
nesuprantu kur dingo mano zinute. klausiau gal kas zinote receptu su midijomis?

Sviezius moliuskus (is tikruju, tai Lietuvoje midijomis jie vadinami), nuplauname, nusveiciame "samaneles". Susmulkiname 6-8 skilteles cesnako. Pakepame jas ant alyvuogiu aliejaus (tik kol truputi pagels), ipilti puse stiklinytes balto vyno ir pomidoru pastos. Padaza pagardinti prieskoniukais (druskyte, pipiriukais, nors as dazniausiai dedu vegeta). Tada i keptuve suverciu moliuskus, uzdengiu, kad pasitroskintu. Troskinti, nuolat maisant, reikia tol, kol visos kriauklytes atsidaro. Taip pagaminti moliuskai buna labai skanus, bet svarbiausia, kad moliuskai butu sviezi, nes jei ne, tai jie tikrai nera skanus, ir net netinkami naudoti.
Papildyta:
Ir dar, taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!
Papildyta:
Ir dar, taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!

QUOTE(GiedrikeB @ 2006 09 26, 09:48)
Sviezius moliuskus (is tikruju, tai Lietuvoje midijomis jie vadinami), nuplauname, nusveiciame "samaneles". Susmulkiname 6-8 skilteles cesnako. Pakepame jas ant alyvuogiu aliejaus (tik kol truputi pagels), ipilti puse stiklinytes balto vyno ir pomidoru pastos. Padaza pagardinti prieskoniukais (druskyte, pipiriukais, nors as dazniausiai dedu vegeta). Tada i keptuve suverciu moliuskus, uzdengiu, kad pasitroskintu. Troskinti, nuolat maisant, reikia tol, kol visos kriauklytes atsidaro. Taip pagaminti moliuskai buna labai skanus, bet svarbiausia, kad moliuskai butu sviezi, nes jei ne, tai jie tikrai nera skanus, ir net netinkami naudoti.
Papildyta:
Ir dar, taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!
Papildyta:
Ir dar, taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!

as taip pat gaminu moliuskus




Visa beda, kad ne patys svieziausi moliuskai cia pas mus Lietuvelej... o jei jau jie ne pirmo sviezumo, tai nelabai ir skonis koks. Mane italas vienas mokino, kaip patikrinti ar moliuskai geri. Reikia issiziojusi moliuskeli (kriauklyte) pabandyti suspausti. Jei moliuskas gyvas jis susiciaups, o jei ne, tai ir liks issiziojes. Dar labai skanus moliuskai citrinu padaze. Is tikro nesu dariusi pati, bet manau, kad tai paprasciausiai vietoj pomidoru pastos ispaudziama citrina.
gal kas ka zinot skanaus is kalmaru? reikia kuciom nestis pas anyta, noriu pasirodyt kad moku skaniai gamint

QUOTE(zizlyzz @ 2006 12 30, 12:58)
zinau efektyvu buda krevetem panaudot, nusiperki poka kreveciu, iskepi jas keptuveje su cesnaku ir paprika, suvalgai, o lukstus sudedi i marliu ir isverdi sriuba
skanaus
skanaus

