Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

turim aukle ta pacia jau antri metai. meluociau, jei sakyciau kad ji ideali. salygos buvo mano surasytos juodu ant balto. auklei nepriklause nei valyt namus, nei skalbt ar lygint. svarbiausia buvo vaikas ar jo interesai. sutinku, kad niekas geriau uz mane pacia vaiko nepriziures, bet jei nera salygu?
pirmi metai buvo idealus. aukle visada buvo skatinama prizais ir dovanelem.bet apsirodo, kad pdariau sau meskos paslauga. ji matyt pagalvojo, kad esu labai turtinga ir pradejo sau leisti labai daug. pvz. issinesti nesuvalgytus, bet dar tinkamus valgyti pietus savo suniui. nors gal as buciau norejus is darbo grizus tai suvalgyt(tegul tik slakelis bet vistiek tai mano produktai). kava gere kibirais. turbut. nes kaip paaiskinti, kad pirmadieni ryte supylus 500g jacobs pakuote, penktadieni beveik matau dugna? paskutinem dienom visai isnaglejo. kadangi turiu padaryt pietus- pasake kad vaikams isvirciau saldzios melyniu sriubos- ir ja pati beveik visa suede. nes didzioji dukra buvus ta diena namie pasake kad jiems buvo ipilta po mazyti samtuka, o sau supyle viska kas liko g.gif
po to. eina i kambari ir valgo. butu nieko jei surinktu tai kas iskrenta is burnos. bet ne kur tau- griztu ir ilipu i ka nors. aplamai visi namai jau limpa. mesiu ja lauk, gryna nevala, jau persiplaunu jos plaunamus indus, nes slykstu liesti. nesu svaruole ir tvarkinguole, bet netvarka mane siutina, ypac jei ne as ja padariau.
Atsakyti
Jei aukle pirmais metais buvo gera ir tinkama,o antrais metais jos veiksmai pradejo jusu netenkinti...tai kodel nesusedus su aukle ir NEPAKALBEJUS apie visa tai?Ar truksta drasos pasakyti,kad neisnestu pietu likuciu,kad negertu daug kavos,nes na tarkim taupote,tad ir visiems likusiems tiek seimos nariams tiek auklei reiketu pataupyti.Nieko nera neimanoma,tik reikia KALBETI.Kai nekalbama lieka nuoskauduos,nepasitenkinimas,kuris vis auga ir tada pradedama kabinetis prie paciu maziausiu smulkmenu,o kai pasakai zmogui kas tenkina ir kas netenkina visos problemos gali issispresti 4u.gif jei netenkina,kad maista valgo kituose kambariuose...taip ir PASAKYKITE,jei netenkina,kad valgo vaiku pietus PASAKYKITE,padarykite pastaba.Idealiu niekur nera,nera idealiu darbdaviu ir idealiu darbuotoju 4u.gif Tad reikia iskilusias problemas ir nepasitenkinimus issakyti ir pabrezti tai kas buvo sutarta ir ko tikites is zmogaus. 4u.gif
SEKMES 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lingva @ 2009 06 21, 22:25)
turim aukle ta pacia jau antri metai. meluociau, jei sakyciau kad ji ideali. salygos buvo mano surasytos juodu ant balto. auklei nepriklause nei valyt namus, nei skalbt ar lygint. svarbiausia buvo vaikas ar jo interesai. sutinku, kad niekas geriau uz mane pacia vaiko nepriziures, bet jei nera salygu?
pirmi metai buvo idealus. aukle visada buvo skatinama prizais ir dovanelem.bet apsirodo, kad pdariau sau meskos paslauga. ji matyt pagalvojo, kad esu labai turtinga ir pradejo sau leisti labai daug. pvz. issinesti nesuvalgytus, bet dar tinkamus valgyti pietus savo suniui. nors gal as buciau norejus is darbo grizus tai suvalgyt(tegul tik slakelis bet vistiek tai mano produktai). kava gere kibirais. turbut. nes kaip paaiskinti, kad pirmadieni ryte supylus 500g jacobs pakuote, penktadieni beveik matau dugna? paskutinem dienom visai isnaglejo. kadangi turiu padaryt pietus- pasake kad vaikams isvirciau saldzios melyniu sriubos- ir ja pati beveik visa suede. nes didzioji dukra buvus ta diena namie pasake kad jiems buvo ipilta po mazyti samtuka, o sau supyle viska kas liko g.gif
po to. eina i kambari ir valgo. butu nieko jei surinktu tai kas iskrenta is burnos. bet ne kur tau- griztu ir ilipu i ka nors. aplamai visi namai jau limpa. mesiu ja lauk, gryna nevala, jau persiplaunu jos plaunamus indus, nes slykstu liesti. nesu svaruole ir tvarkinguole, bet netvarka mane siutina, ypac jei ne as ja padariau.

