Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 21:40)
Vadinausi aukle,bet vilkau visą šeimos buitį:viriau,kepiau pyragus,ruošdavau šeimos šventes.Skalbiau,lyginau.Rūpinausi tvarka-viso buto,gėlių ir dviejų gyvūnų.Jei reikėdavo,veždavau vaikus į pamokas,būrelius,pas gydytojus.Rūpinausi mokesčiais.Išleisdavau šeimininkus į ilgalaikes užsienio keliones...
Kai darbinausi,iškart pasakiau,kad jei norės manęs sulaukt po atostogų,turės sumokėt atostoginius,nes negaliu gyvent be pajamų.Nes prieš tai buvusią šeimą palikau tik dėl to,kad jie prasitęsė savo atostogas dviems savaitėms,ir ne tik nemokėjo,bet ir pamiršo mane įspėt-sėdėjau per karštį namie,laukdama jų grįžtant.Naujieji iš pradžių kelis metus  mokėjo,paskui liovėsi.
Paskui,sužinoję,kad draugai auklei moka mažiau,nurėžė ir man...
Vaikai pradėjo eit į mokyklą,aš buvau reikalinga iš įpročio,dėl saugumo,pripratimo.Prašiau,kad parašytų rekomendaciją ir išleistų.Nenorėjo.Mokėjo po tris Lt,kartais atvažiuodavau tik kelioms valandoms-visiškai neapsimokėjo.Išėjau be rekomendacijų.Liko nuosėdos ir jiems ir man,nes be rekomendacijos sunku rast gerą šeimą
Man jie buvo tapę kaip giminės,per 9erius metus susipažinau su visa jų aplinka.
Negaliu pasakyt,kad negerbė,skriaudė ar žemino.Valgyt neštis į darbą net nešovė mintis,kartais net prie bendro stalo pakviesdavo...

.

Gaila kad taip issiskyret. O dabar nesusiskambinat? Juk gerai sugyvenot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo danguole.m: 17 sausio 2010 - 20:22
Nematau problemu del aukles pareigu. Jas nusistatem pries priimant aukle i darbeli. Kartu aptarem. Jos pareigos-vaiko prieziura: maitinimas, mikdymas, ejimas i lauka, po saves virtuves sutvarkymas, jos darbo dienai besibaigiant, zaislu sutvarkymas, bei vaiko rubeliu ir pataleliu lyginimas. Viskas buvo atliekama su meile ir entuziazmu. Kai norejau ,kad vaikas pradetu lankyti vaiku studija du kartus i savaite, pries tai suderinau su aukle. Ji su malonumu sutiko, nes tai buvo kaip atrakcija karu pasivazineti. Zodziu per 4 metus as neturejau ne vienos pastabos, nes viskas buvo atliekama su meile ir siluma. Auklei dabar 33 metai. Ji baigus socialine pedagogika. Turi daug patirties darbe su neigaliais vaikais. Daug domisi, skaito. Ir kai vaikas miega, tiesiog ir jai butina pasnaust. Tuomet ir vaikas ramiau miega, kai jaucia salia sava silta zmogu. As esu be galo patenkinta svo aukle. Man regis niekas tokios neturi, nes ji pati is prigimties yra labai sazininga, dora, tvarkinga. Labai ja mylime visi.
Atsakyti
Vaiko priežiūra ir lavinimas 4u.gif
Priežiūra elementari: aprengti, maitinti (visą maistą pati pagaminu ryte prieš darbą), daug žaisti, daug vaikščioti kieme, vienąkart per savaitę nuvesti į mokyklėlę ir mokyti vaiką tvarkos (sudėti kartu su vaiku žaisliukus), aišku migdyti pietų miego ir tuo metu pačiai ilsėtis (draudžiu dirbti buityje kol vaikas miega).
Praktiškai reikalauju labai daug dėmesio ir bendravimo su vaiku: daug kalbėtis, užsiimti įvairia veikla, skaityti jam knygas, mokyti lipdyti, karpyti ir t.t. Man reikia kūrybingos ir aktyvios su vaiku auklės - kad vaikas turėtų iš ko mokytis, turėtų su kuo išsidūkti ir išbraidyti visas rudenio balas ax.gif
Aš turiu matyti vaiką tobulėjant ir džiaugiantis, o ne tik nuobodų pasėdėjimą su vaiku ar kuitimąsi mano buityje.
Aišku, būnu dėkinga jei sutvarko vaiko rūbelius (lyginti nereikia, tik sulanksto, sudeda), bet tai yra nereikalaujama ir neprivaloma.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 09 03, 19:11)
Vaiko priežiūra ir lavinimas 4u.gif
Priežiūra elementari: aprengti, maitinti (visą maistą pati pagaminu ryte prieš darbą), daug žaisti, daug vaikščioti kieme, vienąkart per savaitę nuvesti į mokyklėlę ir mokyti vaiką tvarkos (sudėti kartu su vaiku žaisliukus), aišku migdyti pietų miego ir tuo metu pačiai ilsėtis (draudžiu dirbti buityje kol vaikas miega).
Praktiškai reikalauju labai daug dėmesio ir bendravimo su vaiku: daug kalbėtis, užsiimti įvairia veikla, skaityti jam knygas, mokyti lipdyti, karpyti ir t.t. Man reikia kūrybingos ir aktyvios su vaiku auklės - kad vaikas turėtų iš ko mokytis, turėtų su kuo išsidūkti ir išbraidyti visas rudenio balas ax.gif
Aš turiu matyti vaiką tobulėjant ir džiaugiantis, o ne tik nuobodų pasėdėjimą su vaiku ar kuitimąsi mano buityje.
Aišku, būnu dėkinga jei sutvarko vaiko rūbelius (lyginti nereikia, tik sulanksto, sudeda), bet tai yra nereikalaujama ir neprivaloma.

