
O kokiu idaru skaniausisi idaryti kalmarai??

QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 30, 19:37)
Tie čiuptuvai taip pat labai skanūs. Užvirkit vandenį, dėkit druskos, galit svogūno, morkos. Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min. O po to ragaukit. Storiausioje vietoje atsipjaukit ir žiūrėkit ar jau minkšta. Šiaip tie didieji verda apie valandą. Gerai išvirę jie būna minkštučiai. O jei troškinsit ilgokai, tai virti galit ir trumpiau. Troškinant suminkštės 

Nu dėkui, reikės kada prisiruošt, susikaupt ir daryt



QUOTE(eglute320 @ 2014 01 31, 00:23)
Nu dėkui, reikės kada prisiruošt, susikaupt ir daryt
nes nupirkus sudėjau į kamerą. Jau pastebėjau, kad Kaune, šilainių maximoj 7ienio vakarais (dėl darbo dienų nežinau), būna labai didelės nuolaidos visom jūros gėrybėm, kartą mačiau kalmarai ar tai čiuptuvai buvo po 7lt/kg, bet neimiau, dabar kai pirkau buvo po ~14lt/kg, nes būna galiojimas ant termino jau, bet užsišaldžius tai viskas ok manau 



Aš irgi taikau ant tų akcijų maksimoj. Didelių krevečių nusiperku pigiai, midijų būna


QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 30, 19:37)
Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min.
Jetuleliau


Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....
QUOTE(gurmans @ 2014 01 31, 09:53)
Jetuleliau
,o Jus tikrai nesumaisete kalmaru ciuptuvu su astuonkojo ciuptuvais? Na jau pati masyviausia kalmaro ciuptuva (4 zmonems pilnai uztenka vieno) ,termiskai apdoroju ne ilgiau 9 minuciu (iskyrus kepima ant griliaus). o tuos mazuosius aplamai ~3 minutes kaitinu.
Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....


Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....
Nu dar pasitikslinau - ant etiketės 'kalmarų čiuptuvai'

gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst

QUOTE(eglute320 @ 2014 01 31, 11:56)
Nu dar pasitikslinau - ant etiketės 'kalmarų čiuptuvai'
gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst

gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst

As nares "AkvileZ" klausiau ar ji nesumaise rasydama gaminimo laika (~40 min) kalmaru su astuonkojais.

Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.
QUOTE(gurmans @ 2014 02 03, 09:37)
As nares "AkvileZ" klausiau ar ji nesumaise rasydama gaminimo laika (~40 min) kalmaru su astuonkojais.
Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.

Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.
Maksimoje jie pavadinti kaip kalmaro čiuptuvai. Aš juos kartais perku. Pirmą kartą gaminau pagal kalmaro gaminimo taisykles, bet čiuptuvai liko kieti. Kitą kartą gaminau kaip aštuonkojo ir viskas gavosi kuo puikiausiai, minkšti ir skanūs. Todėl rašydama kaip virti ir paminėjau "rašau iš savo patirties". Turiu dar užsišaldžiusi aš jų, reiks pabandyt savaitgalį iškepti griliuje pagal jus. Žiūrėsiu kas gausis

QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 03, 09:47)
Maksimoje jie pavadinti kaip kalmaro čiuptuvai. Aš juos kartais perku. Pirmą kartą gaminau pagal kalmaro gaminimo taisykles, bet čiuptuvai liko kieti. Kitą kartą gaminau kaip aštuonkojo ir viskas gavosi kuo puikiausiai, minkšti ir skanūs. Todėl rašydama kaip virti ir paminėjau "rašau iš savo patirties". Turiu dar užsišaldžiusi aš jų, reiks pabandyt savaitgalį iškepti griliuje pagal jus. Žiūrėsiu kas gausis 

Pagal Jusu nurodyta gaminimo laika ,man ir kilo mintis,kad Jus gaminate astuonkojo ciuptuvus,todel ir pasitikslinau.

Pries kokius ~13 metu,kai dar Lietuvoje kalmaru ne konservu pavidalu netgi nebuvo prekyboje,o as pamacius kalmara net nesupratau,kas cia per slykstyne yra,o juo labiau ,kad tas daiktas dar ir valgomas....
Trumpai tarianti pirmoji ir esmine pamoka kuria gavau is virtuves virtuozo apie kalmaru paruosima butu tokia :" kalmaras praktiskai yra baltymas,jei nezinai kiek laiko ji termiskai apdoroti ,isivaizduok ,kad kepi kiausini be trynio...." Po siai dienai vadovaujuosi siuo patarimu ,tik zinoma atsizvelgiu i filiuko ar ciuptuvo stori.

Šiaip ne taip prisiruošiau gaminti tuos čiuptuvus. Viriau beveik valanda, kol buvo minkštoki, mažiau nei per kur, kieti buvo labai, po to troškinau grietinėlėje. Na skonis gal ir nieko, primena žuvi
iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas?
kitas klausimas, kai išvirė, aš juos perploviau ir man jie lyg 'nusilupo' , tai čia taip turėjo būti ?

iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas?


QUOTE(eglute320 @ 2014 02 25, 18:51)
Šiaip ne taip prisiruošiau gaminti tuos čiuptuvus. Viriau beveik valanda, kol buvo minkštoki, mažiau nei per kur, kieti buvo labai, po to troškinau grietinėlėje. Na skonis gal ir nieko, primena žuvi
iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas?
kitas klausimas, kai išvirė, aš juos perploviau ir man jie lyg 'nusilupo' , tai čia taip turėjo būti ? 

iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas?


Taip vanduo toks ir turi būti. Ir jie nusilupa. Aš kai plaunu virtus, tai labiau patrinu ir nusilupa. Tai galėjot ir ilgiau pavirti kol bus minkštučiai.
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 25, 21:16)
Taip vanduo toks ir turi būti. Ir jie nusilupa. Aš kai plaunu virtus, tai labiau patrinu ir nusilupa. Tai galėjot ir ilgiau pavirti kol bus minkštučiai.
Tai viskas gerai tada

Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ?

QUOTE(eglute320 @ 2014 02 26, 13:53)
Tai viskas gerai tada
nu kadangi išvis valgėm pirma kart toki reikala, ir dariau pirma kart, tai sakyčiau visai neblogai išėjo, jei dar kas pasidalintų kokiais receptais būt labai smagu.
Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ?

Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ?

Garnyrai labai nuopatiekalo priklauso
