Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

O kokiu idaru skaniausisi idaryti kalmarai?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 30, 19:37)
Tie čiuptuvai taip pat labai skanūs. Užvirkit vandenį, dėkit druskos, galit svogūno, morkos. Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min. O po to ragaukit. Storiausioje vietoje atsipjaukit ir žiūrėkit ar jau minkšta. Šiaip tie didieji verda apie valandą. Gerai išvirę jie būna minkštučiai. O jei troškinsit ilgokai, tai virti galit ir trumpiau. Troškinant suminkštės smile.gif


Nu dėkui, reikės kada prisiruošt, susikaupt ir daryt 4u.gif bigsmile.gif nes nupirkus sudėjau į kamerą. Jau pastebėjau, kad Kaune, šilainių maximoj 7ienio vakarais (dėl darbo dienų nežinau), būna labai didelės nuolaidos visom jūros gėrybėm, kartą mačiau kalmarai ar tai čiuptuvai buvo po 7lt/kg, bet neimiau, dabar kai pirkau buvo po ~14lt/kg, nes būna galiojimas ant termino jau, bet užsišaldžius tai viskas ok manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 31, 00:23)
Nu dėkui, reikės kada prisiruošt, susikaupt ir daryt  4u.gif  bigsmile.gif  nes nupirkus sudėjau į kamerą. Jau pastebėjau, kad Kaune, šilainių maximoj 7ienio vakarais (dėl darbo dienų nežinau), būna labai didelės nuolaidos visom jūros gėrybėm, kartą mačiau kalmarai ar tai čiuptuvai buvo po 7lt/kg, bet neimiau, dabar kai pirkau buvo po ~14lt/kg, nes būna galiojimas ant termino jau, bet užsišaldžius tai viskas ok manau  g.gif

Aš irgi taikau ant tų akcijų maksimoj. Didelių krevečių nusiperku pigiai, midijų būna smile.gif Galiojimas būna iki ryt ar tos pačios dienos, tai mes vakarienei ir sukertam. Šaldytas produktas jau nebe tas, bet žinoma nieko blogo jei užšaldėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 30, 19:37)
Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min.


Jetuleliau blink.gif ,o Jus tikrai nesumaisete kalmaru ciuptuvu su astuonkojo ciuptuvais? Na jau pati masyviausia kalmaro ciuptuva (4 zmonems pilnai uztenka vieno) ,termiskai apdoroju ne ilgiau 9 minuciu (iskyrus kepima ant griliaus). o tuos mazuosius aplamai ~3 minutes kaitinu. 4u.gif
Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2014 01 31, 09:53)
Jetuleliau blink.gif ,o Jus tikrai nesumaisete kalmaru ciuptuvu su astuonkojo ciuptuvais? Na jau pati masyviausia kalmaro ciuptuva (4 zmonems pilnai uztenka vieno) ,termiskai apdoroju ne ilgiau 9 minuciu (iskyrus kepima ant griliaus). o tuos mazuosius aplamai ~3 minutes kaitinu. 4u.gif
Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....


Nu dar pasitikslinau - ant etiketės 'kalmarų čiuptuvai' 4u.gif
gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 31, 11:56)
Nu dar pasitikslinau - ant etiketės 'kalmarų čiuptuvai'  4u.gif 
gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst  mirksiukas.gif


As nares "AkvileZ" klausiau ar ji nesumaise rasydama gaminimo laika (~40 min) kalmaru su astuonkojais. 4u.gif
Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2014 02 03, 09:37)
As nares "AkvileZ" klausiau ar ji nesumaise rasydama gaminimo laika (~40 min) kalmaru su astuonkojais. 4u.gif
Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.

