QUOTE(Monika_Paskeviciute @ 2015 04 27, 19:47)
Ei nu nejaugi nezinot niekas receptu??? Man irgi labai reikia...
Gaminau pagal du receptus:
50 - 75 g. sviesto
1 valgomasis šaukštas šviežių kapotų petražolių
50 g. tarkuoto kieto sūrio
šviežių pjaustytų krapų
garstyčių
česnakų
džiuvėsėlių
keli citrinos griežinėliai
druskos ir pipirų
Kruopščiai nuvalykite austres, atidarykite jų geldeles, išpilkite skystį, tada išimkite jas iš geldelių ir vėl nuplaukite.
Keptuvėje pakaitinkite sviestą ir sudėkite petražoles, krapus, garstyčias, česnakus ir gerai išmaišykite. Įberkite prieskonių ir palikite mišinį atvėsti. Pripildykite geldeles šio šalto mišinio ir ant jų uždėkite austres. Ant viršaus pabarstykite takuoto kieto sūrio ir džiuvėsėlių. Ant kiekvienos austrės uždėkite po gabalėlį sviesto ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Ir antras receptukas:
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 v.š. miltų
1 nedidelis svogūnas
1 a.š. kaparėlių
Alyvuogių aliejaus
6 a. š. balzaminio acto
Mėgiamų salotų lapų
Atidaryti šviežias austres, nupilti skystį. Lėkštėje išdelioti tuščias geldeles, uždėti ant jų salotų lapų. Tiek ingredientų užtenka 24 austrėms. Miltus sumaišyti su druska, juose apvolioti austres. Svogūną pakeptinti, kol suminkštės, suberti kaparėlius ir balzaminį actą. Atskiroje keptuvėje apkepinti miltuose apvoliotas austres. Sudėti jas į geldeles su salotų lapais, apšlakstyti šiltu padažu ir apibarstyti juodaisiais pipirais.
Abu receptus pasiskolinau is :http://austres.lt/index.php?route=information/information&information_id=16