Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(georgiana @ 2013 11 13, 15:10)
merginos patarkite ka daryti is baltakoju blyskiuju kreveciu ar jas tinka kepti tempuros tesloje labai skubiai reikia, tad lauksiu atsakymo. Labai Aciu

pati opasigaminau ir gavosi super gaminau Tempura tesloje labai labai skanu ir tinka manau, kad bet kokioms krevetems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 11 17, 10:23)
pati opasigaminau ir gavosi super gaminau Tempura tesloje labai labai skanu ir tinka manau, kad bet kokioms krevetems 4u.gif

Man dar labai skaniai gaunasi su Panko džiuvėseliais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(^^liutuke @ 2013 11 26, 16:13)
Man dar labai skaniai gaunasi su Panko džiuvėseliais  mirksiukas.gif

o galite parasyti pilna recepteli labai lauksiu nes tiesiog susizavejau juros gerybemis, aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, nusipirkau kalmarų čiuptuvų. Mačiau receptą kalmarų troškintų su morkom, svogūnais, grietinėle. Sakykit ar tiktų receptas ir čiuptuvams? Niekad nevalgiau, neragavau, nepirkau, norisi paragauti 'to reikalo' bigsmile.gif ir gal kas patyręs labiau tuose jūros gėrybių reikaluose parašytų kuo skiriasi kalmarai - balti tokie - ten kaip filė to kalmaro? nes yra žiedais pjaustyta ir gabalais, ir tie čiuptuvai ilgi tokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 28, 14:29)
Sveikos, nusipirkau kalmarų čiuptuvų. Mačiau receptą kalmarų troškintų su morkom, svogūnais, grietinėle. Sakykit ar tiktų receptas ir čiuptuvams? Niekad nevalgiau, neragavau, nepirkau, norisi paragauti 'to reikalo'  bigsmile.gif  ir gal kas patyręs labiau tuose jūros gėrybių reikaluose parašytų kuo skiriasi kalmarai - balti tokie - ten kaip filė to kalmaro? nes yra žiedais pjaustyta ir gabalais, ir tie čiuptuvai ilgi tokie  g.gif

Pats kalmaras ar ziedais pjaustytas ar gabaliukais, juostelem, tai viskas ten tas pats, tik supjaustytas skirtingai....viska kalmara nepjaustyta galima ir farsiruoti, nebutinai reikia smulkinti....mano skoniui ciuptuvai tinka su jusu minetais ingridientais, as visada dar ir cesnaka dedu...nepamirskit kad ju troskinti nereikia puse valandos uztenka vos keliu minuciu....man skanus ir ciuptuvai ir pats kalmaras, nors yra zmoniu kurie kalmara valgo, o ciuptuvu ne.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 28, 17:14)
Pats kalmaras ar ziedais pjaustytas ar gabaliukais, juostelem, tai viskas ten tas pats, tik supjaustytas skirtingai....viska kalmara nepjaustyta galima ir farsiruoti, nebutinai reikia smulkinti....mano skoniui ciuptuvai tinka su jusu minetais ingridientais, as visada dar ir cesnaka dedu...nepamirskit kad ju troskinti nereikia puse valandos uztenka vos keliu minuciu....man skanus ir ciuptuvai ir pats kalmaras, nors yra zmoniu kurie kalmara valgo, o ciuptuvu ne.... g.gif


Tai reiktų apkepti svogūnus/morkas/česnaka , supilti grietinėlę, sudėti pjaustytus čiuptuvus, sutirštinti padažą ir patroškinti kai užvirs kokias 5min ? tikrai užteks, nebus žalias ? o jį paprieskoniuot prieš tai? rolleyes.gif Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 28, 21:52)
Tai reiktų apkepti svogūnus/morkas/česnaka , supilti grietinėlę, sudėti pjaustytus čiuptuvus, sutirštinti padažą ir patroškinti kai užvirs kokias 5min ? tikrai užteks, nebus žalias ? o jį paprieskoniuot prieš tai?  rolleyes.gif  Dėkui 4u.gif

Nors ne manes klauset, bet zalias tikrai nebus :-) Jei per ilgai troskinsit bus kietas (guminis). O prieskoniu turetu uztekti nuo padazo.
Atsakyti
QUOTE(Baranka @ 2014 01 29, 14:40)
Nors ne manes klauset, bet zalias tikrai nebus :-) Jei per ilgai troskinsit bus kietas (guminis). O prieskoniu turetu uztekti nuo padazo.

drinks_cheers.gif tikrai 5 min uztenka drasiai.
Atsakyti
Na iš savo patirties galiu pasakyti, kad kalmaro filės ir čiuptuvų mėsa šiek tiek skiriasi. Čiuptuvams 5 min neužteks. Juos reikia virti ilgai, kad taptų minkšti. Greitpuodyje man suminkštėja per 10-15 min. Paprastame puode apie valandą reikia virti. Galit bandyt ir tą 3 min. taisyklę, bet po jų filė tirps bunoje, o čiuptuvai bus kaip guma. Tik nesupainiokit, aš kalbu apie didelius čiuptuvus kur būna 30 cm ir ilgesni. Ne apie sepijų tuos minetiūrinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 29 sausio 2014 - 14:26
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 29, 14:24)
Na iš savo patirties galiu pasakyti, kad kalmaro filės ir čiuptuvų mėsa šiek tiek skiriasi. Čiuptuvams 5 min neužteks. Juos reikia virti ilgai, kad taptų minkšti. Greitpuodyje man suminkštėja per 10-15 min. Paprastame puode apie valandą reikia virti. Galit bandyt ir tą 3 min. taisyklę, bet po jų filė tirps bunoje, o čiuptuvai bus kaip guma. Tik nesupainiokit, aš kalbu apie didelius čiuptuvus kur būna 30 cm ir ilgesni. Ne apie sepijų tuos minetiūrinius.

As supratau, kad cia ne tokie ilgi smile.gif
Atsakyti
Dėkui už komentarus 4u.gif nu jie ilgi tokie - 20cm tai drąsiai ilgumo. Nu ir nusipirkau - dabar galėsiu vargt doh.gif tai juos pjaustyt ir virt ? iki kokios konsistencijos virt? ir tada troškint? doh.gif taip ir sakė nuojauta, kad imti tas baltas filė ar žiedais pjaustytus, būčiau tempuroj iškepus matyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 30, 13:37)
Dėkui už komentarus  4u.gif  nu jie ilgi tokie - 20cm tai drąsiai ilgumo. Nu ir nusipirkau - dabar galėsiu vargt  doh.gif  tai juos pjaustyt ir virt ? iki kokios konsistencijos virt? ir tada troškint?  doh.gif  taip ir sakė nuojauta, kad imti tas baltas filė ar žiedais pjaustytus, būčiau tempuroj iškepus matyt  g.gif

Tie čiuptuvai taip pat labai skanūs. Užvirkit vandenį, dėkit druskos, galit svogūno, morkos. Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min. O po to ragaukit. Storiausioje vietoje atsipjaukit ir žiūrėkit ar jau minkšta. Šiaip tie didieji verda apie valandą. Gerai išvirę jie būna minkštučiai. O jei troškinsit ilgokai, tai virti galit ir trumpiau. Troškinant suminkštės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 30 sausio 2014 - 19:40