Maksimoje jie pavadinti kaip kalmaro čiuptuvai. Aš juos kartais perku. Pirmą kartą gaminau pagal kalmaro gaminimo taisykles, bet čiuptuvai liko kieti. Kitą kartą gaminau kaip aštuonkojo ir viskas gavosi kuo puikiausiai, minkšti ir skanūs. Todėl rašydama kaip virti ir paminėjau "rašau iš savo patirties". Turiu dar užsišaldžiusi aš jų, reiks pabandyt savaitgalį iškepti griliuje pagal jus. Žiūrėsiu kas gausis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 03 vasario 2014 - 09:48
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 03, 09:47)
Maksimoje jie pavadinti kaip kalmaro čiuptuvai. Aš juos kartais perku. Pirmą kartą gaminau pagal kalmaro gaminimo taisykles, bet čiuptuvai liko kieti. Kitą kartą gaminau kaip aštuonkojo ir viskas gavosi kuo puikiausiai, minkšti ir skanūs. Todėl rašydama kaip virti ir paminėjau "rašau iš savo patirties". Turiu dar užsišaldžiusi aš jų, reiks pabandyt savaitgalį iškepti griliuje pagal jus. Žiūrėsiu kas gausis  smile.gif


Pagal Jusu nurodyta gaminimo laika ,man ir kilo mintis,kad Jus gaminate astuonkojo ciuptuvus,todel ir pasitikslinau. 4u.gif
Pries kokius ~13 metu,kai dar Lietuvoje kalmaru ne konservu pavidalu netgi nebuvo prekyboje,o as pamacius kalmara net nesupratau,kas cia per slykstyne yra,o juo labiau ,kad tas daiktas dar ir valgomas....
Trumpai tarianti pirmoji ir esmine pamoka kuria gavau is virtuves virtuozo apie kalmaru paruosima butu tokia :" kalmaras praktiskai yra baltymas,jei nezinai kiek laiko ji termiskai apdoroti ,isivaizduok ,kad kepi kiausini be trynio...." Po siai dienai vadovaujuosi siuo patarimu ,tik zinoma atsizvelgiu i filiuko ar ciuptuvo stori. 4u.gif
Atsakyti
Šiaip ne taip prisiruošiau gaminti tuos čiuptuvus. Viriau beveik valanda, kol buvo minkštoki, mažiau nei per kur, kieti buvo labai, po to troškinau grietinėlėje. Na skonis gal ir nieko, primena žuvi biggrin.gif
iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas? unsure.gif kitas klausimas, kai išvirė, aš juos perploviau ir man jie lyg 'nusilupo' , tai čia taip turėjo būti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 02 25, 18:51)
Šiaip ne taip prisiruošiau gaminti tuos čiuptuvus. Viriau beveik valanda, kol buvo minkštoki, mažiau nei per kur, kieti buvo labai, po to troškinau grietinėlėje. Na skonis gal ir nieko, primena žuvi  biggrin.gif
iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas?  unsure.gif  kitas klausimas, kai išvirė, aš juos perploviau ir man jie lyg 'nusilupo' , tai čia taip turėjo būti ?  g.gif

Taip vanduo toks ir turi būti. Ir jie nusilupa. Aš kai plaunu virtus, tai labiau patrinu ir nusilupa. Tai galėjot ir ilgiau pavirti kol bus minkštučiai.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 25, 21:16)
Taip vanduo toks ir turi būti. Ir jie nusilupa. Aš kai plaunu virtus, tai labiau patrinu ir nusilupa. Tai galėjot ir ilgiau pavirti kol bus minkštučiai.


Tai viskas gerai tada karsta.gif nu kadangi išvis valgėm pirma kart toki reikala, ir dariau pirma kart, tai sakyčiau visai neblogai išėjo, jei dar kas pasidalintų kokiais receptais būt labai smagu.
Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 02 26, 13:53)
Tai viskas gerai tada  karsta.gif  nu kadangi išvis valgėm pirma kart toki reikala, ir dariau pirma kart, tai sakyčiau visai neblogai išėjo, jei dar kas pasidalintų kokiais receptais būt labai smagu.
Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ?  4u.gif

Garnyrai labai nuopatiekalo priklauso smile.gif Kartais valgome su brusketa ar pranc. batonu/ciabata aptepta prieskoniniu sviestu, kai patiekalas su skystu padažu, tada jį išdažome su duonele. Kartais su kuskusu ar ryžiais. Jei valgome su salotomis, tai man tinka tik lengvos. Salota, džiovintas pomidoras, avokadas ar mangas ir pan.
Atsakyti