o kur čia nors žodiai apie auklęir jos pareigas? Taip ir likau nieko nesupratus. Gal galit nuosekliai parašyt- kuo ji turėjo užsimt ir kaip tuo užsiėmė.
Ar suprantat ko klausiu- ne ką valgė ir kiek gėrė, ir ne fekalijų tūrio ir turinio klausiu. O ką ji turėjo daryti su jūsų vaikais. Tai parašykit.
Dėl atliekų kuriuos ji išneša savo šuniui, irgi galit pasaky- taip ir taip, mieloji- neišneškit atliekų- aš jas valgysiu. Pamatysit, neišneš maža kokių žmonių ant svieto pasitaiko, kaip kam ir atliekos skanu. Ir apie kavą galit pasakyt, o žiinot nesiplikykit kavo kibiro- vis vien tiek iš karto neišgersit. IR kai valgo- patarkit užsičiaupt, kad nebyrėtų. Tai čia yra tokie va dalykai, kurie kaip ir niekaip nesusiję nei su auklės pareigom nei su bet kokio kito žmogaus, tiesiog tai mandagumo taisyklės.
Ir dar, o tamstos vaikai tai kaip pasakyt- prigimtiniai aristokratai- jiems valgant netrupa ir iš burnos nebyra? Sakykit o pagal ką jūs tuos trupinius apskritai rūšiuojat, pagal kokius pažymius- čia auklės trupinys, šia vaiko trupinys.
Dėl visko visur lipimo, tai ir vėl kažin ar negali būt taip, kad jūs pati vaikuose neskatinat asmens higienos, ir jie neįpratinti plautis rankų tai dėl to viskas ir limpa?
Pagalvokit apie tai, na dasuge.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 22 birželio 2009 - 08:33
QUOTE(lingva @ 2009 06 21, 22:25)

Keisciau aukle siandien pat. Suauge zmones nesikeicia, pokalbiai nepades.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 22, 09:32)
o kur čia nors žodiai apie auklęir jos pareigas? Taip ir likau nieko nesupratus. Gal galit nuosekliai parašyt- kuo ji turėjo užsimt ir kaip tuo užsiėmė.
Ar suprantat ko klausiu- ne ką valgė ir kiek gėrė, ir ne fekalijų tūrio ir turinio klausiu. O ką ji turėjo daryti su jūsų vaikais. Tai parašykit.
Dėl atliekų kuriuos ji išneša savo šuniui, irgi galit pasaky- taip ir taip, mieloji- neišneškit atliekų- aš jas valgysiu. Pamatysit, neišneš maža kokių žmonių ant svieto pasitaiko, kaip kam ir atliekos skanu. Ir apie kavą galit pasakyt, o žiinot nesiplikykit kavo kibiro- vis vien tiek iš karto neišgersit. IR kai valgo- patarkit užsičiaupt, kad nebyrėtų. Tai čia yra tokie va dalykai, kurie kaip ir niekaip nesusiję nei su auklės pareigom nei su bet kokio kito žmogaus, tiesiog tai mandagumo taisyklės.
  Ir dar, o tamstos vaikai tai kaip pasakyt- prigimtiniai aristokratai- jiems valgant netrupa ir iš burnos nebyra? Sakykit o pagal ką jūs tuos trupinius apskritai rūšiuojat, pagal kokius pažymius- čia auklės trupinys, šia vaiko trupinys.
Dėl visko visur lipimo, tai ir vėl kažin ar negali būt taip, kad jūs pati vaikuose neskatinat asmens higienos, ir jie neįpratinti plautis rankų tai dėl to viskas ir limpa?
Pagalvokit apie tai, na dasuge.

