Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

niekas ir nestato į vieną eilę. bet nereikia sakyti kad visos tik labai geros, labai myli vaikus ir t.t.
aš nesakau kad visos blogos, bet pasitaiko ir tokių. o atsirinkti tikrai yra labai sudėtinga, jos visos pakalbėti labai gražiai moka
Atsakyti
Mano nuomone, prieš priimant į darbą reikia aptarti auklės pareigas, kad paskui nekiltų problemų. Be to, niekada ne vėlu pasikalbėt apie lūkesčius, išdėstyti savo nuomonę. Jei net ir po to netenkina darbo rezultatai, tai visda galima rasti ir naują patikimą žmogų. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 09 28, 18:19)
labai gerai, kad radau šią temą,
reiktų ją atgaivinti, nes šiandien visai pasimečiau  g.gif
auklę samdau pirmą kartą gyvenime, kai tarėmės dėl darbo tai kalbėjom, kad
ji prižiūrės mūsų dukrytę ir papildomai ji pati pasisiūlė gmainti maistą šeimai + už tai pas mus pavalgys.
Dabar ji jau pas mus dirba trys mėnesiai, iš pradžių atrodė, kad žmogus atlieka savo darbą, bet pradėjo slėpti, kad vaikas užsigauna, rasdavau nubrozdinimus, mėlynes, - atsakydavo, kad nieko nematė, nežino (žodžiu "įjungia durnių") kai pradėjau sakyti, kad jos "nebausim" tai vos vos išpešdavau, kad vaikas užsigavo.
Vaiką rasdavau su pašutusiu užpaklaiuku, per savaitgalį odelę išsigydom, kitą savaitę problemos kartojasi.  Vaikui batus uždėdavo su susigarankščiavusiu liežuviu - turėjau primygtinai parodyti kad taip nedarytų. Vasarą vos išprašau, kad nerengtų vaiko su megztiniu prie 30 laipsnių karščio, tai dabar turiu aiškinti, kad vaikui sėdėti vežime šalta, reikia pirštinyčių (nes neleidžia vaikui vaikščioti, o tik vežioja). Tai ji šiandien man papasakojo, kad apsuko vaiko kojas su dekiu, tai kitos auklės su kuriomis susitinka kieme iš jos išsityčiojo, o ji pasakiusi, kad mama taip liepė (nors nieko panašaus aš jai nesakiau).
Šiandien ir aš susikaupiau ir paklausiau kaip ji jaučiasi pas mus dirbdama, ji atsakė, kad ji galvoja, kad savo pareigas atlieka ir su kaupu, nes ji gamina valgyti, kas jai nepriklausytų, o priklausytų tik vaikui pašildyti valgį, be to dar "pavalo". Apie pavalymą tai pasakyčiau tiek, kad aš pati kiekvieną vakarą išsiurbiu ir išplaunu grindis, o grįžusi namo rasdavau į vonią įmestą grindų skudurą (maždaug aš grindis valiau o tu skudurą išsiplauk pati). Manau kad natūralu, jei vaikas pritaškė ant grindų tai auklė turi išvalyti. Ar nusišneku? Dėl vaiko užsigavimų ji pasakė, kad kitos auklės negauna velnių, o ji gauna, nors mano žodžiai jai buvo, kad "nei vienas be mėlynių neužauga, tačiau aš nenoriu kad būtų slepiama". Vyresnioji skundžiasi, kad mažylė trukdo ruošti pamokas, o auklė tuo metu guli ant sofos ir teliką žiūri. Pasakiau kad ji neužima vaiko, tai nieko neatsakė, ir galiausiai man nebaigus kalbėti pasakė, kad ji dirba už 4 lt, kai kitos jau 5-6 ima, ir jai jau laikas eiti anūkę parsivesti iš darželio - atsistojo ir išėjo. Tai dabar net ir nežianau kaip čia toliau elgtis, o gal per daug aš noriu?

Labai laukčiau mamų ir ypač auklių nuomonės vertinant tokią situaciją.

