Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės pareigos

QUOTE(grama @ 2009 10 15, 17:32)
Sakykit mamytes, o kaip su auklyes pietumis? Ar ji atsinesa, ar Jusu saskaita jie? Cia turbut susitarimo reikalas  g.gif ? Idomu, kaip mamytes susitaria. Idomi ir auklyciu nuomone apie tai...  rolleyes.gif

Pati dirbu auklyte, tai jei bunu labai trumpai, tarkim kelias valandas, tai nieko nevalgau smile.gif jei visa diena, visada stengiuosi atsinesti savo maisto smile.gif nebent jau nespeju nusipirkti ar pan, tada kazka uzvalgau seimoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kati @ 2009 10 31, 14:21)
leiskite ir man skelti savo posta smile.gif jauciu, kad daug bus nepritarianciuju biggrin.gif
As irgi ruosiuosi ieskoti zmogaus, pagalbai namuose. Taip, zmogaus, nes pagal visas cia esancias nuomones, aukle nebutu galima jo pavadinti.
Mielos mamos, ar tik jus pacios nesureiksminant to didingo zodzio aukle. Truputi juokas ima apie tuos lavinimus 2-eciams pypliams, juk turiu du vaikus ir matau puikiai kam ko reikia. Taip, 4-5 metu vaikams reikia visai kito gyvenimo, todel jie eina i darzeli (valstybini ar privatu, nesvarbu), bet mazesniuju vaiku tas lavinimo poreikis truputi kitas. Juokinga, kai musu aukles tik Lavina, nieko kito nedaro, bet is principo juk 90 proc. ju ne aukliu yra, o paprastu motereliu, neturinciu darbo ir paskutini tarkim desimtmeti jos pasivadina save auklemis. Manau, tai tingejimas, ir tiek. Is viso nesuprantama, kai mamos pacios valgyti dar daro ir palieka, nesamone kazkokia schmoll.gif  Mamos,jus pacios sau sunkinates gyvenima prisidengdamos kazkokiu susigalvotu stereotipu ka aukle turi daryti.
As ieskosiu tokio zmogau -  be galo gero, kuris beveik taptu seimos nariu tam tikra laika, kuris priziuri vaika, daro valgyti visai seimai! ir tikrai dar sutvarko namus. Juk tam ir yra samdomas zmogus visai dienai. As kazkodel speju viska padaryt, ir dar lieka laiko poilsiui, kodel kitas zmogus turi nespet?
Zinoma, kapeiku tikrai negalima moketi uz tokius reikalavimus.
Cia mano nuomone 4u.gif

Šiuo metu kaip tik turiu tokią aukle - padėjėją, ateina pagal poreikį moku 10Lt/1 val, esu patenkinta atliekamu darbu ir prižiūrėtais vaikais, bet per brangu man jau darosi ją išlaikyti. Tokios auklytės - padėjėjos paprastai nemažai užsiprašo už savo paslaugas.
Atsakyti
Ir mes turim tokia padejeja - ir valgyt padaro, ir kambarius sutvarko, dirba uz susitarta menesini atlyginima, esu labai ja patenkinta.
Atsakyti
Noriu ir aš papasakoti apie mūsų auklę.

Iki tol turėjome vieną, kuri augino mūsų 3 vaikus. Deja, ja buvome nepatenkinti, bet kentėjome sukandę dantis, nes anuomet buvo labai sunku susirasti gerą auklę.

O šį kartą per supermamų forumą gan greitai radome superinę auklę.

Ji nėra pigi, mokame 7 lt./val. + nuolatinis vaziuoti troleibusu/autobusu, mūsų maistas jai dienos metu.

Mūsų naujoji auklė sąžiningai ir atsidavusiai būna su vaiku. Kai jis miega, kas dieną lygina, gamina valgyti visai šeimai (nebereikia to daryti pavargus po darbo), patvarko (tiesa, tvarkymo nedaug būna; sakyčiau tiesiog susitvarko po savęs ir vaiko), jei reikia palydi kitą vaiką į būrelį...

