Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

QUOTE(vilte66 @ 2008 08 26, 12:24)
sveikos mamytukes, sakykis nuo kurio men vaikuciui jus samdet aukles?

aš tai nuo metukų,nes jau keliavau įdarbelį.
Atsakyti
aš nuo 1,4 mėnesių samdžiau auklytę, bet jau pasibaigė jos darbelis, nes mes einame į daržiuką biggrin.gif
Atsakyti
Studijų metais teko padirbėti aukle rolleyes.gif
Su šeimininkais susitarta buvo iš anksto - vaiko priežiūra ir maisto gaminimas vaikams bei kartais tėvams cool.gif
Kol vaikai miegodavo, dažniausiai sutvarkydavau ir namus, tėveliai visada rasdavo švarius ir indų plauti netekdavo biggrin.gif
Tik viena smulkmė - po poros mėnesių subtilių šeimininko užuominų paaiškėjo, kad auklė buvo reikalinga ne tik auklės pareigoms - moteris buvo nėščia, tad vyras tiesiai šviesiai pasakė, kad ieškojo ne tik auklės, bet ir meilužės - t.y. du viename g.gif biggrin.gif
Greit palikau tą darbą ir visoms rekomenduoju remdamasi asmenine patirtimi - iš anksto aptarkite, kas įeis į jūsų "pareigybines instrukcijas" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spoksi: 27 rugpjūčio 2008 - 21:42
Aukle musu mazyli priziuri nuo 9 men. Kai priiminejau i darba sakiau, kad jos pareiga rupintis mazyliu - uzsiimti su juo, lavinti. Aukle pas mus priziuri mazyli, bet tingi uzsiimti su juo, pvz. kai jis zaidzia smelio dezej, ji tiesiog sedi netoliese. Bet kambarius visada randu tokius kaip palikau - tvarkingus, gal tik grindu ji neplauna. Indus isplauna, valgyt vaikui gamina, jei buna mano pagaminta tai nepasikuklina ir valgo biggrin.gif
Daznai, kai vaikas ilgai miega islygina mums rubus, nors niekada to neprasiau.

As manau, kad aukles darbas yra kaip ir kitas darbas. Juk nepaliekame savo darbo vietoj bardako, net jei ir daug turim darbo, taip ir aukle, turi po saves susitvarkyti.
Atsakyti
Auklytę turėjo nuostabią. Ji pas mus išbuvo tris metus- ir indus išplaudavo, vaikų drabužėlius tvarkydavo ir katilą sriubos visai šeimai išvirdavo. Ir pati pavalgydavo. Dar ir dabar vaikai prisimena mūsų Raimondos blynus.
Atsakyti
man tai su aukle ir namų tvarka priešingai buvo. nors tikrai neprašiau tvarkyt, jinai ir skalbdavo, ir lygindavo, ir dar ką nors suorganizuodavo. pradžioj tai net biški nervavo -- ateina svetimas žmogus ir knisasi po tavo, atsiprašant, kojines ir trauzus blush2.gif arba iššveičia tualetą -- toks jausmas, kad akis bado, maždaug -- žiūrėkit kokie jūs apsišniaukštę dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalinee @ 2008 05 31, 14:09)
Sveikos,gal ne i tema as cia parasysiu  blush2.gif  bet nezinojau kur rasyti. Priziuriu as mergyte pas save namuose ,nes auginu savo vaikuti tad nusprendziau uzsidirbti pinigeliu truputi o be to ir vaikuciams manau i nauda bendrauti kartu. Atveda man rta mergyte tokia purvina kad jus neisivaizduojat doh.gif  rubeliai visi purvini ir negana to dar suplysia ,nagai pas vaikuti ilgiausi ir panages brudnos  blink.gif  uz ausyciu prisute sasai didziausi  doh.gif  uzpakaliukas prisutes baisiausiai  doh.gif  kai atveda man ja rite tai visada buna su pampersu didziausiu ,jin net jo nepakeicia matomai kai jin prabunda blink.gif  ir iskart veda ja pas mane .nu zodziu situacija baisi ,as dar nemaciau nei vienos mamos kuri taip vaika laikytu nesvariai ,pati mama atrodo kad myli ta savo vaikuti bet nesuprantu kodel ja taip rengia ? pti nenoriu as lysti prie tos mergytes nei ja maudyti ,nei jai nagus karpyti nei tu rubeliu skalbti ,manau kad pati mama supyktu jei as pradeciau savivaliauti  rolleyes.gif  ka jus galvojate mamytes apie tokia situacija?