Papildyta:

Sveikos mamytes,
net pasimeciau skaitydama tokius nesutarimus su auklemis.Kam save ir seima kankinat,na nebent jau aukle labai gerai sutaria su vaiku,bet kad nepanasu.Juk pacios keiciat netinkama darba ir jieskot kompromiso,tai kodel nepasikalbat su aukle ir nepasakot kad tai kaip ji elgiasi jums nepatinka ir nepriimtina!!!Yra normaliu aukliu,tik pajieskokit.Ivarysit ne tik sau,bet vaikams liga.Galvokit ka darot,juk samdot zmogu vaiko prieziurai,o pacios visa dienele bunat ant nervu ir galvojat apie namus.NESUPRANTU!!!!!!

Atsakyti
schmoll.gif Pritariu, kad palikti visko kaip yra negalima ir reikia priimti sprendimą šeimos, o ne auklės naudai.
Atsakyti
Dirbu aukle 3 metus ,bet savo namuose.Mano vaikuciu mamytes yra jaunos ir dazniausiai as joms bandau patarti kaip vaikuti auginti,padrasinu pradeti vaikuti sodinti ant puoduko(nors man gal ir lengviau butu priziureti su sauskelnem) pasakau kad si apranga jau per vesi ar per silta, nes esu uzauginus savo keturis ir jauciu kaip jauciasi vaikelis. Per tuos metus nebuvo jokio nesusipratimo su teveliais, as juos informuoju kas gero ar blogo nutiko su vaiku , kaip valge kaip miegojo , ar buvo geros nuotaikos,tai manau viena is aukles pareigu.Stengiuosi jiems tuo laikotarpiu atstoti mama,gal jie todel ir vadina mane mama.Mamytes stenkites auginti vaikucius pacios ,o esant reikalui nepalikit ju bet kam,tai didziule trauma vaiko psichikai kai jis buna su zmogum ir nesijaucia mylimas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 08:23)
Mūsų auklė tai nedaro beveik nieko... Man taip atrodo...
Nes kai ji išeina namo, aš darau viską...
Ji tik daro valgyti mergytei ir ją prižiūri, na, sauskelnes pakeičia, į lauką išeina.

Mūsų auklė ateina kartą per savaitę ir tik kelioms valandoms, bet būtent tą ir daro, ką parašėt - prižiūri vaiką (žaidžia, skaito knygeles), pakeičia sauskelnes ir gražiu oru išeina į lauką.
Jei samdyčiau auklę visai dienai (ne valandinę), tuomet aptarčiau, ką ji galėtų dar nuveikti (žinoma, jei to nori, o ne daro sukąstais dantim). Gal truputį palyginti ar indus suplauti galėtų... O kad šveisti, kuopti ir maistą gaminti, tai manau, kad nereikalaučiau. Man tai nepriimtina (kai svetimas tvarko namus). O, kita vertus, tai kuo daugiau auklė atlieka pareigų (darbų), tuo ir jos atlygis turėtų būti didesnis... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltė: 27 spalio 2008 - 17:49
Paskaitineju as cia pasisakymus, nes siek tiek domina sis klausimas.Uzauginau as savas mergaites,dabar kartais paziuriu svetimus vaikucius.Man tikrai labai patinka su jais pabendrauti, gal jau atejo laikas buti mociute biggrin.gif As sutinku tik vaikucius ziuret ir jais rupintis-jokiu namu ruosos darbu.As ir savo auginau tik taip:vyras gryzta is darbo jam vaikai, as tvarkausi namuose.Gal per daug atsakingai i visa tai ziuriu, bet mano tokia nuomone, o pietu miego miegu ir as netoli vaikucio , nes tokiu budu ir vaikutis ilgiau pamiega , ir buna ramesnis gerai pailsejas,o ir auklei gal priklauso kazkokia pietu pertrauka ar ji jau ne zmogus blink.gif
Atsakyti
Manau, kad auklė VISIŠKAI nuo ruošos darbų negali atsisakyti. Ji, DALYVAUJANT vaikui, parinkdama pagal amžių jam veiklą, privalo sutvarkyti aplinką po pasinaudojimo WC, vonia, po žaidimų, užsiėmimų su priemonėmis, valgio, miego, lauko. Vaikas gali pasidėti į vietą kepurėlę, į šiukšliadėžę išmesti karpinių liekanas, gražiai pristumti prie staliuko kėdutę ir t.t. ir pan. Manau, kad tėveliai, išskyrus vaiko darbelių parodą, privalo aplinką rasti tokią, kokią paliko (suprantama, švarią). Mano mamytės labai retai palikdavo man su vaiku kriauklę su nešvariais indais, pritrupintas visų patalpų grindis, sujauktą vaiko daiktų spintą. 4u.gif Jei taip nutikdavo- būdavo rimta priežastis ir netgi atsiprašymas blush2.gif Beje, vaiko rūbų auklė skalbti taip pat neturėtų. Mama pati sudės reikiamą kiekį skalbinių į skalbyklę ir naudos tinkamas priemones.Tai tiek. ax.gif
Atsakyti
Pasikaitinėjau ir prisiminiau kaip aš vieną kartą ieškojausi auklės darbo. Kai nuvykusi darbintis pamačiau tėtį su trusikais ir kaip bėgau pro duris, nes kaip supratau jam ne tik auklės reikėjo, nors vaiką irgi mačiau.
Dabar tai jau juokas ima, bet tada tai žiauriai išsigandau ax.gif