Kai mokykla buvo uždaryta dėl gripo epidemijos, ji su visais 4 vaikais sėdėjo namie už tą patį atlygį.

Kas man dar labai patinka, kad ji kas dieną 3-4 valandas važinėja su vaiku lauke (mūsų buvusi auklė tik sėdėdavo su vaiku prie teliko kiauras dienas ir vos ne vos išprašydavom pasivaikščioti).

Vis dar negaliu patikėti, kad svetimas žmogus gali būti toks pagalbininkas namie. Ir kur aš buvau anksčiau?

Sutinku, kad tokia auklė nepigi, bet ir jos paslaugų vertė yra labai didelė.
Ieškojom auklės vyresnio amžiaus (mūsiškei - 60 m.), atsidavusios. Tokią ir pavyko rasti.

Dabar galvoju, kad iš tiesų reikia nenuleisti rankų ir ieškoti tos vienintelės. O gal tai ir laimės dalykas...
Atsakyti
Mes turėjome puikią auklę, bet ji buvo atsakinga tik už vaikučio priežiūrą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės ir auklytės 4u.gif Pati esu auklytė, tad pabandysiu pasakyti, ką aš darau likusi su mažyliais. Mano veikla priklauso nuo to, su keliais vaikučiais lieku (nes vaikučių amžius skirtingas). Jei lieku su leliuku, tai jai miegant aš mokausi, tėveliai tai žino, kartais pati mamytė pasiūlo, kokią įdomią savo knygą paskaityti. O jei leliukas nemiega, tai tada visą dėmesį jai skiriu, nešioju ant rankų ir pasakoju, ką matom praeidamos, žaidžiu su barškučiais ir pan. ir visą laiką su leliuku šnekuosi. Jei lieku su leliuku ir su šiek tiek didesniu berniuku, tada į savo veiklą įtraukiu įvairiausius žaidimus: lego, dėlionės, "namai", šachmatai (kaip jau jam išeina). Mačiau, kad diskutavot apie vaiko lavinimą. Aš esu studentė, ne pedagogė, bet labai domiuosi pedagoginiais dalykais, tad jei tik pavyksta sudominti mažylį, žaidžiame pirštukų žaidimus, dainuojame daineles, kuriam mįsles. Kitas atvejis, jei lieku su leliuku ir pirmokėle. Tuomet žaidžiame barbėmis, mokyklomis (mokytoja būna ji), mergaitė labai meniška, tad dažniausiai mūsų veikla būna karpymas, piešimas, kūrimas. Jei lieku su visais trimis, tuomet stengiuosi į žaidimus į traukti abu vaikučius, ne visada pavyksta, tuomet ieškome tinkamiausios veiklos kiekvienam.
Kambarių netvarkau, tačiau visad skatinu vaikučius po mūsų veiklos susitvarkyti. Indų neplaunu, šeimai valgyti negaminu, vaikučiams taip pat būna palikta, jei spėju iš plaunu vaikų lėkštutę ar puodelį. Pavalgau visad prieš vykdama pas savo draugus, nors mama kiekvieną kartą pasiūlo pavalgyti.
Atsakyti
QUOTE(tinny @ 2009 12 21, 13:42)
Mes turėjome puikią auklę, bet ji buvo atsakinga tik už vaikučio priežiūrą 4u.gif

drinks_cheers.gif
Mes taip pat turim auklytę , pabrėžiu auklytę, o ne pagalbininką, dar pati sugebu namus sutvarkyt ir valgyt pagamint biggrin.gif .
Mūsų auklytė superinė moteris, ne visai "iš gatvės" pažįstama ji mūsų , tiksliau mano mamos, su ja draugaujam jau keli mėnesiai, iš pradžių prižiūrėdavo dukrytę ligos metu (pradėjus lankyti darželį ėmė sirgti verysad.gif ), nuo lapkričio darželio nelankom laikinai, džiaugiamės aukluyte, nebijau sakyti , kad džiaugiamės, nes tikrai taip yra, jei dukrytė jos laukia, ją vadina močiute, tai manau daug ką pasako ax.gif