O tai kepi sulukštais ar išlukštentas? Nepyk už kvailą klausimą

Troškinys "Cioppino"
8 švieži arba šaldyti moliuskai su geldelėmis
230 g šviežios arba šaldytos žuvies filė (raudonasis ešerys, didžiadantė arba otas)
230 g šviežių arba šaldytų krevečių
0,5 puodelio supjaustytų šviežių grybų
0,3 puodelio žalios arba raudonos paprikos, supjaustytos
0,25 puodelio svogūno, supjaustyto
2 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g konservuotŲ pomidorų, supjaustytų
2 šaukštai petražolių
0,3 puodelio sauso raudono arba balto vyno + 0,25 puodelio vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas citrinos sulčių
3 šaukšteliai šviežio baziliko ir raudonėlio (po 1,5 šaukštelio)
prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 0,25 šaukštelio druskos, 0,125 šaukštelio čili pipiro
1. Jei naudojate šaldytas geldeles, atšildykite jas. Naudodami kietą šepetį gerai nuplaukite geldeles po tekančiu šaltu vandeniu. Į 8 puodelius vandens įdėkite 3 šaukštus druskos ir ją ištirpinkite. sudėkite moliuskus; mirkykite 15 minučių. Nusausinkite ir perplaukite. Nupilkite vandenį. Pakartokite mirkymą, nusausinimą ir perplovimą dar du kartus.
2. Jei naudojate šaldytus, dalinai atšildykite žuvį ir krevetes. Supjaustykite žuvį į 3 cm gabaliukus; atidėkite. Uždenkite ir padėkite žuvies gabaliukus ir krevetes į šaldytuvą, kol jų prireiks.
3. Dideliame inde karštame aliejuje kepkite grybus, papriką, svogūną iki jie bus minkšti - bet neturi paruduoti. Sudėkite pomidorus su skysčiu, vyną, vandenį, petražoles, pomidorų pastą, citrinos sultis, baziliką, raudonėlį, cukrų, druską ir pipirus. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite uždengtame puode 20 minučių.
4. Sudėkite moliuskus, žuvies gabaliukus ir krevetes. Troškinkite uždengtame puode 5-10 minučių arba kol moliuskai atsiveria, o žuvis lengvai skyla gabaliukais. Išmeskite neatsivėrusius moliuskus.
8 švieži arba šaldyti moliuskai su geldelėmis
230 g šviežios arba šaldytos žuvies filė (raudonasis ešerys, didžiadantė arba otas)
230 g šviežių arba šaldytų krevečių
0,5 puodelio supjaustytų šviežių grybų
0,3 puodelio žalios arba raudonos paprikos, supjaustytos
0,25 puodelio svogūno, supjaustyto
2 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g konservuotŲ pomidorų, supjaustytų
2 šaukštai petražolių
0,3 puodelio sauso raudono arba balto vyno + 0,25 puodelio vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas citrinos sulčių
3 šaukšteliai šviežio baziliko ir raudonėlio (po 1,5 šaukštelio)
prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 0,25 šaukštelio druskos, 0,125 šaukštelio čili pipiro
1. Jei naudojate šaldytas geldeles, atšildykite jas. Naudodami kietą šepetį gerai nuplaukite geldeles po tekančiu šaltu vandeniu. Į 8 puodelius vandens įdėkite 3 šaukštus druskos ir ją ištirpinkite. sudėkite moliuskus; mirkykite 15 minučių. Nusausinkite ir perplaukite. Nupilkite vandenį. Pakartokite mirkymą, nusausinimą ir perplovimą dar du kartus.
2. Jei naudojate šaldytus, dalinai atšildykite žuvį ir krevetes. Supjaustykite žuvį į 3 cm gabaliukus; atidėkite. Uždenkite ir padėkite žuvies gabaliukus ir krevetes į šaldytuvą, kol jų prireiks.
3. Dideliame inde karštame aliejuje kepkite grybus, papriką, svogūną iki jie bus minkšti - bet neturi paruduoti. Sudėkite pomidorus su skysčiu, vyną, vandenį, petražoles, pomidorų pastą, citrinos sultis, baziliką, raudonėlį, cukrų, druską ir pipirus. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite uždengtame puode 20 minučių.
4. Sudėkite moliuskus, žuvies gabaliukus ir krevetes. Troškinkite uždengtame puode 5-10 minučių arba kol moliuskai atsiveria, o žuvis lengvai skyla gabaliukais. Išmeskite neatsivėrusius moliuskus.
QUOTE(Taurė @ 2003 11 22, 08:50)
dar galima didesnes krevetes ivyniot i plona bekono juosta ir apkepti bei padaryti prie ju balta padaza ;D oi, net pasiseiliojau ;D
as irgi nusipirkau paka dideliu kreveciu(jos man labai juokingos kazkodel


QUOTE(monifika @ 2007 02 06, 10:42)
o kaip paruosti nelukstentas krevetes
Sveikos, gal kas zino ar yra Vilniuje pirkti omaru? Arba nork kuriuose restoranuose ju buna?