belyginant rubelius vaikutis nuo lovos nukris,sakysit vajei ji man vaiko nepriziurejo,bloga aukle.Nesupykit,bet jus visus darbus norit nuo saves nustumt,gryzus po darbo rast idealia tvarka.O tai ne jusu vaikutis viska is kampu traukia,viska meto ir pan.aukle gal ir neleidzia,bet vistiek vaikas savo daro.Man keista ir tiek.....
Atsakyti
nesinaudojau aukliu paslaugomis su vyresniais vaikais ,bet su pagranduku teks ... smile.gif pradedu dometis ,skaitineju ir baisu darosi . doh.gif vieni kalba is savo puses ,kiti is savo ...
smile.gif as manau ir ieskau tokios aukles --pirmiausia buvimas su vaiku ,maitinimas jo ir susitvarkymas paskui vaika ir paskui save .negi aukle paliks ismetytus vaiko rubus ,indus savo ir vaiko ,zaislus su kuriais zaidzia irgi turi susitvarkyti .kaip namie mes paskui save susitvarkome ,taip ir aukle turi susitvarkyti . biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2009 07 28, 08:32)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Cia jau vadinasi namu seimeninke, o ne aukle  rolleyes.gif
QUOTE(Jamaica 06 @ 2009 08 24, 18:14)
Auklė - ne namų šeimininkė...

Tai kaip suprantu žmogaus, kuris padėtų mamai (susidarius tam tikrom sąlygom, kai mama negali viena) kartu namie prižiūrėti vaikelį reikia ieškoti ne auklių tarpe, nes jos papildomų darbų neatlieka g.gif O jei samdytis namų šeimininkę, tai ar ji padėtų prižiūrėti vaiką? Tai ko gi ieškoti?
Atsakyti
QUOTE(Doti @ 2009 10 11, 23:36)
Tai kaip suprantu žmogaus, kuris padėtų mamai (susidarius tam tikrom sąlygom, kai mama negali viena) kartu namie prižiūrėti vaikelį reikia ieškoti ne auklių tarpe, nes jos papildomų darbų neatlieka  g.gif O jei samdytis namų šeimininkę, tai ar ji padėtų prižiūrėti vaiką? Tai ko gi ieškoti?

Na,cia,kaip sakoma,nuo zmogaus priklauso smile.gif Manau,siuo metu tikrai galima rasti aukle-padejeja buityje.Vienoms auklems tai priimtina,kitoms-ne.Bet pokalbio metu nesunku aptarti tai ir suzinoti,ko tikites is aukles.Zinoma,as nekalbu apie savaime suprantamus dalykus,tokius,kaip zaidimo,maitinimo vietos sutvarkymas ax.gif
Atsakyti
Būtent, viskas nuo žmogaus priklauso smile.gif
Nemanau, kad taip sunku yra aptvarkyt žaisliukus, ar išplauti indus, tuo labiau jei pati auklė ir vaikutis juos naudojo, ar kur pripylė, pripurvino nuvalyt, žaisliukus sutvarkyt. Apie lyginimą ar dar kažkokius darbus aš nekalbu, bet minimaliai patvarkyt juk galima, nieko čia blogo. mirksiukas.gif
Pati esu auklė ir visada stengiuos viską po savęs sutvarkyti, kol vaikutis miega, nors mamytės niekad manęs to net neprašė, tiesiog man pačiai malonu padėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, čia kiekvienai auklei turėtų būti savaime suprantamas dalykas, kad po savęs ir vaikelio reikia apsitvarkyti. Niekas neliepia gi eiti ir šveisti kiekvieną namų kampą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buruliuke @ 2009 09 23, 23:23)
O man atrodo kad aukle ir yra aukle o ne namu tvarkytoja g.gif O jei belyginant rubelius vaikutis nuo lovos nukris,sakysit vajei ji man vaiko nepriziurejo,bloga aukle.Nesupykit,bet jus visus darbus norit nuo saves nustumt,gryzus po darbo rast idealia tvarka.O tai ne jusu vaikutis viska is kampu traukia,viska meto ir pan.aukle gal ir neleidzia,bet vistiek vaikas savo daro.Man keista ir tiek.....

Bet aukle ir vadinasi aukle, nes ji turi vaika AUKLETI. O i auklejima man ieina ir tvarkos palaikymas. Kaip kitaip ismokinsi vaika tvarkos jei ne pavyzdziu. blink.gif
As nekalbu apie tai, kad tevai vercia kambarius, o aukle tvarko. lotuliukas.gif
Bet elementaria tvarka reikia palaikyti. Kartu su vaikais galima tvarkytis (pagal amziu, ar zaisliukus surinkti, ar trupinius pavalyti). Jei vaikas bus betvarkej, jis pripras ir jam atrodys normalu. Tada ir uzaugs nevala.. doh.gif
Nu nesupykit, nieko asmenisko, bet kas nori miegot kai vaikelis miega, internete chattintis ar nagus lakuotis, nesulauktu mano pritarimo, tingines man tiesiog atrodo ir nekoks pavyzdys vaikui.. doh.gif
As darbe irgi nagu nesilakuoju, ir internete asmeniniais reikalais nesedziu... O aukle irgi darbas... mirksiukas.gif
As irgi neuzilgo samdysiu aukle ir jau dabar matau kaip svarbu is pradziu savo poziuri gerai isaiskint. Nes kas vienam savaime suprantama atrodo, kitam toli grazu... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarėtarė: 14 spalio 2009 - 11:57
Turbūt kaip sutarsi, tai ir bus. Pas mus auklė,kai vaikutis miegodavo (o miegodavo ilgai) ir namus sutvarkydavo, ir valgyti padarydavo. Bet mes sutarėm prieš tai šiek tiek didesnę kainą ir manau, kad abi pusės liko patenkintos thumbup.gif
Atsakyti