Aš aplamai pati negalėčiau samdytis auklės ir labai džiaugiuosi, kad turiu mamą, kuri reikalui esant gali pažiūrėti, nes tik ja aš galiu 100 proc. pasitikėti.
Atsakyti
Mes samdėme auklę, atrodo, paprastiems ir elementariems darbms: prižiūrėti vaiką (žaisti, piešti, skaityti knygeles), pratintis prie WC ir gražiu oru išeiti į lauką, t.y. jokios namų ruošos darbų, nes visas dėmesys turi būti skiriamas vaikui.

Deja, už sumokėtus pinigus negavom nei to, nei to schmoll.gif
Atsakyti
Tiesiog parašysiu savo nuomonę.Jei auklė vaiką ugdo,lavina,tai ji neturi laiko plaut grindis ,lygint,gaminti pietus visai šeimai.Aš pati su savo vaikais per šiuos darbus neturiu kada užsiimt doh.gif Todėl jei auklė kažka gali nuirbti daugiau,tai tik miego metu,arba vaikas visa dieną kokiam manieže sėdi doh.gif o kur dar ėjimas į lauką :mirksiukas:nu nebent vaikas koks mėmė blush2.gif ,kur pasodinsi -ten rasi,bet mano ne tokie,tai aš ir nespėju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naminė: 05 birželio 2009 - 14:17
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 12:33)
Na matot, su ja nebuvo tartasi, kad ji blizgins namus visą dieną. Bet nebuvo ir tartasi, kad ji viską vers. Man kažkaip atrodo kad po savęs palikti taip kaip rado, yra savaime suprantama ir nereikia čia jokių papildomų susitarimų...
Pasirodo aš klydau...

nesupykit, bet tipine musu zmoniu mastysena "susipras". kiek paciai teko toki aukles darba dirbti, visada darbdave tiksliai issakydavo savo reikalavimus iki galo, ko nepasakydavo, to daryti ir nereikia. jei kas ne taip, yra iprasta kulturingai pasakyti, zmogus tikrai neisizeis ir jums nereiks pergyventi, kad nesusipranta 4u.gif
beje jei vaikiukas mazas, tai visa laika reikia skirti jam, nelabai lieka kada namus tvarkyti, vienoj rankoj tampyti maziu, o kitoj dulkiu siurbli. turejau tokia seima, keturiu aukstu namas ir trys vaikai, maziausias visai lelius buvo, turejau daryti viska, bet susedau su mamyte ir pasnekejau, kad tikrai nespeju. tokiu atveju turetu dirbti dvi, viena su vaikiukais, o kita ateiti ir tvarkyti namucius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 19 birželio 2009 - 20:17