Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

As tai saldytas (su lukstais) krevetes paverdu vandenyje karstam pridejus milziniska sauja druskos ir nerealiai daug krapu smile.gif) kai krapai paverda su krevetem igauna kreveciu skoni smile.gif o sitokios krevetes super tinka prie alaus. Taip ir patiekiu inde su visu skystimu.. niam niam smile.gif)
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
Atsakyti
QUOTE(linaj @ 2006 02 13, 22:47)
o jus man pasakykit kaip su austrem reikia elgtis doh.gif
kaip prekybos centre suzinoti ar jos sviezios g.gif


Nesvieziu neturetu parduoti, nes jeigu nesviezios galima ir apsinuodyti unsure.gif Austres reikia gerai nusveisti ir atidaryti peiliu, kas nera lengva, nes yra stipriai "uzsiciaupusios". Valgyti tik su trupuciu spaustos citrinos sulciu. Skonis yra savotiskas, bet man tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jini @ 2006 04 14, 00:00)
As tai saldytas (su lukstais) krevetes paverdu vandenyje karstam pridejus milziniska sauja druskos ir nerealiai daug krapu smile.gif) kai krapai paverda su krevetem igauna kreveciu skoni smile.gif o sitokios krevetes super tinka prie alaus. Taip ir patiekiu inde su visu skystimu.. niam niam smile.gif)
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".


su visais lukstais verdi ir po to su lukstais patieki g.gif juk nepatogu is skyscio imti ir lukstenti ten jas... as kai atsildytas darineju man jau jos varva per rankas, o jei prie stalo tai visai neestetiskai atrodo unsure.gif
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 14, 16:11)
su visais lukstais verdi ir po to su lukstais patieki  g.gif  juk nepatogu is skyscio imti ir lukstenti ten jas... as kai atsildytas darineju man jau jos varva per rankas, o jei prie stalo tai visai neestetiskai atrodo  unsure.gif
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)


Na cia mano variantas gal daugiau ne sveciam tiekti o patiem namuose skanauti smile.gif su kiaurasamciu pasisemi, isidedi i lekstute ir luksteni smile.gif)) jei butu is kart is lukstentos daugiau susivalgytu.. o cia dabar toks kaip zaidimas su "siemkom" gaunas, skanavimas smile.gif
Atsakyti
o as siulau stai toki recepteli:

Krevetėmis įdaryti kiaušiniai:


Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sutrinti su majonezu.
Krevetes apvirti, apšlakstyti pasūdytu aliejumi.
Į baltymus įdėti ištrinto trynio su majonezu, rateliu sudėti krevetes, pabarstyti petražolėmis.

pati isbandziau, man patiko mirksiukas.gif





Atsakyti
kai buvau anglijoj, vienam restorane valgiau: lasisa ir ant jos baltas padaziukas su krevetem, nu kaip skanu essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti kur galėčiau nusipirkti moliuskų šiuo metų laiku? Nes prieš kokį mėn. mačiau IKI, bet dabar nebematau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2006 05 17, 19:02)
Ka daryti su moliuskais? Jie konservuotose indeliuose biggrin.gif


atidarai indelį, pasiimi šakutę ir valgai lotuliukas.gif na dar gali į kokias jūros gėrybių salotas dėti mirksiukas.gif


Papildyta:

na aš parašysiu labai paprasta, be jokių vykrutasų receptą, bet laaabai skanų:

kadangi mums su vyru nusbodo virtos krevetės, mes jas daba apkepame. Aš perku arba tigrines, arba mažas krevetes, apkepu alyvų aliejuje, tada įmetu smulkinto česnako, vegetos, džiovintų petražolių, mairūno bei baziliko, mums su vyru labai skanu ir gražiai atrodo drinks_cheers.gif mažas krevetes kepame su kiautu, kur buna užšaldytos parduodamos thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 17 gegužės 2006 - 19:16
Iki reikia pardaveju paklausti, kada atveza sviezia zuvi.
Anksciau vezdavo atrodo ketvirtadieniais ( tai ir austriu, ir moliusku, ir kreveciu svieziu budavo )
Atsakyti
Apvirtas kalmaras (nepervirti bus kietas) baltas padažas ir valgyti su ryžiais . Verdant kalmarą įpilti truputį balto vyno geriau sauso thumbup.gif , į padažą įpjaustyti svogūnėlio thumbup.gif Bandykite nenusivilsite biggrin.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
ačiū, Neryte, vijolyte wub.gif
bet įdomu, kaip tuos kalmaro file gabaliukus virti g.gif atšildyti turbūt, o paskui sūdytam vandenėly g.gif o kiek laiko?

manau, apvirtą galima įvairiai naudoti - ir su morkytėm ar kitom daržovėm apkelpti, ir jūsų siūlomais variantais wub.gif bet gal galėtumėte bent apytiksliai nurodyti virimo laiką, nes nesinorėtų, kad gautųsi kaip guma blush2.gif
Atsakyti
perskaičiau visą temą ir radau, kad kalmarus virti ar troškinti, kiek supratau, 7-8min. drinks_cheers.gif
Atsakyti