Labai teisingai. Tokios ir yra auklės pareigos, o ne kambarių tvarkymas ir dar nežinia ko darymas.
Atsakyti
noriu paklaust mamyciu, kuriu aukles gamina vaikams valgyti, ar jus susakot auklei ka duoti pusryciams, pietums, ar aukle gamina savo nuoziura? pas mus tokia situacija, kad aukle dirba nuo to laiko, kaip vaikams suejo 3 menesiai. Kaip vaikai pradejo valgyt normalu maista, naturaliai susikloste taip, kad aukle gamino savo nuoziura. Jeigu viena ryta vire ryziu kose, kita grikiu, ar varskes kokios, pietums irgi pagal esamus produktus tai sriubyte virdavo, tai kotletukus ir t.t. Dabar viena diena nei sio nei to pradejo smulkmeniskai klausineti - ka man duoti vaikams. Jeigu atsakau kose, tai klausia kokia, jeigu sriuba, tai ar det mesos, ar tik is darzoviu, parnesu farso - ka man su juo daryt ir t.t. (nors ar duoti vaikams guminuku kokiu, ko as nepageidauju, tai jai nekyla klausima toks, duoda savo nuoziura doh.gif )mane tai pradejo labai erzint, praktiskai turiu but namie ir reguliuot ka jai daryt.. nors galvoju gal as be reikalo purkstauju, gal man reikia nurodyt ka vaikai turi valgyt? g.gif bet tada kodel anksciau jai tokiu klausimu nekilo, kodel toks pasikeitimas ivyko? g.gif tai noreciau suzinot kaip kitose seimose yra blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Interdiz @ 2009 12 24, 07:46)
Mano pažįstama samdo auklytę-namų šeimininkutę. Jos darbai:
prižiūrėti vaiką
valyti kelis vonios kambarius
skalbimas+lyginimas (yra visa įranga)
dulkių valymas, grindų plovimas
daiktų sudėjimas į vietas
virtuvės sutvarkymas
maisto pagaminimas visai šeimai.

Už darbą per dieną gauna 70LT, darbuotoja namuose gali valgyti. Iš šeimininkų kartais gauna dovanėlių.