Norėčiau kati paprieštarauti,kad dvimetinukui nereikia lavinimo, reikia mieloji, reikia mirksiukas.gif Kadangi mūsų auklytė auklėtoja buvus (jau apie 50m. dabar, taip ,kad dar nenusenus) tai ji puikiai lavina, mokina dukrytę įvairiausių dalykų, mes tai matome kasdien, tai nauja dainelė, tai naujas žaidimas, tai piešė su guašu, karpė kartu, klijavo, lipdė palstelinu, žodžiu tuo metu , tiesiog kaip darželyj, tik tiek kad su vienu vaikučiu dirba, kai auklytė būna su dukryte visas dėmesys tik jai ir nei karto neteko matyt grįžus , kad ji žiūrėtų Tv ar dar ką veiktų...Ir į laukutį išeina, pavalgydina, lėkštutę suplauna, nors ir to sakiau nebedaryti...
Žodžiu norėjau auklės ir tokią suradom, mums pasisekė ax.gif
Atsakyti
Mano pažįstama samdo auklytę-namų šeimininkutę. Jos darbai:
prižiūrėti vaiką
valyti kelis vonios kambarius
skalbimas+lyginimas (yra visa įranga)
dulkių valymas, grindų plovimas
daiktų sudėjimas į vietas
virtuvės sutvarkymas
maisto pagaminimas visai šeimai.

Už darbą per dieną gauna 70LT, darbuotoja namuose gali valgyti. Iš šeimininkų kartais gauna dovanėlių.
Atsakyti

Vadinausi aukle,bet vilkau visą šeimos buitį:viriau,kepiau pyragus,ruošdavau šeimos šventes.Skalbiau,lyginau.Rūpinausi tvarka-viso buto,gėlių ir dviejų gyvūnų.Jei reikėdavo,veždavau vaikus į pamokas,būrelius,pas gydytojus.Rūpinausi mokesčiais.Išleisdavau šeimininkus į ilgalaikes užsienio keliones...
Kai darbinausi,iškart pasakiau,kad jei norės manęs sulaukt po atostogų,turės sumokėt atostoginius,nes negaliu gyvent be pajamų.Nes prieš tai buvusią šeimą palikau tik dėl to,kad jie prasitęsė savo atostogas dviems savaitėms,ir ne tik nemokėjo,bet ir pamiršo mane įspėt-sėdėjau per karštį namie,laukdama jų grįžtant.Naujieji iš pradžių kelis metus mokėjo,paskui liovėsi.
Paskui,sužinoję,kad draugai auklei moka mažiau,nurėžė ir man...
Vaikai pradėjo eit į mokyklą,aš buvau reikalinga iš įpročio,dėl saugumo,pripratimo.Prašiau,kad parašytų rekomendaciją ir išleistų.Nenorėjo.Mokėjo po tris Lt,kartais atvažiuodavau tik kelioms valandoms-visiškai neapsimokėjo.Išėjau be rekomendacijų.Liko nuosėdos ir jiems ir man,nes be rekomendacijos sunku rast gerą šeimą
Man jie buvo tapę kaip giminės,per 9erius metus susipažinau su visa jų aplinka.
Negaliu pasakyt,kad negerbė,skriaudė ar žemino.Valgyt neštis į darbą net nešovė mintis,kartais net prie bendro stalo pakviesdavo....
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 20:40)
Vadinausi aukle,bet vilkau visą šeimos buitį:viriau,kepiau pyragus,ruošdavau šeimos šventes.Skalbiau,lyginau.Rūpinausi tvarka-viso buto,gėlių ir dviejų gyvūnų.Jei reikėdavo,veždavau vaikus į pamokas,būrelius,pas gydytojus.Rūpinausi mokesčiais.Išleisdavau šeimininkus į ilgalaikes užsienio keliones...
Kai darbinausi,iškart pasakiau,kad jei norės manęs sulaukt po atostogų,turės sumokėt atostoginius,nes negaliu gyvent be pajamų.Nes prieš tai buvusią šeimą palikau tik dėl to,kad jie prasitęsė savo atostogas dviems savaitėms,ir ne tik nemokėjo,bet ir pamiršo mane įspėt-sėdėjau per karštį namie,laukdama jų grįžtant.Naujieji iš pradžių kelis metus  mokėjo,paskui liovėsi.
Paskui,sužinoję,kad draugai auklei moka mažiau,nurėžė ir man...
Vaikai pradėjo eit į mokyklą,aš buvau reikalinga iš įpročio,dėl saugumo,pripratimo.Prašiau,kad parašytų rekomendaciją ir išleistų.Nenorėjo.Mokėjo po tris Lt,kartais atvažiuodavau tik kelioms valandoms-visiškai neapsimokėjo.Išėjau be rekomendacijų.Liko nuosėdos ir jiems ir man,nes be rekomendacijos sunku rast gerą šeimą
Man jie buvo tapę kaip giminės,per 9erius metus susipažinau su visa jų aplinka.
Negaliu pasakyt,kad negerbė,skriaudė ar žemino.Valgyt neštis į darbą net nešovė mintis,kartais net prie bendro stalo pakviesdavo....