toks jausmas kad esi pati arsitokrate-aukle.savo pareigas atlieki puikiai, o i menkiausia uzuomina apie save reaguoji buliaus akimis. manau kad zmogui visos salygos buvo isdestytos pries ateinant i seima, ir taisykles nesikeicia kiek metu tu joje bebutum. tenoriu pasakyti, kad suaugusi zmogu perprogramuoti yra be galo sunku.
atlieku as nevalgau brangioji. gal tu jas valgai, ir aplamai gal tavo savoka tokia apie maista aplamai??
ir viskas kas buvo mano issakyta ieina i aukles pareigas- atejus i svaru buta ji toki ir palikt, o ne prisikus iseit.
Atsakyti
QUOTE(lingva @ 2009 06 26, 16:48)
toks jausmas kad esi pati arsitokrate-aukle.savo pareigas atlieki puikiai, o i menkiausia uzuomina apie save reaguoji buliaus akimis. manau kad zmogui visos salygos buvo isdestytos pries ateinant i seima, ir taisykles nesikeicia kiek metu tu joje bebutum. tenoriu pasakyti, kad suaugusi zmogu perprogramuoti yra be galo sunku.
atlieku as nevalgau brangioji. gal tu jas valgai, ir aplamai gal tavo savoka tokia apie maista aplamai??
ir viskas kas buvo mano issakyta ieina i aukles pareigas- atejus i svaru buta ji toki ir palikt, o ne prisikus iseit.

aš ne auklė, koks skirtumas kas aš, kad ir valytoja, kiemsargė pavyzdžiui. Ką tai keičia?
bet kokiu atveju kas aš bebūčiau negalėčiau įvykdyti dvejų visiškai skirtingų užduočių- valyti namus ir nevalyti( rašėt kad valyti nereikia).
o pas mus taiyklės yra kintamos, privalomai nuo esančios situacijos. Todėl kad gyvenimas yra nuolat kintantis.. Neprisitaikysi prie jo- ne bus gerai.
Žmonų programuot visai nereikia- su žmonėm reikia bendrauti.
Apie atliekas pasilieku prie tos pačios nuomonės- jei viską pas tamstą suryja ir išgeria auklė- logiška išvada - likę valgot atliekas, o ji ir tas išneša šuniui( karvė kokia).
Ir visgi taip ir neparašėt o kokios tos auklės pareigos- kokios jos.
Atsakyti
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 09:23)
Mūsų auklė tai nedaro beveik nieko... Man taip atrodo...
Nes kai ji išeina namo, aš darau viską...

Ji tik daro valgyti mergytei ir ją prižiūri, na, sauskelnes pakeičia, į lauką išeina.
Ir dar namuose sukuria betvarkę kiekvieną dieną. Tokią betvarkę, kad mes grįžę iš darbo namo kiekvieną dieną turim plauti indus, grindis virtuvėje ir visuose namuose, valyti apčiupinėtus veidrodžius, langus... ... ...
Dukrytės rūbų ji taip pat nelygina - nespėja...

O ką daro jūsų auklės? Kokius namus randate sugrįžusios iš darbo?
Gal mesti man ją lauk ir nesiaiškinti. Juk turėtų auklė po savęs palikti namus tokius, kokius rado? Man taip atrodo.

