Peskaiciau viska labai atidziai, ziurau yra dvejopu mamu nuomoniu;vienoms reikia tik aukles,kitoms dar ir tarnaites...
Labai gerai suprantu ,netvarka namuose erzina ! Labai pritariu nuomonei kad aukle turi palikti namus tokius pat tvarkingus ,kokius ir rado!
Na jei ir pasitaiko kokia neisplauta lekstute,ar nepakeltas zaisliukas-cia menkniekis!
Ka jus pasakysit apie toki mano regeta varijanta ?
Sedi kieme 50-60 metu aukle ir plepa su kitom moterelem ! Vaikutis,kokiu dvieju metu laipioja" medinukais" Eme tas vaikas ir nukrito nuo tiltelio -aukle vietoj to kad pakeltu savo subine nuo suoliuko (eitu ziuret ar vaikas nesusizeide,paguostu ji pagaliau) -
Pradejo rekti ,kad jam taip ir reikia . . .
QUOTE(cristina @ 2006 07 26, 09:08)
Ka jus pasakysit apie toki mano regeta varijanta ?
Sedi kieme 50-60 metu aukle ir plepa su kitom moterelem ! Vaikutis,kokiu dvieju metu laipioja" medinukais" Eme tas vaikas ir nukrito nuo tiltelio -aukle vietoj to kad pakeltu savo subine nuo suoliuko (eitu ziuret ar vaikas nesusizeide,paguostu ji pagaliau) -
parazitė, kitaip nepavadinsi. O mamytės to vaikučio nepažįstat?
Aš irgi vieną auklę atleidau, nes vaikas pastoviai vienas pats sau paliktas buvo, nors namie idealią tvarką rasdavau. Užtat dabar esu nerealiai patenkinta naujaja auklyte-studente. Kad ir randu žaislų išmėtytų, čia grynas menkniekis,palyginti su tuo, kad kliackas švyti auklę pamatęs. Ir lauke auklė ne ant suoliuko sėdi, o laksto ir dūksta abu
labai gerai, kad radau šią temą,
reiktų ją atgaivinti, nes šiandien visai pasimečiau
auklę samdau pirmą kartą gyvenime, kai tarėmės dėl darbo tai kalbėjom, kad
ji prižiūrės mūsų dukrytę ir papildomai ji pati pasisiūlė gmainti maistą šeimai + už tai pas mus pavalgys.
Dabar ji jau pas mus dirba trys mėnesiai, iš pradžių atrodė, kad žmogus atlieka savo darbą, bet pradėjo slėpti, kad vaikas užsigauna, rasdavau nubrozdinimus, mėlynes, - atsakydavo, kad nieko nematė, nežino (žodžiu "įjungia durnių") kai pradėjau sakyti, kad jos "nebausim" tai vos vos išpešdavau, kad vaikas užsigavo.
Vaiką rasdavau su pašutusiu užpaklaiuku, per savaitgalį odelę išsigydom, kitą savaitę problemos kartojasi. Vaikui batus uždėdavo su susigarankščiavusiu liežuviu - turėjau primygtinai parodyti kad taip nedarytų. Vasarą vos išprašau, kad nerengtų vaiko su megztiniu prie 30 laipsnių karščio, tai dabar turiu aiškinti, kad vaikui sėdėti vežime šalta, reikia pirštinyčių (nes neleidžia vaikui vaikščioti, o tik vežioja). Tai ji šiandien man papasakojo, kad apsuko vaiko kojas su dekiu, tai kitos auklės su kuriomis susitinka kieme iš jos išsityčiojo, o ji pasakiusi, kad mama taip liepė (nors nieko panašaus aš jai nesakiau).
