Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

labutis
prissiskaiciau visu receptuku ir pati uzsinorejaureikes ka nors pasidaryti!!!! smile.gif
Na dar viena uzkandele prie vyno ar seip alkoholinio patiekalo thumbup.gif
-Kreveciu(geriausia isvirtu arba pacioms isivirti)
-keciupo
-krienu(nelabai astriu)
-Dantuku krapstuku

Keciupa ir krienus sumaisyti(santykiu 1:1)O paskui Pasmeige krevete ir mirkai i keciupo ir krienu padaza.man tai labai patiko clap.gif
jei kas nors darysite papasakokite kai ar skanu buvo? rolleyes.gif
Atsakyti
as va issivyriau ka tik kalmarus, imeciau i puoda saldyta kalmaru file (jau isdraineti) priberiau druskytes ir kai uzvire dar paviriau kokias 5 min, paskui nuskutau tokia tamsia odele, labai lengvai nusiskuta, ir su virtais makaronais bei majonezu... niam, tik va dar reiketu manau kazko g.gif gal virto kiauso... gal kas nors zinot kokiu salotu receptuka su kalmarais?
Atsakyti
QUOTE (Ape @ 2004 06 16, 11:29)
Labas,
Gal kuri ruoset ar girdejot, kaip tuos kalmarus daryt?
Vienakart as juos kepaiu, kaip zuvi... Biski nesamone isejo. Aisku, skanu, suvalgem, bet turi buti juk kazkoks budas juos normaliai paruost:)

Pakartoju: Dariau idarytus kalmarus, bet nevisai taip, kaip rode per balta katina Idarui pakepinau smulkiai pjaustyta svoguno galva, tarkuota morka, paprikas triju rusu pjaustytas lazdelemis ir cukinija kubeliais. dar idejau prieskoniuku bei astraus padazo - skirto juros gerybem. tada visa mase sumaisiau su tarkuotu fermentiniu suriu ir prikimsau kalmarus. (Per balta katina - ten buvo svogunai ir morkos tik - bet sake, kad taip gaunasi saldokai - nuo morku.) Juos persmeigiau dantu krapstuku - pati galiuka, kad neisbegtu ta mase. ir i puoda - reikia troskinti 30 min. baltame vyne as troskinau sampane (nes buvo uzsilikes... jau nusigazaves... ... labai skaniai gavosi - pasaka...

siandien zadu vel daryt idarytus - tik desiu grybu, papriku, surio, cukinijos, svogunu - ziuresim, kas gausis... ir zadu troskinti aluje wink.gif

o ka daryt su juros gerybiu kokteiliuku?
Atsakyti
Man tai labai skanu kalmarai kepti taip :

isvirtus supjaustau juostelemis, dedu i keptuve, sviesto, siek tiek dziuveseliu ir uztarkuoju virta kiausini. Apkepa - skanumelis !!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (ramaske @ 2004 12 09, 19:47)
Kameroje guli didziulis pakelis saldytu kreveciu,nesugalvoju ka skanaus pasigaminti.Ka mamkos gaminat is saldytu kreveciu?

Sumaisau su darzoviu misiniu, ryziais, prieskoniuku kokiu rytietisku ir valgau ale kinietiskai thumbup.gif , arba ziuljiena is kreveciu darau, arba salotas su avokadu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(arija1 @ 2004 12 30, 16:45)
O gal kas bandėt midijų? Labai norėčiau pabandyti, tik net neįsivaizduoju kaip jas reiktų paruošti schmoll.gif


Aš tai midijų Prancūzijoj kai buvau, labai skaniai prisivalgiau. Tiesiog virtų.
Buvau nusipirkusi Konservuotų- labai nepatiko, nieko panašaus.Tie padažai juk viską keičia.
O midijas reikia virti sultinyje: druska, svogūnas, česnakas, pipirai. Kurios neatsidaro- išmeti. Bet tiksliai nežianu, nes pati neviriau, vis neprisiruošiu. O manau, apsimioka, ne snebrangu ir laaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Pati dar nebandziau bet skamba skaniai http://www.iki.lt/re...?pid=145&id=108 tik kai perki su gliaudelemis reik ziuret kad jos nebutu praviros, nes praviros tai sugedusios wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varvara: 30 gruodžio 2004 - 17:07
Turiu itališkos krevečių sriubos receptą, kadangi mano dukterėčią jau beveik italė, čia jos receptas
Jums reikės: dviejų tigrinių krevečių (ar 100 g paprastų), šaukšto grietinėlės, riekelės baltos sumuštinių duonos, dviejų skiltelių česnako, krapų, pusės citrinos, maltų juodųjų pipirų "Santa Maria", druskos, kelių lašų sauso baltojo vyno, alyvų aliejaus, pusės litro vandens.