Na tokios auklės tikrai nelaikyčiau, na kad nieko nedaro suprantu, bet kad po savęs nieko nesusitvarko, tai tikrai baisu.
Atsakyti
Mielos mamos, pirmiausia reikia pasiziuret i save. kaip sakoma ir silke pradeda gesti nuo galvos smile.gif Man irgi teko pabuti aukle. Tiek vienoje, tiek kitoje seimoje reikejo tik priziureti vaikuti ir ji lavinti, kartais padaryti vaikuciui valgyti. Isplaudavau savo ir vaikucio indus, isplaudavau ir seimos paliktus nuo ryto, jei nespedavo, susitvarkydavom zaidimo vieta, parnesdavau skalbinius is balkono, jei sausi, kad nesudrektu ir pan. Bet tikrai nepripazystu jokiu ten tvarkymu namu, sveitimu, lyginimu ir t.t. Kodel as turiu tvarkyt namus, jei mama pati nevala ir kai ateini viskas apjaukta. Jei mes su vaikuciu apjaukiam namus, tai sutinku, taip, mes ir privalom juos susitvarkyti. Bet tikrai netvarkyti seimos paliktus daiktus, rubus ir betvarke, na nebet tai butu vienetinis kartas del kokios nors priezasties mama nespejo ir pvz. turi ateit sveciu kai ji grys ar pan.O siap tai as manu, kad as esu aukle, o ne tarnaite ar valytoja!!! Teko dirbti tokioje seimoje, kad ieini i buta, o ten viskas apkrauta ir ismetyta, visur rubai ir zaislai ir kitoki daiktai, net nezinociau nuo ko ten ka pradet tvarkyt. Mama kartais samdydavo mane, kad pabuciau su vaikuciu lauke, o ji tipo apsitvarkys, nes maziukas jai trukdo, bet gryzdavus nelabai matydavau koki nors pasikeitima, tai manote visa seimos jovala ir ju toki gyvenimo buda turi tvarkyti aukle? g.gif
Atsakyti
[quote=Meredita,2009 07 15, 21 tikrai nepripazystu jokiu ten tvarkymu namu, sveitimu, lyginimu ir t.t.

bet jusu gi nieks, kiek suprast galima is jusu posto, neprase tvarkyt.
labai daug zmoniu gyvena purve ir yra is prigimties murziai, bet jei jiems gerai ir jie laimingi, lai... kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip neprase, bet gal ir kur nors apsmeize, kaip cia ipratusios mamytes. Ir ju kaip suprantu kai kuriu neprase, o paskaite kazkur, kad jau kito vaikucio aukle issveite tualeta, isplove kambarius, isskalbe rubus ir pan. tai jau pradeda kolioti aukle ir vadinti ja bloga, nors metus tiko, turbut kol nesuzinojo, kad kitur ji dirba dar ir kaip tarnaite g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2009 07 17, 10:24)
Taip neprase, bet gal ir kur nors apsmeize, kaip cia ipratusios mamytes. Ir ju kaip suprantu kai kuriu neprase, o paskaite kazkur, kad jau kito vaikucio aukle issveite tualeta, isplove kambarius, isskalbe rubus ir pan. tai jau pradeda kolioti aukle ir vadinti ja bloga, nors metus tiko, turbut kol nesuzinojo, kad kitur ji dirba dar ir kaip tarnaite  g.gif

nera idealiu darbuotuoju (aukliu), kaip ir idealiu darbdaviu (mamu).

mano manymu, i aukles pareigas neieina tvarkyt namu. musu viena is aukliu lygindavo, tik vaikui miegant todel ir alga buvo didesne, kitos tik vaika uzimdavo.
Atsakyti
Bijau girtis, bet vadinu savo vaiko aukle idelia 4u.gif Jos pareigos TIK vaikas, nei gaminti , nei tvarkytis.Musu namuose ji nevalgo (musu maisto) schmoll.gif tai buvo pagrindine mano salyga. Net palieka vaiko nesuvalgyta sriuba, kuria grizus is darbo su malonumu suvalgau as smile.gif Su vaiku bet kokiu oru varo i lauka, praleidzia lauke po 4 valandas. jei lyja ima sketi. Vaika sudomina pasakom, istorijom, sugalvoja visokiausiu idomybiu - pats vaikas pasakoja rolleyes.gif Vaikas pradeda atsigauti po lankyto darzelio doh.gif Neislindom is ligu. Matosi kad ji myli vaikus ir jai su juo idomu. Namuose net ner kada zaisti, nes bet kokiu oru lauke thumbup.gif O man tai yra svarbiausia. Sian kaip tik ejau pro lankyta sunaus darzeli, vel jo grupe nejo i lauka doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti