Sveikos, mamytės ir auklytės
Pati esu auklytė, tad pabandysiu pasakyti, ką aš darau likusi su mažyliais. Mano veikla priklauso nuo to, su keliais vaikučiais lieku (nes vaikučių amžius skirtingas). Jei lieku su leliuku, tai jai miegant aš mokausi, tėveliai tai žino, kartais pati mamytė pasiūlo, kokią įdomią savo knygą paskaityti. O jei leliukas nemiega, tai tada visą dėmesį jai skiriu, nešioju ant rankų ir pasakoju, ką matom praeidamos, žaidžiu su barškučiais ir pan. ir visą laiką su leliuku šnekuosi. Jei lieku su leliuku ir su šiek tiek didesniu berniuku, tada į savo veiklą įtraukiu įvairiausius žaidimus: lego, dėlionės, "namai", šachmatai (kaip jau jam išeina). Mačiau, kad diskutavot apie vaiko lavinimą. Aš esu studentė, ne pedagogė, bet labai domiuosi pedagoginiais dalykais, tad jei tik pavyksta sudominti mažylį, žaidžiame pirštukų žaidimus, dainuojame daineles, kuriam mįsles. Kitas atvejis, jei lieku su leliuku ir pirmokėle. Tuomet žaidžiame barbėmis, mokyklomis (mokytoja būna ji), mergaitė labai meniška, tad dažniausiai mūsų veikla būna karpymas, piešimas, kūrimas. Jei lieku su visais trimis, tuomet stengiuosi į žaidimus į traukti abu vaikučius, ne visada pavyksta, tuomet ieškome tinkamiausios veiklos kiekvienam.
Kambarių netvarkau, tačiau visad skatinu vaikučius po mūsų veiklos susitvarkyti. Indų neplaunu, šeimai valgyti negaminu, vaikučiams taip pat būna palikta, jei spėju iš plaunu vaikų lėkštutę ar puodelį. Pavalgau visad prieš vykdama pas savo draugus, nors mama kiekvieną kartą pasiūlo pavalgyti.
Man neįdomu, kas Tu esi, ar kaip čia patekai, - aš noriu žinoti, ar stovėsi su manimi liepsnos centre, ir neatsitrauksi atatupstas. Man neįdomu, kur, ką ir su kuo Tu esi studijavęs. Aš noriu žinoti, kas palaiko Tave iš vidaus, kai visa kita atkrenta. Aš noriu žinoti, ar tu gali būti vienas pats su savimi, ir ar tu iš tiesų mėgsti draugiją, kurią palaikai pats sau tuštumos akimirkomis.