Šiandien ir aš susikaupiau ir paklausiau kaip ji jaučiasi pas mus dirbdama, ji atsakė, kad ji galvoja, kad savo pareigas atlieka ir su kaupu, nes ji gamina valgyti, kas jai nepriklausytų, o priklausytų tik vaikui pašildyti valgį, be to dar "pavalo". Apie pavalymą tai pasakyčiau tiek, kad aš pati kiekvieną vakarą išsiurbiu ir išplaunu grindis, o grįžusi namo rasdavau į vonią įmestą grindų skudurą (maždaug aš grindis valiau o tu skudurą išsiplauk pati). Manau kad natūralu, jei vaikas pritaškė ant grindų tai auklė turi išvalyti. Ar nusišneku? Dėl vaiko užsigavimų ji pasakė, kad kitos auklės negauna velnių, o ji gauna, nors mano žodžiai jai buvo, kad "nei vienas be mėlynių neužauga, tačiau aš nenoriu kad būtų slepiama". Vyresnioji skundžiasi, kad mažylė trukdo ruošti pamokas, o auklė tuo metu guli ant sofos ir teliką žiūri. Pasakiau kad ji neužima vaiko, tai nieko neatsakė, ir galiausiai man nebaigus kalbėti pasakė, kad ji dirba už 4 lt, kai kitos jau 5-6 ima, ir jai jau laikas eiti anūkę parsivesti iš darželio - atsistojo ir išėjo. Tai dabar net ir nežianau kaip čia toliau elgtis, o gal per daug aš noriu?
Labai laukčiau mamų ir ypač auklių nuomonės vertinant tokią situaciją.
ji prižiūrės mūsų dukrytę ir papildomai ji pati pasisiūlė gmainti maistą šeimai + už tai pas mus pavalgys.
Dabar ji jau pas mus dirba trys mėnesiai, iš pradžių atrodė, kad žmogus atlieka savo darbą, bet pradėjo slėpti, kad vaikas užsigauna, rasdavau nubrozdinimus, mėlynes, - atsakydavo, kad nieko nematė, nežino (žodžiu "įjungia durnių") kai pradėjau sakyti, kad jos "nebausim" tai vos vos išpešdavau, kad vaikas užsigavo.
Vaiką rasdavau su pašutusiu užpaklaiuku, per savaitgalį odelę išsigydom, kitą savaitę problemos kartojasi. Vaikui batus uždėdavo su susigarankščiavusiu liežuviu - turėjau primygtinai parodyti kad taip nedarytų. Vasarą vos išprašau, kad nerengtų vaiko su megztiniu prie 30 laipsnių karščio, tai dabar turiu aiškinti, kad vaikui sėdėti vežime šalta, reikia pirštinyčių (nes neleidžia vaikui vaikščioti, o tik vežioja). Tai ji šiandien man papasakojo, kad apsuko vaiko kojas su dekiu, tai kitos auklės su kuriomis susitinka kieme iš jos išsityčiojo, o ji pasakiusi, kad mama taip liepė (nors nieko panašaus aš jai nesakiau).
Šiandien ir aš susikaupiau ir paklausiau kaip ji jaučiasi pas mus dirbdama, ji atsakė, kad ji galvoja, kad savo pareigas atlieka ir su kaupu, nes ji gamina valgyti, kas jai nepriklausytų, o priklausytų tik vaikui pašildyti valgį, be to dar "pavalo". Apie pavalymą tai pasakyčiau tiek, kad aš pati kiekvieną vakarą išsiurbiu ir išplaunu grindis, o grįžusi namo rasdavau į vonią įmestą grindų skudurą (maždaug aš grindis valiau o tu skudurą išsiplauk pati). Manau kad natūralu, jei vaikas pritaškė ant grindų tai auklė turi išvalyti. Ar nusišneku? Dėl vaiko užsigavimų ji pasakė, kad kitos auklės negauna velnių, o ji gauna, nors mano žodžiai jai buvo, kad "nei vienas be mėlynių neužauga, tačiau aš nenoriu kad būtų slepiama". Vyresnioji skundžiasi, kad mažylė trukdo ruošti pamokas, o auklė tuo metu guli ant sofos ir teliką žiūri. Pasakiau kad ji neužima vaiko, tai nieko neatsakė, ir galiausiai man nebaigus kalbėti pasakė, kad ji dirba už 4 lt, kai kitos jau 5-6 ima, ir jai jau laikas eiti anūkę parsivesti iš darželio - atsistojo ir išėjo. Tai dabar net ir nežianau kaip čia toliau elgtis, o gal per daug aš noriu?