GAL IVAIKINTA TIK TA MERGYTE AR GLOBOJAMA?MAMASA PINIGUS UZ GLOBA GAUNA,O MERGYTE-VOS NE PASKUTINEJE VIETOJE. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 31, 23:09)
man tai su aukle ir namų tvarka priešingai buvo. nors tikrai neprašiau tvarkyt, jinai ir skalbdavo, ir lygindavo, ir dar ką nors suorganizuodavo. pradžioj tai net biški nervavo -- ateina svetimas žmogus ir knisasi po tavo, atsiprašant, kojines ir trauzus blush2.gif arba iššveičia tualetą -- toks jausmas, kad akis bado, maždaug -- žiūrėkit kokie jūs apsišniaukštę dry.gif

aš tai galvoju, kad nieko čia tokio. jei vaikas miega ir jai nėra ką veikti, tai labai gerai kad užsiima kažkuo naudingu, o ne knaisiojasi po spintas, barus ir t.t.
tau pasisekė, kad tokią tvarkingą auklę gavai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zlt @ 2008 09 02, 14:16)
aš tai galvoju, kad nieko čia tokio. jei vaikas miega ir jai nėra ką veikti, tai labai gerai kad užsiima kažkuo naudingu, o ne knaisiojasi po spintas, barus ir t.t.
tau pasisekė, kad tokią tvarkingą auklę gavai 4u.gif

džiaugiuosi dabar, pripratau jau. tik pradžioj šoką biški įvarė, kai radau savo lyvčikus ir triusikėlius gražiai padžiautus blush2.gif dabar stengiuos dažniau pati prasiskalbt, kad jai netektų. geriau tegu jinai užuolaidas lygina.
Atsakyti
Mielos Mamytės,

Rašau Jums su dideliu prašymu:
Rašau straipsnį apie auklių paieškas ir man laaaabai reikia herojės, kuriai nesisekė. Gal auklė vagiliavo, gal barė vaikutį. O gal Jūs buvote priverstos net sekti savo auklę?
Iš karto perspėju, kad pašnekovę norėtumėme su vaikučiu nufotografuoti. Jei nesibaiminate (nieko baisaus nerašsysiu tikrai), paskambinkit man: 8-699-38207
Šarūnė ("Kauno diena").
Atsakyti
QUOTE(saruniux @ 2008 09 05, 11:21)
Mielos Mamytės,

Rašau Jums su dideliu prašymu:
Rašau straipsnį apie auklių paieškas ir man laaaabai reikia herojės, kuriai nesisekė. Gal auklė vagiliavo, gal barė vaikutį. O gal Jūs buvote priverstos net sekti savo auklę?
Iš karto perspėju, kad pašnekovę norėtumėme su vaikučiu nufotografuoti. Jei nesibaiminate (nieko baisaus nerašsysiu tikrai), paskambinkit man: 8-699-38207
Šarūnė ("Kauno diena").

galiu papasakoti labai daug. bet fotografuotis ir vardo pavardės taip pat nenoriu sakyti.
kai augo vyresnis sūnus jam samdėm aukles, kiek jų buvo pati nebežinau. tai buvo prieš 10 metų. todėl iš patirties ga;liu pasakyti, kad ne visos auklės yra geros, yra tikrai košmariškų žmonių. ir kaip čia ginamos yra auklės aš tikrai nesutiksiu, jei auklė yra gera, tai viskas gerai, bet jei ji vagia tai atsiprašau. [pas mane buvo visko ir sūnaus rūbus išnešė, ir patalynę visą iš nešė, viena maudydavisi atėjusi kasdien, kita kavą ir tuoletinį popierių nešdavo irt.t. nuo vienos ant vaiko pastoviai mėlynės būdavo.
ir kur gi čia tas auklių gerumas?
Atsakyti
QUOTE(zlt @ 2008 09 05, 09:30)
galiu papasakoti labai daug. bet fotografuotis ir vardo pavardės taip pat nenoriu sakyti.
kai augo vyresnis sūnus jam samdėm aukles, kiek jų buvo pati nebežinau. tai buvo prieš 10 metų. todėl iš patirties ga;liu pasakyti, kad ne visos auklės yra geros, yra tikrai košmariškų žmonių. ir kaip čia ginamos yra auklės aš tikrai nesutiksiu, jei auklė yra gera, tai viskas gerai, bet jei ji vagia tai atsiprašau. [pas mane buvo visko ir sūnaus rūbus išnešė, ir patalynę visą iš nešė, viena maudydavisi atėjusi kasdien, kita kavą ir tuoletinį popierių nešdavo irt.t. nuo vienos ant vaiko pastoviai mėlynės būdavo.
ir kur gi čia tas auklių gerumas?

prie ko cia ginamos aukles....jumk kiekvienam darbe yra darbuotoju tinginiu,atsedanciu savo darba ir yra dirbanciu 4u.gif nereikia i viena eile visus pastatyti 4u.gif ir tai,kad jums nepasiseke,tai reiskias nemokejote atsirinkti,jei jau tiek daug turejote ir visos blogos cool.gif
Atsakyti