Jaučiasi nuoskaudos skaitant jūsų postą. Kiekvienoje situacijoje yra du požiūrai, kaip ir dvi pusės. Jūsų šeimininkai manau irgi turėtų ką pasakyti ką jums gero padarė. Pati jau ne pirmus metus turiu auklytę ir sakyčiau kartais aš prie jos taikausi labiau nei ji prie manęs, bet labai ją gerbiu ir vertinu.
Per mūsų bendravimo laiką įsitikinau, kad nei auklei prie šeimos, nei šeimai prie jos emociškai prisirišti nereikėtų, per daug artimi santykiai tik kenkia. Išsiskyrimo laikas visada ateina ir kuo daugiau "širdies" įdėta, tuo sunkiau po to būna.
Atsakyti
Sveikos mamytes ir auklytes 4u.gif . Norejau Jusu pasiteirauti apie atlyginima. Turim auklyte kurios pareigos yra ryte su vyru nuvezti sunu i darzeli, grizta pati pas mane arba namo pagal mano poreiki, nes namie auginu dvynukes. Ateina su jom pabuti kai mums reikia kur isvaziuoti ar as siaip noriu atsipusti, bet jei as esu namie, tai vistiek pampersus keiciu pati, jei verkia raminu pati ir t.t. , ji tik su barskuciu prie ju pasedi. paskui pabuna su dvyniais kol pasiimu vaika is darzelio ir pazaidzia su juo pora valandu, bet tik palaksto su juo ir tiek, nieko neskaito, nemoko... Per savaite karta isplauna grindis, palygina. Kaip manot kiek galima uz tai moketi? Aciu
Atsakyti
QUOTE(siri @ 2010 01 10, 17:14)
Sveikos mamytes ir auklytes 4u.gif . Norejau Jusu pasiteirauti apie atlyginima. Turim auklyte kurios pareigos yra ryte su vyru nuvezti sunu i darzeli, grizta pati pas mane arba namo pagal mano poreiki, nes namie auginu dvynukes. Ateina su jom pabuti kai mums reikia kur isvaziuoti ar as siaip noriu atsipusti, bet jei as esu namie, tai vistiek pampersus keiciu pati, jei verkia raminu pati ir t.t. , ji tik su barskuciu prie ju pasedi. paskui pabuna su dvyniais kol pasiimu vaika is darzelio ir pazaidzia su juo pora valandu, bet tik palaksto su juo ir tiek, nieko neskaito, nemoko... Per savaite karta isplauna grindis, palygina. Kaip manot kiek galima uz tai moketi? Aciu

Sveiki. Kol dabartinej seimoj pradejau dirbti pastoviai (isleidau mama i darba), irgi ateidavau kokiom 4-5 valandom, su dvyniais eidavau i lauka,isleisdavau kur reikia.
Mokejo 6 lt\val.
Atsakyti