Tukana,man susidare vaizdas,kad jusu aukle nepasikeis,keiskit ja negailedama. Kazkokia mandra boba jums pasitaike,ji nei is tolo neverta ir 4 lt. Jus dar galvojat ka daryt po tokio pokalbio.. Ne aukle,o namu darkytoja. Labai pikta kad tokios ... eina auklem dirbt.
QUOTE(Goba @ 2007 09 28, 18:42)
Tukana,man susidare vaizdas,kad jusu aukle nepasikeis,keiskit ja negailedama. Kazkokia mandra boba jums pasitaike,ji nei is tolo neverta ir 4 lt. Jus dar galvojat ka daryt po tokio pokalbio.. Ne aukle,o namu darkytoja. Labai pikta kad tokios ... eina auklem dirbt.
ačiū Goba ir Mamytedk už nuomonę, va ir su vyru einam link tokio sprendimo
Dar pamiršau pasakyti kad auklė kaip savo pliusą nurodė tai jog ji mano vaiko nemuša ir tai pakartojo kelis kartus. tik dabar susimasčiau ką tai galėtų reikšti, nes man net minties nebuvo, kad gal ta auklė muša vaiką. Ir iš viso argi galima metukų laiko vaiką mušti? už kąąąąąą?!!!! na jei auklei kyla tokios mintys ir ji teisinasi kad vaiko nemuša tai gal mušė nieko jau nebežinau net ką galvoti. Ji išėjo įsižeidusi, kad aš drįsau būti nepatenkinta jos darbu, bet aš irgi ne iš medžio iškritusi, žinau kokios auklės yra pas drauges, kaip žaidžia su vaikais...
o manoji visada ateina ir išeina rūškano veido. Tai tikriausiai jai kažkas blogai, nors pati sakė, kad nenorėtų prarasti šito darbo, nes "vaikas geras, nekaprizingas, pamaitink, pakeisk pampersą , pamigdyk ir daugiau nieko daryti nereikia".
Tai va ir noriu jūsų paklausti ar tuom ir užsibaigia auklės pareigos.
Tada mano manymu reikėtų aukles skirstyti į dvi dalis: į tas kurios tik prižiūri ir į tas kurios auklėja. Tuomet manau būtų daug aiškiau.
Jei atietų moteris prižiūrėtoja tai ji galėtų patvarkyti, virti valgį ir vaiką prižiūrėti - patenkinti elementarius vaiko poreikius.
O jei samdyti auklę tai be pagrindinių vaiko poreikių auklė turėtų skaityti knygas, žaisti ir visaip kaip lavinti ir ugdyti vaiką, o ne spoksoti TV ar sutumdyti vaiką vėžymėlyje ir plepėti pusę dienos su draugėmis.
Tada suprasčiau aklėjimą ir už ką mokami pinigai.
o dabar kaip supratau iš keletos mamų pasisakymų prižiūrėtojos, kurios save vadina auklėmis (manoji irgi iš jų tarpo) buties darbų dirbti nenori ir su vaiku užsiimti nenori, tik pamaitina keičia pampus ir išeina pasivaikščioti į lauką ir save vadina gerai pareigas atliekančia aukle.