Krevečių galvas atskirkite nuo uodegėlių, sumeskite į vandenį ir užvirinkite. Tada suberkite smulkintą česnaką, žiupsnį druskos ir maltus juoduosius pipirus "Santa Maria". Sultinį virkite 30 min. Tuo metu smulkiai supjaustykite krevečių uodegėles. Kai sultinys išvirs, išgriebkite krevečių galvas ir suberkite uodegėles — jas virkite 5 min. Nukelkite puodą nuo ugnies, sutrinkite sultinyje esančias krevetes ir vėl 2 min. pavirkite ant silpnos ugnies. Per tą laiką į sriubą įpilkite šaukštą grietinėlės, keletą lašų alyvų aliejaus, baltojo sauso vyno , galima įberti žiupsnelį šafrano "Santa Maria". Tirštą sriubą papuoškite skrudintos sumuštinių duonos riekele ir virta krevete.
Atsakyti
As siandien bandysiu tokia:
ziedinis kopustas
vistienos sultinys
100 g lukstentu kreveciu
100 g grietines
petrazoliu, pipiru, druskos

Ziedini kopusta suskaidyti ir virti sultinyje su prieskoniais 15 min. Tada sutrinti mikseriu, imaisyti grietine ir krevetes. Ir vsio. Ziuresim, kas gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2004 05 01, 16:46)
As neturiu, bet jei paprasti- tai labai domintu.

Ai, turiu viena:

Dievisko skonio juros omarai (Lobster):

sumaisai sviesta su druskele (galima tiesiog suru sviesta) su daug svieziu pertrazoliu, isspaudi cesnako, viska sumaisai ir uztepi ant omaru mesytes (jei kiautas neprakirkptas, tai prakerpi ir taip ukiskai to sviestelio uztepi). Tada viska ant skardos, pasauni i ikaitinta orkaite, arba ant grilio, nedaugiau kaip 5 min. (kitaip taps guminiai). Valgai su cesnakine baquette, salotomis ir baltu vynu.... skonio simfonija.  wub.gif

Is dalies nepatariu ragaut.......nes....paragaves negali sustot.  tongue.gif  tongue.gif



[B][COLOR=blue] Papildau savo receptuka. I sviesta dar reiktu isspausti citrinos sulciu, negailekit nei cesnako, nei petrazoliu. Ir man labiausiai patinka su cesnakine baquette. Kad butu sociau, galite issivirti ryziu. Stai ikeliu ir nuotraukele is neseniai vykusios vakarienes.
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2005 01 11, 10:59)
As siandien bandysiu tokia:
ziedinis kopustas
vistienos sultinys
100 g lukstentu kreveciu
100 g grietines
petrazoliu, pipiru, druskos

Ziedini kopusta suskaidyti ir virti sultinyje su prieskoniais 15 min. Tada sutrinti mikseriu, imaisyti grietine ir krevetes. Ir vsio. Ziuresim, kas gausis  smile.gif


Fui fui, labai jau nekaip gavosi, geriau nebandykit. Mano vyresnioji, siaip jau gana subtilios naturos, po pirmo sauksto pasake: "labai neskanu"...
Atsakyti
ash asmenishkai verdu tokia juros gerybiu sriuba:

daug daug morku supjaustau (pagal puodo dydi priklauso wink.gif ) , dedu i verdanti vandeni, kai beveik ishverda-sudedu ish pokeliu pirktas juros gerybes shaldytas (jei ju neturiu, taj tik kreveciu), lashishos. pavirus 5 min suberiu daug daug pjaustyto svoguno, dedu zhuvies prieskoniu, kad butu ashtroka sriubyte, krapu butinaj. Taip pat ishtirpinu shaukshteli krakmolo puodelyje vandens ir supilu, kad sriuba butu tirshtesne. Kai uzhverda-galima valgyti wink.gif
Atsakyti