Pareigu nemazai, bet atlyginimas, mano nuomone, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir as taip noreciau smile.gif
Atsakyti
Mano supratimu aukle- priziuri vaikus, uzsiema vaikuciais,pazaidzia, juos pamaitina, apsitvarko po saves ir vaikucio. O jei reikia visai seimai gamint valgyti tvarkyti , skalbti it t.t. tai jau manau jau aukle-namu tvarkytoja/seimininke vadinasi. Bet cia tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti
Mano auklės pareigos priziurėti vaikuti ir jam valgyti paruošti. Namuose visada palaiko tvarką po savęs, o jeiga as bunu nespejusi susiplauti indu, tai randu ir tuos isplautus. ji tai daro savo noru, kai vaikiukas miega, nes neturi ka veikti. O siaip tai musu aukle gyvena musu name ir mano vaikams ji pasidare artimesne nei mociutes. Vyresnelis ja vadina baba ir ji dalyvauja visose musu seimos sventese.
Atsakyti
QUOTE(magnetism @ 2010 09 07, 17:51)
noriu paklaust mamyciu, kuriu aukles gamina vaikams valgyti, ar jus susakot auklei ka duoti pusryciams, pietums, ar aukle gamina savo nuoziura? pas mus tokia situacija, kad aukle dirba nuo to laiko, kaip vaikams suejo 3 menesiai. Kaip vaikai pradejo valgyt normalu maista, naturaliai susikloste taip, kad aukle gamino savo nuoziura. Jeigu viena ryta vire ryziu kose, kita grikiu, ar varskes kokios, pietums irgi pagal esamus produktus tai sriubyte virdavo, tai kotletukus ir t.t. Dabar viena diena nei sio nei to pradejo smulkmeniskai klausineti - ka man duoti vaikams. Jeigu atsakau kose, tai klausia kokia, jeigu sriuba, tai ar det mesos, ar tik is darzoviu, parnesu farso - ka man su juo daryt ir t.t. (nors ar duoti vaikams guminuku kokiu, ko as nepageidauju, tai jai nekyla klausima toks, duoda savo nuoziura  doh.gif )mane tai pradejo labai erzint, praktiskai turiu but namie ir reguliuot ka jai daryt.. nors galvoju gal as be reikalo purkstauju, gal man reikia nurodyt ka vaikai turi valgyt?  g.gif bet tada kodel anksciau jai tokiu klausimu nekilo, kodel toks pasikeitimas ivyko?  g.gif tai noreciau suzinot kaip kitose seimose yra  blush2.gif  ax.gif

Pasikeitimas čia radikalus. O kodėl tai įvyko - galit tik spėlioti arba tiesiog pasiklausti tiesiai šviesiai. Gal anksčiau, kai ji gamindavo savo nuožiūra, ji niekada nesulaukdavo jūsų kažkokio įvertinimo ar tai gerai ar nelabai, gal ji pati nebežino, ar jums įtinka ar ne. O gal vaikučiai paaugo, tapo įnoringesni ir jie nenoriai tą maistelį bevalgo... Kitas dalykas - kuo mažiau žinai, tuo geriau, va pasiskaitinėji čia forume kai kurių mamų nuogastavimų ar kažkokių nepamatuotų nepasitenkinimų auklytės savybėm ar veiksmais (vienai mamai nepatinka, kad jos vaikutį auklė fotografuoja - o kas galėtų tai žinoti??? Kita mama skundžiasi, kad auklė valgo maistą iš šaldytuvo - tai iš anksto ir sutarti tokius dalykus reikia, kad auklei netektų spėlioti...), tai auklytes išmuša iš vėžių ir jos pasimeta, nebežino kaip elgtis įprastom situacijom... Va ir jūs vietoj to, kad nesinervinti ir tiesiai šviesiai paklausti jos pačios, atsakymo ieškote kitur. Kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 04 lapkričio 2010 - 21:52
mano mama prieš kokių 10metų buvo auklytė, bet ji ir namus sutvarkydavo ir maistą visad pagamindavo, o vaikui tiek atsidavus buvo,kad jis ją pradėjo mama vadinti. Tie žmonės kotedže gyveno, tai darbo būdavo nemažai, bet jau tais laikais jai mokėjo 1000lt,o ir santykiai nebuvo kaip tarp darbdavio ir darbininko, pas juos ir važiuodavom pavakaroti ir su jais atostogauti lėkėm, žodžiu buvo abipusė meilė biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus taip pat geri santykiai, tačiau išlaikome tam tikrą protingą atstumą. Pernelyg artimi pasidraugavimai bičiulystės, kaip paskutiniame poste, nuteikia keistai. Vis tik auklė ne kažkokia draugelė iš kompanijos, o samdomas žmogus g.gif Jei ji jaučiasi taip familiariai, gali atsisukti prieš pačius šeimininkus. Savas žmogus ir "saviakas" - skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 04, 17:26)
Pareigu nemazai, bet atlyginimas, mano nuomone,  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ir as taip noreciau smile.gif

Ziurint kiek metu tam vaikui,o siaip neissivaizduoju,kada galima tiek nudirbti priziurint vaika.
Atsakyti