Nežinau, gal aš klystu. Tiesiog nusivyliau, nes mano lūkesčiai auklės atžvilgiu buvo kitokie.
manau aukle privalo, palikt tvarkingus namus... ar bent jau tokius kokius rado, juk kai vaikas miega yra to laiko... as cia kalbu is aukles pozicijos, nes kazkada ir pati ja buvau. Viskam laiko rasdavau ir valgi pagamindavau ir su dviem vaikuciais uzsiimdavau ir namus sutvarkydavau, manau jums reiktu pasieskot kitos auklytes nes turit daugiau bedos nei naudos, jei grizus po darbo dar turi vaiko zaislus surinkt, kazkokia nesamone... ir dar kiekviena diena ziuret i kazkieno nepatenkinta veida, isivaizduoju su kokia nuotaika mamai i darba tenka isvaziuot.... ir dar pinigus uz tai moket... ji gal tokiu elgesiu bando parodyt kad atlyginimas per mazas...? jei jau buvo uzsiminus, kad kazkas 5-6lt. gauna... bent jau as tai tikrai tokia aukle lauk mesciau, tegul eina gatviu sluot, jei jau taip sunku su vaiku uzsiimt... jei vaikas su melynemis vaiksto, reiskias ji jo nepriziuri, o jei nepriziuri tai kam tokia aukle isvis reikalinga... paaugle ir tai geriau pasirupintu... yra tu geru aukliu, tiesiog ne ant tos papuolet...
Sveikos,gal ne i tema as cia parasysiu bet nezinojau kur rasyti. Priziuriu as mergyte pas save namuose ,nes auginu savo vaikuti tad nusprendziau uzsidirbti pinigeliu truputi o be to ir vaikuciams manau i nauda bendrauti kartu. Atveda man rta mergyte tokia purvina kad jus neisivaizduojat rubeliai visi purvini ir negana to dar suplysia ,nagai pas vaikuti ilgiausi ir panages brudnos uz ausyciu prisute sasai didziausi uzpakaliukas prisutes baisiausiai kai atveda man ja rite tai visada buna su pampersu didziausiu ,jin net jo nepakeicia matomai kai jin prabunda ir iskart veda ja pas mane .nu zodziu situacija baisi ,as dar nemaciau nei vienos mamos kuri taip vaika laikytu nesvariai ,pati mama atrodo kad myli ta savo vaikuti bet nesuprantu kodel ja taip rengia ? pti nenoriu as lysti prie tos mergytes nei ja maudyti ,nei jai nagus karpyti nei tu rubeliu skalbti ,manau kad pati mama supyktu jei as pradeciau savivaliauti ka jus galvojate mamytes apie tokia situacija?
Nerealus košmaras
Panašu, kad mama arba neturi jokio supratimo apie vaiką,arba čia kažkas kitkas...
Gal tas vaikas net ir ne jos/ Kaip mama taip nesužiūri vaiko? Gal pati tokia?
Nemanau, kad ir sumokėjo už vaiko priežiūrą,,,
Panašu, kad mama arba neturi jokio supratimo apie vaiką,arba čia kažkas kitkas...
Gal tas vaikas net ir ne jos/ Kaip mama taip nesužiūri vaiko? Gal pati tokia?
Nemanau, kad ir sumokėjo už vaiko priežiūrą,,,
Ruošia valgyti dukrytei ir viems mums...
Slalbia, lygina, sutvarko namus, išplauna indus
Veda vaikus papramogauti
Slalbia, lygina, sutvarko namus, išplauna indus
Veda vaikus papramogauti
o mano aukle taip pat tikras kosmaras, taremes kad tvarkys dar pora kartu i savaite namus bet gaunasi atvirksciai, kad as po jos turiu kuopti viska. indu normaliai negali isplauti (mano nereikia, bent jau vaiko0, viskas riebaluota, as viska turiu perplauti, vaikas prisiusioja i kelnes (mes jau sodinam ant puoduko, bet ne visada suspejam) tai net triusikeliu nesugeba isplauti, padeda ant vonios krasto. kazkoka kosmaras, bet nera ka daryti
QUOTE(Tukana @ 2007 09 28, 17:19)
labai gerai, kad radau šią temą,
nezinia,kaip jusu vaikeliui sis issiskyrimas ...bet judviem tai aju tikrai pribrendo laikas skirtis(su aukle). ji susiras geriau mokama darbeli...na jus gal siek tiek brangesne,bet geresne auklyte tikrai rasite.
sveikos mamytukes, sakykis nuo kurio men vaikuciui jus samdet aukles?